Puchar Polski 2010/2011
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: Puchar Polski 2010/2011
Dokładnie - zresztą czegoś tu nie rozumiem. Bo najpierw gra się systemem co 3 dni. I są narzekania klubów co grają w Pucharach że za dużo tego - drużyny przekładają mecze i jest bałagan . A potem są spore przerwy w rozgrywkach . Puchar polski raczej nic nie daje - poza możliwością sprawdzenia się z rywalami już pod kątem play off . A przecież zamiast PP mogłaby być liga - rozgrywki mogłby się zakończyć wcześniej - i poświęcić ten czas np: na zgrupowanie kadry . Do Eurobasketu szybko czas zleci.
PS . Ale właściwie w każdej dyscyplinie drużynowej w POLSCE - ranga PP jest śmieszna.
PS . Ale właściwie w każdej dyscyplinie drużynowej w POLSCE - ranga PP jest śmieszna.
Koszykarz (Toruń) pisze:Dokładnie - zresztą czegoś tu nie rozumiem. Bo najpierw gra się systemem co 3 dni. I są narzekania klubów co grają w Pucharach że za dużo tego - drużyny przekładają mecze i jest bałagan . A potem są spore przerwy w rozgrywkach . Puchar polski raczej nic nie daje - poza możliwością sprawdzenia się z rywalami już pod kątem play off . A przecież zamiast PP mogłaby być liga - rozgrywki mogłby się zakończyć wcześniej - i poświęcić ten czas np: na zgrupowanie kadry . Do Eurobasketu szybko czas zleci.
A co daje liga? Poza możliwością rywalizacji z rywalami? Z moje perspektywy mecze z Lotosem w PP dają więcej (na przestrzeni lat) niż spotkania z Pruszkowem czy Toruniem. Są ciekawsze, na wyższym poziomie, bardziej emocjonujące a także bardziej prestiżowe.
Nie ma teraz żadnej 2 tygodniowej przerwy, kolejka ligowa jest przesunięta o całe 3 dni i tyle. Za grę w PP tez zawodniczkom się raczej płaci.. a że część klubów odpada wcześniej? Taka specyfika tego systemu gry. Poza tym zawsze można - to do Pruszkowa - zgłosić drużynę do europejskich pucharów, spotkań do gry będzie wtedy dość.
Ranga pucharów krajowych zazwyczaj jest niższa od rangi rozgrywek ligowych, ale pisanie że jest śmieszna to "drobna" przesada. A już w siatkówce zespoły walcz na całego (motywuje ich szansa gry w LM) .
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo akurat cytowanie wypwoiedzi koszykarza nie jest dobrym pomysłem. Człowiek ten wypowiada sie zawsze tak jak czapka staje i po przeczytaniu opnii innych.
W Polsce jakiekolwiek puchar krajowy równa sie klapie. Sam podziwiam w piłce nożnej FA Cup i jaki prestiż ma ten cykl rozgrywek! No ale piłka nożna to inne realia. Wracamy na nasze podwórko. Dla klubów eligowych te rozgrywki w obecnym kształcie to klapa. A zaczeło sie pare lat temu kiedy zaczeto rostawiac Lotos, tak aby w połfinale nie trafił na Wisłe. Reszta klubów doszła do wniosku że nie ma sensu grac bo finał i tak bedzie Lotos-Wisła a Łabedż- Glejden bedzie mógł z radościa mówic ze graja najlepsze kluby w Polsce
Jaka jest recepta? No cóz rozgrywać mecze do samego finału bez opcji FF. Albo sam finał przeniść w miejsce gdzie bedzie to prawdziwa promocja tego sportu.
Opcja dla klubów- sredniaków jest tez miejsce w Pucharze Fiba Cup. Lub te rozgrywki prowadzić bez czołowej 4 poprzedniego sezonu. Najlepsi z poprzedniego sezonu graliby o Superpuchar.
W Polsce jakiekolwiek puchar krajowy równa sie klapie. Sam podziwiam w piłce nożnej FA Cup i jaki prestiż ma ten cykl rozgrywek! No ale piłka nożna to inne realia. Wracamy na nasze podwórko. Dla klubów eligowych te rozgrywki w obecnym kształcie to klapa. A zaczeło sie pare lat temu kiedy zaczeto rostawiac Lotos, tak aby w połfinale nie trafił na Wisłe. Reszta klubów doszła do wniosku że nie ma sensu grac bo finał i tak bedzie Lotos-Wisła a Łabedż- Glejden bedzie mógł z radościa mówic ze graja najlepsze kluby w Polsce
Jaka jest recepta? No cóz rozgrywać mecze do samego finału bez opcji FF. Albo sam finał przeniść w miejsce gdzie bedzie to prawdziwa promocja tego sportu.
Opcja dla klubów- sredniaków jest tez miejsce w Pucharze Fiba Cup. Lub te rozgrywki prowadzić bez czołowej 4 poprzedniego sezonu. Najlepsi z poprzedniego sezonu graliby o Superpuchar.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze: Albo sam finał przeniść w miejsce gdzie bedzie to prawdziwa promocja tego sportu.
No to podaj przykład takiego miejsca, skoro ma ono tak walnie przyczynić się do promocji tego sportu. Słuchamy.
bball
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
hermes46 pisze:Greebo akurat cytowanie wypwoiedzi koszykarza nie jest dobrym pomysłem. Człowiek ten wypowiada sie zawsze tak jak czapka staje i po przeczytaniu opnii innych.
W Polsce jakiekolwiek puchar krajowy równa sie klapie. Sam podziwiam w piłce nożnej FA Cup i jaki prestiż ma ten cykl rozgrywek! No ale piłka nożna to inne realia. Wracamy na nasze podwórko. Dla klubów eligowych te rozgrywki w obecnym kształcie to klapa. A zaczeło sie pare lat temu kiedy zaczeto rostawiac Lotos, tak aby w połfinale nie trafił na Wisłe. Reszta klubów doszła do wniosku że nie ma sensu grac bo finał i tak bedzie Lotos-Wisła a Łabedż- Glejden bedzie mógł z radościa mówic ze graja najlepsze kluby w Polsce![]()
Czlowieku - czemu TY się mnie ciągle czepiasz ? Już raz przez ciebie dostałem BANA na 2 tygodnie...
Proszę moderatorów o zwrócenie uwagi temu ,,kibicowi '' - bo taki stary a czasami taki głupi.
A odpowiadając - ty się nie wypowiadaj że mi stoi czapka a zależności od innych - ja wypowiadam się cały czas tak samo - natomiast TY po poznaniu prezesa, dyrektorki - ZMIENIŁES LINIE FRONTU - kiedyś po nich jechałeś - a teraz ICH UBÓSTWIASZ
Twoje pomysły zawarte w poście do istna głupota - formuła PP - nie powinna nikomu zabraniać uczestnictwa . To już od klubów zależy czy mniej lub bardziej poważnie to potraktują.
GREEBO - tu akurat masz rację - bo czołowe kluby jak Lotos , Wisła - od lat PP traktują bardziej bardzież prestiżowo - wygrana nad odwiecznym rywalem zawsze cieszy - potem to dodaje smaczku w play off .
rzymi: zwracam uwagę Wam obu. Ewidentnie macie sobie coś do wyjaśnienia ale z tym zapraszam na priv bo Wasze 'konflikty światopoglądów' w każdym temacie są co najmniej męczące, żeby nie użyć gorszych słów.
z tego co słyszałem to Toruń również starał się o organizację FF
flash pisze:hermes46 pisze: Albo sam finał przeniść w miejsce gdzie bedzie to prawdziwa promocja tego sportu.
No to podaj przykład takiego miejsca, skoro ma ono tak walnie przyczynić się do promocji tego sportu. Słuchamy.
Prosze bardzo np. Lublin. skoro w miare wypadł tam mecz gwiazd. Może dobrze lub przyzwoicie wypadłoby rozegranie fianłu pucharu Polski tam. Jakoś nikt nie miał uwag odnośnie rozegrania tego meczu. Teren nuetralny dla wszystkich dwóch finalistów
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Sobota, 5 marca - Półfinały
Godz. 17.45: Lotos Gdynia - CCC Polkowice (transmisja w TVP Wrocław)
Godz. 20.15: Wisła Can-Pack Kraków - Energa Toruń
Niedziela, 6 marca - Finał
Godz. 20.15: Zwycięzca meczu Lotos-CCC - Zwycięzca meczu Wisła-Energa (transmisja w TVPSport)
wstęp na wszystkie mecze jest bezplatny. zapraszam kibiców z Torunia i Gdyni, bo o tych z Krakowa jestem spokojny
Godz. 17.45: Lotos Gdynia - CCC Polkowice (transmisja w TVP Wrocław)
Godz. 20.15: Wisła Can-Pack Kraków - Energa Toruń
Niedziela, 6 marca - Finał
Godz. 20.15: Zwycięzca meczu Lotos-CCC - Zwycięzca meczu Wisła-Energa (transmisja w TVPSport)
wstęp na wszystkie mecze jest bezplatny. zapraszam kibiców z Torunia i Gdyni, bo o tych z Krakowa jestem spokojny
hermes46 pisze:flash pisze:hermes46 pisze: Albo sam finał przeniść w miejsce gdzie bedzie to prawdziwa promocja tego sportu.
Prosze bardzo np. Lublin. skoro w miare wypadł tam mecz gwiazd. Może dobrze lub przyzwoicie wypadłoby rozegranie fianłu pucharu Polski tam. Jakoś nikt nie miał uwag odnośnie rozegrania tego meczu. Teren nuetralny dla wszystkich dwóch finalistów
Tam już graliśmy superpuchar z Lotosem. Wypadło tak sobie, widzów sporo bo dzieci ze szkół ściągnięte. Osobiście wole by takie turniej były rozgrywany u któregoś z uczestników (byleby nie ciągle u tego samego) gdyż decydowanie lepszy jest wtedy odbiór meczu gdy kibice są zaangażowanie emocjonalnie, a nie gdy jest sztuczny podział jak w Lublinie - prawa strona za Gdynia, lewa za Wisła i niech się przekrzykują bez względu na to co na parkiecie. Zresztą jest m.in z tego powodu standard w większości gier halowych, zarówno w pucharach krajowych jak i europejskich. Jakimś rozwiązaniem rzeczywiście byłoby odejście od rozgrywania F4 i granie np od półfinału systemem mecz - rewanż, tylko że to wymaga iluś tam dodatkowych terminów.
Mnie tam Polkowice pasują, choć już godzina ewentualnego finału już mniej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
. Za grę w PP tez zawodniczkom się raczej płaci.. a że część klubów odpada wcześniej? Taka specyfika tego systemu gry. Poza tym zawsze można - to do Pruszkowa - zgłosić drużynę do europejskich pucharów, spotkań do gry będzie wtedy dość.
Ojojoj w Krakowie już uderzyła woda sodowa do głowy.Zapomniało się o ubiegłym sezonie - jak mocni wtedy byliście
A co do Pruszkowa - to bądź spokojny ich problemy pozostaw im, nie musisz się tym przejmować.
Ojojoj w Krakowie już uderzyła woda sodowa do głowy.Zapomniało się o ubiegłym sezonie - jak mocni wtedy byliście
A co do Pruszkowa - to bądź spokojny ich problemy pozostaw im, nie musisz się tym przejmować.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Od tego zacznijmy że zgłaszanie się do pucharów kuchennymi drzwiami jest bez sensu...
Jeżeli chodzi o te przerwy - no cóż - taki urok naszego kraju - w każdych rozgrywkach ligowych masz taką dziurę w terminarzu (wyjątkiem jest ostatnio zreformowana siatkówka). Jeżeli chodzi o prestiż rozgrywek - prostym rozwiązaniem byłoby zapewnienie udziału w pucharach zwycięscy i tyle w temacie...
Ogólnie jednak odnosze wrażenie że popularność basketu w wykonaniu pań nad Wisłą spada dramatycznie. Oby gwoździem do trumny nie okazał się Eurobasket...
Jeżeli chodzi o te przerwy - no cóż - taki urok naszego kraju - w każdych rozgrywkach ligowych masz taką dziurę w terminarzu (wyjątkiem jest ostatnio zreformowana siatkówka). Jeżeli chodzi o prestiż rozgrywek - prostym rozwiązaniem byłoby zapewnienie udziału w pucharach zwycięscy i tyle w temacie...
Ogólnie jednak odnosze wrażenie że popularność basketu w wykonaniu pań nad Wisłą spada dramatycznie. Oby gwoździem do trumny nie okazał się Eurobasket...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

a dziwisz sie?? Bo ja wcale!
Łukasz_UFB pisze: Oby gwoździem do trumny nie okazał się Eurobasket...
bardzo prawdopodobne choć życzę dziewczynom,jak najlepiej.
-
adrenalina
- Amator
matrix pisze:Łukasz_UFB pisze: Oby gwoździem do trumny nie okazał się Eurobasket...
bardzo prawdopodobne choć życzę dziewczynom,jak najlepiej.
zgadzam się z Tobą Piotrze, masz rację
Łukasz_UFB pisze:Ogólnie jednak odnosze wrażenie że popularność basketu w wykonaniu pań nad Wisłą spada dramatycznie. Oby gwoździem do trumny nie okazał się Eurobasket...
A to żeński basket miał jakąś popularność kiedyś? Daj spokój...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”