Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 sierpnia 2008, 15:47

Info znane już od 1,5 miesiąca jak nie dłużej. :lol:

Dlatego nie jestem zaskoczony. Cóż teraz Skerze i DeForge pozostaje grać w jednej drużynie na mieście (nie żebym miał coś przeciwko).

Ciekawym co oznacza to "porozumienie" zapewne wypłatę pieniędzy z naleznego kontraktu byle by tylko Anka nie grała w Wiśle 8)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 sierpnia 2008, 16:13

Jeżeli chodzi o PLKK to Wiśle LL mniej jest potrzebna niż dobra Polka na obwód.
Wisła w tej chwil może wyjść do ważnych meczów PLKK jedyną słuszną piątką

Skera-Canty (Fernadez)-Holdsclaw-Kobryn (Wielebnowska)-Pałka

I aby wprowadzić zagranicznego gracza podkoszowego musi:
a)Wprowadzić Wielebne na 3 , mimo wszystko nie jej pozycja
+
b)Holdsclaw na ławeczkę (bo na 1 czy 2 się nie nadaje)
czyli koszty jak cholera a inne warianty są jeszcze gorsze.

Wisła na PLKK potrzebuje koniecznie w miarę klasową Polkę na pozycje 2-3 np. taką jak Skobel,Miedzik czy Krawiec:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mam nadzieje że takiej nie sprowadzi
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 sierpnia 2008, 16:43

Mysle, ze to dobra decyzja, biorac pod uwage tlok, jaki sie stworzyl na pozycjach 1-3, a takze mozliwe konflikty na tym tle. Chyba szefowie klubu poszli po rozum do glowy i postanowili sciagnac kogos wartosciowego na pozycje 4-5. Oby. Tylko, ze tutaj rodza sie dwie kwestie. Pierwsza - jak grozna jest kontuzja Canty, zas druga - widac, jak widoczne w skutkach moze byc odejscie Krawiec. Rzeczywiscie, Wielebnowska moze grac na SF, ale tylko wtedy, gdy Chamique usiadzie na lawce, a wiadomo, ze to zwykle nie bedzie wiecej niz 10-15 min w meczu. Fernandez bedzie grac juz chyba tylko na SG. Jednak w tym wlasnie miejscu jak znalazl bylaby Monika... Rynek zawodniczek podkoszowych z europejskimi paszportami jest juz bardzo ograniczony. Chyba, ze - jak tu ktos pisal - dzialacze jakis czas temu dogadali sie co do rozwiazania kontraktu z ADF i cichcem podpisali z inna zawodniczka, co ujawnia na dniach.:) Ale to byloby raczej zbyt piekne. Watpie, aby mieli wyplacic jej sume kontraktu za caly sezon - jednak to spora kwota jak na budzet klubu, ale pewnie byla jakas opcja w umowie co do takiej sytuacji. Ciekawe, czy w nowym sezonie ADF zagra w Europie. Troche mnie ta wiadomosc zaskoczyla, ale moze dobrze, ze wlasnie teraz niz jakby kolejny sezon w jej wykonaniu byl podobny do poprzedniego. Co nie umniejsza faktu, ze zawsze bede pamietac, ile zrobila dla Wisly, bedac jej za to ogromnie wdzieczny.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 sierpnia 2008, 16:51

hell: za Miedzk to ja serdecznie dziękuje, niech sobie spokojnie gra w Rybniku :) Skobel czy Monia natomiast rzeczywiście byłyby przydatne..

Nie wykluczam natomiast sytuacji że Mique będzie momentami grac na 2-ce, myślę ze Beard miałaby wtedy spore problemy i skuteczność jak w ostatnich 10 meczach w WNBA :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 sierpnia 2008, 17:44

Faktycznie świetna wiadomość dla Wisły - oby Miętta nie zakopywał jednak gruszke w popiele i czym prędzej poszukał klasowej nastepczyni.

Przyznam także , że nudzi mnie już brak wieści kadrowych w Lotosie- kupujcie w końcu te brakujące koszykarki i ogłoście bo ile można czekać
:twisted: :wink:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 sierpnia 2008, 19:00

Saletra pisze:Przyznam także , że nudzi mnie już brak wieści kadrowych w Lotosie- kupujcie w końcu te brakujące koszykarki i ogłoście bo ile można czekać
:twisted: :wink:

Tu jest nasz hicior
http://www.nba.com/gallery/wnbamedia/070216_1.html

mam nadzieje że po IO kibice Wisły będą mogli nam oficjalnie zazdrościć.:lol:

Co do Mique na 2 to dla mnie tak prawdopodobne jak Doris na centrze.

Co do Alany.Najpierw należy się zastanowić po co ona nam. Gdy już się dojdzie do jedynie słusznego wniosku że tylko Krawczyk wie należy mieć nadzieje że będzie miała problemy ze skutecznością z pierwszych 20 meczów WNBA.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 sierpnia 2008, 19:06

Marco pisze:Info znane już od 1,5 miesiąca jak nie dłużej. :lol:

Dlatego nie jestem zaskoczony.

No właśnie...i znów przyczepię się do działaczy (nie pierwszy i nie ostatni raz :wink: )...po co i na co opowiadali bajki o tym, że będą 3 Amerykanki, że ADF zostaje, że jest w składzie...Pewnie mam dziwne pojęcie o świecie, ale wydaje mi się że można było to załatwić milej i bardziej z klasą...nie tylko w stosunku do zawodniczki, ale także kibiców.

A teraz odnośnie samego "newsa"... na wstępie odpuszczam sobie kolejne opisywanie frustracji wynikających z faktu powrotu wędrowniczek.

Tak jak napisało już sporo osób, to był pewnie najlepszy moment na odejście ADF z Wisły, ba, lepszego, bardziej efektownego wymarzyć sobie chyba nie można. 3 lata, 3 MP, widać nie dało zrobić się więcej. Dobrze że odchodzi w takim momencie, a nie po sezonie przesiedzianym w eurolidze na trybunach.

Dla mnie jednym z głównych pytań na nowy sezon jest forma Skery...jak ona poradzi sobie w nowej boiskowej i szatniowej roli? trudno powiedzieć, ale nie zdziwię się gdy okaże się że to Canty rozgrywa, Marta gra na 2ce, a Skera wchodzi z ławki. Mimo bujnej wyobraźnie nie bardzo wyobrażam sobie współprace Jeleny z Mique.

W kolejną europejkę na euroligę nie wierzę...zresztą obawiam się że wyczerpał się już zestaw koszykarek wolnych i znanych naszym działaczom. :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 sierpnia 2008, 19:22

Ałgaja pisze:nie zdziwię się gdy okaże się że to Canty rozgrywa, Marta gra na 2ce, a Skera wchodzi z ławki

Coz, ja tez sie nie zdziwie, jesli tak bedzie... To jeszcze pol biedy, gdyz w takim ukladzie, uwzgledniajac, ze wysokie beda slabsze niz w poprzednim sezonie, to mamy niemal kopie Lotosu z poprzedniego sezonu, czyli niemal cala gra bedzie podporzadkowana Canty i Holdsclaw - nalezy podkreslic, ze starszym o kolejny rok i jeszcze bardziej wyeksploatowanym. Cala nadzieja w tym, ze Zapolski w odroznieniu od Skrzecza zna angielski. :lol:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 sierpnia 2008, 19:29

hellraiser pisze:mam nadzieje że po IO kibice Wisły będą mogli nam oficjalnie zazdrościć.:lol:

Nieoficjalnie to juz mamy wam czego zazdroscic praktycznie od polowy poprzedniego sezonu, kiedy podobno Lotos dogadal sie z Catchings.:) Jak dla mnie troche za dlugo to trwa, bo skoro sklad jest juz w zasadzie zapiety, czemu ona nie jest u was jeszcze oficjalnie? Zreszta ciekawa jest ta galeria niewatpliwie bardzo dobrych zawodniczek WNBA. Przypomne, ze dwie z nich graly w Gdyni w sezonie 06/07, mialy byc wielkim wzmocnieniem, zbawieniem, itp, a wiemy jak to sie skonczylo. :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 sierpnia 2008, 22:52

jestem pod wrażeniem mega szybkiej rekacji władz Wisły :lol: :lol: :lol: :lol:

trzeba było ponad 2 miesiecy żeby sklecić tych kilka zdań oświadczenia

mistrzostwo świata :lol: :lol: :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

seka a
Nowy na forum

Postautor: seka a » 05 sierpnia 2008, 11:44

Dla mnie jednym z głównych pytań na nowy sezon jest forma Skery...jak ona poradzi sobie w nowej boiskowej i szatniowej roli? trudno powiedzieć, ale nie zdziwię się gdy okaże się że to Canty rozgrywa, Marta gra na 2ce, a Skera wchodzi z ławki. Mimo bujnej wyobraźnie nie bardzo wyobrażam sobie współprace Jeleny z Mique

Škera daje ton 8)
Jelena Škerović je primjer /uwazana/ da tiha voda brijeg roni i da se do liderske pozicije dolazi znanjem i kvalitetom.
8)
www.dan.cg.yu
jesli zagra w bieżącym sezonie może bedzie dobrze
mimo, ze artykuł dot. akurat reprezentacji Crnej Gory :wink:

kobieta
Nowy na forum

Postautor: kobieta » 05 sierpnia 2008, 15:03

'wisla' is verry funny :lol: showing every day that the people who dont know basketball take care of the club
maybe thay should change name to 'Lotos II ' :lol:
i am just wonder who is gonna shoot for 3 point in the team,who is gonna be the one 4sec to the end of game to shoot for the win, Holdsclaw or Canty :lol: or wait maybe Marta when she run in 3 players in basket she will make 2+1 :lol:
Deforge is lucky that she wont play at 'wisla' next season :)
i am just sorry for the girls who stay there and have to play with traitors who get back again

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 05 sierpnia 2008, 21:04

Hmm ciekawe z czyjego IP ta osoba psiała.. Czy moderatorzy mogliby sprawdzić?
Wątpię aby to byłą osobiście DeForgia :P

ann: 2 razy nie :P

kobieta
Nowy na forum

Postautor: kobieta » 05 sierpnia 2008, 23:20

Saletra pisze:Hmm ciekawe z czyjego IP ta osoba psia?a.. Czy moderatorzy mogliby sprawdzi??
W?tpi? aby to by?? osobi?cie DeForgia :P

ann: 2 razy nie :P

ye i am Deforge :lol: :lol:
i lived in tarnow for 2,5 years so i become big fun of wisla and i watched every game i could and i like that team and what thay did,just now everything look so funny :lol:
so i decided to share my opinion here :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 15 sierpnia 2008, 19:46

Chamique: Mamy ogromny potencjał

Chamique Holdsclaw
14 sierpnia - Po roku spędzonym w Gdyni do Krakowa wraca duet amerykańskich gwiazd Chamique Holdsclaw – Dominique Canty. Z mistrzynią olimpijską z Sydney rozmawiamy o przeprowadzce pod Wawel, recepcie na sukces Wisły Can-Pack i przygotowaniach w USA do zbliżającego się sezonu na polskich parkietach.

Po roku spędzonym w Lotosie Gdynia zdecydowałaś się na powrót do Krakowa. Czy to była trudna decyzja?

- Świetnie się bawiłam w ubiegłym sezonie grając w Lotosie. To organizacja z najwyższej półki. Dobrze rozumiałam się z drużyną, byłyśmy ze sobą bardzo blisko, prawie jak siostry. Ciężko było odejść, ale kiedy dowiedziałam się z jakimi zawodniczkami Wisła będzie podpisywać kontrakty, pomyślałam sobie, że potencjał tej drużyny będzie ogromny. Ta drużyna będzie najbardziej utalentowaną ze wszystkich, w których grałam w Europie.

Poprzedni sezon, zwłaszcza w Eurolidze był dla Ciebie bardzo udany. Domyślam się, że Wisła nie była jedynym klubem, który chciał Cię mieć w swoich szeregach. Dlaczego wybór padł na Kraków?

- Zdecydowałam się związać z Wisłą ze względu na rodzinne stosunki panujące w klubie. Klub potraktował mnie znakomicie podczas mojej gry w Wiśle, a to wiele znaczy. Poza tym Kraków to duże miasto, pełne restauracji i zabytków. Lubię ruch turystów w mieście, bo to gwarantuje spotykanie ludzi z całego świata. Nie chciałam wyjeżdżać z Polski, bo wiem, czego się mogę tutaj spodziewać, a także poznałam już w kraju wielu przyjaciół.

Wiele mówi się w Krakowie o sukcesie w Eurolidze, tymczasem od kilku lat żaden polski klub nie przeszedł pierwszej rundy play-off. Jaka jest według Ciebie recepta na to, by to zmienić?

- Myślę, że powinnyśmy przede wszystkim grać jako zespół i mieć dobry plan szkoleniowy. Trener jest naszym generałem, a my musimy wypełniać na parkiecie jego polecenia. W każdym meczu musimy się wspierać i grać z dumą. Wiele radości można czerpać z gry, kiedy wszyscy ciężko pracują, a przy tym dobrze się bawią.

Z jakimi oczekiwaniami przyjedziesz za jakiś czas do Polski?

- Chciałabym, abyśmy w każdym meczu grały twardo w obronie i stanowiły zespół. Mamy bardzo utalentowany zespół, więc odpowiedzialność za wynik nie powinna spoczywać na barkach tylko jednej z nas. Przy naszym potencjale, jeśli spełnimy te wymogi, będzie bardzo ciężko nas pokonać.

Grałaś dla dwóch największych polskich klubów. Jak porównałabyś ich poziom z WNBA. O jakie cele Wisła i Lotos mogłyby w tej lidze powalczyć?

- Najważniejsze byłoby to, żeby dostosowały się do bardziej fizycznego stylu gry panującego w WNBA. Jeśli wszystkie zawodniczki miałby mentalność Pauliny Pawlak nie byłoby problemu. To niewyobrażalne, ale ona nigdy nie odpuszcza. Jej postawa inspiruje mnie do tego, by ciężej pracować na treningach.

Od roku nie grasz w WNBA. Jak wobec tego spędzasz wakacje?

- Pięć dni po przylocie do USA pojechałam do Miami. Chciałam spędzić trochę czasu z przyjaciółmi i poleniuchować na plaży. Byłam dwukrotnie w Chicago, żeby odwiedzić moją dobrą znajomą, Dominique Canty. Byłam w Vail, w Kolorado, w Portoryko i w Nowym Jorku w odwiedzinach u rodziny i przyjaciół.

Od maja do września, kiedy startują rozgrywki w Polsce jest duża przerwa. Co robisz przez te miesiące, by utrzymać się w dobrej formie?

- Jazda na rowerze, trening aerobowy. W lipcu rozpoczęłam przygotowania do okiem trenerów. Ćwiczę cztery razy w tygodniu, w poniedziałki, środy, czwartki i piątki. Rano, od 8.30 do 10.30 ćwiczę na siłowni, po południu ok. 16 pracuję z trenerem nad elementami czysto koszykarskimi. W maju i czerwcu zrobiłam sobie wolne dla regeneracji organizmu i wyleczeniu drobniejszych urazów.

Rozmawiał: Dariusz Jaroń, INTERIA.PL

Zgadzam się ja też gdy się dowiedziałem z jakimi zawodniczkami Wisła podpisze kontrakt też byłem zaszokowany ....ponieważ były to "nasze zawodniczki."
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”