Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 czerwca 2009, 16:19

ann pisze:
bart_81 pisze:
ann pisze:zerknij sobie na statystyki obu zawodniczek i pewnie będziesz bardzo zdziwiony jak się okaże, że jednak nie jest lepsza :wink:

a przy porównywalnych innych osiągnięciach(as. prz. zb.) lepiej mieć zawodniczkę która rzuca z lepszą skutecznoscią. zwłaszcza jak jest sporo tańsza 8) czyż nie?

Myślę że nie. Bortelova już ostatni sezon w Polkowicach miała mocno przeciętny. A biorąc pod uwagę to że w zeszłym grała w Bułgarii, to raczej zrobiła krok w tył niż w przód. I jak teraz będzie musiała stawić czoła dużo silniejszej niż dwa lata temu polskiej lidze, to mam duże wątpliwości czy jej się to uda 8)

a miała któraś zawodniczka z Polkowic tamten sezon udany?
krok w tył powiadasz? Dunav Econt Rousse w pucharze Fiba grał. a że o lidze bułgarskiej mało wiesz nie znaczy że jest taka do bani;]
zresztą "Wasza" Anosike z Polski do Rumuni poszła i co też uważasz że jest to dla niej jakaś degradacja? jak sam widzisz takie porównania nie mają sensu. wróci do Polkowic, pogra trochę wtedy będzie można oceniać, a nie zakładać od razu że jest cienka...

...bo z Polkowic, hehehe

Ona sama nie wiedziala co podpisuje ;)... manager troche ja w maliny wpedzil ;) Na pytanie do niej kogos z klubu czy wie gdzie leza Targoviste odpowiedziala ze w Europie :lol: :lol: :lol:

PS Bart daj na luz... naprawde nie mogę Ciebie zrozumiec...

Gdy sa newsy o Gorzowie to piszesz wszystko super itd... "klub wie co robi" itp...

a o takie bzdury sie czepiasz u kogos, ktora lepsza Gajda czy Bortelova...

Ja sobie osobiscie wogole nie cenie gry Gajdy dla mnie (moje zdanie) jest przecietna...

Po zatrzymaniu Mieloszynskiej i zakontraktowaniu Trafimovej i Bortelowej calkiem fajny zespol sie tworzy w Polkowicach... przez chwile uwazalem ze beda walczyli o 8-ke... teraz juz mysle ze sa wstanie powalczyc o 4-ke.
Ciekawy jestem wzmocnien w innych klubach ;) [/b]
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 czerwca 2009, 16:26

Gorzow z drużyną z tej słabej ligi z Rumunii w Fiba wyszedl na 1-1, więc ta degradacja to jest dość słabo widoczna na pierwszy rzut oka. idąc Twoim tokiem myślenia, to Anosike za rok nie ma czego w Gorzowie szukac, bo teraz "obnizyla loty".LOL
i tym miłym akcentem kończę niniejszą dyskusję, bo temat o Polkowicach rozmywam i sobie będę musiała dać ostrzeżenie 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 czerwca 2009, 16:29

ann pisze:Gorzow z drużyną z tej słabej ligi z Rumunii w Fiba wyszedl na 1-1, więc ta degradacja to jest dość słabo widoczna na pierwszy rzut oka. idąc Twoim tokiem myślenia, to Anosike za rok nie ma czego w Gorzowie szukac, bo teraz "obnizyla loty".LOL
i tym miłym akcentem kończę niniejszą dyskusję, bo temat o Polkowicach rozmywam 8)

Tu nie chodzi o druzyne z Targoviste... tylko o poziom ligi (puchary to nie caly sezon)... ale jak ktos lubi sie nie przemeczac to wybiera Izrael/Rumunie czy inne podobne ligi ;]

End OT
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

flash
Młodzik

Postautor: flash » 02 czerwca 2009, 16:31

ginda pisze:
Jak wyglądają dalsze plany transferowe CCC?
- W tej chwili szukamy przede wszystkim koszykarki obwodowej, groźnej na dystansie, typowego strzelca, a jednocześnie potrafiącej w razie potrzeby rozegrać akcję - kończy szef pomarańczowych.

naszemiasto.pl

czyzby trzecia amerykanka? bo ciezko znalezc europejkę za względnie nieduże pieniadze, która zrealizuje obie te rzeczy. Moze Polkowice celują w którąś z tegorocznych rookie? A jeszcze ciekawie by było jakby upolowali jakąś Teasley, Feaster czy Daley. 8)
bball

plk_ONeal
Amator

Postautor: plk_ONeal » 02 czerwca 2009, 17:34

flash pisze:
ginda pisze:
Jak wyglądają dalsze plany transferowe CCC?
- W tej chwili szukamy przede wszystkim koszykarki obwodowej, groźnej na dystansie, typowego strzelca, a jednocześnie potrafiącej w razie potrzeby rozegrać akcję - kończy szef pomarańczowych.

naszemiasto.pl

czyzby trzecia amerykanka? bo ciezko znalezc europejkę za względnie nieduże pieniadze, która zrealizuje obie te rzeczy. Moze Polkowice celują w którąś z tegorocznych rookie? A jeszcze ciekawie by było jakby upolowali jakąś Teasley, Feaster czy Daley. 8)

Ale też w perspektywie Fiba Cup nie warto ciągnąć trzeciej Amerykanki, gdyż grać tam mogą tylko dwie. I zaraz byłaby zadyma, która ma wystąpić. Raczej więc Polka, ew. europejka.
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 02 czerwca 2009, 19:26

Feaster ma europejski paszport (chyba hiszpański), więc pomysł całkiem ciekawy...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 02 czerwca 2009, 19:32

ona ma francuski paszport - trochu u żabojadów się nagrała :wink: i na wakacje to ona w swoim wieku tylko do ciepłych krajów się wybiera - patrz włochy ten sezon... no chyba, ze liga się na E... zaczyna :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

flash
Młodzik

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: flash » 25 czerwca 2009, 17:01

W sezonie 2009/2010 budżet klubu będzie nieznacznie wyższy dzięki większemu wsparciu gminy Polkowice i spółki NG2 należącej do Dariusza Miłka, jednego z najbogatszych Polaków. Prowadzone są też rozmowy z firmą z branży ubezpieczeniowej, której klub zaoferował promocję swojej marki w rozgrywkach FIBA EuroCup.

http://polskatimes.pl/gazetawroclawska/ ... ,id,t.html

Ciekawe, czy wzrośnie na tyle, że Polkowice zbliżą się kasowo do Torunia i Gorzowa? :roll:
bball

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 17:20

flash pisze:
W sezonie 2009/2010 budżet klubu będzie nieznacznie wyższy dzięki większemu wsparciu gminy Polkowice i spółki NG2 należącej do Dariusza Miłka, jednego z najbogatszych Polaków. Prowadzone są też rozmowy z firmą z branży ubezpieczeniowej, której klub zaoferował promocję swojej marki w rozgrywkach FIBA EuroCup.

http://polskatimes.pl/gazetawroclawska/ ... ,id,t.html

Ciekawe, czy wzrośnie na tyle, że Polkowice zbliżą się kasowo do Torunia i Gorzowa? :roll:

Do Torunia może tak, do Gorzowa wątpie....i nie przemawia tu przeze mnie pycha, tylko fakt że gramy w Eurolidze i siłą rzeczy musimy mieć większy budżet niż kluby grające w Fiba Cup 8) (przynajmniej te z naszej ligi)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2009, 18:54

A to od gry w Eurolidze od razu budzet klubu rosnie? Mi sie wydawało ze od czegos innego (sponsorzy, miasto lub województwo). Idac ta logika Wisła i Lotos powinny byc tak bogate jak Real lub Barcelona! :lol: :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 19:48

hermes46 pisze:A to od gry w Eurolidze od razu budzet klubu rosnie? Mi sie wydawało ze od czegos innego (sponsorzy, miasto lub województwo). Idac ta logika Wisła i Lotos powinny byc tak bogate jak Real lub Barcelona! :lol: :lol:

No teraz hermes to walłes 8) A co nie rośnie?? Chyba jak zespół gra w Eurolidze to automatycznie sponsorów jest wiecej i wiecej pieniazkow daja prawda? Miasto daje bo dla niego to tez promocja..ehh

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2009, 20:07

Sponsorzy wala drzwiami i oknami!!!! Miasto nie remontuje ulic, nie daje na szpitale tylko ładuja W KOSZYKÓWKE. Te czasy o których piszesz niestety mineły. Nie widzisz jak trudno jest skompletowac Twojemu klubowi w miare przyzwoitych zawodniczek? I co myslisz ze to z przypływu kasy? Chyba bardziej z jej braku!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 czerwca 2009, 20:14

hermes46 pisze:Sponsorzy wala drzwiami i oknami!!!! Miasto nie remontuje ulic, nie daje na szpitale tylko ładuja W KOSZYKÓWKE. Te czasy o których piszesz niestety mineły. Nie widzisz jak trudno jest skompletowac Twojemu klubowi w miare przyzwoitych zawodniczek? I co myslisz ze to z przypływu kasy? Chyba bardziej z jej braku!

Co nie zmienia faktu że, gdybysmy nie grali w Eurolidze to tych pieniędzy byłoby jeszcze mniej. Powiekszymy budżet (na miare mozliwosci oczywiscie), pojawiają się nowi sponsorzy, miasto też dołoży więcej. A o skład nasz sie nie bój, bedzie taki jakie mamy pieniądze. Ambicja nadrobimy inne braki jak to było w tym sezonie 8)
Ale widze ze zeszlismy z tematu Polkowic wogole wiec jak chcesz kontynuowac to zapraszam to gorzowskiego tematu 8)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2009, 21:00

hermes46 pisze:Sponsorzy wala drzwiami i oknami!!!! Miasto nie remontuje ulic, nie daje na szpitale tylko ładuja W KOSZYKÓWKE. Te czasy o których piszesz niestety mineły. Nie widzisz jak trudno jest skompletowac Twojemu klubowi w miare przyzwoitych zawodniczek? I co myslisz ze to z przypływu kasy? Chyba bardziej z jej braku!

TY SIĘ O GORZÓW I KOMPLETOWANIE SKŁADU NIE MARTW :twisted:

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 25 czerwca 2009, 21:46

Endrju pisze:

TY SIĘ O GORZÓW I KOMPLETOWANIE SKŁADU NIE MARTW :twisted:

Chyba nikt sie nie musi bac :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”