Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:00

oo to fajnie, że trzy polskie zespoły zagrają w Eurolidze. Fajnie byłoby gdyby kolejne dwa zagrały w Pucharze Europy FIBA, ale pewnie ten puchar znów będzie odpuszczony przez polskie zespoły.

Jeśli chodzi o walk.ę o brąz to prawem serii po ten medal powinien sięgnąć zespół CCC, który w latach nieparzystych zdobywa brązowe medale.

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 24 kwietnia 2009, 21:03

hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.

A czym sobie Wisła zasłużyła na Eurolige? :roll:
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 kwietnia 2009, 21:06

No to ciekawe informacje...czyli jutro mecz o podwojnym ciezarze gatunkowym 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 kwietnia 2009, 21:06

ciekawi mnie inna sytuacja. CCC zdobywa braz czy ktos w plkk bedzie chciał dalej drążyc temat ...czwartego miejsca? A jak czawrtego to czemu nie 5,6, 7 lub ...13? :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 kwietnia 2009, 21:08

PrImACeR pisze:
hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.

Pytanie retoryczne??

Graniem w Eurolidze przez te wszystkie lata ku chwale ojczyzny.
Moim zdaniem powinno być tak że zespół aby dostać Euroligę w danym sezonie powinien występować w pucharach w poprzednim.Skończmy z wirtualnymi zespołami tylko na ligę.
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:08

PrImACeR pisze:

Wisła niech może zagra w Pucharze Europy FIBA. Tam sobie poćwiczą mecze systemem pucharowym, bo w Eurolidze od lat sobie z tym systemem nie radzą.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 kwietnia 2009, 21:12

czyli jakby zajeła np. 12 miejsce to tez powinna grac w Eurolidze ...bo w niej grała ku chwale ojczyzny!
Jezeli mamy 3 miejsca to niech graja 3 najlepsze kluby a nie ktos bo zasłuzył!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 kwietnia 2009, 21:15

hermes46 pisze:czyli jakby zajeła np. 12 miejsce to tez powinna grac w Eurolidze ...bo w niej grała ku chwale ojczyzny!
Jezeli mamy 3 miejsca to niech graja 3 najlepsze kluby a nie ktos bo zasłuzył!!!!!

Nie wtedy zagra zespół który jest z przed nią i grał w poprzednim sezonie w pucharach.
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:16

hellraiser pisze:
hermes46 pisze:czyli jakby zajeła np. 12 miejsce to tez powinna grac w Eurolidze ...bo w niej grała ku chwale ojczyzny!

Nie wtedy zagra zespół który jest z przed nią i grał w poprzednim sezonie w pucharach.

hehe, to Wiśle należałyby się puchary nawet jakby spadła z PLKK w tym sezonie :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 21:20

kristofer pisze:
PrImACeR pisze:

Wisła niech może zagra w Pucharze Europy FIBA. Tam sobie poćwiczą mecze systemem pucharowym, bo w Eurolidze od lat sobie z tym systemem nie radzą.

oooo i kto to mówi :shock: :shock: :shock:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:23

ann pisze:
kristofer pisze:
PrImACeR pisze:

oooo i kto to mówi :shock: :shock: :shock:

no niestety ja. Ale taka prawda. Ile spotkań właśnie tego typu Wisła wygrała w ostatnich latach. Tylko jedno, niby postęp, ale to nie o to chodziło. W Pucharze Europy FIBA na pewno łatwiej, ale w sumie tam liczą się rozmiary zwycięstwa, a w Eurolidze preferowane jest tylko zwycięstwo, nawet 1 punktem po bardzo brzydkiej grze niż porażka 1 punktem po przepięknej walce :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 21:27

ale jakie to ma znaczenie? bo nie rozumiem związku.

a w Eurolidze zagra ten, kogo będzie na to stać.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 kwietnia 2009, 21:28

kristofer pisze:
hellraiser pisze:

hehe, to Wiśle należałyby się puchary nawet jakby spadła z PLKK w tym sezonie :lol:

albo splajtowała? :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 21:30

kończąc dyskusję co się komu należy to moim zdaniem,Wiśle należą się puchary, finał MP, a także MP za ładne oczy pana"trenera"
8)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 kwietnia 2009, 21:35

No ba. Zawsze można ustalić, że 3 miejsce w eurolidze przypada zdobywcy Pucharu Polski i problem z głowy :wink:
Wisła przynajmniej w Europie gra, czego o wielu klubach plkk powiedzieć nie można, choć miejsca w Fiba Cup czekają. Poza tym Wisła regularnie wychodzi z grupy euroligii, może to wielkim wyczynem nie jest, biorąc pod uwagę nazwiska występujące w drużynie, ale kilku innym europejskim klubom owa sztuka się nie udała. Ale w sytuacji gdy Polska jako Polska dostaje 3 miejsce w eurolidze to zasługi Wisły nie mają znaczenia.
Mam nadzieję, że w takim razie Wiślaczki jutro wygrają, bo inaczej np. w sytuacji gdy Polkowic nie będzie stać na euroligę, będzie wielka dyskusja na forum o tym, że Wisła oszukuje, kręci i nie zasługuje :roll:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”