Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: bartas » 13 czerwca 2009, 13:25

koszykarz pisze:nie przesadzaj jak nie jesteś w temacie 8) W końcu to my dograliśmy pełnym składem - z 4 zagranicznymi a to u was podziekowano paniom Shields i White - ale to tylko drobny szczegół jest przecież...

Także Bartas - nie czepiaj sie a raczej trzeba się cieszyć że mimo kryzysu finansowego zarówno Leszno jak i Toruń wystąpią w lidze :) Emocje zostawmy na sezon :wink:

Ojj...zdziwilbys sie, swoja droga troche szkoda ze tak malo wiesz o swoim klubie :D Ale ten temat zostawmy..I wcale sie nie czepiam - Wasz kolega przesadzil i to sporo.
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 czerwca 2009, 22:28

Tylko 13 klubów w kobiecej ekstraklasie?

JOACHIM PRZYBYŁ, (as)

Ford Germaz Ekstraklasa koszykarek na razie opiera się kryzysowi, choć ze stawki prawdopodobnie ubędzie klub z Jeleniej Góry. - Nie będziemy nikogo szukać na to miejsce - mówi wiceprezes PLKK Grzegorz Ziemblicki.

Wszystko wskazuje na to, że w ekstraklasie znów będziemy mieli nieparzystą liczbę drużyn. 15 czerwca upłynął termin wstępnych zgłoszeń do ekstraklasy i brakuje wniosku z Jeleniej Góry.
- Przypuszczam, że już się tego klubu nie doczekamy. Nie będziemy jednak szukać innego zespołu w to miejsce, bo procedura zgłoszeniowa jest skomplikowana i już się rozpoczęła - wyjaśnia Ziemblicki.
promocja

Basket 25 warunkowo

Kolejnym etapem zgłoszeń będą oświadczenia o braku zadłużenia, gwarancje budżetowe, dokumenty dotyczące hal i wpisowe. Największy problem będzie zapewne z tym pierwszym elementem, bo w czasach kryzysu mało klubów realizuje swoje zobowiązania na bieżąco.

- Aż tak źle nie powinno być, bo część klubów już przysłała do nas dokumenty. Zresztą same zadłużenie nie jest powodem wykluczenia z ligi, wystarczy mieć podpisane z wierzycielami odpowiednie porozumienia zawierające harmonogram spłaty zaległości - podkreśla Ziemblicki.

Pozwolenie warunkowe otrzyma chyba bydgoski Basket 25. Problemem beniaminka jest bowiem hala Chemika, która nie przeszła wstępnej weryfikacji wiceprezesa Ziemblickiego. Na szczęście władze miasta zadeklarowały jej modernizację. - Najpóźniej w połowie września chciałbym kolejny raz obejrzeć już gotowy obiekt - mówi Ziemblicki.

Władze ligi chciałyby, żeby zespół z Bydgoszczy, od nowego sezonu występujący pod nazwą Artego, kilka spotkań rozegrał w Łuczniczce. - Nie chcielibyśmy pozbawiać beniaminka atutu własnej hali, ale ze względów promocyjnych zależy nam także na transmisjach z Bydgoszczy. Być może dobrym pomysłem było rozegranie w dużej hali spotkań z medalistami z poprzedniego sezonu - przyznaje Ziemblicki.

Na razie Polki

Tymczasem oba kluby z regionu budują składy na przyszły sezon. Energa Toruń i Artego obrały zresztą podobne strategie: chcą swoją siłę oprzeć na polskich koszykarkach. Energa zakłada pozyskanie tylko jednej Amerykanki na pozycję środkowej, za to praktycznie ma gotowy krajowy szkielet zespołu. Jako ostatnia warunki nowego kontraktu uzgodniła Patrycja Gulak, kadrę wcześniej wzmocniła rozgrywająca reprezentacji Agata Gajda. Oprócz tego Energa podpisała umowę z reprezentantką Polski juniorek, której nazwiska nie chce na razie zdradzać. Z ubiegłorocznego składu ubyły Justyna Grabowska (ROW Rybnik), Marta Żyłczyńska (Cukierki Brzeg), niewyjaśniona jest przyszłość Joanny Chełczyńskiej (być może trafi do Artego).

W Bydgoszczy też praca wre. - Prawdopodobnie w środę ogłosimy polski skład zespołu. Pracowaliśmy ciężko nad umowami, mamy dogadane zawodniczki, które zdobyły awans oraz wzmocnienia (na pozycje 1 i 4 - red). Jako, że w ekstraklasie obowiązują nowe wzory umów, właśnie na początku przyszłego tygodnia zaczniemy je podpisywać. Po powrocie w środę z urlopu trenera Adama Ziemińskiego będziemy konkretyzować także rozmowy z zagranicznymi koszykarkami (na pozycje 1 i 5 - red) - mówi Czesław Woźniak, prezes klubu.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 czerwca 2009, 08:10

hermes46 pisze:
Endrju pisze:
hermes46 pisze:a ja nie. Najpierw skompletowac krajowy skład , a poźniej szukac zagranicznych zawodniczek. Najlpesze i najdroższe zawsze czekaja do ostaniej chwili z podpisaniem kontraktu. :D

To zes teraz zabłysnał :lol: :lol: :lol:

to lepiej podpisac a potem w połowie sezonu pierdziec ze nie ma kasy. Patrz Leszno lub Rybnik. Lub podpisac kontrakty a po dwóch tygodniach prosic zawodników o obnizenie ich. Tu przykład pan Komornicki i jego ZBOWiD.
No ale wybór nalezy do Was!

boże tym z Torunia to trzeba chyba tłumaczyć jak małym dzieciom, otóz drogi Hermesie nie wiem czy zauważyłes temat na podforum Leszna gdzie masz posty mowiace o calej sprawie ...skoro awanowalismy do play off i zasadniczo była to walka o prestiż to po co płacic dziewczynom z zagranicy niebotyczne sumy ? ale ty forumowiczu mylisz pojęcia typu BRAK KASY a OSZCZĘDNOŚĆ wierz mi gdybyśmy walczyli o miejsca w pierwsze j 4 te zawodniczki by zostały. Tak przynajmniej mamy pieniądze pomimo odejścia głownego sponsora na reszte transferów w nowym sezonie. Nie uważasz ze to z pożytkiem dla całej ligi? w koncu znów was upokorzymy w nowym sezonie grając tylko polskim składme przeciwko zastępowi gwiazd i gwiazdeczek toruńskich :) żałuj że nie byłes na tym meczu osobiście :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 czerwca 2009, 08:47

Drogi Mozarthio nie czytam Waszego pod forum, bo mnie poprostu nie interesuje. Przegladam lub czytam jedynie podfora AZS Poznań, Włokniarza Pabianice lub Lidera Pruszków. Bardzo zadko zagladam na fora AZS Gorzów,
Tak jak napisałem tak swojego zdania o waszych "oszczednościach" nie zmienie! To innej beczki przypomnij sobie ubiegły sezon żuzulowy. Pierwszy mecz fianłowy Unia przegrała wyraźnie na swoim torze i idac Wasza linia oszczedności do Torunia powinna przyjechac w juniorskim składzie a przeciez tak nie było.
PS Nie musisz mi nic tłumaczyc, kazdy klub ma własna ekonomie, jednym sie opłaca dograc sezon do konca nie płacac zawodniczkom odszkodowania za zerwany kontrakt (tam znikły wasze oszczedności) inny klub woli zapłacic kare.
A wynik meczu ligowego ludzie jest dopiero 20 czerwca a wy wiecie co bedzie za ...pól roku!!!
Ja nawet nie mysle o tym z kim Energa bedzie grac na inauguracje sezonu a co dopiero kiedy bedzie grac z Leszenem , Gdynia czy Bydgoszcza!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 20 czerwca 2009, 10:25

boże tym z Torunia to trzeba chyba tłumaczyć jak małym dzieciom, otóz drogi Hermesie nie wiem czy zauważyłes temat na podforum Leszna gdzie masz posty mowiace o calej sprawie ...skoro awanowalismy do play off i zasadniczo była to walka o prestiż to po co płacic dziewczynom z zagranicy niebotyczne sumy ? ale ty forumowiczu mylisz pojęcia typu BRAK KASY a OSZCZĘDNOŚĆ wierz mi gdybyśmy walczyli o miejsca w pierwsze j 4 te zawodniczki by zostały. Tak przynajmniej mamy pieniądze pomimo odejścia głownego sponsora na reszte transferów w nowym sezonie. Nie uważasz ze to z pożytkiem dla całej ligi? w koncu znów was upokorzymy w nowym sezonie grając tylko polskim składme przeciwko zastępowi gwiazd i gwiazdeczek toruńskich :) żałuj że nie byłes na tym meczu osobiście :)

Troszke zabardzo wybiegasz do przodu.. :!: o jakich gwiazdeczkach i jakich gwiazdach w zespole ty mowisz ? pewny siebie jak kiedys z SMS Lomianki ? ;) czas pokarze a oby Leszno chociaz do 8 weszlo :) po takich transferach to chyba 1-4 ? same wzmocnienia :)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 czerwca 2009, 11:56

Jasny pisze:

Troszke zabardzo wybiegasz do przodu.. :!: o jakich gwiazdeczkach i jakich gwiazdach w zespole ty mowisz ? pewny siebie jak kiedys z SMS Lomianki ? ;) czas pokarze a oby Leszno chociaz do 8 weszlo :) po takich transferach to chyba 1-4 ? same wzmocnienia :)

Jasny - myslę że nie warto tracić czasu na Leszno w temacie ,,Co słychać w Toruniu''......

Jeśli taki Mozarthio nazywa nasz zespół gwiazdami czy też gwiazdeczkami - to chyba jasne że czym to jest spowodowane.... A przecież mają swoje gwiazdeczki :twisted: :twisted: :twisted:

PS . Mam prośbę do forumowiczów z Leszna - nie udzielajcie się w tym temacie - skoro nic mądrego nie macie do powiedzenia.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 czerwca 2009, 12:01

Oprócz tego Energa podpisała umowę z reprezentantką Polski juniorek, której nazwiska nie chce na razie zdradzać.

nie ma się już co czaić, chodzi o Róże Ratajczak.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 czerwca 2009, 12:20

ANN - musiałaś ? :) :) :) a miałabyć to niespodzianka 8)

No ale chyba Róża się nieźle zapowiada . Kto wie - może już od razu jako zmienniczka Moniki Krawiec :wink:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 czerwca 2009, 12:23

koszykarz pisze:ANN - musiałaś ? :) :) :) a miałabyć to niespodzianka 8)

No ale chyba Róża się nieźle zapowiada . Kto wie - może już od razu jako zmienniczka Moniki Krawiec :wink:

Oby się rozwinęła u Edo. Wybrała jak wybrała, mnie jej zal zdecydowanie bardziej niz Gajdy.. może kiedyś wróci pod Wawel :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 21 czerwca 2009, 12:27

ann pisze:
Oprócz tego Energa podpisała umowę z reprezentantką Polski juniorek, której nazwiska nie chce na razie zdradzać.

Uff, bałem się, że Energa chciała wydusić z MUKSu Antczak. :roll:
Bez niej to już komletnie nie byłoby Polek ,którymi można by grać.
Zreszta niepowiedzanie, że jej jakis klub jeszcze na ostatnią chwilę nie wyjudzi :roll:

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 21 czerwca 2009, 18:18

ann pisze:

Chyba jeszcze jednak nie ten poziom 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 czerwca 2009, 18:44

nie wiem czy ten czy nie ten poziom. w każdym razie rozmowy między Różą a Energą były, a skoro mówią, że podpisali to pewnie tak jest.

ale jak za słaba do Torunia to do Wisły zapraszamy 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 czerwca 2009, 19:13

powiedzmy sobie też otwarcie że gdyby nie przepis o młodych Polkach nie był to pewnie tematu Róży by nie było 8)
co nie zmienia faktu że dziewczyna jest utalentowana i bardzo wszechstronna . Na pewno ma papiery na grę...

Mam nadzieję że trener Omanić da dziewczynie szanse na gre - zwłaszcza w meczach z outsiderami...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 czerwca 2009, 19:24

koszykarz pisze:powiedzmy sobie też otwarcie że gdyby nie przepis o młodych Polkach nie był to pewnie tematu Róży by nie było 8)
co nie zmienia faktu że dziewczyna jest utalentowana i bardzo wszechstronna . Na pewno ma papiery na grę...

Mam nadzieję że trener Omanić da dziewczynie szanse na gre - zwłaszcza w meczach z outsiderami...

Żeby oni Cie szacunku nie nauczyli! Bo za bardzo zaczynasz kozaczyć!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 21 czerwca 2009, 20:29

ann pisze:nie wiem czy ten czy nie ten poziom. w każdym razie rozmowy między Różą a Energą były, a skoro mówią, że podpisali to pewnie tak jest.

ale jak za słaba do Torunia to do Wisły zapraszamy 8)

Chodzi o to ze chyba jeszcze nie ten poziom by byc zmienniczka Krawiec i grac z takimi zespolami jak Lotos czy Gorzow :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”