Kuszczak

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 31 maja 2006, 19:13

Mikey pisze:No właśnie a co zrobimy? :?

No ja licze, ze zrobimy 6 pkt. Moze ze mnie niepoprawny optymista :roll: :roll: ale na to licze.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 31 maja 2006, 19:17

Spodobała mi się postawa Kuszczaka po meczu, czytałem rozmowę z nim zaraz po spotkaniu, przyjął krytykę "na klatę", jako pierwszy wyszedł do dziennikarzy i powiedział między innymi, ze zasłużył na słowa krytyki, ale nie będzie płakał, tylko dalej walczył o miesce w składzie.
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 maja 2006, 20:25

między innymi dlatego bym na niego postawił, bez względu na wczorajszą "bekę"...

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 31 maja 2006, 20:43

no to to była porażka no ale co tu dużo mówić TAKI JEST SPORT RAZ SIE WYGRYWA RAZ SIE PRZEGRYWA :!:
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 31 maja 2006, 20:45

jak juz Janas robi taką rewolucje to się nie zdziwie jak wlasnie Kuszczak bedzie bronil na mundialu, a co do bramki, no coż zdarza się!! hehe choć mimo wszystko troche się śmiać chce jak się ją widzi :lol: zobaczymy jak sie chlopaki zaprezentuja z chorwacją, to powinno już conieco rozjaśnić
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 czerwca 2006, 07:02

Olsztyn: Kibic rzucił się z okna po "wyczynie" Kuszczaka

- To była chwila, impuls! - opowiada "Faktowi" mieszkaniec Olsztyna, pan Radek, który z rozpaczy rzucił się z drugiego piętra zaraz po tym, jak polski bramkarz przepuścił gola strzelonego przez kolumbijskiego golkipera.
- Co ten Janas nam, Polakom, zrobił, wybierając taką reprezentację - załamuje ręce obolały mężczyzna. Leży teraz w szpitalu ze złamanym kręgosłupem. Ale wyjdzie z tego. - Nie ma paraliżu - uspokajają medycy.

- Kupiliśmy piwo i zasiedliśmy przed telewizorem. Liczyłem, że ten mecz przekona mnie do wyboru Janasa. Ale stało się inaczej... Może gdyby Jurek Dudek stał w bramce nie doszłoby do tej tragedii. No i ja bym nie wyskoczył z okna - powiedział pan Radek.

Więcej w "Fakcie"

źródło: Onet.pl http://mundial.onet.pl/0,1247843,1332549,wiadomosc.html

Jestem tylko ciekaw, które to piętro.. w moim przypadku, gdybym miał wyskakiwać pewnie nie skończyło by się to "tylko" na złamanym kregosłupie :roll:

PS. Czyż to nie chory fanatyzm? :D
..you got to lose, to know how to win..

Drax
Żak

Postautor: Drax » 01 czerwca 2006, 07:28

Boooooże , jak czytam te schizy wszystkich "kiboli" i wyzwiska i prześmiewy to mi się słabo robi... Jeden kiks Kuszczaka i gawiedź ma radochę po pachy :evil: Nie będę już powtarzał co napisał Simon, bo miał całkowitą rację. Nie było jakichkolwiek racjonalnych przesłanek zeby zabrać Dudka, a ilośc szmat które ten koleś przepuścił nie mieści się w głowie. Ciekawe co prześmiewcy będą mieli ciekawego do powiedzenia jak gra na mundialu okaże się zupełnie inna (w sensie - dużo lepsza).
Starsi koledzy opowiadali mi jak to przed wyjazdem na MŚ 1974 nasza kadra przegrała sparing z Polonią Bytom 0-1.... Gromy i wyzwiska jakie wtedy spadły na piłkarzy i Trenera były ponoć nie mniejsze niż dziś.... :D No i jak się to skończyło...? Nie żebym chciał porównywac kogokolwiek, ale proponuję wziąć to pod rozwagę...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 czerwca 2006, 09:00

MARIO pisze:z rozpaczy rzucił się z drugiego piętra

Jestem tylko ciekaw, które to piętro..

PS. Czyż to nie chory fanatyzm? :D

:wink: istotnie, od tego momentu tego fanatyka śmiało można określić mianem "chory" - wszak leży w szpitalu :wink: :lol: (dobrze, że nie było strajku - bo życiu jego chyba nic nie zagrażało i mogliby go nie przyjąć)...

Zgadzam się z Drax'em - można mieć swoją wizję kształtowania powołań, wreszcie można nawet ostatecznie mieć rację - najważniejsza jednak jest ocena czy takie czy inne powołania selekcjonara można nazwać bezmyślnymi, czy też trzymają się one zdecydowanie kupy - w zgodzie z jakąśtam (oczywiście swoją) wizją składu.

Zawsze łatwiej jest powiedzieć "a nie mówiłem" jeśli oczywiście "nie wyjdzie" - z tym, że ogólnie prawdopodobieństwa "nie wyjścia" jest niewspółmiernie większe z czy bez Dudka i Franka. Trener zagrał "va bank" - wziął odpowiedzialność "na klatę" i ja akurat twierdzę, że zyskał tym wiele na potencjale zespołu w porównaniu z opcją ustalenia składu "z klucza" 7 miesięcy temu...

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 02 czerwca 2006, 14:56

ale to facet przeżył dobrze ze wogole przeżył :wink:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 02 czerwca 2006, 15:48

Ostatni mecz zagramy 9 lipca w Berlinie :!:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 czerwca 2006, 08:43

rozmawiałem ostatnio z Brzydkim i on wysunął pewną tezę - wykrakała Coca-Cola :!: Dlaczego?

a pamiętacie tą reklame telewizyjną: "bramkarz wykopuje piłke. piłka leci i leci i leci.... GOL prosze państwa GOL!!!!" :lol: ale to chyba Polska miała strzelać :P

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 03 czerwca 2006, 23:17

simon pisze:Ależ ja uważam, że Kuszczak powinien być bezwzględnie naszym nr.1 na MŚ. Boruc rezerwowym, a nie wzięcie Dudka (skoro nie miał być nr.1) całkiem uzasadnione.
Zatem pisanie, że nie mamy rezerwowego jest niesłuszne, bowiem gdyby Dudek pojechał (znaczy był 1) to i tak rezerwowego mielibyśmy dokładnie takiego, jak i teraz mamy.

Generalnie podzielam zdanie Simona. Widziałem sporo meczy Kuszczaka w WBA, i bronił wyśmienicie, był wyróżniającą się postacią w swoim zespole, miał naprawde udany sezon. A ta wpadka ? Fakt, straszna szmata, ale pokażcie mi golkipera który nie popełnij w swojej karierze fatalngo błędu (kilka przykładów wymienił Mikey). Dla mnie Kuszczak bewzględnie powininen być numerem jeden. Szkoda że Janas nie podziela mojego zdania, co pokazał dzisiaj wystawiając Boruca. Szkoda, bo jak widziałem jego interwencje to mnie krew zalewała.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu2 » 04 czerwca 2006, 11:26

Kuba pisze:rozmawiałem ostatnio z Brzydkim i on wysunął pewną tezę - wykrakała Coca-Cola :!: Dlaczego?

a pamiętacie tą reklame telewizyjną: "bramkarz wykopuje piłke. piłka leci i leci i leci.... GOL prosze państwa GOL!!!!" :lol: ale to chyba Polska miała strzelać :P

widzisz wkoncu telewizja ma wladze:):)
Obrazek

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 04 czerwca 2006, 13:46

gryglu2 pisze:
Kuba pisze:rozmawiałem ostatnio z Brzydkim i on wysunął pewną tezę - wykrakała Coca-Cola :!: Dlaczego?

widzisz wkoncu telewizja ma wladze:):)

a no tak sobre skojarzenie tylko ze to powinien byc dla nas gol :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 czerwca 2006, 14:16

simon pisze:Ależ ja uważam, że Kuszczak powinien być bezwzględnie naszym nr.1 na MŚ. Boruc rezerwowym, a nie wzięcie Dudka (skoro nie miał być nr.1) całkiem uzasadnione.
Zatem pisanie, że nie mamy rezerwowego jest niesłuszne, bowiem gdyby Dudek pojechał (znaczy był 1) to i tak rezerwowego mielibyśmy dokładnie takiego, jak i teraz mamy.

Największym "+" jednak powołań Dudka i Franka byłoby... cisza :!: pssst, żadnego "problemu", wszystko cacy i spokojnie przygotowania bez "burzy" medialnej.

tylko takie zamieszanie wpływa dwojako - albo dołuje zespół (u nas już trudno przekroczyć byłoby barierę dna...) - albo "Grecja" zostaje mistrzem europy...

dudek powinien być nr 1 bo wygrał rywalizacje w meczach kontrolnych USA i Litwa.No chyba po to te mecze się odbywały.

Kuszczak 1 mecz w repr. i klops.
Boruc co mecz w repr. klops.

ogólnie po meczu z Chorwacją:
obrona do dupy
bramkarz niepewny
no i niezdolność do tworzenia sytuacji bramkowych z gry
Obrazek

Wróć do „Hyde Park”