Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kev
Nowy na forum

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: kev » 03 maja 2012, 19:20

matrix pisze:
Septymiusz pisze:Dlaczego mamy odpuszczać Puchary ?

Jeśli będzie podstawa finansowa i w miarę szeroka - zdrowa kadra to powinniśmy grać w Pucharach. Więcej można się nauczyć przegrywając nawet 30 punktami z drużynami z Hiszpanii, Turcji, Francji, niż wygrywając wysoko z MUKSem, INEĄ czy ŁKSem. Poza tym skoro w tym sezonie w składzie mieliśmy 4 młode nastoletnie koszykarki to dla nich możliwość przyglądania się nawet tylko z ławki przeciwniczkom z zagranicy też da sporo na przyszłość.

Zgadzam się, a dodatkowo nie należy zapominać, że to właśnie gra w pucharach dwa lata temu pomogła zespołowi okrzepnąć i zdobyć historyczny brązowy medal.
Takie zespoły, jak Mann Filter, Gran Canaria czy nawet Dynamo Kijów mogły się w Toruniu podobać. "Euroligowcy" zaraz mnie wyśmieją, ale każdy niech trzyma się własnej michy.

Start w pucharach ograniczy liczbę Amerykanek i to chyba niektórych boli najbardziej, a z drugiej strony kadre trzeba mieć szeroką i z tego akurat się cieszę 8) Krótkowzroczność i chęć zrobienia szybkiego sukcesu w najprostszy sposób już wiele drużyn w tej lidze zgubiła.

Czemu niby gra w pucharach pomogła zdobyć brąz dwa lata temu ?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 maja 2012, 20:05

kev pisze:
Czemu niby gra w pucharach pomogła zdobyć brąz dwa lata temu ?

to nie trudne, bo chyba zawodnik- zespól zrobi krok do przodu po zaciętym meczu z Mann Filter czy też z Gran Canarią niz z całym szacunkiem ogonami tej "Ekstraklasy". Fakty też przemawiają, bo po odpadnięciu z Kijowem dwa lata temu Energa wygrała 13 (słownie trzynaście) spotkań z rzędu!

PS. Zapytaj się Elmedina Omanicia ile dały jego drużynie takie spotkania.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 03 maja 2012, 21:30

no rok temu grały w pucharach i skończyły na 6 miejscu a dwa lata temu też grały ? nie wiem już nie pamiętam czy dwa lata temu też w pucharach grały

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 maja 2012, 16:28

jak myślisz do jakiego klubu prędzej przyjdzie nowa zawodniczka lub będzie jakiś tam argument na pozostanie już grającej w drużynie?

Do drużyny występującej w pucharach (podobno ten aspekt ma zwabić nowe Polki)......czy tylko w FGE? 8)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 04 maja 2012, 17:38

No jakie polki ma zwabić ? Idczak już zdeklarowała chęć pozostania u nas Szpila też zostanie a z polek już Lecia przedłużyła no a taka Szott czy Mowlik mogą przejść żeby grać w lepszym zespole no bo a Bydzi jakoś nie ma pucharów a tam grały.
Jujka podpisała z nami przed tym sezonem a jakoś w pucharach nie graliśmy.
Nie wiem puchary mają plusy i minusy. Ja tam czekam na nową hale i występy w Eurolidze.
No chyba że tu Page zdeklaruje że zostanie jak będą puchary no nie wiem zobaczymy i tak my nie podejmiemy decyzji o grze w pucharach a po drugie jeżeli chcą już tak grać w pucharach to niech znajdą drugiego sponsora.
Bo jeśli nie znajdą to trener pewnie nie zostanie. Może dla niektórych jest zbyt wybuchowy i mający głupie zagrywki ale trenerem dobrym jest i to trzeba przyznać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 maja 2012, 18:53

kev pisze:No jakie polki ma zwabić ?

ja już takie mam na oku (toruński kibic chyba wie na jakich pozycjach są braki) i liczę, że Elmedin-magik-Omanić (ma zacząć budować skład właśnie od Polek) czyta w moich myślach o jakie nazwiska się rozchodzi. 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 maja 2012, 22:20

Z tego co pisza o ABC znow do sciagneicia bedzie ...Agata Gajda :roll: i ...pare ciekawszych kasków 8) Teraz trzeba wykazac sie zdrowym podejsciem i odpowiednio wybrac.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 maja 2012, 22:22

hermes46 pisze:Z tego co pisza o ABC znow do sciagneicia bedzie ...Agata Gajda :roll: i ...pare ciekawszych kasków 8) Teraz trzeba wykazac sie zdrowym podejsciem i odpowiednio wybrac.

ja chce, aby choć jeden Nasz transfer z miasta Łodzi pochodził. 8)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 04 maja 2012, 22:35

matrix pisze:ja chce, aby choć jeden Nasz transfer z miasta Łodzi pochodził. 8)

Leona czy Pawlak? 8) tą pierwszą ja też chętnie bym widział u nas. Za duzych wymagań pewnie nie ma, ale z drugiej strony ma ok 35 lat, wiec chyba nie bedzie sie chciala ruszać z Łodzi

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 maja 2012, 22:46

matrix pisze:
hermes46 pisze:Z tego co pisza o ABC znow do sciagneicia bedzie ...Agata Gajda :roll: i ...pare ciekawszych kasków 8) Teraz trzeba wykazac sie zdrowym podejsciem i odpowiednio wybrac.

ja chce, aby choć jeden Nasz transfer z miasta Łodzi pochodził. 8)

to ja jestem za Magda Rzeźnik!!!! 8)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 maja 2012, 22:49

hermes46 pisze:
to ja jestem za Magda Rzeźnik!!!! 8)

nie ma przeszkód, ale jeszcze z siostrą Basią.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 maja 2012, 22:53

to dwa głosy :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 maja 2012, 09:54

Siedem najlepszych Katarzynek sezonu 2011/2012:

1. Jazmine Sepulveda
2. Julie Page
3. Jelena Maksimović
4. Leah Metcalf
5. Emilia Tłumak
6. Bridgette Mitchell
7. Weronika Idczak

PS.Brałem oczywiście pod uwagę zaprezentowane na parkiecie umiejętności, a nie całą tą wewnątrz klubową paranoję. Szczegółowa ocena poszczególnych zawodniczek już wkrótce na blogu. 8)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 05 maja 2012, 13:27

No jakie polki byście widzieli w naszych barwach ?
Ja widzę jedynie Skobel , Mowlik , Szott , A.Pawlak, Walich ,

a z młodych to Idziorek fajnie się zaprezentowała w meczu u nas.

Z tą Gajdą to jakaś plotka typowa czy może być to prawda ?
W sumie dwie polki na rozegraniu Idczak/Gajda może być. Choć i tak marzę o Toliver , Montgomery ,Armintie Price , czy Leilani Mitchell ale to może w przyszłości już z nową halą ,dużo większym budżetem i walką o złoto ;P

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 maja 2012, 16:59

kev pisze:Choć i tak marzę o Toliver , Montgomery ,Armintie Price , czy Leilani Mitchell ale to może w przyszłości już z nową halą ,dużo większym budżetem i walką o złoto ;P

Marzenia to piękna sprawa, ale wypadałoby zacząć od bieżącego regulowania należności za wynajmowane zagranicznym koszykarkom mieszkania (a przynajmniej jednego, stanowiącego własność - jeśli sie nie mylę - Pani Dyrektor klubu), aby myśleć o czymś więcej niż to co jest obecnie...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”