TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 19 sierpnia 2008, 20:32

1.
E.Omanic pisze:Nawet Korona Kraków jest w stanie szybko zbudować mocny zespół, jeżeli znajdzie sponsora.

Kiedy ten wywiad był przeprowadzany? Z tego co pamiętam to Korona już chyba z miesiąc temu się wycofała 8)

2. Proszczenko i Depta prywatnie są parą (przynajmniej byli jeszcze niedawno, nie mam aktualnych danych ;P), więc ten transfer mnie aż tak nie dziwi ;)

3. Motyw z GTK w E-klasie to lekka przesada... Jeśli jednak już zajdzie, to nie sądzę żeby prezes Krawczyk i spółka narażali się na śmieszność i robili błazenadę w postaci transferów i wypożyczeń - młode będą grały w GTK, może w trakcie sezonu 1-2 transfery w jedną albo drugą stronę. Jeśliby kluby miały być niezależne, to ze względu na Euroligę Lotos nie mógł by sobie pozwolić na dziwne manipulacje (jak niezależne w skali polskiej, to w europejskiej też).
Swoją drogą to myślałem że pan Krawczyk będzie dążył do ligi 12-zespołowej (tudzież 10-zespołowej), a tu taka niespodzianka :]

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 19 sierpnia 2008, 20:52

paulo2907 pisze:A swoją drogą to chyba już dawno upłynął termin na składanie wniosków o dzikie karty i tym podobne wynalazki.

A nie sądzicie że ta informacja została celowo tak późno ogłoszona :?: Tak by nie było żadnych protestów, a nawet jakby się pojawiły: " no to sorry, ale wszystko już załatwione."

Już bym wolał by Łomianki zostały, nie sądziłem ze takie zdanie kiedykolwiek wypowiem, ale nie oszukujmy się, jaki poziom będzie preznetować ta drużyna :?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 sierpnia 2008, 21:05

Tedan pisze:
paulo2907 pisze:A swoją drogą to chyba już dawno upłynął termin na składanie wniosków o dzikie karty i tym podobne wynalazki.

A nie sądzicie że ta informacja została celowo tak późno ogłoszona :?: Tak by nie było żadnych protestów, a nawet jakby się pojawiły: " no to sorry, ale wszystko już załatwione."

Już bym wolał by Łomianki zostały, nie sądziłem ze takie zdanie kiedykolwiek wypowiem, ale nie oszukujmy się, jaki poziom będzie preznetować ta drużyna :?:

dokładnie tak !!!

trzeba było zostawic SMS - pzecież Sosnowska, tomialowicz i inne to w gruncie rzeczy to samo co SMS - a niepotrzebne BAJZEL sie robi......

mówi sie ze te dwa Gdyńskie kluby są odrębne - ale i tak nad wszystkim czuwa Krawczyk wiec nie powinno sie tak postępować...

Trzeba było wcześniej zaproponować grę jakiemus klubowi z I ligi albo pozostawic SMS...

Zielony stolik sie kłania.....

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 sierpnia 2008, 21:12

koszykarz pisze:
Po 2) powinno sie zaproponować miejsce jakiemuś zespołowi z I ligi - a nie wciskać ,,dziewczynki '' Krawczyka....

A fantazja jest od tego żeby bawić się na całego.
Kogo najpierw chcesz za prosić. Są chętni. Tylko nie wszyscy razem.

Co do transferów to będzie na zasadzie okien transferowych.

Jeżeli rzeczywiście ten zespół to będą rezerwy to rozumiem że wykupujemy dziką kartę, utrzymujemy zespół w ekstraklasy (a nie jest to mała kasa) w ramach "dobra polskiej koszykówki" , zamiast przeznaczyć tę kasę na stworzenie dream teamu w ramach "skopania Wiśle tyłka + zaistnienie w Eurolidze":wink: :wink: :wink: ".

ZAJEBIŚCIE....
Obrazek

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 19 sierpnia 2008, 23:26

Pruszków z pewnością byłby chętny.

a poza tym skąd nagle w Gdyni tyle zawodniczek: Lotos, GTK w plkk i 1A..? być może do Gdyni ściągną "swoje" dziewczyny z smsu..

jeśli informacje sie potwierdza to pozostaje tylko czekać na efekty tego bałaganu.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 19 sierpnia 2008, 23:56

gdziol pisze:Pruszków z pewnością byłby chętny.

To rozwiązanie byłoby najlogiczniejsze.
Pruszków zajął w finale I ligi trzecie miejsce i po wycofaniu się Korony powinien zostać zaproszony do Ekstraklasy.
Zwłaszcza, że już wtedy nie mieli najgorszej ekipy, a teraz się "dozbroili".
Nie byłby takim zespołem do bicia.
Ale cóż-układy i układziki były są i będa zawsze.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 sierpnia 2008, 07:16

Ojej no ilu nagle zagorzałych fanów SMSu w ekstraklasie się pojawiło :) Układy układziki? :)

Działacze PLKK czekają na kolejne dwa zespoły, które wykupią ową kartę, gdyż obecnie obie grupy I Ligi Centralnej liczą po 9 zespołów każda, a więc co kolejkę jeden z zespołów zmuszony będzie do pauzowania.

No to dzwońcie do Pruszkowa, mają jeszcze dwa miejsca. Nikt im nie broni ekstraklasy.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 20 sierpnia 2008, 07:51

przemoe pisze:Ojej no ilu nagle zagorzałych fanów SMSu w ekstraklasie się pojawiło :) Układy układziki? :)

Działacze PLKK czekają na kolejne dwa zespoły, które wykupią ową kartę, gdyż obecnie obie grupy I Ligi Centralnej liczą po 9 zespołów każda, a więc co kolejkę jeden z zespołów zmuszony będzie do pauzowania.

No to dzwońcie do Pruszkowa, mają jeszcze dwa miejsca. Nikt im nie broni ekstraklasy.

Te dwa miejsca tycza sie centralnej gdzie obecnie jest Pruszkow ...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 sierpnia 2008, 08:30

BasketFan pisze:

To rozwiązanie byłoby najlogiczniejsze.
Pruszków zajął w finale I ligi trzecie miejsce i po wycofaniu się Korony powinien zostać zaproszony do Ekstraklasy.
Zwłaszcza, że już wtedy nie mieli najgorszej ekipy, a teraz się "dozbroili".
Nie byłby takim zespołem do bicia.
Ale cóż-układy i układziki były są i będa zawsze.

mam nadzieje że jednak to niewypali. a jak już to reszta druzyn bedzie to bojkotować i oddawac walkowery...

Czemu od razu nie dano szansy ekipom z Pruszkowa czy Bydgoszczy ???

oni walczyli w I lidze o awans - więc naturalnie że gdyby bylo troche wcześniej wiadomo ze MIMO BRAKU AWANSU - jest szansa na e-lige - to by sie podjeli tego.....

nie da się ukryć że obecnie rządzą UKŁADY i ZNAJOMOŚCI

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 sierpnia 2008, 11:08

a poza tym skąd nagle w Gdyni tyle zawodniczek: Lotos, GTK w plkk i 1A..? być może do Gdyni ściągną "swoje" dziewczyny z smsu..

jeśli informacje sie potwierdza to pozostaje tylko czekać na efekty tego bałaganu.

skoro GTK miałoby być w FGE, to w 1A już ich nie będzie.
ObrazekObrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 sierpnia 2008, 15:37

rzymi pisze:

nie będzie ich ani w e-lidze , ani w I lidze..... REZERWY nie moga odbierać szans rywalizacji innym miastom i klubom.......

PS. Tegoroczne lato w koszykówce przejdzie do historii.... - pomijam niespodziewane transfery i zawirowania , ale też sporo nieczystych zagrań - jakie sie odbywały i odbywają.... - co slychać ostatnio.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 sierpnia 2008, 16:27

koszykarz pisze:
rzymi pisze:

nie będzie ich ani w e-lidze , ani w I lidze..... REZERWY nie moga odbierać szans rywalizacji innym miastom i klubom.......

PS. Tegoroczne lato w koszykówce przejdzie do historii.... - pomijam niespodziewane transfery i zawirowania , ale też sporo nieczystych zagrań - jakie sie odbywały i odbywają.... - co slychać ostatnio.

Misiu kolorowy, albo czytaj ze zrozumieniem albo odłącz sobie klawiaturę, bo Ci pompka z wrażenia wyskoczy.

Uprasza się moderatorów o utemperowanie osobnika.
Over and out.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 sierpnia 2008, 16:53

heh sprawy doglebnie nie znam ale koszykarz nie przesadzasz? zobacz jakie jaja byly w sezonie gdy Torun walczyl o utrzymanie ... decyzje na gorze juz byly podjete prawdobodonie (tak przypuszczam) ze bez wzgledu na to czy Torun spadnie ....co sie niewatpliwie stalo ...to Torun w przyszlym sezonie i tak bedzie gral w e-lidze ... powod jak dla mnie wtedy byl jasny gdzies poszly duze pieniadze...a co zrobiono wtedy z drużynami 1 ligi ktore tez mialy aspiracje na gre w e-lidze? nie dano im szans stanięcia do rywalizacji (chociazby o dzika karte), jak to bylo w 1 sezonie Teczy ktora odpadla w meczu finalowym wlasnie z Toruniem o awans do e-ligi, jednak dano szanse pozyskania Teczy dzikiej karty i jak widac tej szansy nei zmarnowalismy, co ni jak ma sie do tego ze w play out 2006 wszystko bylo wg MNIE (podkreślam bo pozniej bedziecie sie do tego dowalać ) ustawione i gdzie tam byl duch rywalizacji sportowej ? skor i tak i tak Torun mial zapewnioe miejsce w lidze...jeden z najwiekszych jak dla mnei precedensow w ostatnich latach nie wliczajac gry Łomianek
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 sierpnia 2008, 18:11

Ja wiem, że Gdyni i Krawczyka nie każdy lubi (sam jestem w takiej sytuacji) ale koszykarz'u przeczytaj mój post z poprzedniej strony to zrozumiesz, że mówienie o GTK Gdynia jako o rezerwach klubu BI SA (Lotos Gdynia) jak z punktu widzenia zapisów sądowych niezgodne z rzeczywistością.

BI SA (Lotos) i GTK Gdynia to dwa odrębne podmioty.

Jeśli młode zawodniczki Lotosu grały również w GTK to trzeba zadać sobie pytanie na jakiej zasadzie fukcjonuje/fukcjonował GTK? Czy to był/jest klub prowadzący tylko grupy młodzieżowe i są jakieś przepisy w PzKOsz, że w takich klubach mogą grać zawodnicy/zawodniczki, które są w jakimś tam wieku np. juniorskim i nie koliduje to prawnie z występami w profesjonalnym klubie.?Ja się na koszu nie znam więc i tych przepisów nie znam. Ktoś tutaj na forum może je znać.

Znam przypadek, że ktoś występuje w seniorskiej drużynie jednego z klubu a równocześnie gra w innej drużynie ale już stricte młodzieżowej w innej i w innym mieście. Z tego chyba wynika, że pozwalają na to jakieś przepisy.

Oczywiście jeśli GTK wejdzie do e-klasy to zmieni się bodajże i status klubu i wtedy rotacja będzie zabroniona bo związek nie ma prawa wydawać uprawnień na grę w 2 klubach jeśli nie dochodzi do transferu.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 20 sierpnia 2008, 18:54

Marco pisze:Ja wiem, że Gdyni i Krawczyka nie każdy lubi (sam jestem w takiej sytuacji) ale koszykarz'u przeczytaj mój post z poprzedniej strony to zrozumiesz, że mówienie o GTK Gdynia jako o rezerwach klubu BI SA (Lotos Gdynia) jak z punktu widzenia zapisów sądowych niezgodne z rzeczywistością.

BI SA (Lotos) i GTK Gdynia to dwa odrębne podmioty.

Jeśli młode zawodniczki Lotosu grały również w GTK to trzeba zadać sobie pytanie na jakiej zasadzie fukcjonuje/fukcjonował GTK? Czy to był/jest klub prowadzący tylko grupy młodzieżowe i są jakieś przepisy w PzKOsz, że w takich klubach mogą grać zawodnicy/zawodniczki, które są w jakimś tam wieku np. juniorskim i nie koliduje to prawnie z występami w profesjonalnym klubie.?Ja się na koszu nie znam więc i tych przepisów nie znam. Ktoś tutaj na forum może je znać.

Znam przypadek, że ktoś występuje w seniorskiej drużynie jednego z klubu a równocześnie gra w innej drużynie ale już stricte młodzieżowej w innej i w innym mieście. Z tego chyba wynika, że pozwalają na to jakieś przepisy.

Oczywiście jeśli GTK wejdzie do e-klasy to zmieni się bodajże i status klubu i wtedy rotacja będzie zabroniona bo związek nie ma prawa wydawać uprawnień na grę w 2 klubach jeśli nie dochodzi do transferu.

No właśnie problem polega na tym że tkwimy w domysłach. Widocznie jest taka furtka, by w odrębnym klub moża było traktować jako rezerwy. Rezerwy czy nazwa druga drużyna mi nie podchodzi, ja bym takie postępowanie nazwał klubem filianym. No ale nie wyobrażam sobie takiego postępowania kiedy zespoły grają w tej samej klasie rozgrywkowej :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”