Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 08 stycznia 2011, 16:05

adrenalina pisze:Pozdrowienia od Mirny Mazić prosto z Aten

Oby jej się wiodło,bo jak życie(to sportowe również) pokazało to czasami wystarczy zmiana klimatu(tego pogodowego też?) i wszystko wraca na właściwe tory.Mirna długo bez pracy nie była,a Micaela Cocks jest już chyba w domu po krótkiej przygodzie we francuskim Calais.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 09 stycznia 2011, 20:43

Nie spodziewajmy się wielkich transferów. Zawodniczka która przyjdzie, o ile do tego w ogóle dojdzie, będzie tylko uzupełnieniem składu. Do końca stycznia pozostało jeszcze trochę czasu, więc może w tej kwestii coś się zmieni, ale póki co, sytuacja wygląda tak, a nie inaczej...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 stycznia 2011, 20:49

adrenalina pisze:Nie spodziewajmy się wielkich transferów. Zawodniczka która przyjdzie, o ile do tego w ogóle dojdzie, będzie tylko uzupełnieniem składu.

taki scenariusz też brałem pod uwagę,ale realnie patrząc bez dobrej "czwóreczki" ciężko będzie wskoczyć na podium.Przy dobrym transferze mielibyśmy dwa wzmocnienia zarazem,bo jestem pewien,że środkowe grałyby też zupełnie inaczej.Każdą decyzję działaczy zrozumiem-finanse.
PS.Energa zostanie niedługo sponsorem piłkarzy.....Olimpii Grudziądz.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 stycznia 2011, 20:57

hmm... odeszły Gulak i Mazić - ok - przyjdzie jedna i to jakieś uzupełnienie ?

To jakby Gulak i Mazić dostały - to co ? za friko by grały , czy klub by popadł w długi ?

Gulak i Mazić - jednak kilka tysięcy Euro/Dolców kosztowały i w ich miejsce po zsumowaniu kasy powinno się zatrudnić - jedną lecz konkretną.

Przecież nie mamy żadnej ,,4'' :!: Proponuje jeszcze podziękować jakiejś obwodowej - bo przecież jak przychodzi co do czego to i tak jest lipa. A tylu aż nam zawodniczek na pozycje 1-3 niepotrzeba - przecież na maksa z Olszak - to jest ich aż ...9 . A wystarczyłoby ..6 . Po dwie zawodniczki na każdą pozycje w zupełności wystarcza. A ja jest ??

Na pozycje 1-3 są po 2-3 zawodniczki , ,,4'' nie mamy żadnej i tylko na centrze - ilościowo dobrze wygląda.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 09 stycznia 2011, 21:25

ja wiem tyle ze bedzie to europejka.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 stycznia 2011, 21:26

dobra europejka bez klubu z chęcią grania w Toruniu? albo macie tyle kasy, albo transfer będzie naprawdę bez rewelacji...

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 09 stycznia 2011, 21:30

Kuba pisze:dobra europejka bez klubu z chęcią grania w Toruniu? albo macie tyle kasy, albo transfer będzie naprawdę bez rewelacji...

boisko zweryfikuje, ale zdaje się, że druga opcja...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 stycznia 2011, 21:32

adrenalina pisze: ale zdaje się, że druga opcja...

opcja a la Mazić tylko mniej kasy weźmie? :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 09 stycznia 2011, 21:34

Kuba pisze:dobra europejka bez klubu z chęcią grania w Toruniu? albo macie tyle kasy, albo transfer będzie naprawdę bez rewelacji...

Kuba ale kto powiedział ze musi być bez klubu?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 stycznia 2011, 22:20

chodzi po prostu o to, że dobre europejki są w cenie. poza tym dobre europejki zazwyczaj nie mają problemu ze znalezieniem klubu. byc może kuszą ją wasze puchary, ale zdziwię sie bardzo, jeśli będzie to jakiś gracz naprawdę fajnego formatu, który realnie wzmocni wasz zespół...

no ale zobaczymy

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 stycznia 2011, 22:31

hermes46 pisze:

Kuba ale kto powiedział ze musi być bez klubu?

wykupicie kontrakt?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 stycznia 2011, 22:44

Rozmowa z Elmedinem Omaniciem

W lidze jest pozamiatane

Filip Łazowy: 2011 rok rozpoczął się udanie dla katarzynek. Zespół wygrał dwa mecze - jeden w pucharze Polski a drugi w lidze...

Elmedin Omanic: Zgadza się. Dobrze, że udało nam się wygrać te dwa mecze. Zawodniczki wracają do zdrowia i to przekłada się na naszą lepszą grę. W Lesznie zabrakło Moniki Krawiec, Magdaleny Radwan i Jeleny Maksimovic i przegraliśmy. Dzisiaj byliśmy w pełnym składzie i było widać różnicę.

Energa walczy na trzech frontach: w lidze, pucharze Polski i Euro Cup. Które rozgrywki są najważniejsze? Starczy sił na wszystkie rozgrywki?

- Ja mam taki charakter, że zawsze chcę wygrywać. I myślę, że zawodniczki są podobnego zdania. Dlatego w każdych rozgrywkach postaramy się zajść jak najdalej. W Euro Cup już udało nam się osiągnąć najlepszy wynik w historii, ale to mnie wcale nie zadowala. Chcę więcej. Dlatego niczego nie odpuścimy i będziemy grali o zwycięstwo w każdym spotkaniu.

Z zespołu odeszły dwie koszykarki. Za to Energę ma wzmocnić jedna zawodniczka. Wiadomo kiedy?

- Myślę, że w ciągu czterech dni będzie wszystko jasne. Na 90 procent mamy już wszystko pozałatwiane.

O formę zespołu kibice mogą być chyba spokojni. Najważniejsze jest to, aby zdrowie zawodniczkom dopisywało...

- Tak. Ma pan rację. Chciałbym bardzo, aby wreszcie omijały nas kontuzje. Zwłaszcza te bardzo poważne. To bardzo przeszkadza w pracy i burzy cały plan gry. Ale tego nie da się przewidzieć. Trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Jak oceni pan roszady w składach podczas okienka transferowego?

- Dla mnie niespodzianką jest sytuacja jaka ma teraz miejsce. Przed sezonem twierdziłem, że jak przegrają ekipy z Krakowa i Gorzowa to będą sensacje. Teraz okazuje się, że w tej ostatniej drużynie są duże kłopoty. Odeszły dwie zawodniczki i moim zdaniem wszystko jest pozamiatane. Wisła Can/Pack z Jeleną Leuczanką w składzie będzie nie do zatrzymania w lidze. W Eurolidze też mogą wiele zwojować, czego im życzę. Natomiast coraz lepiej wygląda sytuacja w Gdyni. przyszedł nowy, znakomity szkoleniowiec i solidne transfery. To spowoduje, że rywalizacja będzie jeszcze trudniejsza.

Rozmawiał Filip Łazowy

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 stycznia 2011, 09:12

Trener Omanić po świętach przywiózł swoją transferową opcję. 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 stycznia 2011, 11:52

Anna i Kuba a nie można rozwiązac kontaktu? Można.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 10 stycznia 2011, 11:57

czyli sprowadza się to wówczas do tego, że będzie ona (chwilowo) bez klubu - tak jak napisałem ;)

tak jak z Leuczanką było. miała kontrakt w Gorzowie, ale wszyscy w koło wiedzieli, że kwestią czasu jest, kiedy go nie będzie. kluby podjęły z nią rozmowy i Wisła podpisała, kiedy ta była już bez klubu.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”