AMP w Łodzi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 28 sierpnia 2007, 22:17

Edzia pisze:Ej, a dlaczemu na Akademickich Mistrzostwach Polski grają zawodniczki ligowe? I to w dodatku takie, ktore już niekoniecznie mają coś wspólnego z akademią? :roll: :roll: :roll:

Skoro grają zespoły ligowe, to nie dziwota że inne składy się nie zgłaszają, bo po co tracić kasę, jak i tak wiadomo, kto wygra... :?

A ja tak chciałam być na AMP w koszu i jak zwykle nic z tego nie wyszło.

jakie inne składy :?: :shock:
Prosze sprawdz sobie na stronie Zarządu Głównego AZS jakie kluby były zaproszone i jakie przyjechały / wyjątek Jelenia Góra, która się wycofała.
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Barti
Żak

Postautor: Barti » 28 sierpnia 2007, 22:46

pietroc pisze:Nie wiem czemu w finale nie grala od poczatku Szott, weszla w drugiej polowie i dala fatana zmiane. byc moze tego jednego elemtentu z poprzednich meczow zabraklo w finale.

Do tego tylko w jednej kwarcie meczu finałowego z poznaniankami zagrała Agnieszka Szott, którą gorzowski szkoleniowiec postanowił oszczędzać, aby zapobiec ewentualnym urazom. - To nie jest żadna sensacja, nie mam kontuzji - powiedziała z uśmiechem "Pysia". - Po prostu po trzech meczach, w tak krótkim odstępie czasu, byłam już mocno zmęczona. Cieszę się, że trener to zauważył i dał mi odpocząć. Skąd to zmęczenie? Ostatnio wybrałam się do centrum fizjoterapii do Gliwic i tam wykonałam wielką pracę, a przy okazji zrobiłam sobie badania. Największą wagę przywiązałam do kolana, dużo ćwiczyłam też nad mięśniami pleców. Nie było sensu w Łodzi ryzykować, bo przecież najważniejsze mecze dopiero przyjdą.

Za: Kamil Siałkowski - www.gorzow24.pl

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 28 sierpnia 2007, 22:54

ehh no to ja tu czegos nie rozumiem...

gra od poczatku w 3 meczach, ktore wygrywaja 30-40 punktami, a oszczedza sie w finale...

Barti
Żak

Postautor: Barti » 28 sierpnia 2007, 23:02

pietroc pisze:gra od poczatku w 3 meczach, ktore wygrywaja 30-40 punktami, a oszczedza sie w finale...

Dla mnie cały ten wyjazd AZS-u na AMP w takim zestawieniu był niezrozumiały.
Nie wiem czemu miał on słuzyć? Chyba tylko, żeby sobie młode pograły, a Pysia, Ola i Czarna nie zapomniały jak się rzuca piłką o tablice. Mniemam, że nie wypadało odmówić i "drużyna" była, jaka była.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 29 sierpnia 2007, 04:33

tylko ze caly turniej wystawial Chomac, Szott, Banaszkiewicz na mecze, ktore wygrywal 40stoma i rzucaly setke i je trzymal na placu (z czego sie wzielo np. to, ze Chomac rzucila najwiecej puktow w turnieju), a na final nagle posadzil Szott i niejako "odpuscil"... zupelnie tego nie rozumiem.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 sierpnia 2007, 07:22

Anonymous pisze:Takie zdanie z boku.

Po cholerę nazywać to Akademickimi Mistrzostwami Polski, skoro grają takie "studentki" jak Beata Krupska-Tyszkiewicz.

INEA AZS Poznań jak dla mnie wygrał po prostu turniej towarzyski.

W obecnej formule sygnowanie tego AMP jest nieporozumieniem...

Nie mówiąc o tym, że nieekstraklasowe ośrodki nie mają najmniejszych szans. To nie ma nic wspólnego z duchem sportu akademickiego...

A skąd wiesz, że Krupa nie jest studentką? Może "robi" studia podyplomowe :lol: :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 sierpnia 2007, 09:28

Choć w myśl nowej organizacji studiów, nawet tzw. "studia doktoranckie" będą teraz faktycznie 3-cim etapem studiów wyższych - zatem teoretycznie studentem można będzie nazwać nawet kogoś, kto... uczy studentów :wink: :lol: - to w mojej ocenie nie mieści się coś takiego w zdroworozsądkowej koncepcji organizacji AMP. Podobna dysputa miała już miejsce wobec udziału zawodnioczek w Uniwersjadzie, które złożyły papiery na studia...

Wobec tego skoro jest konieczność i silna potrzeba chwalenia się zdobyciem tutułu AMP przez kogoś (nie wiem - duma, zaszczyt, media, premie, prestiż itd. itp :lol: ) - bez względu na to w jaki sposób - to wnoszę o organizację AMP w 2 wersjach - "profi" i "non profi" czy jak tam kto chce nazwać - a to zwyczajnie po to, by nie odbierać frajdy, zabawy i wyzwań studenciakom - bo jak bardzo są oni "napaleni" na takie kuriozalne mistrzostwa jak aktualne widać po kłopotach ze skompetowaniem choć minimalnego zestawu drużyn... Niech sobie AZS'y rozegrają mecz/rewanż, wręczą medale i puchary - a reszta niech się bawi...

Ps. A swoją drogą... podyplomowe... - z czystej ciekawości, jaki kierunek studiów skończyła Krupa?

wielki

Postautor: wielki » 29 sierpnia 2007, 10:12

a rozmawiales z nia kiedys.....pare zdan i bedziesz wiedzial co skonczyla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co do tych AMP to przesada i zeby takie zawodniczki graly , ktore nigdy nawet nie byly studentkami :lol: i nie beda chyba ze najpierw zrobia MATURE!!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 sierpnia 2007, 11:19

wielki pisze:a rozmawiales z nia kiedys.....pare zdan i bedziesz wiedzial co skonczyla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co do tych AMP to przesada i zeby takie zawodniczki graly , ktore nigdy nawet nie byly studentkami :lol: i nie beda chyba ze najpierw zrobia MATURE!!!!

A ty już jesteś profesorem habilitowanym że takie mądrości wypisujesz?
Bo temat zboczył na inny tor i nie ma co wypominać komuś wykształcenia jakie by ono nie było :!:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 sierpnia 2007, 11:44

MARAS pisze:A ty już jesteś profesorem habilitowanym że takie mądrości wypisujesz?
Bo temat zboczył na inny tor i nie ma co wypominać komuś wykształcenia jakie by ono nie było :!:

małe sprostowanko off-topic. Profesor nie może nie byc habilitowany. Może byc zwyczajny lub nadzwyczajny tzw uniwersytecki. Habilitowany jest zawsze bo każdy stopień profesorski poprzedzony jest habilitacją. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 sierpnia 2007, 14:07

to ja się dołącze do tego co pisze Maras - nie ma co "wypominać" (czego też nikt nie robi) nikomu "podstawowego" - jak również habilitacji zresztą..., czy profesury - zgadzam się z tym - pytanie jednak płynie w zupełnie innym kierunku - bez żadnego "wypominania" ale... co robi tak jeden (jak i ew. drugi) w AMP ??? :lol:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 29 sierpnia 2007, 18:18

simon, ale zwroc uwage, ze sa 2 rozne imprezy - AMP i MPSzW.

AMP to zawody klubow sportowych, zrzeszonych w Akademickim Zwiazku Sportowym, do ktorego moze nalezec kazdy, kto tego chce.

MPSzW to natomiast Mistrzostwa Polski Szkol Wyzszych i tam rywalizuja zespoly danej uczelni a nie klubu sportowego, a wiec studenci.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 sierpnia 2007, 18:03

pietroc pisze:tylko ze caly turniej wystawial Chomac, Szott, Banaszkiewicz na mecze, ktore wygrywal 40stoma i rzucaly setke i je trzymal na placu (z czego sie wzielo np. to, ze Chomac rzucila najwiecej puktow w turnieju), a na final nagle posadzil Szott i niejako "odpuscil"... zupelnie tego nie rozumiem.

Heh ciezko wyczuc nieraz decyzje naszego trenera... podobna sytuacja byla w tamtym roku w polfinale pucharu Polski gdzie w polowie 4-kwarty mielismy remis... a nasz trener 2-ga piatke wystawil... i mecz wygral Lotos 2 czy 4 pkt.

Co do zawodniczek to wydaje mi sie ze w AMP powinno sie dawac szanse mlodym zawodniczka... takim jak np. w Gorzowie Weronika Toporowska ktora w Ekstraklasie sobie nie pogra... a na AMP-ach chyba byla najlepiej rzucajaca za 3 (chyba ze sie myle) czy tez Judycie Banaszkiewicz ktora takze w Gorzowskim AZS ie sobie nie pograla za wiele...

A co do cieszenia sie ze zwyciestwa w turnieju i tego ze iles lat z rzedu jest sie AMP... no coment... liga zweryfikuje wszystko :D

Mnie osobiscie cieszy bardziej postawa juniorek z Gorzowa ktore prowadzily dosyc dlugo rownozedny pojedynek z ekipa z Poznania niz odpuszczone srebro seniorek <lol2> :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 30 sierpnia 2007, 22:26

Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 06 września 2007, 22:23

pietroc pisze:simon, ale zwroc uwage, ze sa 2 rozne imprezy - AMP i MPSzW.

AMP to zawody klubow sportowych, zrzeszonych w Akademickim Zwiazku Sportowym, do ktorego moze nalezec kazdy, kto tego chce.

MPSzW to natomiast Mistrzostwa Polski Szkol Wyzszych i tam rywalizuja zespoly danej uczelni a nie klubu sportowego, a wiec studenci.

To świadczy właśnie o wynaturzeniu AMP, które przecież pierwotnie były niczym innym jak Mistrzostwami Szkół Wyższych.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”