Plotki i informacje: kadrowe
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
szkodaFAN PLKK pisze:w Brzegu na zielono wpisac przyjscie Gosi Kudłak wczoraj podpisała kontrakt
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
Kadra Cukierków Odry Brzeg jest już zamknięta. Ostatnimi pozyskanymi zawodniczkami są Ukrainka, Amerykanka oraz dwie reprezentantki kadry narodowej U-20.
Ukrainka Dina Natviejeva ma 197 centymetrów wzrostu i gra na pozycji centra, właśnie podpisała kontrakt z brzeskim zespołem, a w drużynie ma być zmienniczką pozyskanej niedawno 33-letniej Rosjanki Ekateriny Dvorskiey.
- Ukrainka to młoda i perspektywiczna zawodniczka, ma dopiero 20 lat i najważniejszym zadaniem dla niej będzie ogrywanie się przy bardziej doświadczonych koleżankach - komentuje trener Cukierków Krzysztof Kubiak. Natviejeva w zeszłym sezonie występowała w Dynamie Kursk. - Częściej grała w rezerwach niż w pierwszym zespole, ale nie ma się co dziwić, przecież to czołówka rosyjskiej ekstraligi - tłumaczy Kubiak.
Kontrakt z Cukierkami podpisała także kolejna Amerykanka Joel Clyaburn, ale w jej przypadku nie wiadomo, czy w Brzegu zagra, w klubie bowiem nie zdecydowano jeszcze, czy pozyskać ją, czy pozostawić w drużynie Agnieszkę Makowską. - Prezes jest na urlopie, ale jak tylko wróci, zdecyduje, którą z tych zawodniczek zatrudnimy - informuje szkoleniowiec. Gdyby prezes postawił na Amerykankę, byłaby już trzecią zawodniczką zza oceanu, gdyż wcześniej klub pozyskał Shan i Ty Moore.
Poza wzmocnieniami zagranicznymi w Brzegu zagrają także dwie 19-latki występujące w kadrze narodowej U-20: wychowanka Cukierków Mirella Pułtorak, występująca ostatnio w SMS-ie Łomianki, i Małgorzata Kudłak z Polfy Pabianice.
Przygotowania do sezonu koszykarki rozpoczną 16 sierpnia, trzy dni później wyjadą na zgrupowanie do Kobylej Góry, gdzie będą miały okazje do pierwszych sprawdzianów formy. Zawodniczki zagraniczne dołączą do zespołu 1 września. Sezon ligowy rusza 17 października, przed jego rozpoczęciem koszykarki czekają dwa turnieje towarzyskie i kilka sparingów. - Przed rokiem zaaplikowaliśmy zbyt duże obciążenia przed ligą i początek sezonu był słaby. W tym roku nie popełnimy tego błędu - zaznacza Kubiak.
W planach klubu jest także wystawienie drużyny rezerw, która występowałaby w I lidze, w Cukierkach II grałyby juniorki oraz zawodniczki mające mniej okazji do występów w ekstraklasie. - Poszukujemy jeszcze sponsora dla tego zespołu, więc nie wiadomo, czy uda nam się go wystawić - kończy szkoleniowiec.
Kadra Cukierków Odry Brzeg w sezonie 2007/08
Justyna Daniel (niska skrzydłowa), Magdalena Rzeźnik (rozgrywająca), Daria Cybulak (obrońca), Mirella Pułtorak (niska skrzydłowa), Małgorzata Kudłak (niska skrzydłowa), Agata Bachryj (niska skrzydłowa), Karolina Kozera (niska skrzydłowa), Agnieszka Mykita (skrzydłowa), Marta Szymańska (środkowa), Shan Moore (USA, rozgrywająca), Ty Moore (USA, skrzydłowa), Dina Natviejeva (Ukraina, center), Ekaterina Dvorskaya (Rosja, center), Agnieszka Makowska (niska skrzydłowa) lub Joel Clyaburn (USA, skrzydłowa)
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
Ukrainka Dina Natviejeva ma 197 centymetrów wzrostu i gra na pozycji centra, właśnie podpisała kontrakt z brzeskim zespołem, a w drużynie ma być zmienniczką pozyskanej niedawno 33-letniej Rosjanki Ekateriny Dvorskiey.
- Ukrainka to młoda i perspektywiczna zawodniczka, ma dopiero 20 lat i najważniejszym zadaniem dla niej będzie ogrywanie się przy bardziej doświadczonych koleżankach - komentuje trener Cukierków Krzysztof Kubiak. Natviejeva w zeszłym sezonie występowała w Dynamie Kursk. - Częściej grała w rezerwach niż w pierwszym zespole, ale nie ma się co dziwić, przecież to czołówka rosyjskiej ekstraligi - tłumaczy Kubiak.
Kontrakt z Cukierkami podpisała także kolejna Amerykanka Joel Clyaburn, ale w jej przypadku nie wiadomo, czy w Brzegu zagra, w klubie bowiem nie zdecydowano jeszcze, czy pozyskać ją, czy pozostawić w drużynie Agnieszkę Makowską. - Prezes jest na urlopie, ale jak tylko wróci, zdecyduje, którą z tych zawodniczek zatrudnimy - informuje szkoleniowiec. Gdyby prezes postawił na Amerykankę, byłaby już trzecią zawodniczką zza oceanu, gdyż wcześniej klub pozyskał Shan i Ty Moore.
Poza wzmocnieniami zagranicznymi w Brzegu zagrają także dwie 19-latki występujące w kadrze narodowej U-20: wychowanka Cukierków Mirella Pułtorak, występująca ostatnio w SMS-ie Łomianki, i Małgorzata Kudłak z Polfy Pabianice.
Przygotowania do sezonu koszykarki rozpoczną 16 sierpnia, trzy dni później wyjadą na zgrupowanie do Kobylej Góry, gdzie będą miały okazje do pierwszych sprawdzianów formy. Zawodniczki zagraniczne dołączą do zespołu 1 września. Sezon ligowy rusza 17 października, przed jego rozpoczęciem koszykarki czekają dwa turnieje towarzyskie i kilka sparingów. - Przed rokiem zaaplikowaliśmy zbyt duże obciążenia przed ligą i początek sezonu był słaby. W tym roku nie popełnimy tego błędu - zaznacza Kubiak.
W planach klubu jest także wystawienie drużyny rezerw, która występowałaby w I lidze, w Cukierkach II grałyby juniorki oraz zawodniczki mające mniej okazji do występów w ekstraklasie. - Poszukujemy jeszcze sponsora dla tego zespołu, więc nie wiadomo, czy uda nam się go wystawić - kończy szkoleniowiec.
Kadra Cukierków Odry Brzeg w sezonie 2007/08
Justyna Daniel (niska skrzydłowa), Magdalena Rzeźnik (rozgrywająca), Daria Cybulak (obrońca), Mirella Pułtorak (niska skrzydłowa), Małgorzata Kudłak (niska skrzydłowa), Agata Bachryj (niska skrzydłowa), Karolina Kozera (niska skrzydłowa), Agnieszka Mykita (skrzydłowa), Marta Szymańska (środkowa), Shan Moore (USA, rozgrywająca), Ty Moore (USA, skrzydłowa), Dina Natviejeva (Ukraina, center), Ekaterina Dvorskaya (Rosja, center), Agnieszka Makowska (niska skrzydłowa) lub Joel Clyaburn (USA, skrzydłowa)
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
Daria Mieloszyńska zagra w Lesznie
Chciałabym wrócić do Europy i grać przed swoją rodziną. Także myślę o graniu dla polskiej drużyny narodowej, ponieważ już wyrażono zainteresowanie moją osobą - mówiła jeszcze rok temu Daria Mieloszyńska w rozmowie z amerykańską dziennikarką. Teraz jej życzenie się spełniło, bowiem po Oldze Żytomirskiej i Martynie Koc jest kolejną nową koszykarką, która w sezonie 2007/2008 będzie reprezentowała drużynę DUDY Tęczy PWSZ Leszno.
24-letnia zawodniczka mierzy 188 cm wzrostu i występuje na pozycji silnej skrzydłowej. Ostatnie lata spędziła w lidze NCAA gdzie reprezentowała barwy drużyny Texas Longhorns. - Texas ma wspaniałą historię sukcesów w koszykówce i jest jedną z najlepszych szkół na świecie - powiedziała Daria Mieloszyńska, która na ostatniom roku gry notowała średnio 4.7 punktu, 4.6 zbiórki i 1.2 przechwytu.
info www.plkk.pl
Chciałabym wrócić do Europy i grać przed swoją rodziną. Także myślę o graniu dla polskiej drużyny narodowej, ponieważ już wyrażono zainteresowanie moją osobą - mówiła jeszcze rok temu Daria Mieloszyńska w rozmowie z amerykańską dziennikarką. Teraz jej życzenie się spełniło, bowiem po Oldze Żytomirskiej i Martynie Koc jest kolejną nową koszykarką, która w sezonie 2007/2008 będzie reprezentowała drużynę DUDY Tęczy PWSZ Leszno.
24-letnia zawodniczka mierzy 188 cm wzrostu i występuje na pozycji silnej skrzydłowej. Ostatnie lata spędziła w lidze NCAA gdzie reprezentowała barwy drużyny Texas Longhorns. - Texas ma wspaniałą historię sukcesów w koszykówce i jest jedną z najlepszych szkół na świecie - powiedziała Daria Mieloszyńska, która na ostatniom roku gry notowała średnio 4.7 punktu, 4.6 zbiórki i 1.2 przechwytu.
info www.plkk.pl
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
FAN PLKK pisze:ale w sumie jak miała odejsc to dobrze ze przynajmniej do przyjaznego klubumysle ze sie u nas rozwinie i bedzie z niej jeszcze pociecha pozdrawiam
a jaka gwarancja ze sztab szkoleniowy bedzie korzystal z uslug Malgosi?
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Gosie znałem tak z widzenia, ale moge powiedziec ze jest spokoFAN PLKK pisze:ale w sumie jak miała odejsc to dobrze ze przynajmniej do przyjaznego klubumysle ze sie u nas rozwinie i bedzie z niej jeszcze pociecha pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------------
qBK pisze:W planach klubu jest także wystawienie drużyny rezerw, która występowałaby w I lidze[/b], w Cukierkach II grałyby juniorki oraz zawodniczki mające mniej okazji do występów w ekstraklasie. - Poszukujemy jeszcze sponsora dla tego zespołu, więc nie wiadomo, czy uda nam się go wystawić - kończy szkoleniowiec.
kiedys Włókniarz miał drużyne rezerw to było coś I drużyna MP a druga mogła też zdobyć 2 lige ale pieniedzy brakowało na dwa kluby w ekstraklasie
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
hmm co do wypowiedzi jelo to mozesz mi uwierzyc ze bedzie u nas otrzymywała szanse gry a poza tym jest jeszcze właśnie wspomniana powyzej 1liga w której takze bedzie pewnie grała Gosia mysle ze bedzie z niej duzy pozytek z niej i Mirelli Pułtorak 
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
FAN PLKK pisze:hmm co do wypowiedzi jelo to mozesz mi uwierzyc ze bedzie u nas otrzymywała szanse gry
Czas pokaże, ja w pamięci mam Gosię Morkę i Izę Bogdan, które ponoć rewelacyjnie spisywały się na treningach przed sezonem, a w trakcie rozgrywek grały po kilka minut
[edit]
Wracając do Ukrainki w naszym zespole to dziwna sprawa...
Ukrainka Dina Natviejeva ma 197 centymetrów wzrostu i gra na pozycji centra (..) Natviejeva w zeszłym sezonie występowała w Dynamie Kursk.
Nie ma jej ani w składzie Dynama Kursk ani Dynama-2 Kursk. Pojawia się natomiast (google;) w Dynamie-SDUSHOR Kursk którego nie ma nigdzie w tabelach 1. ani 2. ligi, sądząc po meczach tej drużyny (nie ma przeciwników z D1 i D2) to jest to zespół najwyżej z 3. ligi
Wracając do Ukrainki w naszym zespole to dziwna sprawa...
Cytat:
Ukrainka Dina Natviejeva ma 197 centymetrów wzrostu i gra na pozycji centra (..) Natviejeva w zeszłym sezonie występowała w Dynamie Kursk.
Nie ma jej ani w składzie Dynama Kursk ani Dynama-2 Kursk. Pojawia się natomiast (google;) w Dynamie-SDUSHOR Kursk którego nie ma nigdzie w tabelach 1. ani 2. ligi, sądząc po meczach tej drużyny (nie ma przeciwników z D1 i D2) to jest to zespół najwyżej z 3. ligi i nie jako Dina Natviejeva tylko Diana Matveeva i ponoć jest Rosjanką Coś tu nie gra
Dynamo-SDUSHOR Kursk to rosyjska liga wyższa (odpowiednik naszej 1 ligi), która składa się z 2 grup - zachodniej i wschodniej. Dynamo gra w grupie zachodniej i w ub. sezonie grało przeciętnie, a nawet kiepsko (5 miejsce na 7 drużyn). Nigdy nie widziałem tej ligi na żywo, ale z tego co słyszałem to jej poziom jest raczej słaby.
FAN PLKK pisze:co do wypowiedzi powyzszej mam takie pytanie twierdzisz ze wiesz lepiej niz kierownik i trenerzy skąd ona pochodzi i jak sie nazywa?? bo na to wygląda ze tak uwazasz a sie mylisz bo przy podpisywaniu umowy były wysyłane dane wiec??
Ja nic takiego nie powiedziałem, tylko podaję fakty. Chodzi mi o to, że nie można znaleźć prawie żadnych danych na temat tej zawodniczki, zwłaszcza na różne wersje nazwiska Natviejeva.
Basket.ru pisze:№ Name Birth Height Weight Position Country
1 MATVEEVA Diana 198 90 Center Russia
Oczywiście może być błąd na stronie, i/lub błąd w druku popełnił dziennikarz (też się zdarza), a co do obywatelstwa to też albo jest błąd, albo ma podwójny paszport itd.
Hersi pisze:Dynamo-SDUSHOR Kursk to rosyjska liga wyższa (odpowiednik naszej 1 ligi), która składa się z 2 grup - zachodniej i wschodniej. Dynamo gra w grupie zachodniej i w ub. sezonie grało przeciętnie, a nawet kiepsko (5 miejsce na 7 drużyn)
Zgadzam się, ale nie do końca. Co do grup i miejsca masz rację ( http://www.basket.ru/index.aspx?site=5& ... t=21:47:32 ). Nie znam się na ruskim koszu ale z tego co widzę to High League jest trzecią (licząc pod względem siły) ligą rosyjską. Superliga podzielona jest na Dywizję A (12 zespołów) i Dywizję B (18 kolejnych zespołów), po niej jest Liga Wyższa (wschodnia i zachodnia).
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”