Artego idzie na złoto i Euroligęrej 05.06.2014 , aktualizacja: 05.06.2014 19:11 A A A Drukuj
Uroczyste podsumowanie sezonu Artego Bydgoszcz
Uroczyste podsumowanie sezonu Artego Bydgoszcz (Fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / Agencja Gazeta)
Tomasz Herkt przedłużył kontrakt z bydgoskim Artego. - Naszym celem jest Euroliga, dlatego chcemy walczyć o mistrzostwo Polski - mówi Waldemar Kotecki, sponsor drużyny.
Warunki umowy były uzgodnione od dawna. W czwartek, w obecności sponsorów, szkoleniowiec złożył podpis pod kontraktem. - Dwa lata temu, kiedy otrzymałem propozycję przyjścia do Bydgoszczy, przedstawiono mi jasną wizję. W klubie rozumieją, jak działa sport - mówi Herkt. Skład drużyny na nowy sezon jest już zbudowany. Ma zostać ogłoszony dzisiaj. Będzie pięć nowych zawodniczek.
Medale za brązowy medal ekstraklasy w sezonie odebrali sponsorzy oraz, w imieniu prezydenta Bydgoszczy, jego zastępca Elżbieta Rusielewicz. -
Artego pokazuje, jak przy pomocy ratusza z kopciuszka może wyrosnąć klub, w którym chcą grać najlepsze polskie zawodniczki. Nasz cel jest jasny - interesuje nas Euroliga. Żeby tam grać, musimy walczyć o mistrzostwo Polski - mówił Kotecki.
źródlo Gazeta Wyborcza .
PS. Pietrzak , Koc , Gala , Kreżel - rzeczywiście ,,, najlepsze polskie zawodniczki''

Mam nadzieje że pieperek obywatelski dla Mcbride to ściema , 33 lata , Winnicki odmładza kadre , więc jak to miało by sie mać ? Obywatelstwo ułatwi jej jeszcze pare tlustych lat w Europie.
PS . INFO z DZIŚ , tj. PIATEK - WRACA Mcbride.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /140609474Artego chce zdectronizować Wisłe