Champions League 2006/2007

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Zwycięzcą będzie:

FC Barcelona
9
14%
Chelsea Londyn
6
9%
Inter Mediolan
4
6%
AC Milan
14
21%
Liverpool
7
11%
Valencia
4
6%
Real Madryt
1
2%
Manchester United
14
21%
Arsenal Londyn
1
2%
Inny zespół
6
9%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 kwietnia 2007, 21:43

Manchester - Milan 3:2
Chelsea - Liverpool 1:0

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 25 kwietnia 2007, 22:01

"zabójcze tempo drugiej połowy" .. jak mówili chłopaki w studio .. lol ..

szczerze to wczorajszy mecz był zdecydowanie ciekawszy od dzisiejszego !
1 połowa .. kilka akcji Chelsea .. 2 groźne strzały (Lamparda i bramka Cole) .. Liverpool niczym nie zagroził ..
2 połowa .. niemal cały czas atakuje Liverpool i oddaje .. 1 groźny strzał (Gerard) .. Chelsea ogranicza się do kontrataków .. żaden groźny ..

ogólnie .. wiało NUDĄ .. !!

to już niedzielny mecz pomiędzy Realem Madryt a Valencią był ciekawszy ..

a w studio znawcy i fachowcy podniecają się pięknym meczem .. śmiech na sali ..

ze wszystkich drużyn grających w półfinale CL najlepiej zaprezentował się Man Utd .. mimo braków w obronie zagrali bardzo ofensywnie i zasłużenie wygrali z Milanem .. Chelsea po strzeleniu bramki zagrała taktyką "obrona częstochowy" .. bronili się jak mogli .. i wywalczyli upragnione 1:0 bowiem na wyjeździe strzelą 1 i są w finale .. bo Liverpool raczej 3 nie strzeli ..

tyle na temat .. szkoda że nie ma hiszpańskich drużyn ..
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 25 kwietnia 2007, 22:09

cesare pisze:
tyle na temat .. szkoda że nie ma hiszpańskich drużyn ..

Powiem to z trudem, ale zamiast jednej druzyny z Anglii przydałby się Real bądź Valencia. Uatrakcyjniłoby to rozgrywki. :) Ale skoro byli zbyt słabi to już nie mój problem. :D
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Michal-Lemberg
Amator

Postautor: Michal-Lemberg » 25 kwietnia 2007, 22:24

Witam!

Widzę, że póki co moi ulubieńcy z europejskiej czołówki (AC Milan) prowadzą w sondzie. Mam nadzieję, że spełnią moje i większości Forumowiczów, którzy dotychczas oddali głos i wygrają LM. Póki co jednak muszą odrobić u siebie stratę jednej bramki z ManUtd. Wierzę, że tak się stanie... Pzdr!

Hey Śląsk!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 26 kwietnia 2007, 15:56

ja tam Milanu nie lubie... :D Juve to tak :P wracając do meczu to nic ciekawego.... I i II półfinał to tragedia... zero gry zero techniki może Puchar UEFA coś pokaże bo jest zdegustowany tą grą w LM .... :evil:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 26 kwietnia 2007, 19:36

sienot pisze:ja tam Milanu nie lubie... :D Juve to tak :P wracając do meczu to nic ciekawego.... I i II półfinał to tragedia... zero gry zero techniki może Puchar UEFA coś pokaże bo jest zdegustowany tą grą w LM .... :evil:

Ja rowniez nie przepadam za Milanem (lekko powiedziane). Moim faworytem sa Czerwone Diably. ManUtd w tym roku chyba prezentuja najlepszy futbol. Zaznaczam, ze mowie to tylko jako widz. Oni najbardziej zasluguja na trofeum.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

lklklkluykuk

Postautor: Siero » 26 kwietnia 2007, 19:43

ManUtd gra dobrze, ale ładnie gra jak chce... :roll: gra Liverpool jedna wada to gra Craig Bellamy.. :!:

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 14:11

Rozzłoszczony kibic AC Milan wystawił bramkarza tej drużyny, brazylijskiego piłkarza, Didę na aukcję.

To konsekwencja błędów popełnianych przez Didę podczas niedawnych meczów mediolańskiej drużyny.

33-letni Dida, który przyszedł do Milanu w 2000 roku, był ostatnio ostro krytykowany za samobójczą bramkę i fatalną interwencję przy strzale Wayne'a Rooneya w doliczonym czasie gry. Pierwszy mecz półfinałowy w meczu Ligi Mistrzów na Old Trafford z Manchesterem United wygrali gospodarze 3:2.

Dida nie znalazł jednak zbyt wielkiego uznania na aukcji. Zanim jego nazwisko zostało wycofane - cena doszła do ... 71 euro. :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 27 kwietnia 2007, 14:36

sienot pisze:Rozzłoszczony kibic AC Milan wystawił bramkarza tej drużyny, brazylijskiego piłkarza, Didę na aukcję.

To konsekwencja błędów popełnianych przez Didę podczas niedawnych meczów mediolańskiej drużyny.

33-letni Dida, który przyszedł do Milanu w 2000 roku, był ostatnio ostro krytykowany za samobójczą bramkę i fatalną interwencję przy strzale Wayne'a Rooneya w doliczonym czasie gry. Pierwszy mecz półfinałowy w meczu Ligi Mistrzów na Old Trafford z Manchesterem United wygrali gospodarze 3:2.

Dida nie znalazł jednak zbyt wielkiego uznania na aukcji. Zanim jego nazwisko zostało wycofane - cena doszła do ... 71 euro. :roll: :lol:

To że Dida broni tak słabo w tym sezonie (wyjątek - mecz w Monachium), to może być wina kontuzji (które w tym sezonie stanowczo za często go trapią) albo jego beznadziejnej formy, ewentualnie i jednego i drugiego. :? Mam nadzieje, że przedłużenie z nim kontraktu nie będzie tragiczną decyzją zarządu. :)
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 27 kwietnia 2007, 14:46

Rosso-Nero pisze:
sienot pisze:Rozzłoszczony kibic AC Milan wystawił bramkarza tej drużyny, brazylijskiego piłkarza, Didę na aukcję.

To że Dida broni tak słabo w tym sezonie (wyjątek - mecz w Monachium), to może być wina kontuzji (które w tym sezonie stanowczo za często go trapią) albo jego beznadziejnej formy, ewentualnie i jednego i drugiego. :? Mam nadzieje, że przedłużenie z nim kontraktu nie będzie tragiczną decyzją zarządu. :)

jak ktoś ma kontuzję albo nie czuje się na siłach to nie gra ..
Milan ma przecież w obwodzie Kalaca .. który de facto źle się nie spisywał ..
w/g mnie czasy Didy minęły .. dla Milanu lepiej gdyby poszukał lepszego bramkarza :)
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 14:56

W pierwszych meczach półfinałowych Pucharu UEFA Espanyol Barcelona pokonał Werder Brema 3:0 (1:0), a Osasuna Pampeluna wygrała z obrońcą trofeum, drużyną FC Sevilla, 1:0 (0:0). Ładny mecz Barcelonie :)

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 27 kwietnia 2007, 15:11

Wg mnie LM zdobedzie Chelsea ,a Puchar UEFA FC Sewila.

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 27 kwietnia 2007, 15:23

cesare pisze:
w/g mnie czasy Didy minęły .. dla Milanu lepiej gdyby poszukał lepszego bramkarza :)

Tyle że on był coś około 4 razy kontuzjowany i to mogło wpłynąć na jego tegoroczną dyspozycje. Co do Kalaca to nie wiem czy by sie sprawdził z takim Bayernem czy Manchesterem, w końcu to są spotkania na innym poziomie, o wiele większą stawkę. Ale tak między Bogiem, a prawdą to także uważam że Milan powinien sprowadzić jakiegoś nowego, klasowego bramkarza. :wink:

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 27 kwietnia 2007, 15:25

Rosso-Nero pisze:
cesare pisze:

Tyle że on był coś około 4 razy kontuzjowany i to mogło wpłynąć na jego tegoroczną dyspozycje. Co do Kalaca to nie wiem czy by sie sprawdził z takim Bayernem czy Manchesterem, w końcu to są spotkania na innym poziomie, o wiele większą stawkę. Ale tak między Bogiem, a prawdą to także uważam że Milan powinien sprowadzić jakiegoś nowego, klasowego bramkarza. :wink:
ja takim jestem :lol: ja i Gianluigi Buffon

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 27 kwietnia 2007, 15:28

Perypetie powrotne Liverpoolu

Autor: Damian Szot
Po spotkaniu półfinałowym Ligi Mistrzów Chelsea Londyn - FC Liverpool w gorszych nastrojach byli "The Reds". Jednak prawdziwe nerwy zaczęły się nie po ostatnim gwizdku sędziego, lecz w drodze powrotnej.

Wracający do domu prywatnym jetem zawodnicy Liverpoolu najedli się sporo strachu. Najpierw nastąpił mały wybuch w przedniej części samolotu, w między czasie jeszcze słyszalne było nasilające się wycie maszyny, by potem mocno wzrosła temperatura wewnątrz.

Jerzy Dudek, który oczywiście był na pokładzie, jak sam powiedział, myślał, że trzeba będzie awaryjnie lądować. Na szczęście nie zaszła taka konieczność, a cały defekt okazał się być spowodowany awarią klimatyzacji.

www.ligamistrzow.com

Wróć do „Hyde Park”