Półfinał: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 52:68,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 marca 2009, 20:30

koszykarz pisze:
bart_81 pisze:Tak wiem ze koszykarz mowi o faktach. Dalem tylko porownanie jak ciezko sie gra bez dwoch najlepszych zawodniczek, ktore przez wieksza czesc sezonu ciagnely zespol do kolejnych zwyciestw. A ze kontuzje nie wybieraja...

tyle że Orzełek cały sezon swoją grę opierał na 6,7 - czasem 8 zawodniczkach a w Gorzowie mialobyć z tym lepiej..

poza tym jeszcze niedawno mówiono że mimo kontuzji Zohnovej i Taylor - świetnie lukę wypełniły Koryzna i Anosike...

a teraz nagle będzie gadane że wynik wypaczyły kontuzje... No cóż trochę prawdy w tym jest - bo LINDSAY dała się poznać jako świetny gracz a po przyjściu Anosike jakby zgasła i w dodatku kontuzja...

Musze się przyznać że przed sezonem nie doceniałem Polkowic - no ale nikt nie wiedział wtedy że będzie PLANETA...

PS. Nie wydaje mi się że to POLKOWICE będą pod presją - jak to twierdzi Maciejewski.... to w Gorzowie nadmuchano ,, BALONIK''...

Balonik to byl jak gralismy w pelnym skladzie, bo wtedy mozna bylo mowic o walce o final ligi. W tej chwili szanse sa nikle a z balonika dawno zeszlo juz powietrze...zatem presji nie bedziemy mieli zadnej i bedzie to chyba nasza jedyna przewaga nad CCC.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 20 marca 2009, 20:58

no niestety, Taylor ma jednak poważne problemy z kręgosłupem i czeka ją operacja i w tym sezonie na 100% już nie zagra. Zresztą, widziałem ją jakiś czas temu w sklepie, miała wielkie problemy z poruszaniem się, nie mogła się schylić gdy coś tam jej wypadło także juz wtedy czułem że będzie problem z Nią. No i niestety Katki kość się nie zrosła jeszcze, i nie ma szans żeby zagrała w półfinale. Może wróci na ostatnie mecze finałowe a w tym przypadku pewnie na mecz o brąz, ale tak naprawdę niestety nie możemy na Nią liczyć, że zagra na swoim poprzednim poziomie odrazu po takiej przerwie. Także niestety, nasza sytuacja jest bardzo zła, a szkoda, bo półfinały zapowiadały się pasjonująco, a w tej sytuacji nasz pojedynek z Orłem to już w sumie tylko formalność. Szkoda no ale taki jest sport, i niestety kontuzje wtym roku nie omijają plkk.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 20 marca 2009, 21:35

Pantczak pisze:no niestety, Taylor ma jednak poważne problemy z kręgosłupem i czeka ją operacja i w tym sezonie na 100% już nie zagra. Zresztą, widziałem ją jakiś czas temu w sklepie, miała wielkie problemy z poruszaniem się, nie mogła się schylić gdy coś tam jej wypadło także juz wtedy czułem że będzie problem z Nią. No i niestety Katki kość się nie zrosła jeszcze, i nie ma szans żeby zagrała w półfinale. Może wróci na ostatnie mecze finałowe a w tym przypadku pewnie na mecz o brąz, ale tak naprawdę niestety nie możemy na Nią liczyć, że zagra na swoim poprzednim poziomie odrazu po takiej przerwie. Także niestety, nasza sytuacja jest bardzo zła, a szkoda, bo półfinały zapowiadały się pasjonująco, a w tej sytuacji nasz pojedynek z Orłem to już w sumie tylko formalność. Szkoda no ale taki jest sport, i niestety kontuzje wtym roku nie omijają plkk.

Wielka szkoda... ale no coz :?

feri
Młodzik

Postautor: feri » 20 marca 2009, 22:43

Pantczak pisze:no niestety, Taylor ma jednak poważne problemy z kręgosłupem i czeka ją operacja i w tym sezonie na 100% już nie zagra. Zresztą, widziałem ją jakiś czas temu w sklepie, miała wielkie problemy z poruszaniem się, nie mogła się schylić gdy coś tam jej wypadło także juz wtedy czułem że będzie problem z Nią. No i niestety Katki kość się nie zrosła jeszcze, i nie ma szans żeby zagrała w półfinale.

Uuu masakra... no liczylem na Katke, ze jednak wroci na polfinaly... Damn.. :(

friel
Kadet

Postautor: friel » 21 marca 2009, 01:07

Ja nie czaje nie rozumiem ,nie kumam albo to ściema to jest dłoń ręką panowie to nie udo miednica ani obojczyk czy ktoś mi może wyjaśnić tylko bez ściemniania typu "bo się zdarza " albo "to trudne złamanie" bo cholera chodzi w tym momencie o jedną kostkę w dłoni gdzie odległość takiego złamania mierzy się w milimetrach no chyba że jakimś cudem kość sobie pływa po całej dłoni co jest anatomicznie nie możliwe więc nie rozumiem co jest do diabła ;.
Co do L.T gdyby nasz trener się odważył można zagrać na blokadach ,niestety a może właśnie stety Darek bardziej ceni sobie zdrowie zawodniczki niż medale i w sumie brawo mu za to

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 marca 2009, 10:38

friel pisze:Ja nie czaje nie rozumiem ,nie kumam albo to ściema to jest dłoń ręką panowie to nie udo miednica ani obojczyk czy ktoś mi może wyjaśnić tylko bez ściemniania typu "bo się zdarza " albo "to trudne złamanie" bo cholera chodzi w tym momencie o jedną kostkę w dłoni gdzie odległość takiego złamania mierzy się w milimetrach no chyba że jakimś cudem kość sobie pływa po całej dłoni co jest anatomicznie nie możliwe więc nie rozumiem co jest do diabła ;.
Co do L.T gdyby nasz trener się odważył można zagrać na blokadach ,niestety a może właśnie stety Darek bardziej ceni sobie zdrowie zawodniczki niż medale i w sumie brawo mu za to

Nie rozumiem takich wypowiedzi. Jezeli nie jestes lekarzem to najlepiej sie nie wypowiadaj w taki sposob. Widocznie jest potrzeba dluzszej przerwy i tyle. Z rekawa sobie tego nie wyciagneli. A trenerowi Maciejewskiemu chwala za to ze przedklada zdrowie zawodniczek nad sukces sportowy. Ten najwyzej przyjdzie za rok, a zdrowie ma sie tylko jedno

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 marca 2009, 11:19

Bart masz racje. A co sie stanie jak ta dziewczyna przy zbiórce dozna jeszcze grożniejszej kontuzji? Wisła dała Holdsclaw troszke czasu aby ta doszla do siebie po kontuzji, a wy byście do gry wysłali nawet inwalide na wózku byle był medal!!! Na szczescie p. Maciejewski rozumie troszke inaczej niz czesc kibiców w Gorzowie i od LG niczego nie zada!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Marek.
Nowy na forum

v

Postautor: Marek. » 21 marca 2009, 11:32

hermes46 pisze:Bart masz racje. A co sie stanie jak ta dziewczyna przy zbiórce dozna jeszcze grożniejszej kontuzji? Wisła dała Holdsclaw troszke czasu aby ta doszla do siebie po kontuzji, a wy byście do gry wysłali nawet inwalide na wózku byle był medal!!! Na szczescie p. Maciejewski rozumie troszke inaczej niz czesc kibiców w Gorzowie i od LG niczego nie zada!

Czy ty jestes moze upośledzony ??

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 21 marca 2009, 13:20

nie masz sie czym chwalic! O Twoich problemach emocjonalnych juz czytałem!
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=7307

przeczytaj to sobie! Moze zrozumiesz!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 marca 2009, 13:26

ciąg dalszy sobie darujcie, albo przenieście się na privy.
a póki co po plusiku dla obu panów.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 21 marca 2009, 14:16

Pantczak pisze:no niestety, Taylor ma jednak poważne problemy z kręgosłupem i czeka ją operacja i w tym sezonie na 100% już nie zagra. Zresztą, widziałem ją jakiś czas temu w sklepie, miała wielkie problemy z poruszaniem się, nie mogła się schylić gdy coś tam jej wypadło także juz wtedy czułem że będzie problem z Nią. No i niestety Katki kość się nie zrosła jeszcze, i nie ma szans żeby zagrała w półfinale. Może wróci na ostatnie mecze finałowe a w tym przypadku pewnie na mecz o brąz, ale tak naprawdę niestety nie możemy na Nią liczyć, że zagra na swoim poprzednim poziomie odrazu po takiej przerwie. Także niestety, nasza sytuacja jest bardzo zła, a szkoda, bo półfinały zapowiadały się pasjonująco, a w tej sytuacji nasz pojedynek z Orłem to już w sumie tylko formalność. Szkoda no ale taki jest sport, i niestety kontuzje wtym roku nie omijają plkk.

I jeszcze żylaki mają i nie zagrają pewnie i w przyszłym sezonie. Jedni ściemniają i liczą, że się drudzy nabiorą. A drudzy pewnie lada chwila też zaczną ściemniać :)

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 21 marca 2009, 16:11

ajaja pisze:

I jeszcze żylaki mają i nie zagrają pewnie i w przyszłym sezonie. Jedni ściemniają i liczą, że się drudzy nabiorą. A drudzy pewnie lada chwila też zaczną ściemniać :)

Czy uraz pleców najpewniej dyskopatia Oraz złamaną rękę w trzech miejscach uważasz za ściemę??

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 21 marca 2009, 17:53

[quote="ann"]ciąg dalszy sobie darujcie, albo przenieście się na privy.quote]

Ja mysle ze Ann nie moze uwierzyc w to ze Wisła juz w Połfinale zagra z lotosem i moga odpasc :) ale coz bywa i tak kiedys musiało sie stac ze nie zagraja w finale razem :D
wracajac do tematu to ja mysle ze Polkowice sa na fali ktora cały czas sie wznosi. Mysle ze Polkowice wejda do finału ale ciezka przeprawe z Gorzowe beda miec a co bedzie to sie okaze. Przepadac nie przepadam za Orzełkiem( wrog nr 2 w Lesznie) wiec nie bede im kibicował ale to ze sa w formie w koncowce sezonu nie znaczy ze musza wygrac. Bede kibicował AZS bo to co zrobili w tym sezonie to jest wyczyn.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2009, 13:37 przez Pietrula1334, łącznie zmieniany 3 razy.
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 21 marca 2009, 18:00

Pietrula1334 pisze:
ann pisze:ciąg dalszy sobie darujcie, albo przenieście się na privy.quote]

Ja mysle ze Ann nie moze uwierzyc w to ze Wisła juz w Połfinale zagra z lotosem i moga odpasc :) ale coz bywa i tak kiedys musiało sie stac ze nie zagraja w finale razem :D
wracajac do tematu to ja mysle ze Polkowice sa na fali ktora cały czas sie wznosi. Mysle ze bedzie Polkowice wejda do finału pokonyjac Gorzow ale w jakim rozrachunku to nie wiem. Przepadac nie przepadam za Orzełkiem ale licze nato ze AZS da rade pokonac Orła 8)

Niezla polszczyzna 8) A z ostatniego zdania to nic nie rozumiem :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 marca 2009, 18:59

Nie wiem po co to gadanie... do meczu zostało jeszcze 7 dni... zobaczymy jak bedzie... :x

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”