TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

piotrek2100
Amator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: piotrek2100 » 12 września 2011, 18:08

A wiadomo gdzie zagra Mieloszyńska??? Napewno nie w CCC Polkowice...

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 12 września 2011, 18:15

Można więc rzec Żurow$$$ka... tak się nie robi... po co te szopki były.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 września 2011, 18:18

tomisback pisze:Można więc rzec Żurow$$$ka... tak się nie robi... po co te szopki były.

bo liczyła, że po ME posypią się oferty, a tu lipka...
tak jak napisał Greebo, to co zrobiła Leuchanka to pikuś w porównaniu do Pani Justyny... pan pikuś
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 12 września 2011, 19:18

ann pisze:
tomisback pisze:Można więc rzec Żurow$$$ka... tak się nie robi... po co te szopki były.

tak jak napisał Greebo, to co zrobiła Leuchanka to pikuś w porównaniu do Pani Justyny... pan pikuś

Lubie to! 8)

Juz 2 lata temu po odejsciu co niektorych zawodniczek z AZS-u i nie tylko zrozumialem ze w tym sporcie liczy sie tylko kasa... kasa... i kasa...

zero sentymentow... co wlasnie udowodnila Justyna. Z drugiej strony dla niej to bylo chyba najlepsze wyjscie... bo eurobaskecie zaden klub euroligowy nie chcialby takiego zawodnika w swojej druzynie... a w Lotosie nie dosc ze zarobi to jeszcze sobie pogra w euro...

Nalezy zyczyc jej tylko powodzenia... ale jak juz ktos napisal wyzej... niesmak pozostaje...

PS (ciekawe jak teraz beda sie mialy slowa trenera Maciejewskiego na wspomnianej konferencji... o wywieszeniu na hali koszulki Justyny 8)).

Jakos nie potrafie w tej chwili sobie tego wyobrazic...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 12 września 2011, 19:21

ciekawie czy koszulka z nazwiskiem Żurowska i numerem #8 zawisnie w hali Gorzowa?

http://www.66-400.pl/data/articles/org/1062.jpg

Koala
Nowy na forum

Postautor: Koala » 12 września 2011, 19:33

J. Żurowska zagra w Gdyni, hmm, no cóż chyba mnie to nie dziwi. Po słabym występie na ME, sama trochę zapędziła się w kozi róg. Jakie miała wyjście? Co w przypadku, gdy nie pojawiły się ciekawe oferty z Europy? Wróciłaby do Gorzowa, pojawiłyby się zewsząd komentarze że od początku było wiadomo iż Gorzowa nie opuści a wszystkie te deklaracje to ściema. Poszłaby do innego polskiego klubu, słowa o tym iż nie wyobraża sobie grania dla innego klubu niż Gorzów, niektórzy potraktują jak krzywoprzysięstwo (co w sumie stało się faktem). Tak czy siak zdawała sobie sprawę, że nie jest w stanie dotrzymać słowa. Wydaje mi się więc, że wybrała mniejsze zło, bo wracając do Gorzowa zaszufladkowałaby się jako "dużo mówiąca, nic z tym nie robiąca" zawodniczka z na zawsze już wypalonym napisem "Gorzów" na czole i podpisem 'DM'.

Tak jak to już ktoś wcześniej napisał, szkoda słów rzuconych na wiatr. Żałuje ich na pewno sama zawodniczka, dla której z pewnością wejście na halę PWSZ w żółtej koszulce będzie ciężkim przeżyciem (być może nawet poprzedzonym apelem do kibiców o wyrozumiałość), żałuje ich trener, w końcu żałują ich (albo raczej mają za złe, że w ogóle zostały wypowiedziane) sami kibice. Ciężko przejść nad tym do porządku dziennego. Mam zatem nadzieję, że wszyscy wyciągną z tego wnioski na przyszłość. Chcesz odejść i sprawdzić się w nowych realiach, to po prostu idź. Zawsze można zademonstrować swoje przywiązanie do klubu w którym się spędziło szmat czasu i ukształtowało jako zawodnik, np. wspominając o tym w ciepłych słowach w wywiadach, na konferencjach, itp. Z klasą i sympatią, bez górnolotnych słów. Cóż tak wyszło i oby w przyszłości się nie powtórzyło.

Mi też jest przykro, ale nie będę tu rozdzierał szat. Stało się i się już nie odstanie. Teraz musimy się skupić na własnej grze i być może pokazać, że za wcześnie skreślono Gorzów jako klub, który wciąż może iść do przodu, w którym wciąż można się rozwijać. Zatem powodzenia życzę oraz odbudowania i ustabilizowania formy (no może poza meczami z Gorzowem;).

Z innych news'ów. Ostatnio oglądałem w 'Gorzowskiej TV' wywiad z I. Madejem, w której opowiadał on o nadchodzącym sezonie i wspomniał coś o możliwym powrocie S. Richards na play-off. I. Madej bardzo słabo w to wierzył, ale starał się trzymać fason opowiadając o tym że Sam nastawia się na walkę o skład na igrzyska i raczej to wątpliwe ale "nigdy nie mów nigdy". No i dalej jest cisza o I. Piekarskiej. Wiem, że raczej nie zagra w Gorzowie, ale wygląda to tak jakby ta zawodniczka w Gorzowie nigdy nie grała.

shineonball pisze:ciekawie czy koszulka z nazwiskiem Żurowska i numerem #8 zawisnie w hali Gorzowa?

Osobiście wolałbym zobaczyć tam koszulkę z numerem #5;)

No i niech już się zacznie ten sezon.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 września 2011, 19:55

Endrju pisze: i nie tylko zrozumialem ze w tym sporcie liczy sie tylko kasa... kasa... i kasa...

należałoby napisać w jakim się nie liczy (kariera sportowa jest mimo wszystko krótka i wypada, jak najwięcej wziąć kaski akurat teraz). 8) Trzeba oprócz tego aspektu zauważyć też inne powody podjęcia przez gorzowiankę (tak napiszę, bo zawsze będę Żurowską kojarzył z tym klubem i z tym akurat miastem). Możliwość gry w Eurolidze, zmiana otoczenia na odbudowę formy(każdy widział, jaka ona na ME była) czy też bardziej prozaiczny powód czyli brak konkretnych ofert zagranicznych...przecież Justyna nie wyjedzie do Bangladeszu tylko i wyłącznie dlatego, że coś tam przed gorzowskimi kamerami w przypływie emocji i na kanwie słów swojego trenera( notabene praktycznie wszystko co dobre w tym wszystkim mu zawdzięcza) Maciejewskiego powiedziała. Nie zawiesi sportowych bucików z tego powodu na przysłowiowym kołku. Justyna może w tym właśnie momencie podjąć wyzwanie i udowodnić, że współpracując z innym trenerem, charyzmatycznym prezesem też można. :P
PS. O tej dziewczynie nasłuchałem się już wielu legend, a jaka jest naprawdę wie chyba tylko sama zainteresowana. Trzeba życzyć powodzenia i ja też to robię. Może wyjdzie ta zmiana barw klubowych (przypominająca włożenie kija w mrowisko) z pożytkiem dla jej gry w reprezentacji (choć może być tak, że nie za szybko się w niej ponownie znajdzie, co mnie w tym poukładanym światku koszykarskim akurat nie zdziwi), a wtedy dużo osób być może wiele słów zwyczajnie "odszczeka". Gwizdy na parkiecie w Gorzowie? Znam przykłady sportowców, którzy w takiej atmosferze grają po prostu swoje.
Koszulka z numerem 8 (niektórzy torunianie napiszą zaraz,że 9 i 11 też 8) ) to powinna zawisnąć już dawno (mimo kilkukrotnej zmiany barw klubowych) na starym i poczciwym Spożywczaku. 8)
Ostatnio zmieniony 12 września 2011, 20:37 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 września 2011, 20:37

piotrek2100 pisze:A wiadomo gdzie zagra Mieloszyńska??? Napewno nie w CCC Polkowice...

W tym sezonie nigdzie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

flash
Młodzik

Postautor: flash » 12 września 2011, 21:04

piotrek2100 pisze:A wiadomo gdzie zagra Mieloszyńska??? Napewno nie w CCC Polkowice...

:lol: :lol: :lol: :lol: Jak to? Przecież niedawno pisałeś na forum, że Mieloszyńska w CCC 8) :lol:
bball

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 września 2011, 21:57

Dla mnie pani Żurowska straciła całkowicie resztki szacunku którymi ją darzyłem :lol: :lol: :lol: Całkowicie zaprzeczyła sobie tym transferem do Lotosu . Wszystko co w wywiadach mówiła okazało się typową szopką z jej strony.

Temat reprezentacjo dla niej też powinien być skończony - bo przecież polskie koszykarki nie chcą z nią grać. 8) A że Lotos jest w tym roku mocno międzynarodowy - nie ma tam w zasadzie POLEK (reprezentantek Polski)- to dla Żurowskiej idealne gniazdko $$$ 8)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 12 września 2011, 22:01

ann pisze:

Nie wiem po co Ann, chcesz pomniejszyć gest Leuchanki, wpisując go rzekomo w zachowanie Justyny. Skoro masz krótką pamięć, to Ci przypomnę, że Justyna nie podpisała kontraktu z Gorzowem, co więcej - na konferencji prasowej poinformowała wszem i wobec, że z tego klubu odchodzi. Fakt, że powiedziała przy okazji za dużo, ale o tym całkiem mądrze się gorzowiacy wypowiadali.

No i nie przypisujcie jej kontraktowi jakiejś niebotycznej wysokości, bo jakby ktoś nie zauważył, Lotos złożył skład w tym roku w taki sposób, aby nie przepłacać - nie ma dziewczyn grających w WNBA ani gwiazd europejskiej koszykówki. Są za to takie, które są głodne sukcesów i chętne na ciężką harówę, aby swój cel osiągnąć. Także zachowanie Justyny - wybór być może jedynego euroligowego klubu, który był nią obecnie zainteresowany - wcale nie jest jakimś wielkim zaskoczeniem. A rejterada Leuchanki z Krakowa do Jekatrynburga po podpisaniu nowego kontraktu była nie zaskoczeniem ale mega żenadą i dowodem, że traktowała was jak dojną krowę - znalazła lepszą, poszła dalej. I tyle.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 września 2011, 07:14

bo Leuchanka NIGDY nie mówiła jak to kocha Wisłę i jak to NIGDY w innym klubie w PLKK nie zagra, nie było łzawych scen i pier...o przywiązaniu do Gorzowa, Krakowa czy jakiegokolwiek innego klubu. ona zawsze stawiała sprawę jasno. nigdy nie ukrywała, że liczą się dla niej pieniądze( zresztą mnie to wcale nie dziwi,bo pracuje się po to, żeby zarabiać(czasem też można wcześniej rozwiązać umowę o pracę),a w dzisiejszych czasach coś takiego jak przywiązanie do barw klubowych to science fiction). mnie nie dziwi, że ona wybrała Lotos( w końcu uczestnik Euro i bardzo utytułowany klub), dziwi mnie to, że wybrała Polskę mimo tego co mówiła wcześniej.
zresztą drogi reaktywacjo, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia(co dobitnie pokazują twoje wcześniejsze posty na temat panny Justyny i ten ostatni). kończę temat Żurowskiej, bo na aż tyle uwagi z mojej strony ona nie zasługuje.

a tymczasem Piekarska wylądowała w Turcji w Optimum TED Ankara Koleji.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 września 2011, 07:17

Nie chodzi o to że wybrała Lotos - bo pewnie rzeczywiście nie miała lepszej oferty. Chodzi o te bezsensowne teksty z marca czy tam kwietnia.

Trzeba miec odrobine rozumu by wiedziec ze jak sie wypowiada publicznie takie deklaracje to sie automatycznie bierze za nie odpowiedzialność, bo wiadomo że oczekiwania w stosunku do niej robią sie wieksze niz - chocby - do Leuchanki. Nie wiem czy liczyła ze podbije europe na mistrzostwach czy może bardziej na kontakty Maciejewskiego (wspominała o tym na pamietnej konferencji) w kazdym razie najwyraźniej sie przeliczyła.

Wiec pewnie miała do wyboru albo isc gdzies za granice do klubu ktory nie spełniał jej ambicji sportowo-fianansowych i zachowac jakąs tam godnosć, albo wybrac oferte Lotosu. Wybrała to drugie.

Zdecydowanie inny byłby odbiór tego transferu, gdyby twierdziła wówczas np że przyszedł czas na nowe wyzwania, i że po portsu jej czas w Gorzowie sie skończył bez tej całej pseudo-wzruszającej otoczki. Tak samo zreszta gdyby pograła z rok-dwa we francji czy Włoszech i potem trafiła do Gdynii.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 13 września 2011, 08:20

No widzisz, tak samo Żurowska mówiła, że w tym sezonie nie zagra w polskim zespole aby nie grać przeciwko byłej drużynie do której jest tak przywiązana... samo życie :D

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 września 2011, 08:58

No ucieszyłem się gdy mówiła że w innym polskim klubie niż Gorzów - to ona nie zagra..A tu taki psikus... :lol: :lol: :lol: Znowu ją trzeba będzie oglądać...I znowu będzie mnie irytować swoją osobą... :evil: :twisted:
Trzeba mieć tupet po prostu.. Nie wiem jak ona może spojrzeć w oczy innym - przede wszystkim kibicom z Gorzowa...
Po czymś takim - chyba nie sądzić że ktoś może ją OKLASKIWAĆ ?

Dotychczas - właściwie poza Gorzowem - cała reszta koszykarskiej Polski - miała o tej Pani już wyrobioną opinię... Głównie ze względu na charakter...
Ciekaw jestem teraz czy kibice Lotosu będą jej tu bronić...... Bo przecież przyszła do was... 8) To co - zmiana stanowiska ? :lol: :lol: :lol:

Jedno trzeba oddać Żurowskiej - gorących tematów w zimowe wieczory nam nie zabraknie 8) 8) 8) Tak mi się wydaje

PS. Pomijając już Żurowską ...- jeśli trener Lotosu poskłada to wszystko - będziecie bardzo silni... No w tej chwili Wisła-CCC-Lotos ....zdecydowanie z przodu / pod względem personalnym.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”