1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39

Postautor: matrix » 02 października 2009, 20:33

romek pisze:Gdyby 17-latki nie mając wsparcia w starszych koleżankach, potrafiły walczyć skutecznie z zespołem mającym taki skład jak Energa, to chyba należałoby zweryfikować aspiracje torunianek.

dlatego chyba zauważyłeś,że nie oceniałem koszykarek toruńskich(choć bliższa koszulka ciału) tylko zająłem się rywalkami...tak się gra na ile przeciwnik pozwala,a poznanianki w czwartek pozwoliły na bardzo wiele,bo gdy nawet kiedy na parkiecie przebywał prawie "trzeci garnitur" Energi przewaga wcale nie topniała. Pani trener Jabłońska chwaliła popularne Katarzynki,ale najpierw trzeba by było zastanowić się nad postawą własnego zespołu....(tylko lakoniczne stwierdzenie,że MUKsikowi zabrakło tak szybko ambicji)
PS. a z drugiej strony skąd ty wiesz,jakie są obecnie aspiracje torunianek? :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

romek
Amator

Postautor: romek » 02 października 2009, 21:05

matrix pisze:
romek pisze:Gdyby 17-latki nie mając wsparcia w starszych koleżankach, potrafiły walczyć skutecznie z zespołem mającym taki skład jak Energa, to chyba należałoby zweryfikować aspiracje torunianek.

dlatego chyba zauważyłeś,że nie oceniałem koszykarek toruńskich(choć bliższa koszulka ciału) tylko zająłem się rywalkami...tak się gra na ile przeciwnik pozwala,a poznanianki w czwartek pozwoliły na bardzo wiele,bo gdy nawet kiedy na parkiecie przebywał prawie "trzeci garnitur" Energi przewaga wcale nie topniała. Pani trener Jabłońska chwaliła popularne Katarzynki,ale najpierw trzeba by było zastanowić się nad postawą własnego zespołu....(tylko lakoniczne stwierdzenie,że MUKsikowi zabrakło tak szybko ambicji)
PS. a z drugiej strony skąd ty wiesz,jakie są obecnie aspiracje torunianek? :lol:

Gdybym opierał się na Twoich postach, to idziecie na mistrza i finał Euroligi, bo skromny to Ty raczej nie jesteś. Niestety brak skromności jest powiązany z brakiem fachowości i obiektywizmu.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2009, 21:21

romek pisze:Gdybym opierał się na Twoich postach, to idziecie na mistrza i finał Euroligi, bo skromny to Ty raczej nie jesteś. Niestety brak skromności jest powiązany z brakiem fachowości i obiektywizmu.

a co ten Twój post wnosi do dyskusji o samym meczu? Ja nie jestem obiektywny,bo nie doceniam wspaniałej gry torunianek na tle żenująco słabo tego dnia prezentującego się przeciwnika? :roll: To dziwne,ale brak skromności jest zarzucany każdemu kto pochodzi z grodu Kopernika....wszyscy inni są nadzwyczaj skromni.... :wink:
PS. Aha gdybym był nieobiektywny to naprzykład chełpił bym się teraz,że Energa przez dwa dni jest liderem FGE.... :D

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 02 października 2009, 22:03

matrix pisze:Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!

Różnie to bywa. W poprzednim sezonie było +43 dla Energi w Toruniu i +3 dla Muksu w Poznaniu. W bilansie meczów: 1:1.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 października 2009, 16:06

ajaja pisze:
matrix pisze:Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!

Różnie to bywa. W poprzednim sezonie było +43 dla Energi w Toruniu i +3 dla Muksu w Poznaniu. W bilansie meczów: 1:1.

a czy ja nie pisałem,ze MUKS zdolny jest do niespodzianek?

romek
Amator

Postautor: romek » 04 października 2009, 17:58

matrix pisze:
romek pisze:Gdybym opierał się na Twoich postach, to idziecie na mistrza i finał Euroligi, bo skromny to Ty raczej nie jesteś. Niestety brak skromności jest powiązany z brakiem fachowości i obiektywizmu.

a co ten Twój post wnosi do dyskusji o samym meczu? Ja nie jestem obiektywny,bo nie doceniam wspaniałej gry torunianek na tle żenująco słabo tego dnia prezentującego się przeciwnika? :roll: To dziwne,ale brak skromności jest zarzucany każdemu kto pochodzi z grodu Kopernika....wszyscy inni są nadzwyczaj skromni.... :wink:
PS. Aha gdybym był nieobiektywny to naprzykład chełpił bym się teraz,że Energa przez dwa dni jest liderem FGE.... :D

Co do chełpienia-Twoje PS jest tego najlepszym przykładem. Nieważne jaki temat otworzyć wszędzie jesteś, znasz się na wszystkim-to najlepszy przykład Twojej skromności, ale to chyba nie wpływ Kopernika, a raczej źródeł geotermalnych lub pewnej uczelni.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 października 2009, 22:10

Kończac ten watek. Nadal jestem pod wrazeniem przyzwoitej gry Ramony! Z tej dziewczyny beda ludzie o ile sodówka jej nie uderzy! Przez cały mecz po głowie chodziły mi słowa napisane przez Marasa o tym ze MUKS gra na luzie. To chyba prawda z ta uwaga ze beda sie skupiac na wybrane mecze!Wszytskie u siebie i zespołami ze swojego poziomu
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”