I kolejka FGE:AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Lotos PKO BP Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 września 2008, 22:32

Taka sytuacja jest jak najbardziej możliwa. Odpadałaby zatem kwestia zrzeczenia się obywatelstwa USA, natomiast to co napisałem o czasochłonności procedur nie ulega zmianie. Na pewno nie za tydzień, a jak dobrze pójdzie to może do końca tego roku Maslowski otrzyma polski paszport. Tak przynajmniej uważam.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 września 2008, 22:50

Ja też nie wiedziałem i dziękuję za wytłumaczenie - oczywiście pozostaje jeszcze odKrawczykowane przez Ciebie zgłoszenie do rozgrywek jako "nie-polka"

Morality show - jest czasem złe - a czesem dobra, zależy kogo dotyczy (i kiedy), natomiast Twoją ocenę wspomnianego przyjmuję z należytą pokorą.

Fakt pozostaje faktem natomiast, że całość operacji to nie mniej nie więcej tylko próba obejścia przepisu (celowości przepisu), przy którym wraz z całym splendorem marketingowych opowieści się uprzednio pracowało - wprowadzało (ciekawe czy już znając dla siebie dość nietypowe wyjście z niego), zresztą poprzedzając to latami sloganowego inwestowania w "młode polki" zresztą. Ze sloganów pozostaje siedem zawodniczek zagranicznych w składzie, bez względu na to czy jedna z nich nie zostanie za niedługo nie-zagraniczną, czego oczywiście życzę, dla dobra polskiej kk.

Natomiast ciekawe faktycznie jest to, że chyba najwięcej zawodniczek zagranicznych jest w zespołach w ostatnich latach najczęściej poruszających ową kwestie...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”