TRANSFERY - 2005/2006 - dyskusja

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Alexxx

Postautor: Alexxx » 01 czerwca 2005, 19:59

WYSOKI pisze:Tomasz Herkt trenerem PZU Polfy

Tak jak się wszyscy spodziewali, nowym szkoleniowcem PZU Polfy został Tomasz Herkt. Zastąpił on na stanowisku Tadeusza Aleksandrowicza, który rok temu objął tę posadę. Jednak po fatalnym sezonie pabianiczanek i zajęciu przez nie 4. miejsca, zrezygnował z funkcji. Herkt w minionym sezonie był II trenerem męskiej drużyny EBL, Astorii Bydgoszcz. Zacznie on prowadzić pabianicki klub od 1 czerwca.

Tomasz Herkt - urodzony w 1956 roku, skończył Akademię Wychowania Fizycznego w Poznaniu. W latach 1991-97 był szkoleniowcem koszykarek Olimpii Poznań, z którymi dwa razy zdobył złoto Mistrzostw Polski, a w sezonie 1992/93 dotarł do finału Pucharu Ronchetti. Po opuszczeniu Olimpii, został asystentem Stilonu Gorzów, skąd trafił do Polpharmy Gdynia. Po okresie rozłąki z kobiecą koszykówką, w sezonie 2003/2004 był głównym coach'em zespołu Starego Browaru Poznań, z którymi wywalczył srebro MP.

Herkt był trenerem reprezentacji Polski w latach 1996-2003. W roku 1999 kadra osiągnęła największy sukces - Mistrzostwo Europy.

Źródło wiadomości: Życie Pabianic

Szykuje się AZS_Stary Browar"-bis w Pabianicach. Jeszcze tylko brakuje Ciecierskiej i Trafimowej. :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 czerwca 2005, 17:33

Alexxx pisze:
WYSOKI pisze:Tomasz Herkt trenerem PZU Polfy

Tak jak się wszyscy spodziewali, nowym szkoleniowcem PZU Polfy został Tomasz Herkt. Zastąpił on na stanowisku Tadeusza Aleksandrowicza, który rok temu objął tę posadę. Jednak po fatalnym sezonie pabianiczanek i zajęciu przez nie 4. miejsca, zrezygnował z funkcji. Herkt w minionym sezonie był II trenerem męskiej drużyny EBL, Astorii Bydgoszcz. Zacznie on prowadzić pabianicki klub od 1 czerwca.

Tomasz Herkt - urodzony w 1956 roku, skończył Akademię Wychowania Fizycznego w Poznaniu. W latach 1991-97 był szkoleniowcem koszykarek Olimpii Poznań, z którymi dwa razy zdobył złoto Mistrzostw Polski, a w sezonie 1992/93 dotarł do finału Pucharu Ronchetti. Po opuszczeniu Olimpii, został asystentem Stilonu Gorzów, skąd trafił do Polpharmy Gdynia. Po okresie rozłąki z kobiecą koszykówką, w sezonie 2003/2004 był głównym coach'em zespołu Starego Browaru Poznań, z którymi wywalczył srebro MP.

Herkt był trenerem reprezentacji Polski w latach 1996-2003. W roku 1999 kadra osiągnęła największy sukces - Mistrzostwo Europy.

Źródło wiadomości: Życie Pabianic

Szykuje się AZS_Stary Browar"-bis w Pabianicach. Jeszcze tylko brakuje Ciecierskiej i Trafimowej. :lol:

Tofi zostaje w Kraku 8) , wiec nie będzie to 100% Stary Browar Bis :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 czerwca 2005, 22:24

Szkoda ze Tofi do nas nie wróci. :cry:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 03 czerwca 2005, 13:53

Ciekaw jestem co teraz będzie jeżeli odeszły od nas dwie znakomicie grające zawodniczki które stanowiły jakby filar podtrzymujący cały zespół w mobilizacji itd. :cry:

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 04 czerwca 2005, 15:21

Anna Kędzior Odra - CCC (pewne)
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 czerwca 2005, 15:37

qiero pisze:Anna Kędzior Odra - CCC (pewne)

Z tego co pamiętam to Kędzior już raz przechodziła do CCC, a to przejście było wybitnie nieudane.Ponoć nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki więc... czas pokaże jak będzie wyglądała gra Ani..

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 04 czerwca 2005, 15:41

DOkładnie tak było i tak bywa. Jednak życzę jej wszystkiego najlepszego w nowym-starym klubie, choć nie ukrywam, że chętnie widziałbym ją z powrotem w Brzegu.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 04 czerwca 2005, 16:54

Moim zdaniem jej transfer bedzie niewypałem. W Brzegu była gwiazda a tam czuje ze duzo nie pogra

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 04 czerwca 2005, 16:59

GURU pisze:Moim zdaniem jej transfer bedzie niewypałem. W Brzegu była gwiazda a tam czuje ze duzo nie pogra

Na pewno nie będzie tam grała tak dużo jak u nas.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 czerwca 2005, 17:06

No ale jednak będzie grała o wyższe cele w silniejszym zespole (teoretycznie). Nie mozna tak od razu odbierać jej szans.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 04 czerwca 2005, 18:40

GURU pisze:Moim zdaniem jej transfer bedzie niewypałem. W Brzegu była gwiazda a tam czuje ze duzo nie pogra

moim zdaniem nasz tegoroczny transwerowy niewypal juz nastapil... a przyjscie Ani mnie cieszy i wbrew temu co sie mowi moze odgrywac wazna role w zespole
- jak dla mnie pierwszopiatkowa zawodniczka (puki co, bo budowa zespolu trwa i nie mozna jeszcze niczego wykluczyc).

pamietajcie, ze co nie co sie zmienilo od czasu kiedy Dolores u nas ostatnio grala... mam namysli osobe pierwszego trenera :) Nowakowski nie zamyka dziewczyn w schematach Spisackiego, wiec i Ania bedzie miala wieksza mozliwosc do pokazania swoich umiejetnosci.

reasumujac: WITAMY PONOWNIE :D
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2005, 19:08 przez brzydki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 czerwca 2005, 19:04

brzydki pisze:moim zdaniem nasz tegoroczny transwerowy niewypal juz nastapil...
??? Można prosić o zdradzenie któż jest owym niewypałem?
Obrazek
Obrazek

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 04 czerwca 2005, 19:06

Mikey pisze:
brzydki pisze:moim zdaniem nasz tegoroczny transwerowy niewypal juz nastapil...
??? Można prosić o zdradzenie któż jest owym niewypałem?

jak dla mnie przybycie Agnieszki Jaroszewicz oraz zrezygnowanie z Agi Palki

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 czerwca 2005, 19:28

Jeśli dla Ciebie przyjście Agnieszki jest niewypałem to sorry cos cienko u Ciebie z rozeznaniem. Guśka to jeden z najlepszych obrońców ligi, fakt że nie grała ostatnio za duzo to kwestia ustawienia drużyny przez pana Aleksandrowicza. Duże doświadczenie, wspaniały "plaster" dla najlepszych snajperów. Nawet jeśli nie jest tą zawodniczką co kiedys, nie znaczy ze jest niewypałem. Wybacz ale Jasnowska która gra w CCC nie dorasta jej teraz do pięt. I chyba proponowałbym nie bujać tak mocno w obłokach. To ze zdobyliscie brąz nie znaczy jeszce że będziecie przebierać teraz na rynku transferowym jak w ulęgałkach. Niejeden zespół chetnie widziałby Guśke u siebie... ale widac fanom CCC to juz nie wystarcza :? Ech...
Obrazek

Obrazek

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 04 czerwca 2005, 19:52

Mikey pisze:Jeśli dla Ciebie przyjście Agnieszki jest niewypałem to sorry cos cienko u Ciebie z rozeznaniem. Guśka to jeden z najlepszych obrońców ligi, fakt że nie grała ostatnio za duzo to kwestia ustawienia drużyny przez pana Aleksandrowicza. Duże doświadczenie, wspaniały "plaster" dla najlepszych snajperów. Nawet jeśli nie jest tą zawodniczką co kiedys, nie znaczy ze jest niewypałem. Wybacz ale Jasnowska która gra w CCC nie dorasta jej teraz do pięt. I chyba proponowałbym nie bujać tak mocno w obłokach. To ze zdobyliscie brąz nie znaczy jeszce że będziecie przebierać teraz na rynku transferowym jak w ulęgałkach. Niejeden zespół chetnie widziałby Guśke u siebie... ale widac fanom CCC to juz nie wystarcza :? Ech...

moze faktycznie z tym niewypalem troche przesadzilem, ale wkurzylo mnie z gory spisywanie na straty przyszlego sezonu dla Dolores...przepraszam :oops:

wcale nie chodzi tez o to, ze nam sie w glowach poprzewracalo po zdobyciu medalu. jaki jest rynek polskich zawodniczek kazdy, kto choc troche interesuje sie koszem zdaje sobie sprawe. chodzi o to, ze duzo sie mowilo, ze nalezy przede wszystkim zachowac dotychczasowy sklad + jakies powazne wzmocnienie. niestety nic z tego nie wyszlo. napalili sie na Laciejewska i znowu lipa... jak widac zdecydowanie latwiej pozyskac koszykarke po 30-tce :roll:
moim zdaniem powinni siegnac po kogos nowego np z zagranicy... ogolnie jestem za dziewczynami z polski, ale jesli ma to byc zawodniczka (nie ukrywajmy) powoli schodzaca z parkietow, to wole kogos mlodszego na dluzej. sila naszego zespolu bylo zgranie oraz stabilizacja skladu - tylko w tym mozna upatrywac szans w walce z druzynami o znacznie wiekszych finansach.

co do Ilony Jasnowskiej. bylem przekonany, ze przejscie Jaroszewicz oznacza rozstanie z Jancia... a jednak nie. srednia wieku w zespole idzie w gore, a to jeszcze nie koniec ruchow kardowych... stad to moje niezadowolenie.

pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”