TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 sierpnia 2008, 11:20

[quote="walker"]
Co do kasy to w Lotosie młode nie dostają kokosów na początku.Mam za złe robienie z ludzi debili.Nieporozumienie to Krysiewicz i Gajda(ale jak sie siedzi na ławie cały sezon w Wiśle to ...),Paulina wraca po kontuzji i w meczu z Włochami po Bibie była wg najlepsza w Turcji zgodzę sie że szału nie zrobiła ale która z nich zrobiła??

ej no sorry - nie pisz że Pawlak była najlepszą Polka w meczach eliminacyjnych - bo jej gra to żenada...

Poza tym nasze rozgrywające Pawlak , Gajda , Waligórska - prezentują absolutnie ten sam poziom .

mówisz że Gajda grzała ławe w Wiśle - ale Pawlak też miała stracony sezon (kontuzja) , a dlaczego nie ma w kadrze Waligorskiej ?

Kara za odejście z Lotosu ?

PS. Zgadzam się z jednym : Krysiewicz to nieporozumienie : dlaczego w kadrze nie ma MONIKI KRAWIEC - którą kazdy uważa za świetną zawodniczkę ? Też kara bo poszła do Torunia ?

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 22 sierpnia 2008, 11:54

jezeli chodzi o Monike to ona jeszcze pokaze swoja przydatnosc do Repry - jestem tego pewien.

A w Toruniu szykuja sie na wzmocnienia - amerykanka i białorusinka maja dojsc.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 sierpnia 2008, 11:56

walker pisze:Lotos PKO BP sie zwie a jest przedłużeniem Spójni Gdańsk,

przedłużyć to wiesz co sobie można.

BI SA powstał w 2001 i samozwańczo przyjął sobie sukcesy Spójni Gdańsk.

Nawet na oficjalnej stronie Lotosu nie ma wyjaśnienia jak doszło do tego przedłużenia czy nawet przejęcia tradycji Spójni Gdańsk, które trafić miały do klubu o nazwie Basketball Investments SA założonego w 2001 roku.

Po kryzysie sekcja trafiła do Bałtyku Gdynia, potem tam zmieniono status klubu na spółkę akcyjną i dalej czarna plama. Jako kibic zapewne jesteś w stanie powiedzieć co wydarzyło się dalej.

I pamiętaj klub to BI SA a nie Lotos Gdynia ;)

paulo2907 jak to kiedyś stwierdził nijaki Tatas(iek) tytuły Wisły to było dawno i nie można liczyć :))
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

walker
Amator

Postautor: walker » 22 sierpnia 2008, 12:29

Masz racje stwierdzenie najbardziej nie było do końca trafione powinno być jeden z najbardziej na polskich parkietach i najbardziej na światowych.Nie zgodzę sie że gra Pawlak to żenada bo to na ten moment najlepsza polska rozgrywająca.Co do Waligórki to powinna być zamiast Krysiewicz ale dopatrywanie się kary za to ,że przeszła do Torunia to przesada bo nie do końca w Gdyni było dla niej miejsce(Oliwka Tomiałowicz) po prostu tak jak dla Patrycji Gulak która jestem pewien ,że w Toruniu sie odbuduje i jeszcze wróci do kadry za np.Piekarska(żenada) ...
AG

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 sierpnia 2008, 12:38

heh Pawlak najlepsza w naszej lidze ... i tyle :) c od oWaligorki prosze cie taka babcia jak Krysiewicz wiecej potrafi niz ona nie komentuje dalej bo zazdrosc widze komus dupe w Gdyni sciska
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 22 sierpnia 2008, 12:58

walker pisze:Masz racje stwierdzenie najbardziej nie było do końca trafione powinno być jeden z najbardziej na polskich parkietach i najbardziej na światowych.Nie zgodzę sie że gra Pawlak to żenada bo to na ten moment najlepsza polska rozgrywająca.Co do Waligórki to powinna być zamiast Krysiewicz ale dopatrywanie się kary za to ,że przeszła do Torunia to przesada bo nie do końca w Gdyni było dla niej miejsce(Oliwka Tomiałowicz) po prostu tak jak dla Patrycji Gulak która jestem pewien ,że w Toruniu sie odbuduje i jeszcze wróci do kadry za np.Piekarska(żenada) ...

Odnośnie paru wcześniejszych postów - dżizes skądś Ty się wziął człowieku? Proszę pomyśl zanim coś napiszesz i klikniesz wyślij, bo potem się dziwię, że nikt nas nie lubi i każdy się nabija z Lotosu. A od pewnego czasu zapachniało tu normalnością.

Kruszyna nie prezentuje żenady, Kruszyna jest jeszcze młoda i poza Stanami nie grała w kosza na dorosłym poziomie. Epizodu w WNBA praktycznie można nie liczyć, bo co innego treningi z Jolką a co innego granie. Zobaczymy jak sobie poradzi w Izraelu czyli silnej europejskiej lidze i potem pogadamy czy gra żenadę, a nie po paru sparingach i dwóch meczach eliminacyjnych.

Krysiewicz miała kosmiczny sezon w Lesznie i w kadrze znalazła się za te właśnie zasługi. Nie wiem po co nam natomiast w kadrze trzy jedynki, można było wziąć Waligórską za Gajdę, bo Krysiewicz to przynajmniej i rzutem postraszy i od biedy zagra na tej dwójce, chociaż wtedy sporo traci. A tak naprawdę to brakło w kadrze porządnej dwójki takiej jak Krawiec a nie Waligórskiej, która i tak by nie pograła więcej niż 10 minut.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walker
Amator

Postautor: walker » 22 sierpnia 2008, 14:11

Izraelska liga mocna???to bez kitu jesteś zorientowany!!Piekarska ma 23 lata dobre warunki ale nie potrafi zrobić żadnego manewru pod koszem,nie nadaje sie na ten moment na Europe i tyle.
A do kolegi z Gdyni to forum jest po to żeby wyrażać opinie widziane okiem kibica a nie lizać tyłki innym.Naprawdę mało mnie interesuje czy ktoś Cię tu lubi czy nie i jak będę miał ochotę (a będę miał to) to skrytykuje albo pochwale kogo mi sie będzie chciało.

AG
AG

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 22 sierpnia 2008, 14:52

walker pisze:Lotos PKO BP sie zwie a jest przedłużeniem Spójni Gdańsk,No spoko to raz finał Pucharu Europy ale jak to sie ma do dwóch vice Europy i raz Świata :D

Wole by mój klub nie miał tych tytułów, niż zmieniał nazwe w takiej samej liczbie jak zdobyte mistrzostwa Polski :lol:
walker pisze:Powiedz którą młodą koszykarkę wypromowała Wisła ??? a nie no sorki Wielebnowska :D

Choćby Ewelina Kobryn, wielki znawco
walker pisze:Jestem młodym bufonem

Troche wiedzy i pokory na przyszłość, i przemyśl co napiszesz 10 razy, bo robisz z siebie prawdopodobnie idiote większego niż jesteś
ObrazekObrazekObrazekObrazek

walker
Amator

Postautor: walker » 22 sierpnia 2008, 15:02

Ewelina wypromowała się w Gdyni ale dzięki przemyśle kilka razy zanim coś napiszę.To że zmienialiśmy nazwę to tylko pokazuję że klub z roku na rok się rozwijał i pozyskiwał bogatszych sponsorów.Teraz możesz sie przyzwyczaić do nazwy Lotos PKO BP GDYNIA
AG

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 22 sierpnia 2008, 15:16

walker pisze:Ewelina wypromowała się w Gdyni ale dzięki przemyśle kilka razy zanim coś napiszę.
Wypromowała to się w Wiśle jako młoda koszykara i przeszła do Lotosu który nie miał konkurencji w kraju. Po jej odejściu się to zmieniło.8) [/quote]
walker pisze:To że zmienialiśmy nazwę to tylko pokazuję że klub z roku na rok się rozwijał i pozyskiwał bogatszych sponsorów.Teraz możesz sie przyzwyczaić do nazwy Lotos PKO BP GDYNIA

Doprawdy :lol: , a to ci dopiero 8). Szczególnie ciekawi mnie że Bałtyk Gdynia Ciebie jeszcze nie pokół w oczy, albo i nie wiesz otym epizodzie Twojego klubu drogi Arkowiczu. Co jak co dlamnie ten klub istnieje od nazwy Polpharma VBW Clima Gdynia, poprostu nie wierze w tak dalekie podwaliny.

To tak jakbym się kazał nazywać Serbem, bo moja prababcia była z bałkanów. :lol: Dajmy temu wszystkiemu spokój, szkoda czasu na internetowych napinaczy z licznikiem postów 10 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

walker
Amator

Postautor: walker » 22 sierpnia 2008, 15:49

Na meczu basketu nie interesuje mnie czy ktoś jest z Bałtyku,Lechii czy Arki a tacy właśnie są kibicami Lotosu,nie wstydzę się też tego że to właśnie dzięki Bałtykowi bo to on przejął sekcje Spójni Lotos istnieje.Powiem więcej w śród kibiców piłkarskich mam przyjaciół w Legi,Widzewie,ŁkS-ie,Lechii,Śląsku czy w Górniku Z. nie robi mi to po prostu-jestem kibicem a nie szowinistą.
Co do Eweliny no to powiedzmy,że połowicznie masz racje błysnęła w sezonie 03/04 w Krakowie ale nie wyszła tam ani razu w pierwszej piątce a Wisła zajęła wtedy 5miejsce przeszła do Lotos który nie miął konkurencji jak to ująłeś i zagrała 18 meczy w pierwszej 5 w lidze oraz większość w Eurolidze.
A co do ilości postów no to mi łyso :( hahahhahahaaa

nARKA
AG

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 sierpnia 2008, 15:55

walker pisze:Masz racje stwierdzenie najbardziej nie było do końca trafione powinno być jeden z najbardziej na polskich parkietach i najbardziej na światowych.Nie zgodzę sie że gra Pawlak to żenada bo to na ten moment najlepsza polska rozgrywająca.Co do Waligórki to powinna być zamiast Krysiewicz ale dopatrywanie się kary za to ,że przeszła do Torunia to przesada bo nie do końca w Gdyni było dla niej miejsce(Oliwka Tomiałowicz) po prostu tak jak dla Patrycji Gulak która jestem pewien ,że w Toruniu sie odbuduje i jeszcze wróci do kadry za np.Piekarska(żenada) ...

nie uważam Pawlak za najlepszą rozgrywającą - na siłę zrobione z niej numer 1 - bo po prostu w POLSCE są słabe rozgrywajki....

równie dobrze mogłaby być nia AGATA GAJDA - a brak WALIGÓRSKIEJ doprawdy cięzko wytłumaczyć . Na pewno nie jest słabsza od Pawlak

a co do Piekarskiej - ona dopiero zaczyna z kadrą - a Gulak to rozdział zamnknięty...

PS , Nie wiem czy reszta sie zgodzi ale nowa gwiazda forum ,, WALKER '' chyba mnie przebija :lol: :lol: :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 sierpnia 2008, 16:00

walker pisze:Izraelska liga mocna???to bez kitu jesteś zorientowany!!Piekarska ma 23 lata dobre warunki ale nie potrafi zrobić żadnego manewru pod koszem,nie nadaje sie na ten moment na Europe i tyle.
A do kolegi z Gdyni to forum jest po to żeby wyrażać opinie widziane okiem kibica a nie lizać tyłki innym.Naprawdę mało mnie interesuje czy ktoś Cię tu lubi czy nie i jak będę miał ochotę (a będę miał to) to skrytykuje albo pochwale kogo mi sie będzie chciało.

AG

żadnego porządnego manewru to nie potrafi żadna polska środkowa -

Jedno jest pewne - jeśli juz mówimy o kadrowiczkach - obecna reprezentacja to nie są koszykarki które mają najwieksze umiejętności...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 22 sierpnia 2008, 16:02

walker pisze:Na meczu basketu nie interesuje mnie czy ktoś jest z Bałtyku,Lechii czy Arki a tacy właśnie są kibicami Lotosu

Chyba mówisz sam za siebie... a licytowanie się, kto ma gdzie przyjaciół wśród kibiców piłkarskich, to nie na tym forum raczej...
ObrazekObrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 sierpnia 2008, 16:28

woow walker jestes max :) wiesz ja nic nie mwoie ale zmiany w nazwie klubu to nie swiadczy o jej wielkosci, ze co roku idziecie do przodu..bo jakby to przelozyc na ligi pilkarskie i inne to kibice by cie wysmiali i nazwali wasz klub sprzedajną k**** bez obrazy dla kogokolwiek ;) to tylko taka odp dla walkera ... bo to ze sponsorzy sie zmieniaj w koszykowce to wiemy nie od dzis ale nie zawsze swiadczy to o wielkosci klubu ;) wiec prosze cie bo mowisz jakbys naprawde w to wierzyl

mały offtop

to powiadasz ze masz przyjaciół w Legii i Widzewie zastanawiające... i w Łks-ie ? a co z Wisełka ? bo ja to myślałem ze pomiędzy niektórymi to są duże kosy ale widocznie wiele sie zmieniło teraz pewnei te euro nadchodzące pogodziło kibiców i każdy z kazdym rozmawia i sie cieszy ;) ale mniejsza z tym Walker przyjaciel ludu ;) ciesze ze dajesz przykład innym :)

p.s. koszykarz ciebie tez nikt nie przebije ;) ....weź juz odpusc ten temat z Waligórska bo naprawdę to jest męczące tłumaczenie ci ze po prostu na dzień dzisiejszy jest pani Krysiewicz a pani Waligorska czeka na sezon i zobaczymy co w tym sezonie zdziała bo w zeszłym z rożnych powodów to jakoś cicho o niej było i za duzo nie pokazała wiec nie widzę przesłanek zeby powoływać dziewczynę która grała tylko w meczach bez stawki lub z musu gdy lotos stracil główną rozgrywajke naprawdę odpuść
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”