Półfinał: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 52:68,
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Cóż, widać, że Polkowicom zabrakło sił w kontekście play off. Brak wartościowych zmienniczek ma w tej fazie duże znaczenie. Poza tym na dzisiejszą porażkę na pewno niemały wpływ miała kontuzja Pierson. Gorzowianki trafiły natomiast z formą na te decydujące mecze, jakby odżywając po kryzysie w poprzednich tygodniach. Warto zwrócić uwagę na świetny mecz Richards (9 asyst!) i Żurowskiej. Przypuszczam, że Zohnova i Taylor były już od dłuższego czasu szykowane na półfinał, tzn. mogłyby juz zagrać np. w ćwierćfinale, jednak Maciejewski nie chciał szafować ich zdrowiem. Nikt mnie nie przekona, że zawodniczka, o której nawet dzień przed meczem mówiono, że nie zagra do końca sezonu, wychodzi ot tak bez treningów na parkiet na 30 min i zdobywa 24 pkt. Ten manewr udał się Gorzowowi i w efekcie znacznie przyczynił się do tego, że już tak blisko mają finał.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2009, 23:38 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Gorzowski_Kibic
- Nowy na forum
...
Piękny mecz w wykonaniu naszej Pani kapitan. Widać że Orzeł bez Planety i z dobrze tym razem krytą DIDI sobie już tak dobrze nie radzi. No i wkońcu deska dla nas.

- komentarz ze sportowych faktówpolkowice wam juz dziekujemy!i wlasnie tak to mialo wygladac.dostaliscie ostatni mecz w lidze i szaqnse gry o cos wiecej ale niestety bardzo nam przykro!!!!skonczyly sie prezenty!!!!!!
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS !
-
seba_wro
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
zdjęcia z drugiego meczu półfinałowego:
http://www.sebafoto.com/612/ccc-polkowi ... lkopolski/
zdjęcia cheerleaders:
http://www.sebafoto.com/498/ccc-polkowice/

http://www.sebafoto.com/612/ccc-polkowi ... lkopolski/
zdjęcia cheerleaders:
http://www.sebafoto.com/498/ccc-polkowice/

Lorenzo pisze:Ok ok dolores...
wiadomo o co chodzi....gdzie miejsce Gorzowa!!!
Człowieku opanuj się jeżeli z góry mojemu zespołowi mówisz zanim wyjdzie na boisko gdzie jest jego miejsce to zmień forum bo się tu nie nadajesz a twoje miejsce jest na pudelku albo plotkarze bo wybacz ale to zdecydowanie nie twój poziom ostatni raz piszę do Ciebie i resztę forum proszę o "olewanie" wypowiedzi tego użytkownika nie leczmy cudzych kompleksów
Czekolada co do soboty mecz jest o 16:15 z plkk natomiast na stronie http://azspwszgorzow.pl/ pisze że 18:00
Ostatnio zmieniony 30 marca 2009, 09:00 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
bart_81 pisze:ajaja pisze:A tak poza tym to gratuluję wygranej, w tym roku na finał zasłużyliście bez dwóch zdań.
Teraz nagle wszyscy twierdza ze bardzo zasluzylismy na final...a w tamtej "nieslawnej" ankiecie pt: "kto nie zasluzyl na final" dostalismy najwiecej glosow...ciekawe
Przyjacielu, w jakiejś tam ankiecie nie uczestniczyłem. A to że zasłużyliście okazuje się właśnie po takich dwóch zwycięstwach, jak te w Polkowicach. Nie wcześniej.
Saletra pisze:A po drugie czy Wam naprawdę w Polkowicach nie wstyd? Jak mozna u siebie obydwa spotkania z Gorzowem przegrać.......
Ten wpis to jakaś prowokacja chyba... Zespół z Polkowic stracił swoją najbardziej uniwersalną wysoką, co odebrało mu połowę repertuaru zagrań w ataku, do tego poważnie chora Carter, a gość pisze o wstydzie.
paulo2907 pisze: Nikt mnie nie przekona, że zawodniczka, o której nawet dzień przed meczem mówiono, że nie zagra do końca sezonu, wychodzi ot tak bez treningów na parkiet na 30 min i zdobywa 24 pkt.
Brzmi to naprawdę niewiarygodnie, ale ponoć tak właśnie było. Obie przygotowywały się do meczów w Polkowicach zupełnie poza drużyną.
bball
No cóż zawodniczki mogły przygotowywać się z drużyną ale grać nie musiały tak szczerze powiedzmy sobie w ostatnich meczach nie były niezbędne co do Planet Trochę prowokacyjnie u nas nie było 2 i wszyscy to lekceważyli w Polkowicach nie ma jednej i jest tragedia to tyle z prowokacji bo osobiście uważam że naprawdę jest to osłabienie trochę smutno
Czekamy na Polkowice w Gorzowie
Czekamy na Polkowice w Gorzowie
-
Gorzowski_Kibic
- Nowy na forum
Gorzowski_Kibic pisze:Atletico pisze:Ja wierze ze wygramy 2 mecze w Gorzowie ale będzie ciężko i widzimy sie na 5 meczu w Polkowicach pozdro
Półfinałowa walka trwa do 3 zwycięstw;)... więc potrzebne jest tylko 1 zwycięstwo;)
Ok wiem ze półfinał jest do 3 zwycięstw bo jestem z Polkowic i liczę na 5 mecz
-
Gorzowski_Kibic
- Nowy na forum
Atletico pisze:Gorzowski_Kibic pisze:Atletico pisze:Ja wierze ze wygramy 2 mecze w Gorzowie ale będzie ciężko i widzimy sie na 5 meczu w Polkowicach pozdro
Półfinałowa walka trwa do 3 zwycięstw;)... więc potrzebne jest tylko 1 zwycięstwo;)
Tylko się nie przelicz ; )
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS !
Gorzowski_Kibic pisze:Atletico pisze:Gorzowski_Kibic pisze:Atletico pisze:Ja wierze ze wygramy 2 mecze w Gorzowie ale będzie ciężko i widzimy sie na 5 meczu w Polkowicach pozdro
Tylko się nie przelicz ; )
Spokojnie jeszcze mecze się nie skończyły
Misja Polkowice udana w 100%. Teraz trzeba się jeszcze maksymalnie skoncentrować na trzeci mecz i po prostu wygrać go. Zacząć z wysokiego "C" od samego początku. Jeżeli odpowiednio szybko uzyskamy przewagę to Polkowice mogą się nie podnieść. Jeżeli nie skupimy się odpowiednio, to zanim się obejrzymy może być już za późno. Jestem jednak dużo spokojniejszy o wynik. Po prostu utrzymajmy skuteczność.
W ewentualnym finale z Lotosem (na 90% z Lotosem moim zdaniem) będzie super, bo przystąpimy do niego bez jakiegokolwiek obciążenia, możemy przegrać a i tak będzie szykowana feta, święto w mieście
Bardzo fajnie, bo na tle Lotosu ostatecznie wyjdzie, w tych minimum 4 meczach, które zawodniczki dają radę tak wysoko powieszonej poprzeczce jaką jest Euroliga, a więc da odpowiedź, komu należy podziękować, a gdzie się wzmocnić. Będzie jednak miło, gdy z wiatr złapany w żagle na polkowickim morzu, poniesie dziewczyny do rozegrania więcej, niż 4 meczów w finale.
W ewentualnym finale z Lotosem (na 90% z Lotosem moim zdaniem) będzie super, bo przystąpimy do niego bez jakiegokolwiek obciążenia, możemy przegrać a i tak będzie szykowana feta, święto w mieście
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”