Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
koszykarz
Re: Co słychać w Toruniu ?
Negocjują tylko z Polkami
Koszykówka. Działacze toruńskiej Energi prowadzą rozmowy z pięcioma zawodniczkami
Niespełna dwa tygodnie temu prezes klubu ogłosił, że nową zawodniczką toruńskiego klubu została Agata Gajda.
Cieszy się z powrotu
- Cieszę się z mojego powrotu do Torunia - przyznała rozgrywająca na konferencji prasowej - Rok spędziłam w tutejszym klubie. Zawsze podobało mi się to miasto. Głównym atutem było jednak to, że tworzony jest tutaj ciekawy zespół. Przekonała mnie również wizja polskiego składu, prowadzonego przez trenera Elmedina Omanica, z którym miałam już przyjemność pracować.
Dodajmy, że Gajda aktualnie przebywa z reprezentacją Polski na Łotwie, gdzie odbywają się mistrzostwa Europy.
Reklama
- W fazie grupowej nasza rozgrywająca najlepsze spotkanie rozegrała z Węgrami - powiedział Maciej Krystek, sternik Energi. - Zdecydowanie najsłabiej wypadła przeciwko Łotyszkom. Dodam, że Agata krótko przed mistrzostwami zmagała się z kontuzją kostki.
Rozgrywki ekstraklasy rozpoczną się 3 października. Na razie nie wiadomo, kto będzie pierwszym rywalem Energii. Okaże się to dopiero po 27 czerwca. Na ten dzień zaplanowano spotkanie rady nadzorczej PLKK.
Jak przyznał prezes klubu, prowadzone są rozmowy z kolejnymi pięcioma zawodniczkami.
- Za wiele nie mogę powiedzieć - dodał Krystek. - Zdradzę tylko, że są to Polki. Chcemy, aby cztery z nich zasiliły naszą drużynę. Więcej będę mógł powiedzieć w przyszłym tygodniu. Dodam, że w negocjacjach pomaga nam trener Elmedin Omanić. Szkoleniowiec aktualnie przebywa w Sarajewie. Jednak jesteśmy z nim w ciągłym kontakcie. Na razie nie zajmujemy się szukaniem zawodniczek zagranicznych.
Mecze towarzyskie
Warto dodać, że toruński zespół przygotowania rozpocznie 10 sierpnia. Później drużyna wyjedzie na zgrupowanie do Zakopanego.
- W planach mamy także rozegranie kilku meczów towarzyskich - zakończył Maciej Krystek. - Zespół we wrześniu wybierze się na turniej towarzyski do Hiszpanii
Koszykówka. Działacze toruńskiej Energi prowadzą rozmowy z pięcioma zawodniczkami
Niespełna dwa tygodnie temu prezes klubu ogłosił, że nową zawodniczką toruńskiego klubu została Agata Gajda.
Cieszy się z powrotu
- Cieszę się z mojego powrotu do Torunia - przyznała rozgrywająca na konferencji prasowej - Rok spędziłam w tutejszym klubie. Zawsze podobało mi się to miasto. Głównym atutem było jednak to, że tworzony jest tutaj ciekawy zespół. Przekonała mnie również wizja polskiego składu, prowadzonego przez trenera Elmedina Omanica, z którym miałam już przyjemność pracować.
Dodajmy, że Gajda aktualnie przebywa z reprezentacją Polski na Łotwie, gdzie odbywają się mistrzostwa Europy.
Reklama
- W fazie grupowej nasza rozgrywająca najlepsze spotkanie rozegrała z Węgrami - powiedział Maciej Krystek, sternik Energi. - Zdecydowanie najsłabiej wypadła przeciwko Łotyszkom. Dodam, że Agata krótko przed mistrzostwami zmagała się z kontuzją kostki.
Rozgrywki ekstraklasy rozpoczną się 3 października. Na razie nie wiadomo, kto będzie pierwszym rywalem Energii. Okaże się to dopiero po 27 czerwca. Na ten dzień zaplanowano spotkanie rady nadzorczej PLKK.
Jak przyznał prezes klubu, prowadzone są rozmowy z kolejnymi pięcioma zawodniczkami.
- Za wiele nie mogę powiedzieć - dodał Krystek. - Zdradzę tylko, że są to Polki. Chcemy, aby cztery z nich zasiliły naszą drużynę. Więcej będę mógł powiedzieć w przyszłym tygodniu. Dodam, że w negocjacjach pomaga nam trener Elmedin Omanić. Szkoleniowiec aktualnie przebywa w Sarajewie. Jednak jesteśmy z nim w ciągłym kontakcie. Na razie nie zajmujemy się szukaniem zawodniczek zagranicznych.
Mecze towarzyskie
Warto dodać, że toruński zespół przygotowania rozpocznie 10 sierpnia. Później drużyna wyjedzie na zgrupowanie do Zakopanego.
- W planach mamy także rozegranie kilku meczów towarzyskich - zakończył Maciej Krystek. - Zespół we wrześniu wybierze się na turniej towarzyski do Hiszpanii
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Szczerze to dziwi mnie fakt braku zainteresowania Energi zawodniczkami zagranicznymi..
a ja nie. Najpierw skompletowac krajowy skład , a poźniej szukac zagranicznych zawodniczek. Najlpesze i najdroższe zawsze czekaja do ostaniej chwili z podpisaniem kontraktu. 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Tylko nie wiadomo czy będzie sens mieć az tyle Polek...A ja zmieni się przepis?
A najlepsze i najdroższe zagraniczne to i tak w Rosji będą grac
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2009, 10:54 przez bart_81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hermes46 pisze:a ja nie. Najpierw skompletowac krajowy skład , a poźniej szukac zagranicznych zawodniczek. Najlpesze i najdroższe zawsze czekaja do ostaniej chwili z podpisaniem kontraktu. :D
To zes teraz zabłysnał
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
bart_81 pisze:Tylko nie wiadomo czy będzie sens mieć az tyle Polek...A ja zmieni się przepis?
Heh.. może zmienia.. i ogólni dobrze by było gdyby się tak stało, tylko że decyzja powinna być podjęta 2 miesiące wcześniej, zanim kluby zaczęły budować składy na przyszły sezon.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:bart_81 pisze:Tylko nie wiadomo czy będzie sens mieć az tyle Polek...A ja zmieni się przepis?
Heh.. może zmienia.. i ogólni dobrze by było gdyby się tak stało, tylko że decyzja powinna być podjęta 2 miesiące wcześniej, zanim kluby zaczęły budować składy na przyszły sezon.
po co? zawsze w trakcie sezonu można renegocjować kontrakty z "gwiazdami"
i coś mi się widzi,że tak właśnie w niektórych przypadkach będzie...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
koszykarz
Działacze obrali taką a nie inna drogę.. Być może mają w pamięci kurs dolara gdy po jego wzroście musileliśmy płacić naszym 4 zagranicznym - niemal 2 razy wiecej niż pierwotnie zakładano...
Zagraniczny center typu Kress nie byłby złym rozwiązaniem - a na pewno lepszym niż 2,3 przeciętne zagraniczne które byłyby tylko uzupełnieniem..
Ilość zagranicznych uzależniona będzie zapewne od tego z iloma Polkami -które chcemy- uda się ,,przygarnąć'' . a myśle że ilość zagranicznych moze wtedy wynosić góra ze dwie... Na pewno wśród wysokich muszą byc zagraniczne bo wiadomo że w Polsce z tym jest kiepsko... Wierzę że dzialacze postawią na ,,sprawdzoną jakość''
Zagraniczny center typu Kress nie byłby złym rozwiązaniem - a na pewno lepszym niż 2,3 przeciętne zagraniczne które byłyby tylko uzupełnieniem..
Ilość zagranicznych uzależniona będzie zapewne od tego z iloma Polkami -które chcemy- uda się ,,przygarnąć'' . a myśle że ilość zagranicznych moze wtedy wynosić góra ze dwie... Na pewno wśród wysokich muszą byc zagraniczne bo wiadomo że w Polsce z tym jest kiepsko... Wierzę że dzialacze postawią na ,,sprawdzoną jakość''
Endrju pisze:hermes46 pisze:a ja nie. Najpierw skompletowac krajowy skład , a poźniej szukac zagranicznych zawodniczek. Najlpesze i najdroższe zawsze czekaja do ostaniej chwili z podpisaniem kontraktu. :D
To zes teraz zabłysnał![]()
![]()
to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik. Lub podpisac kontrakty a po dwóch tygodniach prosic zawodników o obnizenie ich. Tu przykład pan Komornicki i jego ZBOWiD.
No ale wybór nalezy do Was!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
hermes46 pisze:Endrju pisze:hermes46 pisze:a ja nie. Najpierw skompletowac krajowy skład , a poźniej szukac zagranicznych zawodniczek. Najlpesze i najdroższe zawsze czekaja do ostaniej chwili z podpisaniem kontraktu. :D
To zes teraz zabłysnał![]()
![]()
to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik. Lub podpisac kontrakty a po dwóch tygodniach prosic zawodników o obnizenie ich. Tu przykład pan Komornicki i jego ZBOWiD.
No ale wybór nalezy do Was!
Ale to nie pisz hermes że zawodniczki czekają...tylko że Wy czekacie z podpisaniem kontraktów
hermes46 pisze:
to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik.
Ze co?
Leszno?
Chyba cos ci sie za przeproszeniem popie....?
a odesłanie zawodniczek do USA w zeszłym sezonie? To co amnezja? Waszym przypadku to jak za komuny "przemyślane działanie"

hermes46 pisze:to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik.
Przytaczam jeszce raz Twoja wczesniejsza wypowiedz, lepiej ja przeczytaj pare razy jeszcze i sie dobrze zastanow bo mylisz pojecia kolego.
W Lesznie nikt nigdy nie narzekal ze nie ma pieniedzy! Odeslanie zawodniczek nie bylo spowodowane brakiem kasy. Nas od Rybnika w tej kwestii dziela lata swietlne, a jako ciekawostke moge zdradzic czego pewnie nie wiesz ze naprawde niewiele brakowalo abyscie to Wy byli w zimie drugim Rybnikiem
-
koszykarz
bartas pisze:hermes46 pisze:to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik.
Przytaczam jeszce raz Twoja wczesniejsza wypowiedz, lepiej ja przeczytaj pare razy jeszcze i sie dobrze zastanow bo mylisz pojecia kolego.
W Lesznie nikt nigdy nie narzekal ze nie ma pieniedzy! Odeslanie zawodniczek nie bylo spowodowane brakiem kasy. Nas od Rybnika w tej kwestii dziela lata swietlne, a jako ciekawostke moge zdradzic czego pewnie nie wiesz ze naprawde niewiele brakowalo abyscie to Wy byli w zimie drugim RybnikiemDlatego stawianie Tęczy w takim swietle jak Ty to zrobiles jest...po prostu chore.
nie przesadzaj jak nie jesteś w temacie
Także Bartas - nie czepiaj sie a raczej trzeba się cieszyć że mimo kryzysu finansowego zarówno Leszno jak i Toruń wystąpią w lidze
Mam nadzieję,że kolejnymi transferami zamkniemy co niektórym buźki....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”