TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Lublin pokazał że finansowo jest u nich przynajmniej przyzwoicie , czego dowodem szybko zmontowany skład . Może nie mają kosmicznych pieniedzy ale przynajmniej buduja za tyle ile maja a nic na kreche czy ponad stan i za to SZACUN . a jak może byc ? z LEO Rodriguez na pewno mogliby mieć śmielsze plany namieszania (wejścia do ,,4'') , druga sprawa że to jest totalnie nowy zestaw zawodniczek , wiec to nie musi sie zgrać / no i osoba trenera , ktory w Wisle mial 3 fajne Hiszpanki , nienajgorsze panie z USA i reprezentantki Polski i mysle potencjal nie został wykorzystany .
Na pewno Labuckiene moze być wartoscia dodana ale z kolei Rymarenko tez miala dosc sprawdzony , jak na naszą lige poziom .
Newralgiczne pozycje 1 i 5 . Kiesel i Nicki Greene jak na polskie warunki to wlasciwie był top a panie Peterson czy Day moga być tylko jednymi z wielu . Day troche znamy z Pucharów...wiec dla mnie lepsza jest Nicki Greene . a pani Peterson nie znam . Popovic to mysle ze poziom Butuliji mniej wiecej .
Tak wiec jesli to sie zgra to Lublin moze co najwyzej przeskoczyc troche Wisle i Energe, jesli rzeczywiscie tak słabo z kasą jest... (no w Toruniu jest mega słabo bo nie tyle co myslec nowym budzecie to jeszcze zaleglosci z minionego sezonu)
Na pewno Labuckiene moze być wartoscia dodana ale z kolei Rymarenko tez miala dosc sprawdzony , jak na naszą lige poziom .
Newralgiczne pozycje 1 i 5 . Kiesel i Nicki Greene jak na polskie warunki to wlasciwie był top a panie Peterson czy Day moga być tylko jednymi z wielu . Day troche znamy z Pucharów...wiec dla mnie lepsza jest Nicki Greene . a pani Peterson nie znam . Popovic to mysle ze poziom Butuliji mniej wiecej .
Tak wiec jesli to sie zgra to Lublin moze co najwyzej przeskoczyc troche Wisle i Energe, jesli rzeczywiscie tak słabo z kasą jest... (no w Toruniu jest mega słabo bo nie tyle co myslec nowym budzecie to jeszcze zaleglosci z minionego sezonu)
-
ChrisLbn
Kosz-ykarz pisze:Na pewno Labuckiene moze być wartoscia dodana ale z kolei Rymarenko tez miala dosc sprawdzony , jak na naszą lige poziom .
O ile Kiesel to faktycznie wyższy poziom niż Peterson (przynajmniej na papierze), to w przypadku porównania Day i Greene mam zupełnie odmienne zdanie. Greene gwarantuje solidny poziom (średnio 10/11 punktów na mecz plus 7/8 zbiórek), w przypadku Day jest ona w stanie mieć statystyki lepsze o przynajmniej 20-30% niż Nikki. Takie oczekiwania zdają się potwierdzać zresztą jej statystyki z ligi francuskiej oraz EuroCup. Niewątpliwą zaletą jest też fakt, że Peterson i Day grały wcześniej ze sobą przez kilka lat, co powinno ułatwić trenerowi zadanie, jeśli chodzi o zagrywki pomiędzy podstawową jedynką i piątką. Rymarenko z kolei miała chimeryczną dyspozycję w poprzednim sezonie - obok świetnych spotkań zdarzały się jej słabe czy wręcz bardzo słabe mecze. Nic dziwnego zatem, że trener wolał mieć w drużynie solidną Labuckiene niż ukraińską skrzydłową.
-
Kosz-ykarz
- Junior
ja wiem że Ty jestes z Lublina i bedzie bronil swojej druzyny do upadlego ale pozwol innym oceniac. Ty masz takie zdanie porownując Day i Nicki a ja inne . Widzialem jak gra DAY w Pucharach...jest przecietna . ZDECYDOWANIE wolalbym Nicki Greene ktora byla w mojej ocenie obok Fagbenle najlepszą srodkowa ligi . 20 - 3- % lepsze staty niz NICKI ? trzymam za slowo i ci to wypomne w razie co
DAY miala statystyki ale w ktorym zespole ligowym we Francji ? w przedostatnim .
Rok temu też wychwalales Lublin pod niebiosa a co bylo....wiec spokojnie
A Labuckiene tez po przerwie wiec tez w jakims stonpiu kot w worku
Mowisz o zgraniu Peterson i Day . ale jest jeszcze trener . Ich odpowiedniczek w Wisle czyli Canady i Russell srednio zgral z resztą.
Jak sie zagraja to moze być troche lepiej i wykorzystacie klopoty Wisly i Energi . ale nic poza tym . okolice 5 miejsca max mysle ale poczekamy na pelne sklady.
o medale na tą chwile to CCC , Gdynia i Gorzow chyba najlepiej wygladaja ( i z kasą ) dalej Artego , Lublin..potem Sleza .. i czekamy na Wisle i Energe .
DAY miala statystyki ale w ktorym zespole ligowym we Francji ? w przedostatnim .
Mowisz o zgraniu Peterson i Day . ale jest jeszcze trener . Ich odpowiedniczek w Wisle czyli Canady i Russell srednio zgral z resztą.
Jak sie zagraja to moze być troche lepiej i wykorzystacie klopoty Wisly i Energi . ale nic poza tym . okolice 5 miejsca max mysle ale poczekamy na pelne sklady.
o medale na tą chwile to CCC , Gdynia i Gorzow chyba najlepiej wygladaja ( i z kasą ) dalej Artego , Lublin..potem Sleza .. i czekamy na Wisle i Energe .
Ałgaja pisze:ChrisLbn pisze:Na stronie regeneracomsports.com przy nazwisku L. Rodriguez nastąpiła zmiana statusu tej zawodniczki z "available" na "signed".
http://www.regeneracomsports.com/en/pla ... -rodrguez/
Film "Trzy lata z Krzysztofem" czas zacząć :) Na pewno bardzo fajny transfer do Lublina. I tym samym zapewne Fiba Cup w Lublinie.
To też jest informacja, która jak do tej pory najwięcej i najprawdziwiej w tym okienku transferowym mówi coś o sytuacji finansowej Wisły w sezonie 2019/20. Do tej pory słowa i Prezesa i GM brzmiały "wiadomo, że nic nie wiadomo"...no to jednak teraz oficjalnie wiadomo, że niestety jest bieda.
Temat Leo w Lublinie ponoć upadł. Bardziej prawdopodobne jest to, iż tym razem uda się Polkowicom ściągnąć Conde, która rok temu w ostatniej chwili zdecydowała się na wybranie opcji krakowskiej.
-
ChrisLbn
Kosz-ykarz pisze:ja wiem że Ty jestes z Lublina i bedzie bronil swojej druzyny do upadlego ale pozwol innym oceniac. Ty masz takie zdanie porownując Day i Nicki a ja inne . Widzialem jak gra DAY w Pucharach...jest przecietna . ZDECYDOWANIE wolalbym Nicki Greene ktora byla w mojej ocenie obok Fagbenle najlepszą srodkowa ligi . 20 - 3- % lepsze staty niz NICKI ? trzymam za slowo i ci to wypomne w razie co
A czy ja Ci bronię oceniać lubelską drużynę inaczej niż ja? Ty masz prawo do swojej opinii, a ja do własnej. Na poparcie mojej dodam jeszcze, że Ugoka, której umiejętności są chyba dobrze znane, miała w minionym sezonie następujące statystyki w lidze francuskiej: 12,7 pktu, 6,3 zb. eval 12,0. W przypadku Day było to z kolei: 11,2 pktu, 8,6 zb. eval 16,5 (w EuroCup statystyki Day były jeszcze lepsze niż we Francji). Warto przy tym też dodać, że Day nie przebywała na parkiecie więcej niż Ugoka. A to że Day miała takie statystyki w jednym ze słabszych klubów ekstraklasy francuskiej wbrew pozorom przemawia na jej korzyść - wiadomo, że środkowa "żyje" w znacznej mierze z podań jedynki, więc tym bardziej zasługuje na uznanie fakt, że osiągnęła takie statystyki przy niezbyt mocnych rozgrywających.
Co do poprzedniego sezonu i wychwalania tej czy innej drużyny - to przypominam sobie zachwyt i oczekiwania przynajmniej niektórych kibiców z Torunia (nie mówię o tym forum, tylko o mediach społecznościowych), gdy drużyna zajęła drugie miejsce po rundzie zasadniczej (mówiło się co najmniej o podium). Jak to się zakończyło, to nie będę już przypominać...
Ja z duetu Day/Greene wolałbym ta pierwszą. W naszej lidze taki typ zawodniczki się sprawdza a Greene ostatnio szału dla mnie żadnego nie robiła, a na dodatek cały czas zmagała się z urazami/kontuzjami.
Zresztą nie przesądzałbym czy i na zmianie rozgrywających Lublin źle wyjdzie. Kiesel ciągnęła jego grę rok temu, bo ktoś musiał to robić. Teraz akcenty powinny powinny rozkładać się bardziej równomiernie, z pożytkiem dla drużyny.
Zresztą nie przesądzałbym czy i na zmianie rozgrywających Lublin źle wyjdzie. Kiesel ciągnęła jego grę rok temu, bo ktoś musiał to robić. Teraz akcenty powinny powinny rozkładać się bardziej równomiernie, z pożytkiem dla drużyny.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
anonimowax3
- Nowy na forum
Wiecie może kto przyjdzie jeszcze do Gorzowa? Macie przypuszczenia?
Karolina Poboży zostaje w Artego
http://artegobydgoszcz.pl/2019/06/25/ka ... JdAnHYXagI
http://artegobydgoszcz.pl/2019/06/25/ka ... JdAnHYXagI
Na podstawie wskazówek na fb Ślęzy wnioskuje ze ich nowa rozgrywają będzie Brtiney Jones
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Na podstawie wskazówek na fb Ślęzy wnioskuje ze ich nowa rozgrywają będzie Brtiney Jones
https://www.youtube.com/watch?v=dYg5cesU4Jk
https://www.youtube.com/channel/UCluf-v ... shelf_id=0
https://basketball.latinbasket.com/play ... 93?Women=1
...zawodniczka z bardzo bogatym CV... Ciekawe jak z poziomem, po występach w ekstraklasie...Salvadoru?
-
ChrisLbn
Katarina Vucković przedłużyła kontrakt z Widzewem.
http://widzewkosz.pl/vuckovic-na-dluzej-w-widzewie
http://widzewkosz.pl/vuckovic-na-dluzej-w-widzewie
Papova oficjalnie w Gdyni info z fb klubu
Kozak w necie - pizda w świecie!

Na ten moment skład Gdyni jest porównywalny z tym z poprzedniego sezonu. Różnice może zrobić podkoszowa z USA.
Magda Zietara zostaje w Krakowie :)
1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1969, 1970, 1971, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984, 1985, 1988, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016... CDN.
Wreszcie jakaś dobra wiadomość. Czy będą kolejne?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”