1 runda PO: TS Wisła Kraków - Włókniarz Pabianice 3-1
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
oba mecze bardzo podobne do siebie .... zacięta walka przez 2 kwarty a potem spokojny,kontrolowany odjazd Wisły.... Włókniarzowi zabrakło wyrównanego składu aby walczyć przez cały mecz. Obrona strefowa Włók. zarówno wczoraj i dziś sprawiała Wiśle dużo problemów a i wynik oscylował wtedy w okolicach remisu. Zasłużone zwycięstwo ,,,, a w sobote koniec rywalizacji... 
No i mamy na szczęście 2-0, brawo dziewczyny!!
Dziś niby było trudniej niż wczoraj o czym świadczy fakt, że Skera, ADF i Dado grały 10 minut dłużej, ale mimo "momentów" obydwa mecze to dość spokojne wygrane.
Skera zagrała lepiej niż wczoraj, podobnie Dado i trzeba przyznać, że nieźle radziła sobie z Pałką, ale największe brawa dla ADF za 4x3 w 3 kwarcie, które pozwoliły wyjść na spokojne ok. 10 punktowe prowadzenie i kontrolowanie meczu do końca.
Nasza skuteczność nadal pozostawia wiele do życzenia.
Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetyków
choć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy 
Dziś niby było trudniej niż wczoraj o czym świadczy fakt, że Skera, ADF i Dado grały 10 minut dłużej, ale mimo "momentów" obydwa mecze to dość spokojne wygrane.
Skera zagrała lepiej niż wczoraj, podobnie Dado i trzeba przyznać, że nieźle radziła sobie z Pałką, ale największe brawa dla ADF za 4x3 w 3 kwarcie, które pozwoliły wyjść na spokojne ok. 10 punktowe prowadzenie i kontrolowanie meczu do końca.
Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetyków
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Ałgaja pisze:Skera zagrała lepiej niż wczoraj
Lepiej zagrała, ponieważ nowe buty rozchodziła.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs
Ałgaja pisze:No i mamy na szczęście 2-0, brawo dziewczyny!!
Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
ach ten Zamojski, co kobiety w nim widzą!!
apropo co mu Niunia powiedziała jak schodziła po 5 faulu??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

osesek pisze:Ałgaja pisze:No i mamy na szczęście 2-0, brawo dziewczyny!!
Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
ach ten Zamojski, co kobiety w nim widzą!!![]()
apropo co mu Niunia powiedziała jak schodziła po 5 faulu??
Szczerba a nie Zamojski. I w sumie nie wazne co mu powiedziła Niunia, wazne co usłyszał od fearlessa
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:osesek pisze:apropo co mu Niunia powiedziała jak schodziła po 5 faulu??
Szczerba a nie Zamojski. I w sumie nie wazne co mu powiedziła Niunia, wazne co usłyszał od fearlessa
Niunia krzyknęła, bez przekleństw: "ale to przecież ona mnie trzymała za koszulkę" (czy jakoś tak)...
...a i tak najważniejsze jest to, że po tym co pan sędzia (zresztą w pełni zasłużenie) usłyszał pięknie się uśmiechnął w geście pozdrowienia
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
osesek pisze:no wiadomo, o Szczerbe mi chodziło, jakby sędziował Zamojski to by ann nie siedziała tak cicho
jakby sędziował Zamojski to myślę, że druga strona też by nie siedziała cicho
Dwie skrajne opinie jedna zadowolona druga nie
Jelena Skerović:
Jestem zadowola ponieważ wygrałyśmy dwa spotkania i prowadzimy 2:0. Za 7 dni kolejne spotkanie. W ciągu tego tygodnia
będziemy oczywiście trenować by jak najlepiej przygotować się do trzeciego meczu by go wygrać i zakończyć rywalizację z Polfą.
Jeśli chodzi o potencjalnego rywala w kolejnej rundzie to wolałabym zagrać przeciwko AZSowi Poznań.
Anna Wielebnowska:
Nie jestem zadowola z tych dwóch spotkań ponieważ zagrałyśmy w nich słabo. Nasze rywalki spowodowały, iż początek meczu nie był taki jaki powinien być. Dopiero z biegiem czasu rozkręcałyśmy się, aczkolwiek gramy tak jakby falami. Wypracowywujemy przewagę i ją tracimy.
Jeśli chodzi o szybkośc i ilość złapanych przewinień to nie będę tego komentować. Różnie można je było interpretowaćKażdy ma swoją wersję, jednak sędzia na boisku jest sędzią i to on decyduje czy nastąpiłm faul czy też nie.
Wierzę, że w trzecim spotkaniu rozegranym w Pabianiacach postawimi kropkę na "i" i awansujemy dalej.
kibicewisly.pl

WislaLive.pl
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Maru pisze:Rosso-Nero pisze:I bardzo dobrze. Dzięki trójkom ADF Wisła jest na najlepszej drodze do zwycięstwa.
Niewiem czy tak dobrze. Cieszysz sie jak dziecko a ciekawi mnie czemu na meczu nie jestes "kibicu"![]()
ja nie wiem, macie jakąś promocje w pabach na neta ? do tej pory nie zwróciłem uwagi na napinkowe zajawaki kibiców Włókniarza, a tu prosze.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
- diablewcielone:P
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ałgaja pisze:Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
a to nie 4 miały iść
diablewcielone:P pisze:Ałgaja pisze:Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
a to nie 4 miały iśćczyżbym źle dosłyszała
wczoraj mówili o 4, dziś o 2...podejrzana sprawa, minimum na komisje śledczą
Ałgaja pisze:diablewcielone:P pisze:Ałgaja pisze:Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
wczoraj mówili o 4, dziś o 2...podejrzana sprawa, minimum na komisje śledcząw każdym bądź razie niezależnie od tego jaka to była liczba powinny wszystko co dostaną oddać Szczerbie i pożytek społeczny byłby większy
Kiedys rozdawali juz na meczach (choc mozliwe ze siatkarek) jakies promocje na solarium.. to powinno go bardziej interesowac
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- Rosso-Nero
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Ałgaja pisze:diablewcielone:P pisze:Ałgaja pisze:Czyli najlepszymi naszymi koszykarkami weekendu zostają pewnie ADF i Dado i to one lądują u fryzjera z zestawem kosmetykówchoć moim skromnym zdaniem powinny swoje nagrody oddać uroczemu panu sędziemu, który na pewno więcej czasu spędza w solarium, niż nad zagłębianiem się w tajniki swej pracy
wczoraj mówili o 4, dziś o 2...podejrzana sprawa, minimum na komisje śledcząw każdym bądź razie niezależnie od tego jaka to była liczba powinny wszystko co dostaną oddać Szczerbie i pożytek społeczny byłby większy
Kiedys rozdawali juz na meczach (choc mozliwe ze siatkarek) jakies promocje na solarium.. to powinno go bardziej interesowac
To chyba powinien sie przekwalifikować?
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs
Dobra, koniec rozmywania bo Ann wroci do domu i zacznie bany rozdawac
A teraz pare zdan juz o samym meczu, choc za wiele nie ma o czym pisac. Byl niemal kopia wczorajszego, do rpzerwy mniej wiecej po rowno potem odjazd. Kolejny dobry mecz ADF i Moni. Skera lepiej niz wczoraj, Canty nieco gorzej. Niunia jak zwykle walczaca i jak zwykle chaotyczna. Rezerowe troche pograły, ale ich wystep nie miał jakiegos kluczowego znaczenia.
A teraz pare zdan o Daliborce. Wiele osob na hali nabija sie z jej gry, natomiast w moje ocenia jest ona naprawde solidna zawodniczka podkoszowa. Oczywiscie nie ma sprawnosci ruchowej jak czarnoskore zawodniczki, zdarzaja jej sie fatalnie przestrzelone rzuty spod samego kosza (ale to samo mozna powiedziec o Niuni czy Eli) ale swoje robi. I nie chodzi tylko o same statsy (dzis 17pkt 12 zb). Warto zauwazyc ze Agnieszka Pałka oddała w obu meczach jedynie 4 celne rzuty spod kosza. A jak na nia to bardzo słaby wynik (stasty poprawiaja jej 4 trojki). I naprawde spora w tym zasługa Dado.
A skoro juz mowa o Palce, to przydałoby sie zeby wreszcie troche pograła w europejskich pucharach (choc Szymon nie chce jej oddac za Ele
) . Wtedy bedzie powiedziec tak naprawde jaka klase prezentuje. Jesli chodzi o pozostałe zawodncizki z Pabianic to mocno zawiodła mnie Traore. nic jej nie wychodzilo. Duzo lepiej zagrała w Krakowie w fazie zasadniczej. Czyzby podpisanie kontraktu w WNBA podziałało na nia tak demobilizująco?
A teraz pare zdan juz o samym meczu, choc za wiele nie ma o czym pisac. Byl niemal kopia wczorajszego, do rpzerwy mniej wiecej po rowno potem odjazd. Kolejny dobry mecz ADF i Moni. Skera lepiej niz wczoraj, Canty nieco gorzej. Niunia jak zwykle walczaca i jak zwykle chaotyczna. Rezerowe troche pograły, ale ich wystep nie miał jakiegos kluczowego znaczenia.
A teraz pare zdan o Daliborce. Wiele osob na hali nabija sie z jej gry, natomiast w moje ocenia jest ona naprawde solidna zawodniczka podkoszowa. Oczywiscie nie ma sprawnosci ruchowej jak czarnoskore zawodniczki, zdarzaja jej sie fatalnie przestrzelone rzuty spod samego kosza (ale to samo mozna powiedziec o Niuni czy Eli) ale swoje robi. I nie chodzi tylko o same statsy (dzis 17pkt 12 zb). Warto zauwazyc ze Agnieszka Pałka oddała w obu meczach jedynie 4 celne rzuty spod kosza. A jak na nia to bardzo słaby wynik (stasty poprawiaja jej 4 trojki). I naprawde spora w tym zasługa Dado.
A skoro juz mowa o Palce, to przydałoby sie zeby wreszcie troche pograła w europejskich pucharach (choc Szymon nie chce jej oddac za Ele
racja, dziś Dado prezentowała się lepiej niż wczoraj, choć 2 czapy od Agi dostała. Pałka jak dostawała piłke i była tyłem do kosza to Vilipic umiejetnie ja blokowała, innym czynnikiem słabszej gry Pałki było jednak zmęczenie - w sumie prawie godzine masowała się pod koszem z Dado - a tylko w 1 wskaźniku fizycznym są porównywalne
o meczu to nie ma co pisać - bo ja prawie cały przegadałem
ale najlepsze było jak w 4 kwarcie Krupa wchodziła pod kosz i świetną "zasłonę" dała jej Aya - Krupa wpadła centralnie w nią odbiła się od niej, dostała przy okazji piłką i po wylądowaniu na parkiecie soczyście obwieściła " q..wa mać"!! pani Beato a jak to córa czyta??
no i pozdro dla Gajdy i Eli oraz zapiekanki 
o meczu to nie ma co pisać - bo ja prawie cały przegadałem
Cellar Door

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”