XIII kolejka FGE: Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 listopada 2008, 21:27

//duble
sorrki ten błąd mnie rozprasza
może KTOŚ coś z nim zrobić? :>
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2008, 21:28 przez golew, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 23 listopada 2008, 21:27

Marco pisze:
„Tradycyjnie" już krakowscy fani nie mogli zobaczyć meczu swojej drużyny w niekodowanej telewizji, tylko na antenie TVP Sport, która nie jest zbyt „powszechna". Zamiast pojedynku na najwyższym szczeblu PLKK widzowie mieli okazję śledzić nudną relację z Gruzji. Kolejny raz Robert Korzeniowski i jego współpracownicy udowodnili, że dla nich priorytetem jest „podlizanie się" władzom, a nie dobro kibiców. Jak widać nic nie dające, bezsensowne dysputy o osobie, która na każdym kroku kompromituje nasz kraj jest ważniejsze, niż lojalność wobec widzów i fanów.

Powyższa opinia jest osobistym przemyśleniem autora i nie ma wpływu na stanowisko SKWK w tej sprawie.

kibicewisly.pl

Chyba się trochę za bardzo rozpędziliście. TVP INFO jak sama nazwa wskazuje jest stacją telewizyjną o profilu informacyjno-publicystycznym, więc informacja o ostrzelaniu przez Rosjan konwoju z prezydentami Polski i Gruzji była z pewnością priorytetowa. Wyobrażasz sobie gdyby TVN24 przerwała transmisję z np. ze szczytu UE i pokazywała w to miejsce mecz Lotosu z Wisłą :?: :roll:
Był mecz w TVP Sport więc o co chodzi? Pokazano w całości. Jaki problem kupić dekoder? Mecz Śląska z Wisłą też nie był transmitowany w "powszechnych" mediach, a jedynie w C+ i co? Też to będziecie krytykować?
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 23 listopada 2008, 21:30

patrese pisze:
Marco pisze:
„Tradycyjnie" już krakowscy fani nie mogli zobaczyć meczu swojej drużyny w niekodowanej telewizji, tylko na antenie TVP Sport, która nie jest zbyt „powszechna". Zamiast pojedynku na najwyższym szczeblu PLKK widzowie mieli okazję śledzić nudną relację z Gruzji. Kolejny raz Robert Korzeniowski i jego współpracownicy udowodnili, że dla nich priorytetem jest „podlizanie się" władzom, a nie dobro kibiców. Jak widać nic nie dające, bezsensowne dysputy o osobie, która na każdym kroku kompromituje nasz kraj jest ważniejsze, niż lojalność wobec widzów i fanów.

Powyższa opinia jest osobistym przemyśleniem autora i nie ma wpływu na stanowisko SKWK w tej sprawie.

kibicewisly.pl

Chyba się trochę za bardzo rozpędziliście. TVP INFO jak sama nazwa wskazuje jest stacją telewizyjną o profilu informacyjno-publicystycznym, więc informacja o ostrzelaniu przez Rosjan konwoju z prezydentami Polski i Gruzji była z pewnością priorytetowa. Wyobrażasz sobie gdyby TVN24 przerwała transmisję z np. ze szczytu UE i pokazywała w to miejsce mecz Lotosu z Wisłą :?: :roll:
Był mecz w TVP Sport więc o co chodzi? Pokazano w całości. Jaki problem kupić dekoder? Mecz Śląska z Wisłą też nie był transmitowany w "powszechnych" mediach, a jedynie w C+ i co? Też to będziecie krytykować?

Jakbys nie wiedzial w godzinach 18-20.00 nadawane jest pasmo reginalne, i w ten sposob TV Kraków miala transmitowac mecz.
mistrz, mistrz nasz TS!

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 23 listopada 2008, 21:32

golew pisze:To od następnego meczu Lotos-Wisła i Wisła-Lotos proponuję duet Łabędź-Starowicz :P a co, jak ma być obiektywnie to niech będzie :lol:

To ja proponuję :Mirosław Noculak, Wojciech Michałowicz... jak to było... hehe cytat: "I do zobaczenia w nocy z piątku na niedzielę" :D ehhh wspomnienia ;)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 listopada 2008, 21:37

Słaby mecz w wykonaniu jednych i drugich.

O wyniku zdecydowały Polki. I nie te dobre czyli Lecia i Kobryn ale te dramatyczne.
Pawlak-dramat
Jujka-dramat
Tomiałowicz-dramat
Gburczyk-dramat
Kotnis-dramat

O ile Kotnis i Oliwce wybaczam :wink: :wink: Jujka żółta kartka.
Natomiast co odwalają Gburczyk i Pawlak to przechodzi ludzkie pojęcie.

Chyba największa przewaga Wisły to powrót Wielebnowskiej (nawet nie Pałki bo ona na 3 nie może zagrać) nie żadna Dupree czy C.H. My musimy czekać na przebudzenie Pawlak albo poszukać jakiejś Polki na obwód.

Zastanawiam się jakie mielibyśmy szanse gdyby Wisły nie opuściła Krawiec :roll: :roll: :roll:

Zagraniczne zagrały w obu stronach zagrały tak sobie .

Gdyby Wisła wyfaulowała Lecie - Lotos by przegrał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 23 listopada 2008, 21:39

patrese pisze:
Chyba się trochę za bardzo rozpędziliście. TVP INFO jak sama nazwa wskazuje jest stacją telewizyjną o profilu informacyjno-publicystycznym,

TVP Kraków pasmo regionalne miało dawać mecz a nie TVP Info
więc informacja o ostrzelaniu przez Rosjan konwoju z prezydentami Polski i Gruzji była z pewnością priorytetowa.

informowanie tak a nie można zrobić chocby obraz w obrazie?? ile razy TVP stosuje to zwłaszcza gdy prowadzi relację z Sejmu
Wyobrażasz sobie gdyby TVN24 przerwała transmisję z np. ze szczytu UE i pokazywała w to miejsce mecz Lotosu z Wisłą :?: :roll:

a jaki program przerwała TVP INFO czy dokładnie TVP Kraków? przeciez ramówka była ustalona i nic nie przerwano

to TVP INFO (czyli Warszawka) zdecydowała że Krakowianie, małopolanie nie oglądną informacji ze swojego regionu. Nie widzę przeszkód w poinformowaniu w pasmie lokalnym o strzelaniu do prezydenta, w TVP 1 i i w TVP 2 nie dało się puścić sygnału z TVP INFO? nie chciało się, a nie nie dało się.

Był mecz w TVP Sport więc o co chodzi? Pokazano w całości. Jaki problem kupić dekoder?

tak i 5 dekoderów w domu :) o co chodzi? o to że jako Krakus i Małopolanin miałem oglądać program swojego regionu i jego informacje,
Mecz Śląska z Wisłą też nie był transmitowany w "powszechnych" mediach, a jedynie w C+ i co?

wykupili prawa wiec takie ich prawo, moge tylko być zły że tvp nie interesuje zakup praw
Też to będziecie krytykować?

po części tak, nie po to się płaci abonament zeby mnie w ch... robili

Powtarzam obraz w obrazie, nawet jakby miał sam obraz być przekazywany z Gdyni by wystarczyło.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 23 listopada 2008, 21:43

O tym właśnie pisałem helli...Polki dramat tyle ze u was świetnie Kura u nas fatalnie Skera!
Mimo że u nas brakło 3 zawodniczek to ten mecz pokazał że można z wami wygrać...
Ja czekam nie tyle na Dupree ale na tą Polkę...nie ukrywajmy w tym sezonie Polki są kluczem do tytułu!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 23 listopada 2008, 21:46

Na gorąco:

Zagraliśmy w pierwszej połowie absolutną padakę. Co gorsza Winnicki zupełnie na nią nie reagował, ani nie brał czasów a zmiany były hmm lekko dziwne. Do tego pan ZDW sędzia Kudlicki gwizdał taką aptekę, że żal po prostu. Niech mi nikt nie próbuje wmówić, że Wisła grała taką zajebistą obronę że aż jeden faul w chyba całe 20 minut złapała.

Po przerwie nastąpiła cudowna metamorfoza i to 16:0 wystarczyło żeby wygrać w zasadzie już wymykający się mecz. A potem jakoś dowieźliśmy.

Wreszcie została w drużynie zauważona Mo, już nie tylko biega sobie ale dostaje piłki i o dziwo wie co z nią zrobić! No niesamowite wręcz. Do spółki z Katią mogą spokojnie zastąpić Alanę jak streetball nie przynosi efektów albo za bardzo zmacha się w obronie.

Lecia jest ofkors megawymiataczem i naszą obecnie pierwszą opcją w lidze. Gdyby nie ta apteka to pewnie wykręciłaby taki wynik jak Ewka. No i okazało się że mamy jakieś zagrywki alternatywne dla izolacji Matović. Jak jest podwajana to jakoś sobie radzimy, nie to co było z Walencją.

Ze strony Wisły jakoś strasznie bezpłciowo Skerović. Bałem się, że po ostatnim meczu przypomniała sobie jak się gra, ale na szczęście póki co był to jeden wyskok. Kotnis jest na boisku bardziej pożyteczna od Gburczyk. Pierwsze wejście wręcz kosmiczne, potem te dwa grzyby spod kosza, no ale to jest właśnie zero ogrania.

Odnośnie komentarzy - kto by nie gościował Łabędziowi zawsze jedzie stronniczo. Czy Trześniewska, czy Pająk czy Starowicz czy dawniej Kaśka Dydek. Jak się nie umie wziąć bezstronnego eksperta to tak jest, nie ma co się dziwić.

Ogólnie wynik lepszy niż gra. Oby powtórzyć go za tydzień.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matishe
Żak

Postautor: matishe » 23 listopada 2008, 21:53

Gratulacje dla Lotosu!

Ma ktoś z Was link do statystyk ??????? - jeśli tak proszę podesłać mi na PRV będę wdzięczny! Pozdrawiam
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2008, 21:59

Ewka dużo punktów zdobyła grając przeciwko Marcie. Co nie zmienia faktu, że 24 punkty robią ogromne wrażenie.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 listopada 2008, 22:05

Gratulacje dla Lotosu. Dużo już padło na temat przyczyn takiego a nie innego wyniku. Więc na pewno bardzo dużą rolę odegrało to 0:16 w trzeciej kwarcie i odblokowanie się z Lotosu z dystansu. Wiślaczki kompletnie zagubiły się wtedy w ataku. Gdy wróciły do gry, sprawę nieco zawaliła Canty dwoma pudłami z wolnych, zaczęło sie nerwowo, no i w kilku akcjach pod rząd gdynianki punktowały. Duża w tym rola Currie, która okazała się cichym bohaterem meczu. Poza tym ważne okazały się wolne - 56% to jednak za mało... O rzutach za 3 pkt już nie wspomnę. Kompletnie nie pojmuję tego co dziewczyny w tym sezonie wyrabiają w tych dwóch elementach gry... Szkoda, że Aneta dwa razy spudłowała spod kosza, jednak nieraz przytrafiało się to dużo bardziej doświadczonym od niej zawodniczkom. Cóż, trochę wyszedł brak ogrania. Jak ktoś słusznie zauważył - bardziej od Chamique brakuje nam Anki. Wtedy na pewno nie byłoby takiej masakry z Polkami. Chociaż Lotos pod tym względem ma niewiele lepiej, a grał w pełnym składzie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 23 listopada 2008, 22:10

paulo2907 pisze: O rzutach za 3 pkt już nie wspomnę. Kompletnie nie pojmuję tego co dziewczyny w tym sezonie wyrabiają w tych dwóch elementach gry...

Jeśli chodzi o rzuty za 3 to sprawa jest oczywista i wychodzi debilna budowa zespołu (tak jest jak się bierze samograja Holdsclaw i zakłada że reszta jakoś będzie).
Canty za 3 nie rzuca wcale, Marta od święta (w tym sezonie święto było tylko w Orenburgu), Skera czasem trafia, ale nie jest snajperem, Doris to Doris.

A wolne to przegięcie po raz kolejny na całej linii.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 23 listopada 2008, 22:11

Hmmm rzuty za 3 :evil: , rzuty za 1 :twisted: , ale to nic nowego od jakiegoś dłuższego czasu

"Mam trzy niedoświadczone zawodniczki " - dziś panie Wojtku odbiło się czkawką że od początku sezonu ich nie wpuszczał, śmiem twierdzić że gdyby ogrywał, to Anecie dziś nie zadrżała by ręka. Patrząc jak wygląda nasze szkolenie, czyli gadanie i nic nie robienie, to daje +.

Skera - ... aż trudno coś napisać, fatalnie, nie wiem czy tu nawet nie wychodzi pewne wyeksploatowanie z poprzednich 4 sezonów, kiedy nie miała zmienniczki, a nawet jak miała to ta nie grała

Gburczyk - trzy sezony temu powiedziałem że nie wiem co Ona tutaj robi, do dziś przecieram oczy ze zdziwienia kiedy widze skład Wisły

Pomijając to co wyżej napisałem, wystarczyło by Lecia spadła i było by po zawodach, myśle że Lotos by się już nie pozbierał.
A tak to cóż, gratuluje, szczególnie (16-0)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 23 listopada 2008, 22:12

Hmmm rzuty za 3 :evil: , rzuty za 1 :twisted: , ale to nic nowego od jakiegoś dłuższego czasu

"Mam trzy niedoświadczone zawodniczki " - dziś panie Wojtku odbiło się czkawką że od początku sezonu ich nie wpuszczał, śmiem twierdzić że gdyby ogrywał, to Anecie dziś nie zadrżała by ręka. Patrząc jak wygląda nasze szkolenie, czyli gadanie i nic nie robienie, to daje +.

Skera - ... aż trudno coś napisać, fatalnie, nie wiem czy tu nawet nie wychodzi pewne wyeksploatowanie z poprzednich 4 sezonów, kiedy nie miała zmienniczki, a nawet jak miała to ta nie grała

Gburczyk - trzy sezony temu powiedziałem że nie wiem co Ona tutaj robi, do dziś przecieram oczy ze zdziwienia kiedy widze skład Wisły

Pomijając to co wyżej napisałem, wystarczyło by Lecia spadła i było by po zawodach, myśle że Lotos by się już nie pozbierał.
A tak to cóż, gratuluje, szczególnie (16-0)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 listopada 2008, 22:19

Ałgaja pisze:Jeśli chodzi o rzuty za 3 to sprawa jest oczywista i wychodzi debilna budowa zespołu (tak jest jak się bierze samograja Holdsclaw i zakłada że reszta jakoś będzie).
Canty za 3 nie rzuca wcale, Marta od święta (w tym sezonie święto było tylko w Orenburgu), Skera czasem trafia, ale nie jest snajperem, Doris to Doris.

Właśnie o to mi chodziło. Pozbyliśmy się ADF, Toffi, Moniki i Agaty - wszystkie dysponują co najmniej niezłym rzutem z dystansu. W zamian trafiły do nas dwie przyjaciółki, które - jak wiadomo - prawie wcale nie rzucają za 3 pkt. Gdy była ADF, była równowaga - ona groziła rzutem z dystansu czy półdystansu po pivotach, a Dominique (2 lata temu) i Marta (rok temu) specjalizowały się w penetracjach. W tym sezonie często grają na boisku obydwie, a że styl mają bardzo do siebie podobny i raczej łatwy do rozpracowania przez obronę, takie są efekty...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”