19 kolejka: Cukierki Odra Brzeg - KK AZS Jelenia Góra 60-63
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
-
Don Igłata
- Młodzik
Kuba1992 pisze:(...)Szóste miejsce przed play - off staje sie juz mało realne(...)
Skąd ten optymizm? Mało realna to może być wygrana w Polkowicach, a co do zajęcia 6-go miejsca to już całkowicie nierealne przy pozostałym układzie gier. Będziemy się cieszyć jak dzieci jeżeli wogóle zagramy w play-off. Jak zwykle nie mogło być za spokojnie, trzeba liczyć na korzystny układ gier innych drużyn
Co do meczu to dawno nie widziałem tak słabej gry. Pozytywnie nie wyróżniłbym żadnej zawodniczki, a negatywnie...:
- Czesia za postawę w całym meczu,
- Gośka za cały mecz a przede wszystkim ten faul na 30 sekund przed końcem meczu, gdy Jeleniej pozostało już tylko 9 sekund do końca akcji
- Pcheła za rzut za 2 w końcówce przy 3 punktowej przewadze Jeleniej.
Liczba szkolnych strat porażająca - niesamotite podania wprost w ręce przyjezdnych koszykarek pod naszym koszem, podobne podania w auty, no i to wypuszczenie koszykarek z Jeleniej na kontratak...majstersztyk.
Ciężko to wszystko komentować bo jeszcze dzisiaj włos mi się jeży na głowie na wspomnienie tego meczu. Wiem, że to niemożliwe, ale po tym co widziałem to skłaniam się do słów Koszmara, one naprawde grały tak jakby im na zwycięstwie nie zależało. Żenada...
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde
Osobiście muszę Wam powiedzieć, że w mojej ocenie przy tegorocznej lidze awans do play-off wogóle oceniam jako spore osiągnięcie. Popatrzcie kto, z jakim skłądem i potencjałem już w walce o miejsce 9-10 ( bo o 11-12 nikt nie walczy). Naprawdę liga, choć powiększona - bardzo "wyrównała" w górę - praktycznie nie ma zepołów tzw. 2-giej siły - wyróżnia się tylko prowadząca 2-ka i SMS - w meczach pozostałych wszystko się działo...
A "papierowo" to tak za bardzo, "z klucza" to w 8-semce wcale nie byliście...
A przecież co prawda miejsca 7-8 wykluczają w praktyce walkę o 1-4 - ale nikt nie broni wygrać 5-tego, co jest całkiem "w zasięgu" Waszego zespołu. Przynajmniej teoretycznie, bo mam pewne wątpliwości co do gotowości do walki w play-offach.
A "papierowo" to tak za bardzo, "z klucza" to w 8-semce wcale nie byliście...
A przecież co prawda miejsca 7-8 wykluczają w praktyce walkę o 1-4 - ale nikt nie broni wygrać 5-tego, co jest całkiem "w zasięgu" Waszego zespołu. Przynajmniej teoretycznie, bo mam pewne wątpliwości co do gotowości do walki w play-offach.
Masz całkowitą rację simon co do tego że awans do play-off to spore osiągnięcie jak i co do tego, że z klucza to nie byliśmy w play-off (a szczególnie po 1-szej części sezonu).
Jednak konkluzja po meczu z Jelenią dotyczy czegoś innego. Analizując ostatnie mecze (wygrane z Polfą, Poznaniem, Dudą u siebie oraz przede wszystkim wyjazdowe zwycięstwa z ŁKS-em i Gorzowem na które nikt nie liczył za bardzo) można było liczyć na spokojną wygraną i awans z miejsca co najmniej 7. A tu jeden mecz zawalony i play-off może pozostać w sferze marzeń. To boli najbardziej.

Jednak konkluzja po meczu z Jelenią dotyczy czegoś innego. Analizując ostatnie mecze (wygrane z Polfą, Poznaniem, Dudą u siebie oraz przede wszystkim wyjazdowe zwycięstwa z ŁKS-em i Gorzowem na które nikt nie liczył za bardzo) można było liczyć na spokojną wygraną i awans z miejsca co najmniej 7. A tu jeden mecz zawalony i play-off może pozostać w sferze marzeń. To boli najbardziej.
-
gulchynsky
- Młodzik
A ja odnośnie wczorajszego meczu mam tylko jedno małe pytanie: za co Marczewska dostała tytuł zawodnika stycznia?
Jeżeli ona ma zamiar grać w każdym meczu tak jak wczoraj, to lepiej by wziąć 16-latki z rezerw, a nie "zawodniczkę", która wczoraj co chwilę piłkę gubiła albo w ogóle jej złapać nie mogła, pomijając już to, że zauważyłem, iż kilka razy będą 2-3 metry od kosza, mając spokojnie miejsce do oddania rzutu, oczywiście nie mogłe rzucać, tylko musiała pchać się pod ten kosz, gdzie stały 2 zawodniczki z Jeleniej i już było po piłce. Oczywiście nie mam zamiaru skreślać jej od razu, ale patrząc na wczorajszy jej występ, to naszej drużynie przyda się ktoś naprawdę, kto pomoże walczyć o tą 5 (przynajmniej) lokatę, bo - sory - ale zawodniczka pokroju SMSu Łomianki, to raczej nam niepotrzebna, a jeżeli ktoś uważa, że nie mam racji, to niech napisze, co ona takiego zrobiła na boisku. Wystarczy popatrzeć na statystyki; ponad 25 minut na parkiecie, zdobyła 7 (!!!) punktów, a celnych rzutów za 2pkt. miała 4 na 11 wykonywanych. ŻENADA!!! I nie mówcie, że to chwilowa niedyspozycja, bo gdyby to było tylko chwilowe, to raczej trener by ją zmienił szybciej.
Jeżeli ona ma zamiar grać w każdym meczu tak jak wczoraj, to lepiej by wziąć 16-latki z rezerw, a nie "zawodniczkę", która wczoraj co chwilę piłkę gubiła albo w ogóle jej złapać nie mogła, pomijając już to, że zauważyłem, iż kilka razy będą 2-3 metry od kosza, mając spokojnie miejsce do oddania rzutu, oczywiście nie mogłe rzucać, tylko musiała pchać się pod ten kosz, gdzie stały 2 zawodniczki z Jeleniej i już było po piłce. Oczywiście nie mam zamiaru skreślać jej od razu, ale patrząc na wczorajszy jej występ, to naszej drużynie przyda się ktoś naprawdę, kto pomoże walczyć o tą 5 (przynajmniej) lokatę, bo - sory - ale zawodniczka pokroju SMSu Łomianki, to raczej nam niepotrzebna, a jeżeli ktoś uważa, że nie mam racji, to niech napisze, co ona takiego zrobiła na boisku. Wystarczy popatrzeć na statystyki; ponad 25 minut na parkiecie, zdobyła 7 (!!!) punktów, a celnych rzutów za 2pkt. miała 4 na 11 wykonywanych. ŻENADA!!! I nie mówcie, że to chwilowa niedyspozycja, bo gdyby to było tylko chwilowe, to raczej trener by ją zmienił szybciej.
gulchynsky pisze:A ja odnośnie wczorajszego meczu mam tylko jedno małe pytanie: za co Marczewska dostała tytuł zawodnika stycznia?
nie mam pojecia w sumie o co Ci chodzi uwazasz ze to przez nia przegraly wczoraj?? no to gratuluje ja sadze ze przegraly bo zadna nie zagrala dobrze moze poza Kim ale to inna bajka... piszesz takie bzdury o Czesi ze az nie wierze ze jestes z Brzegu i kibicujesz tej druzynie przeciez ona rzucila najwiecej pkt dla druzyny w ciagu calego sezonu prawie 14pkt na mecz 5 zbiorek przejrzy sobie statystyki druzynowe ( http://www.plkk.pl/index.php?p=clubs&id=8&s=stat_ps ) pozniej opisz jej zaslugi dla druzyny chyba ze jestes kibicem ktory ocenia zawodnika po jednym nieudanym meczu( zreszta calej druzynie nie poszlo) aha i napisz mi jeszcze kogo widzisz w roli tej 16-latki na jej miejsce??
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2007, 16:21 przez {Mikro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
gulchynsky
- Młodzik
{Mikro pisze:
nie mam pojecia w sumie o co Ci chodzi uwazasz ze to przez nia przegraly wczoraj?? no to gratuluje ja sadze ze przegraly bo zadna nie zagrala dobrze moze poza Kim ale to inna bajka... piszesz takie bzdury o Czesi ze az nie wierze ze jestes z Brzegu i kibicujesz tej druzynie przeciez ona rzucila najwiecej pkt dla druzyny w ciagu calego sezonu prawie 14pkt na mecz 5 zbiorek przejrzy sobie statystyki druzynowe ( http://www.plkk.pl/index.php?p=clubs&id=8&s=stat_ps ) pozniej opisz jej zaslugi dla druzyny chyba ze jestes kibicem ktory ocenia zawodnika po jednym nieudanym meczu( zreszta calej druzynie nie poszlo) aha i napisz mi jeszcze kogo widzisz w roli tej 16-latki na jej miejsce??
No jasne! Przecież jestem z Brzegu, więc będę się jarał tym, że eval tej zawodniczki w ostatnich trzech meczach nie przekraczał 7? No i co? To, że jestem z Brzegu i kibicuję tej drużynie to znaczy, że będę pisał psalmy chwalebne o każdej zawodniczce? Sorry, to jest forum, gdzie wpisuje się swoje opinie i ja tak właśnie zrobiłem.
{Mikro pisze:
piszesz takie bzdury o Czesi ze az nie wierze ze jestes z Brzegu i kibicujesz tej druzynie przeciez ona rzucila najwiecej pkt dla druzyny w ciagu calego sezonu prawie 14pkt
Przeczytaj sobie jeszcze raz to, co napisałem i zastanów się (takie to trudne?!), czy ja pisałem o niej w przeciągu całego sezonu, czy ostatnich meczów...
Czytanie ze zrozumieniem - podstawia gimnazjum...
tak serio to nawet nie chce mi sie ciagnac tego tematu powiedzialem co mialem powiedziec ty masz swoje zdanie i dla mnie to juz koniec tematu ja sadze ze ocenianie zawodnika w twoim wykonaniu jest tylko z perspektywy kibica ja znam to tez od drugiej strony bo gram juz troche w te klocki ze tak powiem i to nie jest latwo utrzymac forme na najwyzszym poziomie bo na to wpluwa wiele czynnikow o ktorych pewnie nie masz pojecia a i to nie miejsce zebym ci o tym pisal poprostu wyrazilem swoje zdanie na ten temat bo mnie troche ruszyla twoja wypowiedz na temat jej gry
aha i nie podejrzewaj mnie o gimnazjum bo za moich czasow nie bylo czegos takiego
a skoro jestes w tym taki biegly to skonczyles je niedawno lub jestes na poczatkach skoro wiesz kiedy czyta sie ze zrozumieniem
pozdrawiam bardziej obiektywnych kibicow chyba ze jestem odosobniony
aha i nie podejrzewaj mnie o gimnazjum bo za moich czasow nie bylo czegos takiego
pozdrawiam bardziej obiektywnych kibicow chyba ze jestem odosobniony
gulchynsky pisze:A ja odnośnie wczorajszego meczu mam tylko jedno małe pytanie: za co Marczewska dostała tytuł zawodnika stycznia?
(...)
Odpowiem Ci wprost na Twoje pytanie. Została zawodniczką stycznie za wyniki w styczniu, a "odnośnie wczorajszego meczu" (jak to sam ująłeś) to odbył się 11 lutego, poprzedni z SMSem też nie należy do styczniowych tak więc nie za bardzo spójne są Twoje argumenty.
Pomimo to zgadzam się z Tobą co do oceny Czesi podczas tego meczu. Gdyby oceniać postawę zawodniczek w odniesieniu do ich potencjalnych możliwości to Marczewska wypadła zdecydowanie najsłabiej. To jest właśnie porażające, że zawodniczka, która może być liderką drużyny rozgrywa tak niesamowicie słabe spotkanie. Ale nie uogólniałbym tego na całokształt oceny zawodniczki (tym bardziej nie zastępowałbym jej jakąkolwiek 16-latką). Mam nadzieję, że 21 kolejka (Gorzów) lub 22 (Polkowice) ułoży się dla nas szczęśliwie i Czesia jeszcze dostanie szansę aby udowodnić, że był to tylko wypadek przy pracy (mam nadzieję).
Ja tak jeszcze jedno słówko... nie żebym bronił ani krytykował zespół ale wciągu ostatnich 2 miesiecy mielismy chyba z 5-6 zwyciestw z rzędy..chyba że sie myle! No ale słabszy mecz musisał nastac predzej czy póxniej! Szkoda ze akurat w tym meczu ale to jest wkalkulowane w ta dyscypline! Wiec nie obrzucajcie sie "bezeceństwami"*
* cytat z "Włatców móch"
* cytat z "Włatców móch"
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”