Euroliga- 8 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2008, 21:31

W wywiadzie Agnieszka Pałka powiedziała, że moooooże w sobotę będzie gotowa do gry. To możliwe?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 03 grudnia 2008, 21:32

No niech ... z tymi kontuzjami !! :/
Dziewczyny zagrały poprawnie a jak na ten skład nawet bardzo dobrze.
Mam nadzieję, że z Kobryn nic nie będzie ( chociaż wyglądało to nie ciekawie :( ) bo wtedy stracimy nie tylko Polkę ale i myślę obecnie naszą najlepszą koszykarkę ... :/

Ekipa z Węgier zaprezentowała się fajnie , dopingowali się , bawili ( nawet gdy mecz już był przegrany )

Ale zgoda Lotosu to jest ... XD. Mieli transparent Kraków - Pecs dwa bratanki . Razem do Final Four ... czy coś takiego :D Na dodatek kilku pokupowało sobie (pewnie w Fanatyku ) szaliki Wisły i dopingują aż miło :D
Ja kupowałem w przerwie akurat koszulkę Wisły koledze na Mikołajki , a zaraz za mną taką samą sobie kupował kolega z Węgier ... :)
Ogólnie pełna kulturka i szacunek bo fajnie dopingowali :) (tylko mnie jeden chłop denerwował z tą trąbką ... wrrr ... :wink: )

Wygrana cieszy tym bardziej , że Ruskie się rozpędzają ( w idealnym momencie zaczęły :D )

P.S ktoś tu pisał żeby wszystkie pieniądze postawić na Mizo , to teraz biedny jest .. :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 grudnia 2008, 21:33

rzymi pisze:W wywiadzie Agnieszka Pałka powiedziała, że moooooże w sobotę będzie gotowa do gry. To możliwe?

zacytuje podpis jednej z forumowiczek:

"Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie..."
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 03 grudnia 2008, 21:35

rzymi pisze:W wywiadzie Agnieszka Pałka powiedziała, że moooooże w sobotę będzie gotowa do gry. To możliwe?

ann pisała kiedyś że Pałka zagra dopiero w styczniu...nawet jeśli zagra już w sobotę to trudno liczyć na jakiś dłuższy występ...mam nadzieję że Ewelinę postawią na nogi...
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 grudnia 2008, 21:36

Greebo pisze:

zacytuje podpis jednej z forumowiczek:

"Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie..."

dokładnie :)
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2008, 21:36

Ałgaja pisze:Chyba że rzeczywiście nie rozumiesz co Twoja zgoda krzyczy :wink:

Wiślak PB pisze:Ale zgoda Lotosu to jest ... XD. Mieli transparent Kraków - Pecs dwa bratanki . Razem do Final Four ... czy coś takiego :D

śmieszne to :wink: :P może po prostu pomylili miasta ... :wink:
ObrazekObrazek

e.c. #7
Nowy na forum

Postautor: e.c. #7 » 03 grudnia 2008, 21:41

Rzymi...Rzymi... :roll: żadne 'pajace' tylko "Hajra Pecs!!!" krzyczeli
pozdro

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2008, 21:44

e.c. #7 pisze:Rzymi...Rzymi... :roll: żadne 'pajace' tylko "Hajra Pecs!!!" krzyczeli
pozdro

dobra, już wiem ale dzięki, że mi tłumaczysz ;) jak wcześniej napisałem - następnym razem siądę bliżej telewizora i najlepiej będę sam oglądał mecz. pomyłki się zdarzają ;) żebym jutro na naszym meczu się nie pomylił i nie krzyczał czegoś innego :lol:

haha ale by było jakby ktoś z Gdyni pojechał im pomóc w dopingu a tu "transparent Kraków - Pecs dwa bratanki". Na pewno moża by się było zdziwić.

Valencia - UMMC 71:63 i nie ma już zespołu bez porażki w Eurolidze.
ObrazekObrazek

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 03 grudnia 2008, 22:14

Reprezentantka Polski, która w tym sezonie znakomicie radzi sobie na polskich i europejskich parkietach, w połowie drugiej kwarty nabawiła się kontuzji stawu skokowego. - Wygląda to dość poważnie. Zależnie od diagnozy Ewelinę czekają dwa lub cztery tygodnie przerwy - poinformował po spotkaniu trener wiślaczek, Wojciech Downar-Zapolski.

http://www.plkk.pl/index.php?p=news&id=3495
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 grudnia 2008, 22:19

Mecz na pewno nie stał na zachwycającym poziomie, ale najważniejsze jest zwycięstwo. Cieszy to, że dziewczyny pokazały w drugiej połowie determinację, a w końcówce zagrały spokojnie, kontrolując wynik (chociaż byłoby jeszcze spokojniej, gdyby nie kilka pudeł z dobrych pozycji). Każda z nich zagrała co najmniej poprawnie. Pomijam tu Gburczyk, która miała fatalne wejście w pierwszej połowie. Candice pokazała się z całkiem dobrej strony, biorąc pod uwagę pierwszy mecz po pewnej przerwie. Faktycznie mogła jeszcze coś trafić, ale i tak jej postawa była plusem. Widać poprawę jeśli chodzi o osobiste, z "trójkami" dalej jest nieciekawie... Można było dostrzec - częściej niż w poprzednich meczach - próby rozciagnięcia obrony, więcej było zagrań na obwód, tylko nic z tego nie wynikało. Bardzo mnie martwi co z Eweliną. Jeśli chodzi o Polki, to w tym sezonie dopadł je jakiś kataklizm... Znacznie utrudnia to zadanie jeśli chodzi o mecz w Gorzowie. Po Pecsu spodziewałem się więcej. Może jeden mecz to za mało, aby oceniać, ale wygląda to tak, jakby dwie zawodniczki - Vajda i Ivanyi - znacznie wybijały się ponad całą, dość przeciętną, resztę. Kiedy przestało im siedzieć z dystansu i półdystansu, zupełnie straciły pomysł na grę.
Kibice z Pecsu na pewno znacznie ożywili ten mecz. Fani Wisły w końcu musieli się bardziej postarać. Cieszy to, że w końcu była taka atmosfera, bo poprzednie mecze Euroligi były cokolwiek senne i nie czuło się tak ich prestiżu.
Rzymi dostał tutaj już swoją porcję uwag na temat tego kto i co śpiewał. Nie będę go więc dobijał. :wink: Powiem tylko, że jego spostrzeżenie cokolwiek mnie rozbawiło, chociaż rozumiem poniekąd dlaczego tak napisał. Słuchając śpiewy węgierskich kibiców można było zinterpretować je jako "pajace", a że w TV nie wiadomo tak do końca kto śpiewa, więc taki wniosek wcale nie zaskakuje. A co do tej zgody Lotosu z Pecsem - dość skrótowo znam jej historię, ale wydaje mi się ona taka bardziej wirtualna niż rzeczywista.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 grudnia 2008, 22:22

Eve pisze:Reprezentantka Polski, która w tym sezonie znakomicie radzi sobie na polskich i europejskich parkietach, w połowie drugiej kwarty nabawiła się kontuzji stawu skokowego. - Wygląda to dość poważnie. Zależnie od diagnozy Ewelinę czekają dwa lub cztery tygodnie przerwy - poinformował po spotkaniu trener wiślaczek, Wojciech Downar-Zapolski.

Gratulacje dla Wisły za wygrany mecz.
A najlepsze było to

Dupree 12pkt 10zb
Canty 13 pkt 9zb
Boba 10pkt 5zb 3as :lol:
Skera 10pkt 5as 3zb
Mart 8pkt 5as 4zb

Czyli ZESPÓŁ a nie C.H + koszulki

Co do kontuzji Kobryn 2-4 tygodnie to nie byłoby tak źle, patrząc na to co mogłoby być.
Podobna na AZS ma wrócić Pałka. Trzeba to wygrać bo to najważniejszy mecz w sezonie zasadniczym PLKK.
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 03 grudnia 2008, 22:22

kto by przypuszczał przed sezonem, że Aneta będzie na ten moment najważniejszą polką w Wiśle :D czyste szaleństwo!!

oczywiście należy też o asie Małopolski wspomnieć (naszej drugiej... chyba jedynej opcji na drugą polkę, chyba, że Aga zagra w łikend) - przejęła od Boby żółta koszulkę lidera w jakże zaszczytnej dziedzinie "jak grać by cała hala się ze mnie śmiała" :lol:

Hell musi czuć się dumny!! :wink:
szkoda tylko, że MOP nie trafił po kosmicznym "bouncepas-sie" Skery :?

Aśka miodzio!! :D
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Uzytkownik82
Nowy na forum

Postautor: Uzytkownik82 » 03 grudnia 2008, 22:59

Wiślak PB pisze:No niech ... z tymi kontuzjami !! :/
Ale zgoda Lotosu to jest ... XD. Mieli transparent Kraków - Pecs dwa bratanki . Razem do Final Four ... czy coś takiego :D Na dodatek kilku pokupowało sobie (pewnie w Fanatyku ) szaliki Wisły i dopingują aż miło :D
Ja kupowałem w przerwie akurat koszulkę Wisły koledze na Mikołajki , a zaraz za mną taką samą sobie kupował kolega z Węgier ... :)
Ogólnie pełna kulturka i szacunek bo fajnie dopingowali :) (tylko mnie jeden chłop denerwował z tą trąbką ... wrrr ... :wink: )

Tutaj taki jeden z szalikiem:
Obrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 03 grudnia 2008, 23:37

Obrazek

Napinali sie rowniez troszeczke ... Co by nie bylo ze sa wspaniali i wogole

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 03 grudnia 2008, 23:39