PZU Polfa - AZS Poznań - 5 mecz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Maru
Amator

Postautor: Maru » 22 marca 2006, 20:01

GRATY UKOCHANA DRUŻYNO :) nie potrzebne były tylko te 2 dodatkowe mecze :P

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 22 marca 2006, 20:09

Czy wygrywasz czy nie ja i tak KOCHAM Cię w moim SERCU AZS(Poznań) i na dobre i na złe :)
Obrazek

Ziutek_mrksfan
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ziutek_mrksfan » 22 marca 2006, 20:15

BRAWO MRKS!!! W sobotę i niedzielę z Lotosem!
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl

DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
:lol: 8)

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 22 marca 2006, 20:18

Gratulacje dla Polfy... :):):)

Awatar użytkownika
ananas
Żak

Postautor: ananas » 22 marca 2006, 20:30

Gratki dla Włókniarza :!: :!: :!:
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...

Awatar użytkownika
Iza
Młodzik

Postautor: Iza » 22 marca 2006, 20:54

Właśnie wróciłam z meczyku :) Zaskoczenie ogromne...miłe zaskoczenie :):):)Najlepszy początek...17:0 :D jednak potrafią się zmobilizować i wygrać ten mecz bez Panti. Miejmy nadzieje, że z Lotosem też dostaną takiego "poweru" i wygrają...
....::::Baby can you listen to me::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 22 marca 2006, 20:54

Włókniarzu kochany wielkie gratulacje :!: :!: :wink: Wynik obrazuje ze mecze wygrane przez Poznań to jedynie chwilowa słabość waszych dziewczyn...Teraz lotos i trzymamy kciuki dalej :wink:

P.S. Orzeł zamknij łeb bo jesteś żałosny i troche pokory :!: :!:
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 marca 2006, 21:00

Byłem, widziałem i wsciekły jestem jak diabli. Miałem nadzieję na jakieś emocje, niespodziankę do III kwarty czy cuś (zwycięstwa życzyłem Włókniarzowi ale skoro juz się pofatygowałem poza Łódź...) a tu GÓWNO! Jeszcze dobrze nie usiadłem i było po meczu! :evil: Pięć minut nie minęło a tu 17-0!!! Zastanawia mnie jedna rzecz: po co AZS dzisiaj wogóle przyjechał do Pabianic? Albo inaczej: po grzyba poznanianki wygrywały u siebie, skoro przyjeźdżaja do Pabów i oddaja mecz bez walki? Szajek siedział sobie spokojnie i patrzył jak przewaga rosnie nie biorąc nawet czasu! Zero emocji po prostu. Nowa Brazylijka bardzo fajnie, choć raz jej pociemnaiło w oczach... :wink: Generalnie Włókniarz świetnie zmobilizowany, walczący do upadłego i tylko jedno ale... Do przerwy gospodynie zapewniaja sobie zwycięstwo, po III kwarcieprzewaga oscyluje wokół 30 oczek a Herkt co? W sobote mecz z Lotosem a ten piłuje podstawowa piątkę i biedna Sylwię bo anuz widelec AZS rzuci w 10 minut 50 pkt :lol: W końcu ryzykując niezmiernie wpuszcza młode na parkiet na 2.15 min przed końcem. Można rzec zaszalał :D
P.S. Podziękowania dla Pani Szofer :wink: Byłem szybciutko w Łodzi a podróż nie była taka straszna jak ją niektórzy malowali :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 22 marca 2006, 21:08

No, to własnie tak miało wyglądać od początku do końca :!: :!: :!:
Kto by przypuszczał, że to bedzie musiało trwać pięć meczy :!: :!: :!:
Dzisiaj zagrał prawdziwy Włókniarz Pabianice.
Waleczny, ambitny od początku ,do końca.(choć w połowie drugiej i czwartej kwarty lekki przestój) :!: :!: :!:
Jacintho-pierwsza połowa super-jak wiatr. Nieuchwytna dla poznanianek.
Druga niestety juz trochę słabiej, ale występ ogólnie bardzo pozytywny.
Koncert gry "szpili". Kto był, to widział. Bez komentarza. Extraklasa :!: :!: :!:
Martwi jedynie jej huśtawka dyspozycji( jeden mecz słaby, kolejny extra).
No i na koniec SYLWIA. To lokomotywa tej drużyny. Jak to dobrze, że odzyskała formę na decydujące mecze fazy PO.
No a jej rzut w koncówce za trzy z własnej połowy-mistrzostwo świata. :!: :!: :!:

Ogólnie wszystkie zawodniczki nie zawiodły.
Szkoda, że trener nie dał więcej czasu na pogranie "młodym".
Gdyby nie publiczność,domagająca sie ich wejścia, to zagrałyby jeszcze krócej.
Postrzegam to jako błąd p.Herkta. Właśnie w takich meczach powinny sie "ogrywać", no bo jak nie w takich, to kiedy- z Lotosem :?: :?: :?:

Wydaje mi się, że poznanianki przyjechały do Pabianic bez woli zwycięstwa. Choć Włokniarz miał piorunujący początek, to wydaje mi się,że nie podjęły walki.
Twierdzę to na podstawie wcześniej widzianych meczy.
Nie wiem, może doszły do wniosku, że piąty mecz z Pabianicami to już sukces :?: :?: :?:
Spodziewałam sie wiecej po AZS-ie.
No cóż, mimo wszystko poznaniankom należą się wielkie słowa uznania za całokształt w tej rundzie PO.

Kibice AZS-u --byli ,dopingowali (nawet jak nie szło, a nieszło przez cały mecz) i chwała im za to. Pozdro.

Nasi kibice, no cóż -- byłi, nawet dopingoałi, no ale nie było...tego, no....

no kogo :?: :?: :?:

No a teraz mecze w sobotę i niedzielę.
Będzie się działo. :!: :!: :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 22 marca 2006, 21:17

Brodacz pisze:Włókniarzu kochany wielkie gratulacje :!: :!: :wink: Wynik obrazuje ze mecze wygrane przez Poznań to jedynie chwilowa słabość waszych dziewczyn...Teraz lotos i trzymamy kciuki dalej :wink:

P.S. Orzeł zamknij łeb bo jesteś żałosny i troche pokory :!: :!:

Dołączam sie do słów Brodacza co do gratulacji dla WŁokniarza oraz do słow skierownaych do Orła.
A odemnie dla orła tez pare słówek: zważ człowieku na swoje teksty, co ty wogóle wypisujesz i po co to wypisujesz? Co Ty sie z choinki urwałeś, lepiej nie pisz wogóle niz masz pisać takie bzdetne, durne posty.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 marca 2006, 21:41

Brawa dla Polfy :!:

Jak powiedziała Jaroszewicz, na wieść o wyniku: "Można się było tego spodziewać" ;-)

Pozdrawiam i dzięki Matii za relacje tel. !

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 22 marca 2006, 22:13

PZU Polfa Pabianice w półfinale mistrzostw Polski

Podopieczne Tomasz Herkta pokonały w piątym meczu AZS AWF Poznań

Koszykarki PZU Polfy Pabianice dość nieoczekiwanie potrzebowały aż pięciu spotkań, by wywalczyć awans do półfinału mistrzostw Polski. AZS Poznań nieoczekiwanie stawił rywalkom zacięty opór i wygrał dwa razy. Wczoraj sensacji nie było. Pabianiczanki od początku wyszły na parkiet bardzo skoncentrowane. Nie było mowy o lekceważeniu rywalek - po niespełna pięciu minutach prowadziły 15:0 i zanosiło się, że poznanianki będą prosiły o jak najniższy wymiar kary. Koszykarki PZU Polfy za wszelką cenę chciały pokazać, że dwie porażki z akademiczkami były tylko wypadkiem przy pracy. I nawet nieobecność kontuzjowanej Olgi Pantelejewej nie przeszkodziła im w seryjnym trafianiu do kosza. Już sam wynik pierwszej kwarty - 29:10 mówi jak poważnie potraktowały rywalki.

Druga część meczu nie zmieniła obrazu. Gra była trochę bardziej wyrównana, ale tylko dlatego, że gospodynie zadowolone z wysokiego prowadzenia, trochę rozluźniły szyki, zaczęły też rzadziej trafiać. Trzy minuty przed przerwą Polfa wygrywała 39:17.

AZS nie grał wcale dużo gorzej niż w poprzednich spotkaniach. To wreszcie gospodynie złapały odpowiedni rytm i tak naprawdę po trzech kryzysowych meczach pokazały na co je stać. Grały tak twardo w obronie, że rywalki miały kłopoty z oddawaniem rzutów. To sprawiło, że po 27. minutach meczu PZU Polfa miała na koncie dwa razy więcej punktów od rywalek (62:33). To przypominało pierwszy pojedynek tych zespołów, kiedy drużyna z Pabianic wygrała ponad 30 punktami.

Pabianiczankom wychodził prawie wszystko - z dobrej strony pokazały się Emilia Lamparska, Jacintho, Leona Krystofowa i powracająca do wysokiej formy Sylwia Wlaźlak. Dwie momenty przed końcem trener Tomasz Herkt wpuścił na boisko rezerwowe. Mecz zakończyła dwoma celnymi rzutami Wlaźlak. Szczególnie ostatni rzut z połowy boiska wzbudził euforię na trybunach.

Szkoda, że PZU Polfie tak późno wróciła forma, bo koszykarki będą miały mało czasu, by zregenerować siły przed półfinałowymi pojedynkami Lotosem Gdynia. Spotkania z aktualnym mistrzem Polski zaplanowano już w najbliższy weekend w Pabianicach.

PZU Polfa Pabianice - AZS AWF Poznań 84:48 (29:10, 18:15, 18:8, 19:15)

PZU Polfa: Lamparska 21, Jacintho 20, da Costa 12, Krystofova 9, Wlaźlak, Pałka po 8, Toma 5, Krupska-Tyszkiewcz 1, Kudłak, Hełęza, Szemraj.

AZS: Mrozińska 11, Sibora 9, Ciecierska 8, Aleliunaite 6, Jarkowska, Waligórska, Gatialowa po 4, Idczak 2, Urban, Rafałowicz, Pamuła.

ak (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 marca 2006, 22:27

elen pisze:Poznan wcale nie jest zły co pokazał w poprzednich meczach, a to ze nie ma Olgi to juz strata włukniarza.

Tyś to celowo napisał, czy z niewiedzy :?: :twisted: :twisted: :twisted:

BasketFan pisze:Nasi kibice, no cóż -- byłi, nawet dopingoałi, no ale nie było...tego, no....

no kogo :?: :?: :?:

Czego, Kogo nie było :? :?: :?: :?:

Po pierwsze.
Serdecznie dziękuję WSZYSTKIM za gratulacje :!:
Szczególne podziękowania dla Przyjaciół z Olimpii Poznań i Stali Brzeg :!: :!:

Po drugie.
Majo, Gratulacje dla Twojej córy za pierwszy post na forum :!:

Po trzecie.
Mecz........ hmm..... naprawdę nie wiem co o tym wszystkim sądzić :? :?: Koszykarki zakontraktowane w Pabianicach zagrały znów tak jak potrafią. Dziwne to wszystko..... pierwszy mecz w serii na normalnym pozimie, potem trzy "kaszanki" i na koniec znów grają tak jak potrafią :? Dlaczego tak się dzieje :?: :?: "Ściema stulecia" przed Gdynią :?: :?: Konflikt w drużynie :?: :?: Może o kasę chodzi :?: :?: Kuźwa.... już zaczynam się gubić :? Jak to powiedział taki jeden kabareciarz..."Taką konstrukcją jest kobieta"... bardzo dziwną konstrukcją :? :!:
W naszym zespole, wyróżnię Sylwię Wlaźlak :!: Rzut za trzy z naszej połowy - MASAKRA :!: :!: No i ogólnie dobrze grała :!: Oby tak dalej.
Młode, zagrały.... hmm.... szkoda, że tak krótko, ale to moja wina bo za późno się o nie upomniałem :wink:

P.S. Mikey, ojjjj..... pociemniało jej w oczach :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 22 marca 2006, 22:31

Gratulacje dla Włókniarek.I kibiców. No to czas na............. Liczę na WAS!

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 22 marca 2006, 22:34

GRATULACJE dla Polfy! ale szczerze czuje sie tak jakby moj ukochany klub wygrał to ze było 5 spotkan to ogromny sukces naszego AZSu. Oczywiscie szkoda ze przegralismy no ale coz tak sie zycie ulozyc musialo najwidoczniej! POZDRO DLA WSZYSTKICH KIBICÓW WŁÓKNIARZA!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”