14 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
14 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Energa Toruń
Piątek, 10.12.2010
godz.19:00
godz.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: 14 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Energa Toruń
Prezes Energi mówi o niewykluczonych zmianach , natomiast EDO chyba daje do zrozumienia - kto mu jest potrzebny do gry a kto zawodzi... Los Bortelovej i Mazić chyba jest już przesądzony . O Pati Gulak raczej jestem spokojny - zadomowiła się tu , w końcu też zawsze Polka a tych nigdy za dużo.
Po 3 kwartach jest nieźle : z tego co widać w relacji live - fajnie grają Gajda i Krawiec . Natomiast EDO chyba walnał focha na Jelene Maksimović - tak czyk siak - ona jest nam niezbędna
Po 3 kwartach jest nieźle : z tego co widać w relacji live - fajnie grają Gajda i Krawiec . Natomiast EDO chyba walnał focha na Jelene Maksimović - tak czyk siak - ona jest nam niezbędna
No jak w pięć minut łapie 3 faule to chyba świadczy o tym, że nie ma dzisiaj zbyt wielkiej ochoty na granie.

-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
rzymi pisze:No jak w pięć minut łapie 3 faule to chyba świadczy o tym, że nie ma dzisiaj zbyt wielkiej ochoty na granie.
W moim odczuciu Omanić się na nią obraził - ta pewnie na niego też , oboje złapali focha , Jelenie odechciało się wejść - wchodziła na parkiet chyba tylko po to by za chwilę z niego zejść.
Dziwna sprawa , że kolejny mecz gramy z niskimi skrzydłowymi jako....czwórkami. Cztery niskie +Perostijkska = tak wygraliśmy dziś mecz .
krysti pisze:ktoś wie dlaczego trener Omanić nie korzysta z usług Bortleovej , Mazić i Gulak-Lipki ?
Bortelova jakas lekka kontuzja po meczu z CCC.
Edo wymęczył dziś Agatę,Monię(grała cały mecz!!!) i Perostijslą,a Maksimowić? Gra teraz w meczu Bośnia-Polska. 
Sił, umiejętności a przede wszystkim pomysłu (myśli trenerskiej) starczyło na dwie kwarty.
Na początku trzeciej Energa pokazała naszym Liderkom miejsce w szeregu - popisowe kontry skutecznie odebrały chęć do gry.
6 dla dziewczyn za grę w pierwszych 2 kwartach.
1 dla trenera za 3 i 4 kwartę.
Tak jak przewidywałem - runda rewanżowa już nie będzie taka łatwa i przyjemna. Jeśli uda się wygrać 4-5 razy to będzie sukces.
Może jednak nie będę miał racji i dziewczyny odniosą więcej zwycięstw........
Na początku trzeciej Energa pokazała naszym Liderkom miejsce w szeregu - popisowe kontry skutecznie odebrały chęć do gry.
Tak jak przewidywałem - runda rewanżowa już nie będzie taka łatwa i przyjemna. Jeśli uda się wygrać 4-5 razy to będzie sukces.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
akar pisze:Sił, umiejętności a przede wszystkim pomysłu (myśli trenerskiej) starczyło na dwie kwarty.
Akar - piszesz o własnych dziewczynach - jakby pozycja w tabeli i każde zwycięstwo to był fuks jakiś. A myślę że dla Lidera runda była bardzo korzystna - bo 4 miejsce - przed Lotosem i Energą i właśnie wygrane mecze z Energą oraz z Gorzowem to spore sukcesy Lidera . Macie skład budowany powoli , z głową , z kilkoma fajnymi dziewczynami - i powinniście spokojnie utrzymać się w czołowej szóstce - bo chyba taki jest plan działaczy.
Ja się cieszę z tego co dziewczyny osiągnęły do tej pory chcę tylko powiedzieć że nie do końca pozycja w tabeli odzwierciedla siłę drużyny.
Z całym szacunkiem dla dziewczyn ale wygrane z Wami i Gorzowem to raczej delikatnie mówiąc były niezamierzone a powtarzam i chyba zgodzisz się ze mną że teraz będzie bardzo trudno wygrać więcej niż pięć spotkań.
Co do budowania składu to nie przesadzaj - jest diametralnie inny niż w ub. sezonie więc raczej trudno mówić o jakiejś budowie.
Co do kilku fajnych dziewczyn ciekawie grających - masz rację ale jest też kilka dziewczyn zupełnie nie pasujących do składu co pokazał dzisiejszy mecz.
Ogólnie jest ok. dziewczyny walczą tylko czasami nie bardzo wiedzą co mają grać, wygląda to tak jakby zabrakło pomysłu na zagrywki, a to już rola trenera.............
Z całym szacunkiem dla dziewczyn ale wygrane z Wami i Gorzowem to raczej delikatnie mówiąc były niezamierzone a powtarzam i chyba zgodzisz się ze mną że teraz będzie bardzo trudno wygrać więcej niż pięć spotkań.
Co do budowania składu to nie przesadzaj - jest diametralnie inny niż w ub. sezonie więc raczej trudno mówić o jakiejś budowie.
Co do kilku fajnych dziewczyn ciekawie grających - masz rację ale jest też kilka dziewczyn zupełnie nie pasujących do składu co pokazał dzisiejszy mecz.
Ogólnie jest ok. dziewczyny walczą tylko czasami nie bardzo wiedzą co mają grać, wygląda to tak jakby zabrakło pomysłu na zagrywki, a to już rola trenera.............
akar pisze:Ogólnie jest ok. dziewczyny walczą tylko czasami nie bardzo wiedzą co mają grać, wygląda to tak jakby zabrakło pomysłu na zagrywki, a to już rola trenera.............
u Nas też jest ok.(bynajmniej do meczu z Widzewem i cieszę się z wygranych zwłaszcza po porażkach,bo jaki to ma wpływ na zespół to chyba nie muszę pisać)
PS.Lider z sezonu na sezon będzie budżetowo silniejszy,a to stwarza możliwości dosyć spore....
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2010, 22:19 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
akar pisze:Ja się cieszę z tego co dziewczyny osiągnęły do tej pory chcę tylko powiedzieć że nie do końca pozycja w tabeli odzwierciedla siłę drużyny.
Który w porównaniu do poprzednika wywiązuje sie o niebo lepiej ze swoich obowiązków.
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

-
adrenalina
- Amator
Faule odgwizdane Maksimović nie wynikały z wielkiej walki czy też brutalności. Takie faule z du... o których to tylko sędzia Kotulski chyba by coś mógł opowiedzieć... Fajny mecz Moniki i Agaty od momentu, gdy weszła pod koniec 2 kwarty za Małą.
Bortelova nie grała z powodu urazu, którego nabawiła się podczas meczu z CCC, a o dokładnej diagnozie dowiemy się za kilka dni. Prawda jest taka, że mecz nie porywał, a nasze zawodniczki zagrały super na początku 3 kwarty. Odskoczyły i kontrolowały wynik meczu, w którym to po prostu były nieco lepsze, ale i tak według mojej oceny bardzo słabo dysponowane.
Dwie zawodniczki już praktycznie z Energi odeszły, z czego jedna niejako na własną prośbę...
Bortelova nie grała z powodu urazu, którego nabawiła się podczas meczu z CCC, a o dokładnej diagnozie dowiemy się za kilka dni. Prawda jest taka, że mecz nie porywał, a nasze zawodniczki zagrały super na początku 3 kwarty. Odskoczyły i kontrolowały wynik meczu, w którym to po prostu były nieco lepsze, ale i tak według mojej oceny bardzo słabo dysponowane.
Dwie zawodniczki już praktycznie z Energi odeszły, z czego jedna niejako na własną prośbę...
Koszykarz (Toruń) pisze:Akar - piszesz o własnych dziewczynach - jakby pozycja w tabeli i każde zwycięstwo to był fuks jakiś. A myślę że dla Lidera runda była bardzo korzystna - bo 4 miejsce - przed Lotosem i Energą i właśnie wygrane mecze z Energą oraz z Gorzowem to spore sukcesy Lidera . Macie skład budowany powoli , z głową , z kilkoma fajnymi dziewczynami - i powinniście spokojnie utrzymać się w czołowej szóstce - bo chyba taki jest plan działaczy.
Chęci działaczy - tak, życzenia kibiców - tak.
A tymczasem akar czyha na potknięcia drużyny, a zwłaszcza okazje, by obsmarować trenera. Jeśli mecz jest wygrany zawsze można się przyczepić, że Koniecki przekręcił nazwisko Perlińskiej - po mężu Bednarek - na konferencji prasowej.
Ten przypadek to jednak niechlubny wyjątek, poza nim są w Pruszkowie normalni kibice, cieszący się ze zwycięstw, martwiący porażkami i liczący na wygraną w każdym kolejnym meczu.
he he u nas jest tak co porazka Torunia. Porazka to wyrzucić, zabic na kopac do dupy! Zwyciestwo włazenie w tyłek bez mydła, słodzenie lub wrecz spuszczanie sie. Ale to sa znfcy tematu.
Kuba: post tego typu jest absolutnie bezsensowny i w dodatku z przekroczoną granivą dobrego smaku. naprawdę nikogo nie interesują Wasze torunskie, wewnętrzne problemy! Ostrzeżenie dla Ciebie, gratuluję.
Kuba: post tego typu jest absolutnie bezsensowny i w dodatku z przekroczoną granivą dobrego smaku. naprawdę nikogo nie interesują Wasze torunskie, wewnętrzne problemy! Ostrzeżenie dla Ciebie, gratuluję.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
uwielbiam takie mecze,kiedy w Polskę idzie fama po kilku porażkach(zwłaszcza ta z Artego),że takie zespoły,jak Energa "obcykać" może każdy,a później delikwent jest sprowadzony na ziemię.Takie dziewczyny pokroju Moniki Krawiec,Agaty Gajdy czy Emilii Tłumak mogą zagrać słabiej,ale umiejętności zawsze pozostają,a przede wszystkim ambicja i wola walki,którą zawsze będę pochwalał.Brawo dziewczyny!!! Dziękuje to Wam kibic zarówno sukcesu,jak i porażek(oby było ich,jak najmniej),które bolą najbardziej,ale zawsze jestem na nie przygotowany!!! Teraz Widzew i fajnie byłoby zakończyć ten rok optymistycznie.
PS.jak bolą porażki niech świadczy fakt,że trener Koniecki zdaje się kilkakrotnie powtarzał podczas konferencji,że Energa w tym dniu była lepsza(a co jutro wygrałby Lider?
). Polki w składzie zatrzymałbym wszystkie,a z zagranicznymi drodzy działacze róbta co chceta.
. Przyjmuję do wiadomości każde miejsce w tabeli na koniec sezonu oprócz spadku,który mnie akurat boli najbardziej!!!
PS.jak bolą porażki niech świadczy fakt,że trener Koniecki zdaje się kilkakrotnie powtarzał podczas konferencji,że Energa w tym dniu była lepsza(a co jutro wygrałby Lider?
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2010, 15:15 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”