TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 stycznia 2009, 19:14

„Edzia” już trenuje w Gorzowie"

W poniedziałek przyjechała do Gorzowa, podpisała kontrakt z KSSSE AZS PWSZ, wprowadziła się do nowego mieszkania, a wieczorem już trenowała z naszym zespołem. Edyta Koryzna chce z Gorzowem bić się o finał ekstraklasy. - To jest jak najbardziej realne. Trzeba sobie stawiać ambitne cele - powiedziała nowa zawodniczka.

Zapraszamy do zakładki Multimedia. Tam znajdziecie nasze rozmowy z Edytą Koryzną i trenerem KSSSE AZS PWSZ Dariuszem Maciejewskim, a także wypowiedź członka zarządu klubu, prezesa Kostrzyńsko-Słubickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej Krzysztofa Dołganowa zarejestrowaną podczas krótkiego briefingu przed treningiem drużyny koszykarek.

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... zowie.html

PS ("...2 mecze to nie jest przypadek, ze Wisla przegrala tu z Gorzowskim zespolem" 8) ... m.in. w wypowidziach :lol: )

... ciekawe ktory trener tak sie zagotowal :lol: :lol: :lol: Stawiam na "Koziora", ktory lubi kilka słow...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 stycznia 2009, 20:26

Endrju pisze:„Edzia” już trenuje w Gorzowie"

W poniedziałek przyjechała do Gorzowa, podpisała kontrakt z KSSSE AZS PWSZ, wprowadziła się do nowego mieszkania, a wieczorem już trenowała z naszym zespołem. Edyta Koryzna chce z Gorzowem bić się o finał ekstraklasy. - To jest jak najbardziej realne. Trzeba sobie stawiać ambitne cele - powiedziała nowa zawodniczka.

Zapraszamy do zakładki Multimedia. Tam znajdziecie nasze rozmowy z Edytą Koryzną i trenerem KSSSE AZS PWSZ Dariuszem Maciejewskim, a także wypowiedź członka zarządu klubu, prezesa Kostrzyńsko-Słubickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej Krzysztofa Dołganowa zarejestrowaną podczas krótkiego briefingu przed treningiem drużyny koszykarek.

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... zowie.html

PS ("...2 mecze to nie jest przypadek, ze Wisla przegrala tu z Gorzowskim zespolem" 8) ... m.in. w wypowidziach :lol: )

... ciekawe ktory trener tak sie zagotowal :lol: :lol: :lol: Stawiam na "Koziora", ktory lubi kilka słow...

Umieram z ciekawosci jakie to drugie wzmocnienie mial na mysli prezes Dołganow:)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 stycznia 2009, 20:52

Dowiesz sie po nastepnej konferencji :wink:
Tu przeciekow nie bedzie ;]
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 stycznia 2009, 22:46

kristofer pisze:na pewno 201cm, gdyby miała 211cm to z pewnością o niej słyszelibyśmy wielokrotnie, bo to byłaby prawie najwyższa koszykarka świata. Choć prawie robi różnicę :twisted:

Na pewno - w końcu koszykarek o wzroście ok. 200 cm jest trochę, no a 211 cm to już byłoby "coś". Tak czy inaczej ciekawe jak się odnajdzie w ŁKS-ie - o ile w końcu tam faktycznie trafi. Mając taką zawodniczkę, można ustawić "pod nią" taktykę, zwłaszcza że obwód doznał dużego osłabienia.
Co do Szott - kolejne zaskoczenie. Najpierw już była w Toruniu, zachwycona zwiedzała miasto, no a teraz niby nic z tego nie będzie, bo wybrała ofertę ze Szwajcarii (chyba to jeszcze niepotwierdzone info?). Tej decyzji już całkiem nie byłbym w stanie zrozumieć...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 12 stycznia 2009, 22:52

paulo2907 pisze:Co do Szott - kolejne zaskoczenie. Najpierw już była w Toruniu, zachwycona zwiedzała miasto, no a teraz niby nic z tego nie będzie, bo wybrała ofertę ze Szwajcarii (chyba to jeszcze niepotwierdzone info?). Tej decyzji już całkiem nie byłbym w stanie zrozumieć...

Każdy grosz się liczy... :wink:

trot-uar
Nowy na forum

Postautor: trot-uar » 12 stycznia 2009, 23:10

paulo2907 pisze:Co do Szott - kolejne zaskoczenie. Najpierw już była w Toruniu, zachwycona zwiedzała miasto, no a teraz niby nic z tego nie będzie, bo wybrała ofertę ze Szwajcarii (chyba to jeszcze niepotwierdzone info?). Tej decyzji już całkiem nie byłbym w stanie zrozumieć...

A widziałeś jej status GG: "Szwajcaria/ ale tu pieknie..." ... Chyba więcej nie trzeba dodawać... Dla niej liczy się tylko kasa! W dupie ma wszystkich i skończy na dnie...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 stycznia 2009, 23:31

No cóż, nie mam jej na GG. :lol: Pisząc, że ciężko zrozumieć jej decyzję, miałem właśnie na myśli aspekt sportowy. Pojechała do Izraela, bo chciała spróbować czegoś nowego, a uważała, że w Gorzowie jest już za długo - OK, to jakoś się da zrozumieć (w końcu nie mogła przewidzieć, że AZS będzie aż tak udanie grać w tym sezonie). Przejście do drużyny walczącej w PLKK o pierwszą czwórkę, w której jednak musiałaby postarać się o odpowiednią liczbę minut - to też da się zrozumieć. Ale teraz taka kompletna rejterada i bardzo egzotyczna jak na Europę liga szwajcarska - cóż, widać teraz, że pieniądze są motywem przewodnim w jej decyzjach... Szkoda, bo gdyby myślała inaczej i omijały ją kontuzje, mogłaby zrobic karierę na miarę Biby...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 stycznia 2009, 23:35

trot-uar pisze:

A widziałeś jej status GG: "Szwajcaria/ ale tu pieknie..." ... Chyba więcej nie trzeba dodawać... Dla niej liczy się tylko kasa! W dupie ma wszystkich i skończy na dnie...

Czlowieku nic ona nie podpisywala w Toruniu. A ze torunskie pismaki ktore nadaja sie do "Tarcia Chrzanu" tak jak pisalem... przekrecaly niektore sprawy... to sie za bardzo podjaraliscie ze juz jest w Toruniu.

Wiadomo ze kazdy idzie za kasa... w dodatku jak sie nie gra pewien okres i $$ potrzebne ;).. Do tego nowe doswiadczenia za granica.
Pozatym co jej by dalo granie w Toruniu ? Walka o miejsca 4-6 ?

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 13 stycznia 2009, 00:22

Za to w Gorzowie wszyscy są świetnie poinformowani (no może oprócz tego, w jakim kraju są w czerwcu żeńskie ME, ale przecież to nic nie warty detal :lol: ) i nie trą chrzanu. :lol: Nie jestem fanem toruńskiego redaktora "GW" piszącego o koszu - zresztą wspominałem kiedyś, że według mnie Łazowy, Klimczak i Kordyl to tak samo niski "dziennikraski level". Jednak albo w Toruniu dostali zbiorowej halucynacji, albo Szott elegancko się zmyła, gdy już wszystko było praktycznie dogadane. W końcu to jeszcze Nowości zrobiły z nią wywiad (cytowany tutaj) i chyba też Gazeta Pomorska pisała o tym transferze. Dwa zmyślone wywiady z tą samą koszykarką w przeciągu maksimum dwóch dni to jednak o jeden zmyślony wywiad za dużo. :lol: Poza tym jej wybór był pozornie logiczny - w końcu jej facet mieszka za miedzą. Ale jak widać dla pani Szott logiczne rozwiązanie to takie, gdy będzie więcej zarabiać, a ambicje można schować do szuflady...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 stycznia 2009, 00:52

paulo2907 pisze:Za to w Gorzowie wszyscy są świetnie poinformowani (no może oprócz tego, w jakim kraju są w czerwcu żeńskie ME, ale przecież to nic nie warty detal :lol: ) i nie trą chrzanu. :lol: Nie jestem fanem toruńskiego redaktora "GW" piszącego o koszu - zresztą wspominałem kiedyś, że według mnie Łazowy, Klimczak i Kordyl to tak samo niski "dziennikraski level". Jednak albo w Toruniu dostali zbiorowej halucynacji, albo Szott elegancko się zmyła, gdy już wszystko było praktycznie dogadane. W końcu to jeszcze Nowości zrobiły z nią wywiad (cytowany tutaj) i chyba też Gazeta Pomorska pisała o tym transferze. Dwa zmyślone wywiady z tą samą koszykarką w przeciągu maksimum dwóch dni to jednak o jeden zmyślony wywiad za dużo. :lol: Poza tym jej wybór był pozornie logiczny - w końcu jej facet mieszka za miedzą. Ale jak widać dla pani Szott logiczne rozwiązanie to takie, gdy będzie więcej zarabiać, a ambicje można schować do szuflady...

Podam ci zasadniczka roznice pomiedzy wyzej wymienionymi redaktorami ;)...
W Gorzowie o czyms wiedza a nie pisza dopóki nie odbedzie sie konferencja... a w Toruniu nie wiedza... a duzo pisza ;) ... ot taka mala roznica :D

Jakie ambicje w Toruniu ?? szczyt marze to braz ?... który nie jeden ma juz na swoim koncie...

Ambicje to miala Edzia przechodzac do Gorzowa :D :D

Pozatym nic nie bylo podpisane ... to te Torunskie pismaki duzo szumu narobily ;)

(A co do błędu o ME ... napisał to debiutant w g24... a na poczatku zawsze bledy mozna wybaczyc :D )... po czym Siała to po godzinie poprawil ;)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 13 stycznia 2009, 01:06

Bo w Gorzowie to wszystko jest fantastyczne. Wpadajcie wszyscy :wink:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 13 stycznia 2009, 01:15

Endrju pisze:Podam ci zasadniczka roznice pomiedzy wyzej wymienionymi redaktorami ;)...
W Gorzowie o czyms wiedza a nie pisza dopóki nie odbedzie sie konferencja... a w Toruniu nie wiedza... a duzo pisza ;) ... ot taka mala roznica :D

Jakie ambicje w Toruniu ?? szczyt marze to braz ?... który nie jeden ma juz na swoim koncie...

Pozatym nic nie bylo podpisane ... to te Torunskie pismaki duzo szumu narobily ;)

(A co do błędu o ME ... napisał to debiutant w g24... a na poczatku zawsze bledy mozna wybaczyc :D )... po czym Siała to po godzinie poprawil ;)

To Cię rozczaruję - Kordyl też nie pisze o jakimś transferze przed faktem, tzn. nie oznajmia, że jakaś zawodniczka podpisała kontrakt z Wisłą, zanim nie uczyni tego oficjalnie klub. Nie zmienia to faktu, że dziennikarzem jest cokolwiek kiepskim, piszącym banały i popełniająym wiele gaf. Właśnie o to mi chodziło - rzetelność, a w zasadzie jej brak, połączone z szeroko rozumianym oszołomstwem. To na pewno łączy to trójkę.
Dlaczego nie dopuszczasz myśli, że cokolwiek było z Szott dogadane, tylko brakowało podpisu?? Co by nie powiedzieć to i tak faktycznie dziennikarze w Toruniu pospieszyli się. Jednak jaka rozsądna koszykarka udziela wywiadów tytułując się nową zawodniczką danej drużyny przed podpisaniem umowy?? "Zdecydowałam się na grę w Enerdze" - brzmi to cokolwiek jednoznacznie... Aha, jeszcze miała zacząć (zaczyna?) studia w Toruniu, więc kolejny argument.
Nie powiesz chyba, że walka o brąz czy w ogóle awans do czwórki przy obecnym układzie sił w PLKK nie stanowi pewnego ambitnego celu. A co do Pani Koryzny, to jej ambicja zostanie uwieńczona brązowym medalem na koniec bogatej kariery.:)

PS. Nie popełnia błędów ten, kto nic nie robi, ale nawet początkujący powinni się wstydzić za takie byki jak ten z ME... :roll:

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 13 stycznia 2009, 10:26

Jasne... ambicje :) nazywaj to jak chcesz ale zycze jej zeby wyszlo jej to bokiem :) niech siedzi na lawie i nic nie gra ladnie zakonczy kariere :)

a co do pismakow wszedzie moga zdarzac sie bledy, aczkolwiek wydaje sie ze w Toruniu mieli duze prawo sadzic ze Szott bedzie u nich grała.
Ale nieoceniajmy innych Endrju wlasnie jestem po przesluchaniu wywiadow z Maciejewskim Koryzna...ten kto zlepil te wywiady tez nie prezentuje wysokiego poziomu. Koryzna w kólko az do znudzenia tlumaczy sie ze ambicje itp itd ją tu przywiodly ...a Maciejewski zabezpiecza sie tekstami w stylu ze jak zdobedzie 2-4pkt wazne dla druzyny to bedzie zadowolony :) nie trzeba studiowac psychologii zeby zauwazyc w tych wywiadach asekuracje w wypowiedziach i tzw oczysczanie sumienia przez panią Koryzne
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 stycznia 2009, 10:33

paulo2907 pisze:Dlaczego nie dopuszczasz myśli, że cokolwiek było z Szott dogadane, tylko brakowało podpisu??

Because... Jak wyszly te wszytkie wywiady Agnieszka napisala mi ze nic nie podpisala a rozwaza kilka roznych ofert... i ze w Toruniu...
"media jak zwykle naglosnily i wszystko przekrecaja..."

paulo2907 pisze: A co do Pani Koryzny, to jej ambicja zostanie uwieńczona brązowym medalem na koniec bogatej kariery.:)

Myslalem ze zmadrzales... ale widze ze znowu zaczynasz ten sam temat wałkowac ;)

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 13 stycznia 2009, 10:54

malkontent pisze:To ile ona ma w koncu tego wzrostu? 200cm jak pisze BaskeFan czy 211cm jak podaje Marek1990? Dosc spora roznica.

Na 100% ma 2 metry :) wiarygodniejsze tutaj sa zrodla ze stanow gdzie nie natrafilem nigdzie na zmianke o 211 :)

zreszta tu ją macie w akcji na photo i raczej nie wyglada na 211 ;)

http://www.regeneracomsports.com/images ... es84_1.jpg

W lidze NCAA srednio 10 pkt na mecz nie jest zle moze cos z niej bedzie :)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”