TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 05 maja 2009, 22:23

Mozarthio pisze:Primo jak słysze takie gatki szmatki koszykarza ze dziwi sie ze Walich chce przyjsc do Leszna albo teksty ze wszyscy poza tą pierwsza 3 mieli kłopoty finansowe...czlowieku ogarnij sie totalnie albo naprawde zamilcz, skad ty wiesz jaki klub jakie mial bilanse finansowe? TO ze w Rybniku zabrakło kasy no coż to juz wina ich polityki pienieznej sciaganie gwiazd itp...

a wez sobie wyobraz ze w Lesznie nie byl otzw kłopotów finansowych tylko ktoś powiedzial skoro jestesm w play off a dolar poszed ł w góre zaoszczedzmy pieniadze bedzie na nastepny sezon, i zeby nie byl oze bajeczki opowiadam mam te info z pierwszej reki od jednego z dzialaczy... my akurat nie mielismy problemow finansowych. Max 5 miejsce moglismy zdobyc i pewnie bysmy je zdobyli gdyby Ashley zostala i White i na tym 6 miejscu by był Torun...wiec teraz sie zastanawiam czemu taka wielka gwiazda Pawlak sie tak poniza i przechodzi do Torunia ? masakra co nie ?
Odpowiedz mi wszechzorientowany czy srodki finansowe włozone przez Torun i uzyskanie koncowego meijsca zadowolilo dzialaczy? zwlaszcza przy tym budzecie co prawda nei wiem ile wynosi ale był dosc spory bo gwiazdy za free nie graja ...

Jka zwykle koszykarz wie zawsze lepiej nie chce mi sie wałkowac tych kolejnych sporow i po raz kolejny udowadniac ci ze sie mylisz no ale coz w zeszlym juz sezonie kilka razy polegles np
kto jest lepszy Coleman ...Shields , gdzie Coleman z checia wróci i o kim sie dobrze wypowiada. Heh poprostu jestes zajefajny. :)

no ale niestety 8 miejsce :) Rybnik 7 :) Poznan :) Torun 5 :) i tutaj nie gdybaj sobie . bo Gdybym Rybnik mial dalej pieniadze to nic nie wiadomo gdzie by skonczyl :D

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 05 maja 2009, 22:59

Jasny pisze:no ale niestety 8 miejsce :) Rybnik 7 :) Poznan :) Torun 5 :) i tutaj nie gdybaj sobie . bo Gdybym Rybnik mial dalej pieniadze to nic nie wiadomo gdzie by skonczyl :D

Gdyby Rybnik miał pieniądze, to Polkowic pewnie by nie było w półfinałach...
Co za różnica, czy miejsce 5 czy 8? Żadna. Wszyscy przegrani play-offów. Mecze o pietruszkę w ogóle nie powinny się odbywać, bo to tylko ze szkodą dla tego sportu. No ale co niektórzy się szczycą tym 5-tym miejscem. Jak ktoś tam napisał "Piąta siła w lidze". :roll: Ja bym powiedział nawet "piąta potęga ligi". Strach się bać. :lol:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 06 maja 2009, 08:18

patrese pisze:
Jasny pisze:no ale niestety 8 miejsce :) Rybnik 7 :) Poznan :) Torun 5 :) i tutaj nie gdybaj sobie . bo Gdybym Rybnik mial dalej pieniadze to nic nie wiadomo gdzie by skonczyl :D

Co za różnica, czy miejsce 5 czy 8? Żadna. Wszyscy przegrani play-offów. Mecze o pietruszkę w ogóle nie powinny się odbywać, bo to tylko ze szkodą dla tego sportu. No ale co niektórzy się szczycą tym 5-tym miejscem. Jak ktoś tam napisał "Piąta siła w lidze". :roll: Ja bym powiedział nawet "piąta potęga ligi". Strach się bać. :lol:

jesteś żałosny - tyle powiem - druga zrzęda z Leszna.

Pewnie że cieszymy się z 5 miejsca - bo to wyrównanie najlepszego wyniku w historii koszykówki Torunia.

PS. Mozarthio i Patrese - skończcie ten temat......

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 06 maja 2009, 13:13

patrese pisze:

ale teraz dowaliles glupota :roll: to z tego wynika ze gdyby np. ŁKS czy tez Pabianice albo Brzeg zajely 5 lub 6 miejsce to bylyby wielkimi przegranymi play-off :?: a zdarzylo sie w historii Brzeskiej koszykowki 5 najlepsze miejsce w historii i to byl wielki sukces a o 8 miejscu czy 7 raczej by sie nie mowilo do dzis wiec nie rozumiem stwierdzenia ze czy 5 czy 8 to nie ma roznicy to moze wogole po co grac sezon caly lepiej od razu rozegrac rozgrywke miedzy 4 najlepszymi i rozdac pomiedzy nimi medale i spokoj :roll:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 06 maja 2009, 14:31

patrese pisze:Gdyby Rybnik miał pieniądze, to Polkowic pewnie by nie było w półfinałach...

hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

przeciez wogole w sporcie nie ma to roznicy czy jestes 5 czy 235, licza sie tylko medale a reszta to tam nie istotna co nie? :D

Przegrani play-off to zespoly ktore nie odniosly w nich zadnego zwyciestwa lub/i zajely w nich ostatnie miejsce - w tym sezonie jest to leszno. Zal ci sciska bo to nie tecza jest na 5 miejscu i dlatego reszta to nie istotna jest. malo sie chyba sportem zajmujesz czlowieczku...
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 06 maja 2009, 15:18

koszykarz pisze:jesteś żałosny - tyle powiem - druga zrzęda z Leszna.

Pewnie że cieszymy się z 5 miejsca - bo to wyrównanie najlepszego wyniku w historii koszykówki Torunia.

Składam w takim razie spóźnione ale szczere do bólu gratulacje za mega sukces klubu Energa Toruń czyli zajęcie piątego, a nie ósmego miejsca - na ręce największego krzykacza z tego miasta, którego serdecznie pozdrawiam. :wink: :lol:

FAN PLKK pisze:
ale teraz dowaliles glupota :roll: to z tego wynika ze gdyby np. ŁKS czy tez Pabianice albo Brzeg zajely 5 lub 6 miejsce to bylyby wielkimi przegranymi play-off :?: a zdarzylo sie w historii Brzeskiej koszykowki 5 najlepsze miejsce w historii i to byl wielki sukces a o 8 miejscu czy 7 raczej by sie nie mowilo do dzis wiec nie rozumiem stwierdzenia ze czy 5 czy 8 to nie ma roznicy to moze wogole po co grac sezon caly lepiej od razu rozegrac rozgrywke miedzy 4 najlepszymi i rozdac pomiedzy nimi medale i spokoj :roll:

Jeśli walka o "zaszczytne" piąte miejsce jest tak interesująca, to może grajmy jeszcze do 4 zwycięstw... :roll:
Jest tabela po sezonie zasadniczym, więc nie widzę problemu ustalenia miejsc 5-8.
Play-out przerwano w połowie, bo wyłoniono spadkowicza wcześniej i OK. Według Ciebie pewnie powinni grać do końca, żeby sprawiedliwe powalczyć o kolejność miejsc 9-12, tak :?: :roll:

FAIR PLAY pisze:hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

przeciez wogole w sporcie nie ma to roznicy czy jestes 5 czy 235, licza sie tylko medale a reszta to tam nie istotna co nie? :D

Przegrani play-off to zespoly ktore nie odniosly w nich zadnego zwyciestwa lub/i zajely w nich ostatnie miejsce - w tym sezonie jest to leszno. Zal ci sciska bo to nie tecza jest na 5 miejscu i dlatego reszta to nie istotna jest. malo sie chyba sportem zajmujesz czlowieczku...

Widzisz synku, mam to centralnie w dupie czy Tęcza będzie na miejscu piątym czy ósmym. Sezon był mierny i z tym się w Lesznie wszyscy pogodzili. Żadne 5 miejsce nie dałoby satysfakcji po tym, co oglądaliśmy. Dlatego m.in. leszczyńskie Amerykanki nie zagrały w tych "najważniejszych" meczach sezonu, a trener potraktował te spotkania szkoleniowo pod kątem nowego sezonu.
A Ty powinieneś wiedzieć, skoro tak sportem się interesujesz, że taka np. PLK czy Ekstraliga żużla meczów fazy play-off 5-8 nie przewidują. I mają się zdecydowanie lepiej niż PLKK.

P.S. Przepraszam za wyjście poza temat- to tylko jedna odpowiedź. Już więcej nie będę, obiecuję. :)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 06 maja 2009, 19:19

patrese pisze:
koszykarz pisze:jesteś żałosny - tyle powiem - druga zrzęda z Leszna.

Składam w takim razie spóźnione ale szczere do bólu gratulacje za mega sukces klubu Energa Toruń czyli zajęcie piątego, a nie ósmego miejsca - na ręce największego krzykacza z tego miasta, którego serdecznie pozdrawiam. :wink: :lol:

FAN PLKK pisze:

Jeśli walka o "zaszczytne" piąte miejsce jest tak interesująca, to może grajmy jeszcze do 4 zwycięstw... :roll:
Jest tabela po sezonie zasadniczym, więc nie widzę problemu ustalenia miejsc 5-8.
Play-out przerwano w połowie, bo wyłoniono spadkowicza wcześniej i OK. Według Ciebie pewnie powinni grać do końca, żeby sprawiedliwe powalczyć o kolejność miejsc 9-12, tak :?: :roll:

FAIR PLAY pisze:hahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Widzisz synku, mam to centralnie w dupie czy Tęcza będzie na miejscu piątym czy ósmym. Sezon był mierny i z tym się w Lesznie wszyscy pogodzili. Żadne 5 miejsce nie dałoby satysfakcji po tym, co oglądaliśmy. Dlatego m.in. leszczyńskie Amerykanki nie zagrały w tych "najważniejszych" meczach sezonu, a trener potraktował te spotkania szkoleniowo pod kątem nowego sezonu.
A Ty powinieneś wiedzieć, skoro tak sportem się interesujesz, że taka np. PLK czy Ekstraliga żużla meczów fazy play-off 5-8 nie przewidują. I mają się zdecydowanie lepiej niż PLKK.

P.S. Przepraszam za wyjście poza temat- to tylko jedna odpowiedź. Już więcej nie będę, obiecuję. :)

jezeli dla Ciebie walka o miejsca 5-8 nie jest interesujaca pomimo iz tam jest zespol z Twojego miasta to dobry z Ciebie kibic widze :wink: jednak jak widac miejsca po sezonie zasadniczym nie sa adekwatne do miejsc po play-off o czym swiadczy chocby spadek Leszna o jedna lokate w dol a i w rywalizacji Inei z Energa bylo ciekawie a glupota jedyna w play-offach jak dla mnie jest to ze zaliczone zostaly mecze z sezonu zasadniczego bo powinno sie zaczynac od 0-0 a nie np 0-2 bo to wtedy nie ma rzadnego sensu i to jest jedyny jak dla mnie minus tegorocznych play-off.. podjeles temat play-out o ktorym nic nie mowilem i wogole nie rozkminiam Twojej wypowiedzi ze powinni grac do konca zeby bylo sprawiedliwie ze ja niby tak mysle a przeciez zagrali do konca bo bylo wiadome ze Paby nie maja szans sie juz utrzymac wiec nie kminie co to ma wg Ciebie wspolnego z walka o miejsca 5-8 :roll: zastanow sie zanim cos napiszesz a jak nie interesuja Cie mecze o miejsca 5-8 to ich nie sledz i sie nimi nie interesuj na forum i po problemie bedzie a nie najezdzasz na ludzi z Torunia za to ze sie ciesza z 5miejsca bo to jest poprostu nie smaczne..
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 06 maja 2009, 19:26

Ty chyba nie wiesz co to jest koszykowka i walka o jak najwyzsze miejsce w lidze. Po co ty na mecze Leszna chodzisz jak graly o pietruszke juz ? co to za roznica czy wygraja czy przegraja ? to moze 1 liga ? Jakie wy mieliscie najwyzsze miejsce w Lidze ?

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 06 maja 2009, 20:51

argumenty do goscia nie trafiaja proponuje zakonczyc dyskusje i skupic sie na tramsferach :wink:
Obrazek

GorzówWlkp!
Nowy na forum

Postautor: GorzówWlkp! » 06 maja 2009, 21:03

FAIR PLAY pisze:argumenty do goscia nie trafiaja proponuje zakonczyc dyskusje i skupic sie na tramsferach :wink:

Chyba TRANSFERACH:D

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 06 maja 2009, 21:45

acha :x
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 maja 2009, 08:19

KOSZYKÓWKA Widzewianki do ŁKS Siemens
dziś
Drużyna koszykarek ŁKS Siemens AGD skończyła rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy na 10. miejscu, do końca walcząc o utrzymanie się w ekstraklasie. Aspiracje prezesa stowarzyszenia ŁKS Basket Women Marka Michalika i trenera Mirosława Trześniewskiego sięgają jednak wyższych lokat. Dlatego już teraz klub przystąpił do budowy nowej drużyny.

Trener Trześniewski jest zainteresowany pozyskaniem z pierwszoligowego MUKS Widzew wysokich zawodniczek: 20-letniej Marty Hylewskiej (190 cm wzrostu) i 25-letniej Aleksandry Pawlak (189 cm). Obie były wyróżniającymi się zawodniczkami minionych rozgrywek I ligi, w których Widzew walczył o awans do ekstraklasy.

(mk) - POLSKA Dziennik Łódzki

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 07 maja 2009, 08:27

koszykarz pisze:
Mozarthio pisze:Primo jak słysze takie gatki szmatki koszykarza ze dziwi sie ze Walich chce przyjsc do Leszna albo teksty ze wszyscy poza tą pierwsza 3 mieli kłopoty finansowe...czlowieku ogarnij sie totalnie albo naprawde zamilcz, skad ty wiesz jaki klub jakie mial bilanse finansowe? TO ze w Rybniku zabrakło kasy no coż to juz wina ich polityki pienieznej sciaganie gwiazd itp...

a wez sobie wyobraz ze w Lesznie nie byl otzw kłopotów finansowych tylko ktoś powiedzial skoro jestesm w play off a dolar poszed ł w góre zaoszczedzmy pieniadze bedzie na nastepny sezon, i zeby nie byl oze bajeczki opowiadam mam te info z pierwszej reki od jednego z dzialaczy... my akurat nie mielismy problemow finansowych. Max 5 miejsce moglismy zdobyc i pewnie bysmy je zdobyli gdyby Ashley zostala i White i na tym 6 miejscu by był Torun...wiec teraz sie zastanawiam czemu taka wielka gwiazda Pawlak sie tak poniza i przechodzi do Torunia ? masakra co nie ?
Odpowiedz mi wszechzorientowany czy srodki finansowe włozone przez Torun i uzyskanie koncowego meijsca zadowolilo dzialaczy? zwlaszcza przy tym budzecie co prawda nei wiem ile wynosi ale był dosc spory bo gwiazdy za free nie graja ...

Jka zwykle koszykarz wie zawsze lepiej nie chce mi sie wałkowac tych kolejnych sporow i po raz kolejny udowadniac ci ze sie mylisz no ale coz w zeszlym juz sezonie kilka razy polegles np
kto jest lepszy Coleman ...Shields , gdzie Coleman z checia wróci i o kim sie dobrze wypowiada. Heh poprostu jestes zajefajny. :)

Człowieku - od pewnego czasu wiecznie ZRZĘDZISZ . i uczepiłeś się mnie jak nikt inny .....

Z chęcią zobaczę w Lesznie i Walich , i Coleman, i Shields... .......Zazdrościsz czy co że reprezentantki Polski rozmawiają z Toruniem a nie Lesznem czy co ???

jakie reprezentantki ? Zasadniczo nic nei chce mówic ale do kadry powolana została Drzewińska i Walich która rozmawia z Lesznem , czego mam ci zazdroscic dziecko? że jestes najwiekszym omnibusem tego forum? ze po raz enty sie upokorzyles tekstem o reprezentantkach? hehe moje zdanie o gwiezdzie Pawlak jest jak najgorsze wiec nie zazdroszcze :) a dodatkowo zeby cie oświecic w Lesznie grają dziewczyny lub też grały do niedawna ktore kraj reprezentowały np Krysiewicz, Koc , Krężel, Mieloszyńska, czy też Czarnecka ..wiec wierz mi nie zazdroszcze ci ze macie w tej swojej druzynie az jedną reprezentantke Monike Krawiec + raz po raz brana pod uwage Waligorska, przemysl to sobie bo ten tekst z reprezentacja znow ci nie wypalil ;)
I do takich pozostalych ludkow 5 miejsce tak fajnei by byl oale nic by to nei dało poza jakas satysfakcją :) i nikt nikomu nie zazdrosci ze zdobył 5 miejsce , opanujcie sie ja moge zazdroscic Gorzowowi srebra bo tam mam czego a nie 5 miejsca ktore nic nikomu nie dało :) a tym bardziej mam duża satysfakcje ze ta druzyna z 8 miejsca pokonala w krajowym składzie niby gwiazdorski Torun u siebie :) to mi daje najwieksza satysfakcje ze wiem ba jestem pewien która druzyna jest lepsza :) ps. wielki kibicu koszykarzu dlaczego cie zaczepiam a bo juz sie przyzwyczailem do tego keidy cie zapraszalem na mecz do Leszna nawet dupska nie ruszyles pikniku malutki na forum kazdy cfaniak i madry ale slyszac albo neislyszac dopingu nawet u was na hali mam pelne wyobrazenie o twojej wiedzy jestes tak blisko druzyny i calej ligi a az tak daleko :) pozdrawiam
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 07 maja 2009, 08:48

simon pisze:KOSZYKÓWKA Widzewianki do ŁKS Siemens

Trener Trześniewski jest zainteresowany pozyskaniem z pierwszoligowego MUKS Widzew wysokich zawodniczek: 20-letniej Marty Hylewskiej (190 cm wzrostu) i 25-letniej Aleksandry Pawlak (189 cm). Obie były wyróżniającymi się zawodniczkami minionych rozgrywek I ligi, w których Widzew walczył o awans do ekstraklasy.

W I lidze to się i może wyrózniają, ale w E-klasie się raczej nie przydadzą.
Pawlak była już sprawdzana w Pabianicach i niestety nie dała rady.
Hylewska jest zdecydowanie słabszą zawodniczką od Pawlak, więc...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 maja 2009, 16:03

BasketFan pisze:
simon pisze:KOSZYKÓWKA Widzewianki do ŁKS Siemens

W I lidze to się i może wyrózniają, ale w E-klasie się raczej nie przydadzą.
Pawlak była już sprawdzana w Pabianicach i niestety nie dała rady.
Hylewska jest zdecydowanie słabszą zawodniczką od Pawlak, więc...
może Miron coś wymyslił :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”