Mecze o brązowy medal: CCC Polkowice-AZS PWSZ GorzówWlkp.3-2

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 kwietnia 2007, 19:01

Ja Ci tych ostrzeżeń nie dałem, czasowego bana dałem kolesiowi o ksywie "lukasz" za obraźliwe teksty o Polkowicach. Jak już komukolwiek daję ostrzeżenie to piszę za co i od kogo. Skąd wiesz ze ktoś z ŁKS dał ci ostrzeżenie? Tak za nic? Czy moze to tylko podejrzenie ze to ŁKS...
Co do meritum. Zapytam się w ten sposób. Piszesz o KORUPCJI ( to Twoje słowa nie moje). Mam Cię za osobę inteligentną która wie co ten termin oznancza. Żeby mówic o znamionach korupcji czy łapówki potrzebny jest udział dwóch zainteresowanych stron. Jedna "bierze" druga "daje" (nieważne czy chodzi o kasę czy inne korzyści majątkowe czy niemajątkowe ). Więc skoro nie oskarżasz władz klubu z Polkowic to o jakiej korupcji mówisz? Mamy rozumieć ze sędziowie są skorumpowani, ale ... nikt ich nie korumpował? Że biorą łapówki za mecz, ale nie wiadomo kto im je daje? Że gwiżdżą dla Polkowic mimo ze nikt z władz tego klubu w tej sprawie nie "interweniował"? Przepraszam ale to się kupy nie trzyma i logiki w tym za grosz. Więc kto tych sędziów korumpuje w meczach CCC-AZS? PZKosz? No bo chyba nie ŁKS :wink: rozumiem emocje pomeczowe ale jak cos sie pisze to z głową. jakbyś napisał ze sędzia jest kaloszem bo się pomylił, bo nie widział choć powinien, bo nie nadążył za akcją, bo nie zna przepisów itd itd to pal licho, nie widzialem sytuacji więc nie mógłbym się wypowiadać. Ale gdy słysze z taką lekkościa rzucane hasło: KORUPCJA to chcialbym poznać d o w o d y tego przestepstwa.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 28 kwietnia 2007, 19:04

sam sobie zaprzeczasz ... najpierw piszesz ta bzdure, pozniej mowisz ze nic takiego nie powiedziales, teraz nagle znowu mowisz ze to czujesz .. z Toba jest wszystko wporzadku :?: szkoda slow ...

co do zdjecia ... nie wstydze sie go .. mysle ze nie mam czego ... tylko ktos madry z Gorzowa szybko wymyslil sobie o nim bajeczke ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 19:10

W pierwszym poscie napisalem ze
"TAKIE SA MOJE ODCZUCIA" Wiec czytaj ze zrozumieniem zanim cos mi zarzucisz... pozniej to jeszcze raz napisalem.
Druga sprawa odnosnie Mikeya moze za ostrych slow uzylem mowiac o KORUPCJI ale wytlumacz mi jedno. Jak mozna nazwac to jak po meczu sedzia mowi ze "Bo wy jestescie nowi". Zinterpretuj mi ten cytat.. .bo ja zawsze bylem z Polskiego slaby :D (Stad studia techniczne:P) (kolejny raz przypominajac o sytuacji w ktorej jeden sedzia stojacy przy zawodniczce faulowanej gwizdze faul.. a drugie z "D...Y" wziety nagle podbiega i anuluje go.
Prosze mi podac jakim slowem bys to okreslil ;]
FRAJERSTWO SEDZIOW? A moze inaczej ? Sympatia do druzyny z Polkowic ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 kwietnia 2007, 19:10

Endrju pisze:(Sedzia gwizdze faul stojacy najblizej akcji... nagle podbiega drugi i to anuluje).

właśnie skończyłem oglądać retransmisję w tv. Sędzia który odgwizdał faul nie mógł kontrolować zegara. Odgwizdał faul, który na pewno był. Drugi sędzia który obserwował akcję z dalszej odległości oraz zegar uznał że faul był po zakończeniu gry. Czy miał rację, nie wiem. Na pewno są to ułamki sekund, trzeba by prześledzić nagranie klatka po klatce. Są to moje przemyślania po spokojnym obejrzeniu meczu, kiedy znałem wynik. Na 100 % inaczej myślałbym będąc na hali i widząc to na żywo.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 28 kwietnia 2007, 19:21

Po, co Endrju piszesz o korupcji jeśli, jak ty to piszesz "nasze koszykarki są o klasę lepsze" i dlatego udało im się wygrać przeciwko Orzełkowi i panom z gwizdkami. :lol: :lol: :lol:
Jakby ten mecz był kupiony to na pewno byście go przegrali już w IV kw.

Pozdrawiam i Gratulacje po zapomniałem złożyć
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2007, 20:31

ginda pisze:Po, co Endrju piszesz o korupcji jeśli, jak ty to piszesz "nasze koszykarki są o klasę lepsze" i dlatego udało im się wygrać przeciwko Orzełkowi i panom z gwizdkami. :lol: :lol: :lol:

Koszykowka to nie pilka nozna ze 2 karne z Kapelusza moga przesadzic wynik meczu :D W koszykowce mozna odgwizdac 2-3 sytuacje na niekorzysc druzyny i przeciwna druzyna wygrywa mecz.. jednak wygrywajac 20pkt (co bylo w czwartek) to siedziowie nie mogli nic zrobic :D

Dobra zakonczmy ten temat i dzieki za gratulacje :D
Wszystko sie rozstrzygnie w Polkowicach i zycze sobie tylko dobrego poziomu sedziowania o reszta to juz sprawa koszykarek :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 28 kwietnia 2007, 20:45

Też obejrzałem retransmisję meczu - sytuację Szott - Carvajal dwukrotnie (powtórka). Czy było po czasie to nie wiem , ale tak wydaje mi sie ,że Szott jednak poszła na "aktorzenie". Zresztą przy sytuacji z Mills w którymś z wcześniejszych meczy (nie powiem dokładnie) też widziałem to wyraźniej. Ogólnie to nie zauważyłem by sędziowie sprzyjali Polkowicom. W czwartym meczu warta podkreślenia jest znikoma liczba upadków Wańki- Wstańki (czy może wcale? Ale to raczej niemożliwe , choć nie liczyłem). :wink: Piąty mecz sobie nagram - warte obejrzenia mecze.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 kwietnia 2007, 21:09

Endrju pisze:W pierwszym poscie napisalem ze
"TAKIE SA MOJE ODCZUCIA" Wiec czytaj ze zrozumieniem zanim cos mi zarzucisz... pozniej to jeszcze raz napisalem.
Druga sprawa odnosnie Mikeya moze za ostrych slow uzylem mowiac o KORUPCJI ale wytlumacz mi jedno. Jak mozna nazwac to jak po meczu sedzia mowi ze "Bo wy jestescie nowi". Zinterpretuj mi ten cytat.. .bo ja zawsze bylem z Polskiego slaby :D (Stad studia techniczne:P) (kolejny raz przypominajac o sytuacji w ktorej jeden sedzia stojacy przy zawodniczce faulowanej gwizdze faul.. a drugie z "D...Y" wziety nagle podbiega i anuluje go.
Prosze mi podac jakim slowem bys to okreslil ;]
FRAJERSTWO SEDZIOW? A moze inaczej ? Sympatia do druzyny z Polkowic ?

1. Przepraszam ale co to znaczy "odczucia"? A gdybym ja napisał że "mam odczucie że ktoś jest pedofilem bo widziałem jak trzymał za rękę obce dziecko? ergo - na pewno prowadził je do siebie do domu w celu dokonania czynów lubieżnych..." I napisałbym o tym na forum publicznym? Przyjąłbys to ze zrozumieniem?? Jesli ktoś ma "odczucia" niczym nie potwierdzone to nie pisze o tym publicznie WIELKIMI LITERAMI...
2. Nie jestem, nie bylem i nie będę sędzią koszykówki więc wybacz ale nie wiem dlaczego tak powiedział. Inna sprawa: Czy słyszałes to na własne uszy? Komu to powiedział? W jakich okolicznościach? Nie jestem adwokatem sędziów i nie będę interpretował tych słów. Jeżeli powiedzial to publicznie to klub powinien złożyć protest i żądać wyjaśnień. Poza tym jacy Wy jesteście nowi? Gracie już trzeci czy czwarty sezon. Może tak sobie chlapnął na "odwal się", bo go drażniły pytania. Nie wiem. Po prostu nie wiem. Może żartowal, może jest idiotą... Natomiast nie jest to na pewno poważny argument do zarzutow korupcyjnych. I nie nazwę "tego" dopóki nie poznam szczegółów zwłaszcza gdy nie wypowiedzą się obie strony.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 28 kwietnia 2007, 21:29

ehh jakies to ... polskie. jak wygrywamy to zasluzenie, jak przegrywamy to przez sedziow (bo najprosciej tak powiedziec), Leppera badz zaszloroczny snieg...

2 slowa jedynie, bo z wiekszoscia bzdurnych tekstow o korupcji itdp nawet nie ma co polemizowac. sytuacja, w ktorej sedziowie sie konsultuja jest jak najbardziej normalna w koszykowce. mamy 2 sedziow, z ktorych kazdy odpowiada za pewna czesc boiska, a za pewna jego czesc odpowiadaja wspolnie (glownie za trumne, ale to juz szczegoly mechaniki). to nie pilka nozna, gdzie jest glowny i 2 asystentow. w koszykowce nazwa "sedzia glwny" jest jedynie dla porzadku organizacyjnego, bo ich uprawnienia i obowiazki sa identyczne (glowny jedynie musi podrzucic pilke na poczatek, sprawdzic protokol na koniec i dopilnowac paru p... "dookola zawodow" - np. zeby wpisac pierwsze piatki, wybrac pilke itd.). W trakcie zawodow gwizdza razem. Konsultacje sa wiec jak najbardziej wskazane, zwlaszcza jesli:

- maja odmienne decyzje w strefie wspolnej
- jeden z sedziow obserwowal gre i cos sie stalo w jego strefie, a drugi byl odpowiedzialny za kontrole czasu gry
- sedzia, w ktorego strefie cos sie stalo byl np. zasloniety i drugi mogl widziec lepiej
itd.itp.

nie wiem, o co poszlo tym razem, ale akurat argument ze po konsultacji zmienili decyzje jest bezsensowny, bo to normalne. wiadomo, ze w takiej sytuacji to zawsze wzbudzi kontrowersje wsrod tych, na ktorych niekorzysc bedzie ostateczna decyzja, ale chyba lepiej, zwlaszcza w koncowce, gdy kazda akcja jest niezwykle wazna, skonsultowac sie, niz trwac w bledzie, ktory mozna bylo bez tej kosultacji popelnic.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 28 kwietnia 2007, 21:35

Nie rozumiem kolegów z Gorzowa. Nie wiem o co właściwie ta cała afera. Jak Kuba słusznie stwierdził błędy były w obie strony. Patrząc obiektywnie to ten skład sędziów był jednym z lepszych jakie widziałem. Nie ma co demonizować całej sytuacji.

Uważam że dalsza dyskusja na ten temat jest niepotrzebna i powinny pojawic sie za nią ostrzeżenia!!!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 kwietnia 2007, 22:17

pietroc pisze:ehh jakies to ... polskie. jak wygrywamy to zasluzenie, jak przegrywamy to przez sedziow (bo najprosciej tak powiedziec), Leppera badz zaszloroczny snieg...

fenomenem zaistniałej sytuacji jest fakt, iż Gorzów WYGRAŁ i są ataki na sędziów. ;)

tomaszek

Postautor: tomaszek » 28 kwietnia 2007, 22:55

WOW ale afera wyszła!!!A mówiłem mu nie pisz tego zachowaj dla siebie. tylko niepotrzebne emocje. A co do sytuacji z Agnieszką Szott z ostatnich sekund to faktycznie faul był przed gwizdkiem (przeanalizowałem stopklatki). Faul był dokładnie poł sekundy przed syreną konczącą mecz. Ale po co nad tym dywagować to nierozumiem. Było minęło a życie toczy sie dalej. Należy tylko ubolewać nad ogólnym poziomem sedziowania w Polsce. Bo stwierdzenie mylić sie po równo dla każdej ze stron jest co najmniej smieszne. Sedzia na tym poziomie rozgrywek nie powinien się mylić (tym bardziej ze jest ich trzech). Zrozumiem jesli to będą błędy 1-2 dla kazdej ze stron ale 6-7. To juz daje w sumie 14 bledów. Panowie tyle to chyba nie wypada.

Gość

Postautor: Gość » 28 kwietnia 2007, 22:59

Mikey pisze:1. Przepraszam ale co to znaczy "odczucia"? A gdybym ja napisał że "mam odczucie że ktoś jest pedofilem bo widziałem jak trzymał za rękę obce dziecko? ergo - na pewno prowadził je do siebie do domu w celu dokonania czynów lubieżnych..." I napisałbym o tym na forum publicznym? Przyjąłbys to ze zrozumieniem?? Jesli ktoś ma "odczucia" niczym nie potwierdzone to nie pisze o tym publicznie WIELKIMI LITERAMI...

kolego Mikey czy jak cie tam zwal.
jakby to bylo forum edofilow to tez bym napisal widzac jakiegos zboczka. jest forum koszykowki to piszemy o koszykowce. Forum sluzy do wyrazania wlasnej opini czy nie?
Mikey pisze:2. Nie jestem, nie bylem i nie będę sędzią koszykówki więc wybacz ale nie wiem dlaczego tak powiedział. Inna sprawa: Czy słyszałes to na własne uszy? Komu to powiedział? W jakich okolicznościach? Nie jestem adwokatem sędziów i nie będę interpretował tych słów. Jeżeli powiedzial to publicznie to klub powinien złożyć protest i żądać wyjaśnień. Poza tym jacy Wy jesteście nowi? Gracie już trzeci czy czwarty sezon. Może tak sobie chlapnął na "odwal się", bo go drażniły pytania. Nie wiem. Po prostu nie wiem. Może żartowal, może jest idiotą... Natomiast nie jest to na pewno poważny argument do zarzutow korupcyjnych. I nie nazwę "tego" dopóki nie poznam szczegółów zwłaszcza gdy nie wypowiedzą się obie strony.

dobrze, ze nie bedziesz.
a klub zadajac wyjasnien w obecnej sytuacji niestety ale moze wiecej stracic jak zyskac. prosty umysl jest w stanie to skalkulowac a Ty?!

odyniec
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: odyniec » 28 kwietnia 2007, 23:00

zapomialem sie zalogowac.
UnLogged SeXy Hunter with da pro skillz >>Odyniec<< pisze:
mała myszka Mikey pisze:1. Przepraszam ale co to znaczy "odczucia"? A gdybym ja napisał że "mam odczucie że ktoś jest pedofilem bo widziałem jak trzymał za rękę obce dziecko? ergo - na pewno prowadził je do siebie do domu w celu dokonania czynów lubieżnych..." I napisałbym o tym na forum publicznym? Przyjąłbys to ze zrozumieniem?? Jesli ktoś ma "odczucia" niczym nie potwierdzone to nie pisze o tym publicznie WIELKIMI LITERAMI...

kolego Mikey czy jak cie tam zwal.
jakby to bylo forum edofilow to tez bym napisal widzac jakiegos zboczka. jest forum koszykowki to piszemy o koszykowce. Forum sluzy do wyrazania wlasnej opini czy nie?
mała myszka Mikey pisze:2. Nie jestem, nie bylem i nie będę sędzią koszykówki więc wybacz ale nie wiem dlaczego tak powiedział. Inna sprawa: Czy słyszałes to na własne uszy? Komu to powiedział? W jakich okolicznościach? Nie jestem adwokatem sędziów i nie będę interpretował tych słów. Jeżeli powiedzial to publicznie to klub powinien złożyć protest i żądać wyjaśnień. Poza tym jacy Wy jesteście nowi? Gracie już trzeci czy czwarty sezon. Może tak sobie chlapnął na "odwal się", bo go drażniły pytania. Nie wiem. Po prostu nie wiem. Może żartowal, może jest idiotą... Natomiast nie jest to na pewno poważny argument do zarzutow korupcyjnych. I nie nazwę "tego" dopóki nie poznam szczegółów zwłaszcza gdy nie wypowiedzą się obie strony.

dobrze, ze nie bedziesz.
a klub zadajac wyjasnien w obecnej sytuacji niestety ale moze wiecej stracic jak zyskac. prosty umysl jest w stanie to skalkulowac a Ty?!

tomaszek pisze:WOW ale afera wyszła!!!A mówiłem mu nie pisz tego zachowaj dla siebie. tylko niepotrzebne emocje. A co do sytuacji z Agnieszką Szott z ostatnich sekund to faktycznie faul był przed gwizdkiem (przeanalizowałem stopklatki). Faul był dokładnie poł sekundy przed syreną konczącą mecz. Ale po co nad tym dywagować to nierozumiem. Było minęło a życie toczy sie dalej. Należy tylko ubolewać nad ogólnym poziomem sedziowania w Polsce. Bo stwierdzenie mylić sie po równo dla każdej ze stron jest co najmniej smieszne. Sedzia na tym poziomie rozgrywek nie powinien się mylić (tym bardziej ze jest ich trzech). Zrozumiem jesli to będą błędy 1-2 dla kazdej ze stron ale 6-7. To juz daje w sumie 14 bledów. Panowie tyle to chyba nie wypada.

na fakt oko przymknac mozna tylko z tego wzgledu ze i tak sie odkuły dziewczyny na koniec. gorzej by bylo jak faktycznie okazalby sie ten czwarty mecz ostatnim meczem. wtedy bylby placz i zgrzystanie zebow.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2007, 23:07 przez odyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

odyniec
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: odyniec » 28 kwietnia 2007, 23:06

elen chyba będąc pijanym pisze:Nie rozumiem kolegów z Gorzowa. Nie wiem o co właściwie ta cała afera. Jak Kuba słusznie stwierdził błędy były w obie strony. Patrząc obiektywnie to ten skład sędziów był jednym z lepszych jakie widziałem. Nie ma co demonizować całej sytuacji.

Uważam że dalsza dyskusja na ten temat jest niepotrzebna i powinny pojawic sie za nią ostrzeżenia!!!

ale... bledy na nasza niekorzysc zawazyly sie na samym koncu, gdy szasne mialy nasze wygrac. a jak wiemy gorzow w koncowkach potrafi czasami sprawe spie.....
a co gorsza, z wisla tak samo zostalismy wyrolowani. niestety, nie mozna przemilczec faktu, bo jak bedziemy udawali ze go niema, to moze miec miejsce sytuacja ze on sie nasili, a tego bysmy nie chcieli.

pietroc pisze:ehh jakies to ... polskie. jak wygrywamy to zasluzenie, jak przegrywamy to przez sedziow (bo najprosciej tak powiedziec), Leppera badz zaszloroczny snieg...

tak a korupcja przerażła piłke nożna gorzej niż rdza 30-to letniego opla... efekt teraz tego jest taki jak kazdy z nas widzi... druzyny dostaja awanse z 1 do 3 ligi etc.
powiem tyle. moj znajomy sedziowal w 3/4 lidze. wiec jak nie masz bajery skreconej to sie nie w.......j.

ginda pisze:Po, co Endrju piszesz o korupcji jeśli, jak ty to piszesz "nasze koszykarki są o klasę lepsze" i dlatego udało im się wygrać przeciwko Orzełkowi i panom z gwizdkami. :lol: :lol: :lol:

dziękuje.
przekupiony czy nie - nie nam o tym decydowac. lecz... mina waszego trenera na konferencji byla niesamowita, a ton z jakim sie wypowiadal mial lekka nutke zniesmaczenia. wrazenia -> BEZCENNE!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”