TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 maja 2008, 10:20

Jak Wielebna odejdzie z Wisły to ja już nie kumam tego sportu kompletnie.. Rozumiem wtedy, że chce nam dać szansę odzyskać tytuł :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 maja 2008, 11:47

Wielebna w tym sezonie grała w wiśle jakieś 550 minut. Średnio to daje jakieś 16 minut na mecz. To nie jest mało, zważywszy na to, że wisla dysponuje siklnym skladem.

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 maja 2008, 11:49

hellraiser pisze:
pepe1 pisze:WIELEBNOWSKA - ENERGA

Akurat mimo wszystko Wielebnowską bym zostawił na miejscu działaczy Wiśle.Bardziej pozbyłbym się Pałki.

Aczkolwiek najbardziej pamięta się Wielebnowską z finałów gdzie otarła się o MVP a nie z tego ze gra świetnie "raz na trzy miesiące". Jeżeli zrobiłaby miejsce dla jakieś młodej podkoszowej Polki to paradoksalnie mogłoby to wyjść Wiśle na zdrowie, tyle że inne bardziej zasłużyły na zrobienie miejsca.
Są plusy i minusy.

gdyby nie kontrakt Pałki z Wislą to OBYDWIE : Pałka i WIELEBNA byłyby w ENERDZE. a tak tylko ANIA Wielebnowska przyjdzie - jednym z powodów jest też KASA oczywiście.

Ale innym powodem jest że WIELEBNA zbyt dużo grzała ŁAWE ...

PS. za to ANNA DE FORGE - jesli Wisła z niej zrezygnuje to bedzie grala w RYBNIKU !!!! RYBNIK planuje tez zakup CHASITY MELVIN i VERONIKE BORTELOVĄ !!!! UMOWY są bliskie finalizacji !!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 11 maja 2008, 11:50

pepe1 pisze:
PS. za to ANNA DE FORGE - jesli Wisła z niej zrezygnuje to bedzie grala w RYBNIKU !!!! RYBNIK planuje tez zakup CHASITY MELVIN i VERONIKE BORTELOVĄ !!!! UMOWY są bliskie finalizacji !!!

a nie w Koronie?
przestańmy fantazjować, marzyć, mieć halucynacje...apeluje o realizm (nie magiczny :wink: )
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 maja 2008, 11:52

Chasity Melvin to już rok temu prawie grała w Enerdze a ADF w Polkowicach 8)
tiaaa, Wielebna tak grzała ławę w Wiśle, że hej.
ludzie to mają fatazję.
i przy okazji- uwielbiam wpisy niezalogowanych w temacie transfery.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 maja 2008, 11:53

Czyli Rybnik planuje powalczyć o medale.
Energa zresztą też. Gorzów i leszno na pewno sie nie poddadza.
Czyli skonczy sie dominacja Wisły i Lotosu, w tym senisie, ze nie będą już wygrywać obie druzyny takiej ilosci spotkań.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 11 maja 2008, 11:59

z młodych czyli po '85 będzie Kotnis ( za Dorote) i zostaje miejsce na kogoś na rozegranie ( za Agate) pewnie Gajdosz i mając w perspektywie 2 polki na parkiecie pozbycie sie kogoś z tandemu: Krawiec-Wielebna-Pałeczka-Kobryń byłoby idiotyzmem!! wierzę, że Wojt tak samo uważa.
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 maja 2008, 12:00

W Toruniu proponuję już zacząć świętować MP, i starać się o Euroligę, jak to było przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu :)

z młodych czyli po '85 będzie Kotnis ( za Dorote) i zostaje miejsce na kogoś na rozegranie ( za Agate) pewnie Gajdosz i mając w perspektywie 2 polki na parkiecie pozbycie sie kogoś z tandemu: Krawiec-Wielebna-Pałeczka-Kobryń byłoby idiotyzmem!! wierzę, że Wojt tak samo uważa.

wszystko wskazuje na to, że dwie młode to Aneta Kotnis i Edyta Błaszczak, która wróci z wypożyczenia.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 11 maja 2008, 12:12

ann pisze:W Toruniu proponuję już zacząć świętować MP, i starać się o Euroligę, jak to było przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu :)

A wiesz, zę w Toruniu to całkiem mozliwe :D :D :D
przed ubieglym sezonem hucznie mowilo sie o najwiekszym sukcesie w historii klubu , czyli awqansie do czolowj czworki.Wg zapowiedzi prezesa w przyszlym sezonie mial byc medal, a za dwa lata euroliga :D :D Ciekawe czy prezes Krystek jeszcze podtrzymuje swoje zdanie z lata ubiegłego roku. :D :D

Ja musze powiedziec, że w te opowiesci trenera od początku nie wierzylem.Dobra gra w sparingach i solidne zawodniczki jednak tchnęla we mnie cień nadzieji, że moze być dobrze. pOczatek sezonu jednak zweryfikowal wszystko.dopiero przyjscie Prabuckiego pozwolilo nam kibicom uwierzyc, że ten sezon jeszcze nie jest stracony, później był Blajet, zwyciestwo w Krakowie , i znowu wszyscy zaczęli mówić o awansie do 8, a moze nawet i wyżej.I wiadomo co z tego wyszłó.

Dlatego przed przyszlorocznymi rozgrywkami nie ma co sie ekscytować, bo silny będzie nie tylko Torun, Rybnik , Lotos i Wisła - choć te drużyny, teoretycznie- sądzac po przymiarkach transferowych - powinny być najmocniejsze. Wszystko pokaze jednak sezon.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 11 maja 2008, 12:37

ann pisze:nie wiem sienot ile meczy Wisły w tym sezonie widziałeś, ale sądząc po wpisie to żadnego.

a co do Wielebnej, mam nadzieje że plota. nie wyobrażam sobie Wisły bez tej zawodniczki.
droga Ann! nie jestem takim ultrasem Wisły, żeby ogladać każdy mecz, ale powiedzmy sobie Wielebnowska grała mniej w tym sezonie, a co będzie jak Wisła kupi kogos extra :?: może Ania mysli już na przyszłość :?: wiem wiem ona jest u was takim dobrym duchem tylko nie wiem czy działacze o tym wiedzą :?: pozdrawiam :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Szczery

Postautor: Szczery » 11 maja 2008, 12:39

nie mam pytań jak napinka ;na pewno Wielebna przejdzie do Torunia a ADF już dawno podpisała kontrakt z Rybnikiem... Wszyscy dobrze wiemy , że wszystko zależy od Wisły bo budżet ma w tej lidze największy i nie ma dyskusji , jedyną szansą , że Wielebna pójdzie jest to że MY z niej zrezygnujemy i jak już coś to poszłaby za granice bądź do Lotosu bo tylko ten klub aktualnie mógłby zatrudnić tą zawodniczkę. Wielebnowska oczywiście zostanie w Wiśle chociażby za to co pokazała w finale (już nie mówię o zmianach , że 2 polki muszą być). Aczkolwiek takie sensacje czasami fajnie sie czyta gdyż nudno jest sezon sie skończył to można poplotkować ale błagam bez przesady...;) P.S podobno Mięta pojechał to Rosji w sprawie kontraktu z Bibrzycką ,a Holdsclaw telefonicznie potwierdziła swój transfer do Wisły od nowego sezonu XD

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 maja 2008, 12:41

ja w ogóle nie jestem ultrasem Wisły, to tak żeby była jasność.

kogo extra Wisła może kupić jak Wielebna jest jedną z najlepszych Polek na swojej pozycji? i nie zapominajmy o przepisie o 2 Polkach na parkiecie.
tyle ode mnie na ten temat :)

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 11 maja 2008, 12:48

sienot pisze:nie jestem takim ultrasem Wisły, żeby ogladać każdy mecz,

nie używaj pojęć których nie rozumiesz :roll:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 11 maja 2008, 12:48

ann pisze:ja w ogóle nie jestem ultrasem Wisły, to tak żeby była jasność.

kogo extra Wisła może kupić jak Wielebna jest jedną z najlepszych Polek na swojej pozycji? i nie zapominajmy o przepisie o 2 Polkach na parkiecie.
tyle ode mnie na ten temat :)
no Age Pałke i Leciejewską :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 11 maja 2008, 12:50

sienot pisze:no Age Pałke i Leciejewską :P

Agnieszkę to Wisła już ma, a że Lecie puści Mieczysław to wątpie. :P
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”