Zaległy mecz: Utex ROW Rybnik- Orzeł Polkowice 67-74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 lutego 2008, 19:28

A dla mnie wolne nie sa rzutami z gry.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 28 lutego 2008, 19:42

no i prosze zwyciestwo CCC... Bardzo przydatne dla ekip z Gorzowa i Leszna... Teraz trzeba tylko czekać na kolejne kolejki... Bardzo ciekawa bedzi potyczka w ostatniej kolejce Gorzów - Rybnik...
sorry za błedy leci spontan

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lutego 2008, 20:10

Greebo pisze:A dla mnie wolne nie sa rzutami z gry.

zakładając jednak, że wolne są "rzutami z gry" to poprosiłbym o wskazanie jakiś, które się do tej kwalifikacji nie nadają... :wink: :lol:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 28 lutego 2008, 21:21

A ja z innej beczki nadmienię, że Polki z Rybnika rzuciły całe zero punktów :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 lutego 2008, 21:32

qBK pisze:A ja z innej beczki nadmienię, że Polki z Rybnika rzuciły całe zero punktów :)

Magda Skorek nie jest moja ulubiona zawodniczka, ale jednak jest Polką :-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lutego 2008, 21:33

Polki z Polkowic za to rzuciły 12 punktów - co też nie jest ilością szokującą...

łącznie daje to zdobycz punktową dla zawodniczek krajowych w tym meczu na poziomie 8,5% wszystkich punktów... - innymi słowy 93,5% punktów zdobyłyzaawodniczki zagraniczne!

dodatkowo polki zaliczyły 0 zbiórek w ROW i 6 zbiórek w CCC - co stanowi 8,8% wszystkich zbiórek w meczu (zawodniczki zagraniczne 92,2% zbiórek)

łączny eval wszystkich polek występujących na boisku wyniósł 6 (-6 w ROW) - co stanowi 4,11% łącznego evala w meczu (zawodniczki zagraniczne 95,89% łącznego evala)...

statystyki interesujące...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 lutego 2008, 21:33

5-8, ale jednak wygrały Polkowice;)
poza tym,nie czepiajmy się szcegółów :P
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 lutego 2008, 21:42

simon pisze:Polki z Polkowic za to rzuciły 12 punktów - co też nie jest ilością szokującą...

łącznie daje to zdobycz punktową dla zawodniczek krajowych w tym meczu na poziomie 8,5% wszystkich punktów... - innymi słowy 93,5% punktów zdobyłyzaawodniczki zagraniczne!

dodatkowo polki zaliczyły 0 zbiórek w ROW i 6 zbiórek w CCC - co stanowi 8,8% wszystkich zbiórek w meczu (zawodniczki zagraniczne 92,2% zbiórek)

łączny eval wszystkich polek występujących na boisku wyniósł 6 (-6 w ROW) - co stanowi 4,11% łącznego evala w meczu (zawodniczki zagraniczne 95,89% łącznego evala)...

statystyki interesujące...

Ale warto tez wspomnieć ze Polki miały tylko 3 starty (wszystkie Jeziorna), co stanowi 8,5 % całości. Czyli zawodniczki zagraniczne az 91,5 % ;-)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lutego 2008, 21:50

trzeba się pocieszać - tylko, że niestety "nie robi błędów ten, kto nic nie robi..." - podsumowywując wersję czysto statystyczną oceny meczu, zawsze można się cieszyć z faktu, że zawodniczki krajowe "młodego pokolenia" nie popełniły w tym meczu ani jednej straty... :wink: :lol:

Gość

Postautor: Gość » 28 lutego 2008, 23:11

Najwiekszym dramatem takiego meczu jest to ze w polskiej lidze na boisko wchodzi 10 zawodniczek z ktorych 2 sa POLKAMI :(

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 28 lutego 2008, 23:14

Greebo pisze:
qBK pisze:A ja z innej beczki nadmienię, że Polki z Rybnika rzuciły całe zero punktów :)

Magda Skorek nie jest moja ulubiona zawodniczka, ale jednak jest Polką :-)

ajj, faktycznie, my fault :oops: nie neguję tego że Magda Skorek nie jest Polką, tylko przywidziało mi się zero w rubryce obok ;) a nic nie piłem dzisiaj :lol:
no ale przynajmniej rozwinęła się ciekawa dyskusja :D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 lutego 2008, 02:16

Ilość minut na parkiecie Polek poniżej 22 roku życi faktycznie woła o pomste do nieba...Oby jak najszybciej wszedł przepis o 2 Polkach na raz w pierwszej 5-tce bo inaczej kiepsko to widze. Ogrywane są "strawione "zawodniczki typu Jeziorna, Jasnowska czy Szyćko, z których wiadomo, że żadna nie będze wystepowała w repie.Ech najlepiej gdyby czym predzej wprowadzono KPŻ - kryterium pożytku reprezentacyjnego - każdy klub musiałby mieć w składzie dwie młode Polki ogrywane pod kątem repy i nie ma,że boli..moze wtedy nie kompromitowalibyśmy sie na arenie międzynarodowej a dziadowskie kluby zaczęły inwestować w młodzież....

Gajewska plus Pietrzak oczywiscie zero minut, bo w końcu po co maja w ogole powąchac parkiet? na pewno minuty gry w ekstraklasie sie im w ogole nie przydadzą.

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 02 marca 2008, 15:35

Najsłabszy mecz w wykonaniu Rybnika od początku sezonu. Totalnie nic nie wychodziło i nikogo nie chcę usprawiedliwiać tylko może to wina kontuzji. Jakoś tkwimy na tych 13 wygranych. Fajny mecz w wykonaniu obu drużyn. Każdy walczył o każdą piłkę bardzo twardy w wykonaniu obu drużyn.
A co do przyszłości reprezentacyjnej to w Rybniku posiadamy 2 bardzo przyszłościowe zawodniczki Magda Skorek która raczej ma pewne miejsce do końca sezonu z względu na kontuzje Agi Jaroszewicz (według tvp sport Jaroszewskiej :shock: :shock: ) I Edyte Błaszczak która też od czasu do czasu pokazuje się z dobrej strony. Mamy jeszcze Basie Głocką która też za parę lat być dobrą zawodniczką nie wspominając już o Natali Przekop która jest nadzieją Rybnika za 8 lat :D :D Naprawdę dziewczyna śmiga aż miło można zobaczyć jej wyniki na mistrzostwach polski juniorek.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!

www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”