21 kolejka FGE: ROW Rybnik - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

21 kolejka FGE: ROW Rybnik - Energa Toruń

Postautor: ann » 28 stycznia 2011, 06:51

Piątek, 28.01.2011
g.17:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 21 kolejka FGE: ROW Rybnik - Energa Toruń

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 19:10

szkoda tego jednego niecelnego osobistego Agaty,bo byłoby 100% we wszystkich elementach rzutowych.

Wśród triumfatorek koncert gry dała z kolei [b]Agata Gajda, która na parkiecie spędziła zaledwie 13 minut, a w tym czasie z 18 punktami na koncie (5/5 za 3!) okazała się najskuteczniejszą zawodniczką meczu. Po raz kolejny za to fatalnie spisały się Vera Perostyjska i Hajdana Radunovic. Pierwsza zupełnie nie przypomina siebie z początku sezonu, natomiast druga jak na razie okazuje się transferowym niewypałem. [/b]
www.sportowefakty.pl
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 28 stycznia 2011, 20:58

matrix pisze:szkoda tego jednego niecelnego osobistego Agaty,bo byłoby 100% we wszystkich elementach rzutowych.

Wśród triumfatorek koncert gry dała z kolei [b]Agata Gajda, która na parkiecie spędziła zaledwie 13 minut, a w tym czasie z 18 punktami na koncie (5/5 za 3!) okazała się najskuteczniejszą zawodniczką meczu. Po raz kolejny za to fatalnie spisały się Vera Perostyjska i Hajdana Radunovic. Pierwsza zupełnie nie przypomina siebie z początku sezonu, natomiast druga jak na razie okazuje się transferowym niewypałem. [/b]
http://www.sportowefakty.pl

Ten mecz po raz kolejny pokazał,że PAN trener nie bardzo czuje co dzieje się na boisku.Ciekawe ile lat będą potrzebowali WŁODAŻE ENERGI żeby rozstać się z tym Panem.On właściwie w tym roku zrobił wszystko zle co mógł.Zle zbudował skład od początku sezonu,zle prowadzi mecze w sezonie,dając szanse gry swoim nie trafionym nabytkom.A przecież za te pieniądze można zatrudnić naprawde TRENERA Z KLASĄ.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 21:03

Co dała zamiana Mazić i Gulak na Radunović? 8) Ja już wiem: oszczędności!!! Do transferowych niewypałów w Toruniu zdążyłem się już przyzwyczaić w tym sezonie. No,ale niektórzy czekają na eksplozję formy Hajdany(może w następnym meczu z outsliderem?) i wtedy "dowalą". 8)
PS.Szkoda sprowadzania Jeleny Maksimović w takim układzie.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 21:11 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 stycznia 2011, 21:11

No to Perostijska - poza meczu z Odrą - ostatnie mecze ma bardzo slabiutkie... Co do Radunović - to było pewne że to będzie NIEWYPAŁ. Gajda w kilkanascie minut 5 razy rzuca za 3 . a EDO ufa ...Bortelovej...

Mam nadzieję że do poniedziałku - RZUTEM na taśmę - działacze zakontraktuja jakąś Amerykankę na ,,4'' bo śmiechu WARTE jest już by beznadziejnie słabe centry Rybnika rzucają naszym centrom odpowiednio 15 i 13 pkt a na dodatek Rybnik grając bez Harris - rzucając ENERDZE aż 72 pkt to znak że....nie może być dobrze.

Niepotrzebnie jest aż tyle koszykarek w drużynie - łącznie 12. Wystarczyłoby 8 nawet - a zespół byłby w tym samy miejscu , zawodniczki nie skarżyły by się że grają mało - a może byłaby kasa na sprowadzenie JAKOŚCIOWO lepszych koszykarek - a nie trzymaniu tylu przeciętnych .

Mecz z Wisła teoretycznie był bez presji... bo liczył się Rybnik. No tak ale to w takim razie my chcemy być czołową ekipą FGE czy mierzyć się z Rybnikiem ? :lol: :lol: :lol:

Radunović , Bortelova , Perostijska - OUT. Zero zagrożenia w ataku... zero...

Co do Radunovic - lala chwila PLAY OFF. Mając do wyboru i mając oferty Amerykanek - zarząd ściagą zawodniczkę która jest kompletnie NIEPRZYGOTOWANA a wciągu pół roku zagrała ledwie w 6 meczach Fibacup... Co to ma byc ?
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, 21:15 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 28 stycznia 2011, 21:14

matrix pisze:Co dała zamiana Mazić i Gulak na Radunović? 8) Ja już wiem: oszczędności!!! Do transferowych niewypałów w Toruniu zdążyłem się już przyzwyczaić w tym sezonie. No,ale niektórzy czekają na eksplozję formy Hajdany i wtedy "dowalą". 8)

Na taką eksplozje nie można liczyć.Nie wiem jak takiego gracza może zatrudnić drużyna walcząca o medal.Można nawet zrozumieć,że Omanić czeka na forme Gladen bo ONA pokazała,że może.Ale Radunovic nie ma żadnych walorów - ani motoryki ani umiejętności.Skoro Omanić wogóle zwrócił uwagę na tą zawodnicze to może świadczyć tylko o tym że ona jest z jego STAJNI bo innego wytłumaczenia nie ma.Gulak to ONA może tramki nosić i tyle w tym temacie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 21:16

Koszykarz (Toruń) pisze: a EDO ufa ...Bortelovej...

na to wychodzi....i to jest tym bardziej tragiczne. 8) Agata swoim 82 występem dla Torunia dostała się do historycznej "10".

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 28 stycznia 2011, 21:17

Koszykarz (Toruń) pisze:No to Perostijska - poza meczu z Odrą - ostatnie mecze ma bardzo slabiutkie... Co do Radunović - to było pewne że to będzie NIEWYPAŁ. Gajda w kilkanascie minut 5 razy rzuca za 3 . a EDO ufa ...Bortelovej...

Mam nadzieję że do poniedziałku - RZUTEM na taśmę - działacze zakontraktuja jakąś Amerykankę na ,,4'' bo śmiechu WARTE jest już by beznadziejnie słabe centry Rybnika rzucają naszym centrom odpowiednio 15 i 13 pkt a na dodatek Rybnik grając bez Harris - rzucając ENERDZE aż 72 pkt to znak że....nie może być dobrze.

Niepotrzebnie jest aż tyle koszykarek w drużynie - łącznie 12. Wystarczyłoby 8 nawet - a zespół byłby w tym samy miejscu , zawodniczki nie skarżyły by się że grają mało - a może byłaby kasa na sprowadzenie JAKOŚCIOWO lepszych koszykarek - a nie trzymaniu tylu przeciętnych .

Mecz z Wisła teoretycznie był bez presji... bo liczył się Rybnik. No tak ale to w takim razie my chcemy być czołową ekipą FGE czy mierzyć się z Rybnikiem ? :lol: :lol: :lol:

Radunović , Bortelova , Perostijska - OUT. Zero zagrożenia w ataku... zero...

Co do Radunovic - lala chwila PLAY OFF. Mając do wyboru i mając oferty Amerykanek - zarząd ściagą zawodniczkę która jest kompletnie NIEPRZYGOTOWANA a wciągu pół roku zagrała ledwie w 6 meczach Fibacup... Co to ma byc ?

Szkoda że Pan trener ma inne zdanie a tylko ono się liczy w Toruniu.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 21:27

szansa pisze:Ale Radunovic nie ma żadnych walorów - ani motoryki ani umiejętności.Skoro Omanić wogóle zwrócił uwagę na tą zawodnicze to może świadczyć tylko o tym że ona jest z jego STAJNI bo innego wytłumaczenia nie ma.Gulak to ONA może tramki nosić i tyle w tym temacie.

Dobrze kombinujesz,ale poczekam na posty wszystkich toruńskich forumowiczów.No,bo przecież nie widzieliśmy Radunović w Rybniku,a Hajdana być może biegała tam już niczym gazela 8).Jeszcze raz powtórzę:szkoda potencjału Jeleny(było wielu takich,którzy "wieszali na niej psy" nie widząc kogo ma u swego boku) w takim układzie!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 28 stycznia 2011, 21:59

A jak pisałem od samego początku, że Bortelova jest cieńka jak barszcz, to zdecydowana większość gromkim chórem przyjęła ten transfer z zadowoleniem.

Jeżeli ktoś jest przeciętny, to ligi nie zawojuje, jedyne co może zrobić to ciepnąć 6 pkt na mecz i wydusić na koniec np 3,2 asysty i tyle.
Transfer od samego początku był bezsensowny - i jej i w zeszłym roku Ristić nie należało dawać szans, bo to po prostu strata czasu i pieniędzy.

Zresztą EDO i tak jej zapewne nie wywali, więc nie ma co dalej analizować

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 28 stycznia 2011, 22:00

matrix pisze:
szansa pisze:Ale Radunovic nie ma żadnych walorów - ani motoryki ani umiejętności.Skoro Omanić wogóle zwrócił uwagę na tą zawodnicze to może świadczyć tylko o tym że ona jest z jego STAJNI bo innego wytłumaczenia nie ma.Gulak to ONA może tramki nosić i tyle w tym temacie.

Dobrze kombinujesz,ale poczekam na posty wszystkich toruńskich forumowiczów.No,bo przecież nie widzieliśmy Radunović w Rybniku,a Hajdana być może biegała tam już niczym gazela 8).Jeszcze raz powtórzę:szkoda potencjału Jeleny(było wielu takich,którzy "wieszali na niej psy" nie widząc kogo ma u swego boku) w takim układzie!!!

Ale ja ją oceniam za mecz z Odrą.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 22:04

szansa pisze:Ale ja ją oceniam za mecz z Odrą.

Wiem 8) ....tylko ślepy z całym szacunkiem by nie zauważył co jest grane,a Hajdana biega przecież na pół tempa,a jej ewentualny walor to jakiś manewr pod koszem....Przykre,ale na chwilę obecną prawdziwe niestety.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”