TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
W Polsce czy Krakowie?
zibiz pisze:W Polsce czy Krakowie?
Kraków bez szans. Pytanie brzmi który z medalistów? A może Herkt idąc tropem podpisywania zawodniczek, które już zna ;-)?
W sumie zostanie Leo w Polsce mnie nie zdziwi, długo czekała na wyjaśnienie sprawy u nas i niestety happy endu nie było, więc już na rynku wiele opcji w kategoriach - wypłacalny klub + puchary jej nie zostało.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Czyli w Krakowie została opcja budowania zespołu przez 2-3 lata(czytaj koniec wielkiej kobiecej koszykówki)?
zibiz pisze:W Polsce czy Krakowie?
W Polsce. Ale zapewne temat zależy od pucharów - jakie tam będą.
zibiz pisze:Czyli w Krakowie została opcja budowania zespołu przez 2-3 lata(czytaj koniec wielkiej kobiecej koszykówki)?
W opcję budowanie zespołu 2-3 lata to mam nadzieję nikt w klubie nie wierzy, no chyba, że ten przyszły sponsor...
Oficjalnie oczywiście nikt nic w Krakowie nie powiedział, niemniej skoro wiadomo, że Leo miała kontrakt na sezon 19/20 i chyba już też wiadomo, że on nie wejdzie w życie, to raczej o naszej sytuacji budżetowej mówi wiele przykrych rzeczy.
przemoe pisze:W Polsce. Ale zapewne temat zależy od pucharów - jakie tam będą.
To jest dopiero z perspektywy krakowskiej smutna sprawa
Był taki film "Cztery noce z Anną", to tu może być opcja "Trzy lata z Krzysztofem"...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Czyli pomimo naszych(krakowskich) narzekań zawodniczki cenią sobie pracę z trenerem Krzysztofem.
zibiz pisze:Czyli pomimo naszych(krakowskich) narzekań zawodniczki cenią sobie pracę z trenerem Krzysztofem.
Pewnie jak zawsze i wszędzie. Część nie chciałaby z nim już nigdy pracować, dla części jest ok. I Leo i Giedre u niego miały ten komfort, że na nie zawsze stawiał i krzyczał zupełnie inaczej niż na szeroko pojętą młodzież. Dla Leo po przygodach z profesjonalną koszykówką w Hiszpanii to było coś nowego, że trener próbuje ją budować na lidera na boisku i jej to bardzo odpowiadało.
Z tego co się orientuję to cenią sobie raczej pewne i solidne pieniądze + w wypadku Leo gre w pucharach. Bo z tego co sie orientuje to przynajmniej 2 z 3 zawodniczek ktore grały u nas pod okiem Szewczyka a teraz dołączają do Lublina wyrażało sie o nim bardzo niepochlebnie, włączenie z "wszędzie byle nie tam gdzie on". Ale jak widać stałość poglądów i trzymanie sie swoich zasad konczy sie tam gdzie zaczyna się portfel. Inna sprawa ze ewentualne gra w pucharach, nawet jak dawałaby profit w postaci Leo może wyjsc Lublinowi bokiem. no chyba ze szewczyk bedzie w stanie zrobić to co nie udało mu sie w Krakowie, tzn wyciągnąć wnioski z poprzednich lat.
A co do nas - oczywiście gadki o budowie zespołu przez 2-3 sezony to bzdura. W koszykówce kobiet buduje sie skład na teraz, chyba ze sie właśnie ma sporo pieniędzy i można je rozłożyć na kilka sezonów. Jak się nie ma pieniędzy to buduję sie zespół by w miarę spokojnie przetrwać sezon i tak zapewne jest u nas (inna sprawa ze czasem tak budowane zespołu graja lepiej niz można by oczekiwać, jak np rok temu Galatasaray czy u nas Ślęza). A jeśli w trakcie sezonu udałoby się znaleźć sponsora to ściągniecie/wymienienie 2-3 zawodniczek moze szybko zmienić sytuacje zespołu, zwłaszcza jak sie ma przyzwoite zawodniczki krajowe (a licze ze jednak tak u nas będzie)
A co do nas - oczywiście gadki o budowie zespołu przez 2-3 sezony to bzdura. W koszykówce kobiet buduje sie skład na teraz, chyba ze sie właśnie ma sporo pieniędzy i można je rozłożyć na kilka sezonów. Jak się nie ma pieniędzy to buduję sie zespół by w miarę spokojnie przetrwać sezon i tak zapewne jest u nas (inna sprawa ze czasem tak budowane zespołu graja lepiej niz można by oczekiwać, jak np rok temu Galatasaray czy u nas Ślęza). A jeśli w trakcie sezonu udałoby się znaleźć sponsora to ściągniecie/wymienienie 2-3 zawodniczek moze szybko zmienić sytuacje zespołu, zwłaszcza jak sie ma przyzwoite zawodniczki krajowe (a licze ze jednak tak u nas będzie)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Przeciez to jakas totalna bzdura
Leo w Lublinie!!! Zawodniczka o uznanym naxwisku laduje w 8 zespole polskiej ligii. Nie ma na to szans.
I to jeszcze teoretycznie u trenera ktorego nie szanuje(z tego co wiem to akurat onanie narzekala na Szewczyka)
A jakie to 3 zawodniczki grajace w Lublinie graly u niego w Wisle. Na pewno niepichlebnie wyrazala sie o nim Szott ale to raczej dlatego ze jej w Wisle nie chcial.
W Gdyni praktycznie dogadana Marie Gulich
Owczarzak - Sleza
Leo w Lublinie!!! Zawodniczka o uznanym naxwisku laduje w 8 zespole polskiej ligii. Nie ma na to szans.
I to jeszcze teoretycznie u trenera ktorego nie szanuje(z tego co wiem to akurat onanie narzekala na Szewczyka)
A jakie to 3 zawodniczki grajace w Lublinie graly u niego w Wisle. Na pewno niepichlebnie wyrazala sie o nim Szott ale to raczej dlatego ze jej w Wisle nie chcial.
W Gdyni praktycznie dogadana Marie Gulich
Owczarzak - Sleza
tommiiii pisze:Przeciez to jakas totalna bzdura
To chyba nie ma znaczenia, który to jest zespół ligi jeśli ma grać w Fiba Cup. Zresztą ostatnio Leo grała w siódmym zespole tej ligi...
Nikt tu nie napisał, że Leo Szewczyka nie szanuje...
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2019, 18:50 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 2 razy.
tommiiii pisze:
Wliczałem w to Leo.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
No tp jakies male nieporozumienie bo napisales 3 grajace pod okiem Szewczyka a Szott nigdy nie grala. Z tych 3 jedna na pewno nie chciala grac u niego (Szott) ale tak jak napisales kasa plus brak innych opcji. Giedre i Leo raczej z tego co sie wypowiadaly wiem ze nie mialy nic przecowko wspolpracy z nim ale to szczegol.
W ostatnim sezonie Leo grala w 4 zespole ktory mial grac w Eurolidze
Lublin w pucharach gral nie będzie :wywiady z Prezesem i Szewczykiem
W ostatnim sezonie Leo grala w 4 zespole ktory mial grac w Eurolidze
Lublin w pucharach gral nie będzie :wywiady z Prezesem i Szewczykiem
No fakt, Szott u niego nie grała, bo jej nie chciał, a mnie sie jej odejście o rok "przesunęło"
Spodziewałem się że jak poruszę ten temat to przypomnisz o sobie na forum, ale przynajmniej jestem spokojny ze jesli znów nawali to ty znów znikniesz :)
Spodziewałem się że jak poruszę ten temat to przypomnisz o sobie na forum, ale przynajmniej jestem spokojny ze jesli znów nawali to ty znów znikniesz :)
Sleza z Owczarzak nie bedzie taka slaba jak sie pisalo
A ewentualby transfer Gulich i zapomnialem dodac Papovej do Gdyni plus amerykanka pod kosz sprawia ze beda piekielnie mocni
A ewentualby transfer Gulich i zapomnialem dodac Papovej do Gdyni plus amerykanka pod kosz sprawia ze beda piekielnie mocni
Jeśli w Gdyni będzie tak jak mówisz to w PZKosz zacierają ręce, bo pewnie jak wymyślali przepis o wyższych kosztach zgłoszenia 6 i 7 zagranicznej, nie spodziewali się, że ktoś się na tą siódmą skusi. A z tego co piszesz w Gdyni tak będzie (Allen, Balintova, Greinacher, Slimova, Gulich, Papova i podkoszowa Amerykanka). Czyli na bogato i to raczej potwierdzałoby start w Eurolidze...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."
https://bartolino78.wordpress.com
https://bartolino78.wordpress.com
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”