TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matishe
Żak

Postautor: matishe » 05 stycznia 2009, 12:56

już niedługo ... trener z amerykańskiej ligi koszykówki, najbardziej prestiżowej liga świata: NBA 8)
[chyba się nie mylę:)]
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 8)
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

gofer13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gofer13 » 05 stycznia 2009, 13:53

wcale bym sie na age nie obraził gdyby jednak wróciła do gorzowa...
jakoś zwiedzanie innych parkietów jej nie słóży...
"Za kobiety i kibiców płacic nie musze"

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 05 stycznia 2009, 15:38

Od poniedziałku z MUKS Poznań trenować będzie Joanna Zalesiak, która rozwiązała kontrakt z AZS Gorzów. Działacze klubu chcą pozyskać jeszcze jedną koszykarkę - byłą reprezentantkę Polski lub zawodniczkę z Mali.
Jest nią 20-letnia koleżanka Djenebou Sissoko - Nagnouma Coulibaly, która ma za sobą występ na Igrzyskach Olimpijskich (średnio 3,6 pkt., 5 zbiórek). Drugą zawodniczką będącą w kręgu zainteresowań MUKS jest Agnieszka Szott, która pół roku temu podpisała kontrakt w lidze izraelskiej, ale doznała kontuzji i szuka nowego klubu.

Zmiany dotknęły także sztab szkoleniowy - pierwszym szkoleniowcem pozostał Piotr Nayder, ale będzie współpracował z Andrzejem Jabłońskim, który został trenerem koordynatorem.

sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
MatiuJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MatiuJG » 05 stycznia 2009, 16:26

Od godziny 14-ej obraduje dzisiaj zarząd klubu Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie. Posiedzenie nadal trwa, jednak jedną z decyzji akademickiego klubu już znamy – Krzysztof Szewczyk nie będzie już trenerem zespołu koszykarek występującego w ekstraklasie. Jego następcą został Serb Miodrag Gajić. Więcej na ten temat wieczorem.
CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU AZS I NA DOBRE I NA ZLE!!

PzDr Poznan:)

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 05 stycznia 2009, 18:38

MatiuJG pisze: Jego następcą został Serb Miodrag Gajić.

Czyli wychodzi na to, ze kibice w Jeleniej nie maja sie o co martwic. Zatrudnienie Gajicia jest rownoznaczne z tym ze w klubie sa pieniadze, a jesli zwolnienie Ristic i Meredith sie potwierdzi to zapewne mozna spodziewac nowych klasowych zawodniczek.
Obrazek

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 05 stycznia 2009, 18:53

tez tak sadze ;) sytuacja wydaje sie zmierzac we wlasciwym - korzystnym dla klubu kierunku!
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 stycznia 2009, 18:55

bart_81 pisze:
ochrona pisze:no simon dobrze kombinuje :wink: ale poczekamy, zobaczymy...

A moze chodzi o Edzie Koryzne? Grała w Gorzowie dawno temu i jest doswiadczona dwojka:)

Edyta Koryzna chce odejść z ŁKS

dziś

Zapowiada się ciąg dalszy kłopotów kadrowych drużyny ŁKS Siemens. Kluczowa zawodniczka Edyta Koryzna zamierza przejść do AZS Gorzów.

- Edzia poinformowała mnie o planach opuszczenia drużyny i w poniedziałek spotkamy się na ostatecznej rozmowie - mówi trener Mirosław Trześniewski. - Nie muszę nikogo przekonywać, jak ważną postacią jest ona w moim zespole. Jeśli odejdzie z ŁKS to postaramy się pozyskać w jej miejsce 31-letnią Annę Szyćko, która ostatnio grała w Niemczech, a wcześniej występowała w Polkowicach.

Obrazek

- To dla mnie bardzo trudna decyzja - mówi Edyta Koryzna. - Z Gorzowa miałam propozycje już kilkakrotnie. Ostatnią odrzuciłam przed tym sezonem. Nie chodzi o sprawy finansowe, bo gdybym się tym kierowała, to nie przyszłabym do ŁKS i już wcześniej grałabym może właśnie w AZS. To definitywnie mój ostatni sezon w karierze i chciałabym raz jeszcze poczuć smak walki o medale, tę wyjątkową adrenalinę. W ŁKS, w którym przeżyłam wiele pięknych chwil mojej kariery, jestem być może ważną zawodniczką. Nie aż tak ważną, żeby od mojej gry zależały losy drużyny. Bardziej potrzebna jest jej środkowa. Na obwodzie nie jest źle, a większość meczów przegrywamy pod koszem. Może zamiast mnie trenerowi uda się pozyskać wysoką koszykarkę. Gra w Gorzowie to dla mnie ostatnia szansa w karierze. W przyszłym sezonie nie będzie mnie już na boisku, chcę więcej czasu poświęcić rodzinie. Muszę się liczyć z tym, że jeśli odejdę, to najbliższe miesiące nie będą dla mnie łatwe, bo czeka mnie rozłąka z córeczką Julką i z mężem. Będę ich widywać rzadziej. Ciągle jeszcze mam masę wątpliwości i ostateczną decyzję podejmę po poniedziałkowej rozmowie z trenerem.

36-letnia Edyta Koryzna zaczynała karierę w rodzinnym Białymstoku. W latach 1992-96 występowała w Stilonie Gorzów, a w 1996 roku przeszła do ŁKS Żywiec, z którym zdobyła - pod wodzą trenera Mirosława Trześniewskiego) mistrzostwo (1997) i wicemistrzostwo Polski (1998). W latach 1998-2002 grała w Polfie Pabianice (trener Trześniewski), zdobywając 4 srebrne medale, a 2002-2007 w CCC Polkowice, skąd wróciła do ŁKS Siemens.

Marek Kondraciuk - POLSKA Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 stycznia 2009, 19:09

to duża strata dla ŁKS-u ale dla nas plus 8)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 05 stycznia 2009, 19:12

Bzdury opowiada Edzia mówiąc, że nie jest wazna postacią w Ełksie. LKS gra kompletną padake w tym sezonie, Edzia przez dłuzszy czas też grala padake, ale nie bardzo widze osobę, która moglaby ją zastąpić.

Nieladnie byloby jednak bardzo gdyby w takiej chwili zostawiła zespoł będący czerwoną latarnia ligi. Trzeba było nie decydować sie przed sezonem na kontrakt z Ełksą, a z Gorzowem, a nie teraz łasić się na walkę o brazowy medal.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 05 stycznia 2009, 19:25

Saletra pisze:Bzdury opowiada Edzia mówiąc, że nie jest wazna postacią w Ełksie. LKS gra kompletną padake w tym sezonie, Edzia przez dłuzszy czas też grala padake, ale nie bardzo widze osobę, która moglaby ją zastąpić.

Nieladnie byloby jednak bardzo gdyby w takiej chwili zostawiła zespoł będący czerwoną latarnia ligi. Trzeba było nie decydować sie przed sezonem na kontrakt z Ełksą, a z Gorzowem, a nie teraz łasić się na walkę o brazowy medal.

Jednak jakby miała przejsc do Twojej druzyny to pewnie inaczej bys spiewal:)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 05 stycznia 2009, 19:39

Saletra je akurat osobą, której jak coś nie pasuje to o tym pisze nawet o Poznańskich drużynach;)

Co do Edzi, lubię tą koszykarkę, w końcu grała w Polkowicach kilka lat na równym wysokim poziomie, ale trochę głupio uciekać od drużyny która walczy o utrzymanie :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 05 stycznia 2009, 19:41

bart Ty tez nie jestes obiektywny :wink: saletra ma w mojej opini racje, jakby gorzow byl na 5-6 miejscu nie bylo by mowy o przeprowadzce... dla mnie Edzia jest w jakims tam stopniu ikona łksu... troche tak jak w Lechu Reiss aczkolwiek nie do konca bo ten to jest fenomen :D, z drugiej strony nie dziwie sie, ze chce zakonczyc zyciowa kariere milym akcentem, a nie walka o utrzymanie... zycie jest okrotne niestety, tak zle i tak nie najlepiej... Powodzenia Edzia i zycze podjecia dobrej decyzji :)
Obrazek

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 05 stycznia 2009, 19:42

ginda pisze:...ale trochę głupio uciekać od drużyny która walczy o utrzymanie :wink:

Niby tak, ale skoro to jej ostatni sezon, to wypadałoby jej wybaczyć to, że na sam koniec kariery chce jeszcze o coś powalczyć... bo co, wszyscy by pamiętali, że w ostatnim sezonie swojej bogatej kariery jej sukcesem było utrzymanie w ekstraklasie? (no, chyba że się nawet nie utrzyma...)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 05 stycznia 2009, 19:47

gulchynsky pisze:
ginda pisze:...ale trochę głupio uciekać od drużyny która walczy o utrzymanie :wink:

Niby tak, ale skoro to jej ostatni sezon, to wypadałoby jej wybaczyć to, że na sam koniec kariery chce jeszcze o coś powalczyć... bo co, wszyscy by pamiętali, że w ostatnim sezonie swojej bogatej kariery jej sukcesem było utrzymanie w ekstraklasie? (no, chyba że się nawet nie utrzyma...)

Niektórzy mogą zapamiętać, że zdobyła medal przechodząc do AZS w połowie sezonu "na gotowe"(trochę w przenośni, ale Gorzów ma największe szanse na medal spośród zespól takich jak:Polkowice, Toruń, Rybnik) jeszcze gorzej jakby ŁKS spadł :?
EDIT:Do tego Edzia trochę eŁKSie zawdzięcza
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 05 stycznia 2009, 19:49

A Szott chyba dziś trenowała w Toruniu, co nie? :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”