TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 02 maja 2009, 14:36

kristofer pisze:
BasketFan pisze:Czytam doniesienia o nieuniknionych kłoptach finasowych niektórych klubów (Rybnik, Brzeg) i mam w pamięci zeszłoroczne kłopoty tego typu Jeleniej Góry i ŁKS-u, a o których na razie cisza.
Sądzę, że w takim przypadku nowy sezon opanują również zespoły TOP4 i pogłębi się jeszcze bardziej przepaść pomiędzy tymi własnie zespołami, a resztą.
Całkowita cisza w temacie beniaminków, ale nie sądzę, aby były tak mocne finansowo, aby dorównać czołówce.
Prognozuję, iż w nowym sezonie będzie jeszcze więcej klubów walczących o przetrwanie i utrzymanie niż w minionym.

a w przypadku fuzji zespołów poznańskich kto uzupełniłby brakujące miejsce w ekstraklasie? spadkowicz z Pabianic?
ja bym sie nie obraził :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 maja 2009, 16:49

ja się nie ździiwię jak do ligi przystąpi max. 10 drużyn

w przyszlym roku czeka nas spora różnica w zespołach powiedzmy 1-5 , 6 a resztą ligi...

wyniki Lotosu z Kadusem w stylu 100-40 nikomu chyba nie będą służyć...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 maja 2009, 17:53

koszykarz pisze:ja się nie ździiwię jak do ligi przystąpi max. 10 drużyn

w przyszlym roku czeka nas spora różnica w zespołach powiedzmy 1-5 , 6 a resztą ligi...

Moze od razu podasz terminarz i wytypujesz wyniki pierwszej kolejki 8)

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 02 maja 2009, 18:53

koszykarz pisze:ja się nie ździiwię jak do ligi przystąpi max. 10 drużyn

Widze że w Toruniu mamy same wróżki , wszystko już wiedzą przed sezonem :)
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 02 maja 2009, 19:04

Czy Kadus będzie grał w hali Łuczniczki ? :)

swatch
Amator

Postautor: swatch » 02 maja 2009, 19:23

rzymi pisze:
kristofer pisze:to pewnie o Skobelku :)

a czy ona nie ma jeszcze ważnego kontraktu w Poznaniu? bo jeśli tak to wątpię by chciała się stamtąd ruszyć.
A co do Magdy Kaczmarskiej: z tego co wiem to ona już w zeszłym roku do nas przyszła tylko kończyła szkołę w SMSie..

Tak, ale w tamtym sezonie byla w GTK. Teraz do Lotosu.
^^

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 maja 2009, 19:25

tankista pisze:Czy Kadus będzie grał w hali Łuczniczki ? :)

Wszystko czynione jest w tym kierunku ale czy się uda nie wiadomo...

Bo to koliduje z siatkarkami i siatkarzami z e-ligi...

PS. LONGERINHO - nie zaczynaj znowu - po co tekst typu ,, wróżka '' .

Realnie trzeba spojrzeć na to co kryzys już zrobił - a w jakiej kondycji jest większość klubów - chyba nie trzeba przypominać....

źle mówie ? :P

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 maja 2009, 20:07

Odnośnie Polek w Lotosie - chyba jasne jest, że ewentualne zatrudnienie Idczak oznaczałoby pożegnanie z Pawlak. Natomiast gdyby jeszcze przeszła Skobel, znacznie ograniczyłaby się rola Tomiałowicz, która i tak już w play off grała bardzo mało. No ale póki nie ma podpisanych kontraktów, to takie wróżenie z fusów.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 maja 2009, 20:20

tankista pisze:Czy Kadus będzie grał w hali Łuczniczki ? :)

tego nikt nie jest pewny! Własnie to jest problem bydgoskich klubów. Jak beda mieli kase to beda grac w Łucznicce. Z tego co wiem bedzie grac na Glinkach gdzie grał kiedys Chemik w siate!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 maja 2009, 12:28

paulo2907 pisze:Odnośnie Polek w Lotosie - chyba jasne jest, że ewentualne zatrudnienie Idczak oznaczałoby pożegnanie z Pawlak. Natomiast gdyby jeszcze przeszła Skobel, znacznie ograniczyłaby się rola Tomiałowicz, która i tak już w play off grała bardzo mało. No ale póki nie ma podpisanych kontraktów, to takie wróżenie z fusów.

Zdziwilaby mnie mocno zamiana Pawlak na Idczak, przeciez ta druga poki co jest znacznie slabsza. A Skobel? Jesli przyszlaby do Lotosu to Tomialowicz automatycznie prawie nic by nie grala, a chyba nie po to sprowadzali ja w zeszlym roku :?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 maja 2009, 12:48

Czyli morał z tego że lepiej niech Idczak i Skobel zostaną w AZSie i grają w porządnych wymiarze czasowym a nie jakieś ogony.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 maja 2009, 12:59

MARAS pisze:Czyli morał z tego że lepiej niech Idczak i Skobel zostaną w AZSie i grają w porządnych wymiarze czasowym a nie jakieś ogony.

Nawet nie o to chodzi bo jak sie przechodzi do lepszego klubu to zwykle sie gra mniej minut, ale Lotos akurat na te pozycje ma dobre Polki wiec po co to zmieniac?

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 05 maja 2009, 13:54

Cukierki Odra Brzeg

Odejscie:Ashley Key,Ofa Tulikihihifo,Amber Petillon,Justyna Daniel
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 05 maja 2009, 18:44

Primo jak słysze takie gatki szmatki koszykarza ze dziwi sie ze Walich chce przyjsc do Leszna albo teksty ze wszyscy poza tą pierwsza 3 mieli kłopoty finansowe...czlowieku ogarnij sie totalnie albo naprawde zamilcz, skad ty wiesz jaki klub jakie mial bilanse finansowe? TO ze w Rybniku zabrakło kasy no coż to juz wina ich polityki pienieznej sciaganie gwiazd itp...

a wez sobie wyobraz ze w Lesznie nie byl otzw kłopotów finansowych tylko ktoś powiedzial skoro jestesm w play off a dolar poszed ł w góre zaoszczedzmy pieniadze bedzie na nastepny sezon, i zeby nie byl oze bajeczki opowiadam mam te info z pierwszej reki od jednego z dzialaczy... my akurat nie mielismy problemow finansowych. Max 5 miejsce moglismy zdobyc i pewnie bysmy je zdobyli gdyby Ashley zostala i White i na tym 6 miejscu by był Torun...wiec teraz sie zastanawiam czemu taka wielka gwiazda Pawlak sie tak poniza i przechodzi do Torunia ? masakra co nie ?
Odpowiedz mi wszechzorientowany czy srodki finansowe włozone przez Torun i uzyskanie koncowego meijsca zadowolilo dzialaczy? zwlaszcza przy tym budzecie co prawda nei wiem ile wynosi ale był dosc spory bo gwiazdy za free nie graja ...

Jka zwykle koszykarz wie zawsze lepiej nie chce mi sie wałkowac tych kolejnych sporow i po raz kolejny udowadniac ci ze sie mylisz no ale coz w zeszlym juz sezonie kilka razy polegles np
kto jest lepszy Coleman ...Shields , gdzie Coleman z checia wróci i o kim sie dobrze wypowiada. Heh poprostu jestes zajefajny. :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 maja 2009, 22:06

Mozarthio pisze:Primo jak słysze takie gatki szmatki koszykarza ze dziwi sie ze Walich chce przyjsc do Leszna albo teksty ze wszyscy poza tą pierwsza 3 mieli kłopoty finansowe...czlowieku ogarnij sie totalnie albo naprawde zamilcz, skad ty wiesz jaki klub jakie mial bilanse finansowe? TO ze w Rybniku zabrakło kasy no coż to juz wina ich polityki pienieznej sciaganie gwiazd itp...

a wez sobie wyobraz ze w Lesznie nie byl otzw kłopotów finansowych tylko ktoś powiedzial skoro jestesm w play off a dolar poszed ł w góre zaoszczedzmy pieniadze bedzie na nastepny sezon, i zeby nie byl oze bajeczki opowiadam mam te info z pierwszej reki od jednego z dzialaczy... my akurat nie mielismy problemow finansowych. Max 5 miejsce moglismy zdobyc i pewnie bysmy je zdobyli gdyby Ashley zostala i White i na tym 6 miejscu by był Torun...wiec teraz sie zastanawiam czemu taka wielka gwiazda Pawlak sie tak poniza i przechodzi do Torunia ? masakra co nie ?
Odpowiedz mi wszechzorientowany czy srodki finansowe włozone przez Torun i uzyskanie koncowego meijsca zadowolilo dzialaczy? zwlaszcza przy tym budzecie co prawda nei wiem ile wynosi ale był dosc spory bo gwiazdy za free nie graja ...

Jka zwykle koszykarz wie zawsze lepiej nie chce mi sie wałkowac tych kolejnych sporow i po raz kolejny udowadniac ci ze sie mylisz no ale coz w zeszlym juz sezonie kilka razy polegles np
kto jest lepszy Coleman ...Shields , gdzie Coleman z checia wróci i o kim sie dobrze wypowiada. Heh poprostu jestes zajefajny. :)

Człowieku - od pewnego czasu wiecznie ZRZĘDZISZ . i uczepiłeś się mnie jak nikt inny .....

Z chęcią zobaczę w Lesznie i Walich , i Coleman, i Shields... .......Zazdrościsz czy co że reprezentantki Polski rozmawiają z Toruniem a nie Lesznem czy co ???

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”