Gośc pisze:Polkowice (...)nie NAWIDZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GALERIA POLKOWIC
Moderatorzy: Kuba, brzydki, ginda
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
ja może zacznę
Generalnie to troszku mi nie pasi, że aby obejrzeć "nowości" trzeba wejść na 1wszą stronę. Chyba lepiej by było, gdybyś po prostu w nowych postach zamieszczał te co raz nowsze fotki czy artykuły.
Co do samych fotek. Heh. Przy większości z nich zastanawiam się, gdzie to wszystko "mieści" się w tych Polkowicach
.
A poważnie, to zaciekawiły mnie takie "obiekty" jak parki, cegielnia, grzybek,
hmm..., co tam jeszcze było...
Generalnie to troszku mi nie pasi, że aby obejrzeć "nowości" trzeba wejść na 1wszą stronę. Chyba lepiej by było, gdybyś po prostu w nowych postach zamieszczał te co raz nowsze fotki czy artykuły.
Co do samych fotek. Heh. Przy większości z nich zastanawiam się, gdzie to wszystko "mieści" się w tych Polkowicach
A poważnie, to zaciekawiły mnie takie "obiekty" jak parki, cegielnia, grzybek,
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Edzia pisze:ja może zacznę![]()
Co do samych fotek. Heh. Przy większości z nich zastanawiam się, gdzie to wszystko "mieści" się w tych Polkowicach![]()
.
A poważnie, to zaciekawiły mnie takie "obiekty" jak parki, cegielnia, grzybek,hmm..., co tam jeszcze było...
jeszcze mam na celowniku dwa parki:):)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
POLKOWICE - Tylko zima przeszkadza
Poniedziałek, 6 lutego 2006r.
Jesteśmy gotowi do budowy pomnika honorowych dawców krwi i jak tylko puszczą mrozy, przystąpimy do pracy – powiedział nam Józef Walter, prezes Klubu HDK im. Miedzianej Kropli Krwi, działającego w kopalni Rudna.
Dzieło Wojciecha Olszewskiego, lubińskiego artysty-plastyka, stanie na skwerze przy ul. B. Kominka. Uroczyste odsłonięcie zaplanowano na 24 listopada podczas obchodów 30-lecia klubu. Wtedy też plac otrzyma imię Honorowych Dawców Krwi. Do tej pory klub wydał na to przedsięwzięcie 25 tys. zł. Na dokończenie prac potrzeba jeszcze około 70 tys. zł.
no to niedlugo bede fotgrafowal pomnik:)do mojej galerii, ciekawe czy sie doczekam 2 pominka na naszym rynku ktory ma byc dla polkowickich gornikow pracujacych po ziemia(dla meine vater tez)
Poniedziałek, 6 lutego 2006r.
Jesteśmy gotowi do budowy pomnika honorowych dawców krwi i jak tylko puszczą mrozy, przystąpimy do pracy – powiedział nam Józef Walter, prezes Klubu HDK im. Miedzianej Kropli Krwi, działającego w kopalni Rudna.
Dzieło Wojciecha Olszewskiego, lubińskiego artysty-plastyka, stanie na skwerze przy ul. B. Kominka. Uroczyste odsłonięcie zaplanowano na 24 listopada podczas obchodów 30-lecia klubu. Wtedy też plac otrzyma imię Honorowych Dawców Krwi. Do tej pory klub wydał na to przedsięwzięcie 25 tys. zł. Na dokończenie prac potrzeba jeszcze około 70 tys. zł.
no to niedlugo bede fotgrafowal pomnik:)do mojej galerii, ciekawe czy sie doczekam 2 pominka na naszym rynku ktory ma byc dla polkowickich gornikow pracujacych po ziemia(dla meine vater tez)
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
http://www.odleglosci.pl/mapa,polski,Polkowice.htmlsprawdz jak ile km cie dzieli od Polkowic(w lini prostej)
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Żelazny Most - nazwany tak od jednej z pobliskich miejscowości - to olbrzymi sztuczny zbiornik wodny, wykorzystywany do składowania odpadów technologicznych powstałych w procesie wydobycia miedzi.
Dlaczego opis ten znalazł się na turystycznej stronie WWW? Przecież opisywany obiekt nie zawiera pozornie w sobie nic interesującego. Odpowiedź jest jedna: Żelazny Most posiada niezwykły krajobraz, który jednych może fascynować, innych odrażać.
Żelazny Most znajduję się w pobliżu miejscowości Rudna w województwie dolnośląskim. Na mapie zaznaczony jest jako owalne jezioro. Dookoła niego usypane są wysokie wały ziemne, po których pnie się droga.
Droga wokół zbiornika
Fot. Krzysztof Pawlik
Po przekroczeniu korony wałów zaczyna się pustynia pokryta wysuszonym pyłem skalnym. Całość jest pokryta lepką asfaltową emulsją. Co kilkanaście metrów wyloty dużych stalowych rur.
W oddali widać wodę oraz wyrastające z niej dwie wysokie wieże.
Rura dolewająca błota, w tyle wieża
Fot. Krzysztof Pawlik
Im bliżej wody tym grunt coraz bardziej grząski. Dojście do brzegu zbiornika kłopotliwe - w odległości kilkunastu metrów głębokie błoto.
Nad brzegiem zbiornika najciekawsze naszym zdaniem widoki:
W oddali olbrzymia rura dolewa nowych odpadów...
WIDOKI:
fot.K. PawlikDziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,