Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 19 listopada 2008, 22:34

Greebo pisze:Mique jest lepsza od Dupree, ale nie przesadzałbym z ta "róznica". Dupree jest młoda, zdrowa, cały czas sie rozwija. A jeśli miałbym postawić na któraś z nich, wiedząc ze np finał znów zakończy sie 7-meczowym maratonem to bez wątpienia wybrałbym Dupree.

Zgadza się tylko , że do pojedynków z Lotosem potrzebujemy równorzędnego rywala dla takiej koszykarki jaką jest Catch...
W obecnej sytuacji jedyną taką zawodniczką jest ZDROWA Holdsclaw ... :?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 19 listopada 2008, 22:37

jak Kacz zawita do Gdyni to się bedziemy martwić, w zeszłym sezonie też się trąbiło wszem i wobec, że nie mamy nic na gdyńską CH...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 listopada 2008, 22:38

Greebo pisze:Mique jest lepsza od Dupree, ale nie przesadzałbym z ta "róznica". Dupree jest młoda, zdrowa, cały czas sie rozwija. A jeśli miałbym postawić na któraś z nich, wiedząc ze np finał znów zakończy sie 7-meczowym maratonem to bez wątpienia wybrałbym Dupree.

Z Dupree jest ten niefart że mamy limit 2 Polek. A na 4 jest Kobryn.

I albo Dupree posadzi się na 3 przeciw Catchings - I moim zdaniem przegra tę rywalizację.
Albo postawi się na 5 przeciw Matovic- i moim zdaniem jeszcze bardziej przegra tę rywalizację.

C.H. równoważyła Catch.
B.Dobry Center z USA -Matovic.

Mnie ten transfer pasuję. 8) :lol: :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 listopada 2008, 22:40

Wiślak PB pisze:

Zgadza się tylko , że do pojedynków z Lotosem potrzebujemy równorzędnego rywala dla takiej koszykarki jaką jest Catch...
W obecnej sytuacji jedyną taką zawodniczką jest ZDROWA Holdsclaw ... :?

Dla mnie akurat Dupree nie stoi na straconej pozycji w walce z Catch. Rok temu Gdynia miała Holdsclaw, ale to my mieliśmy mistrza.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 19 listopada 2008, 22:40

Co ty gadasz cały czas o Ewce na 4rce. Ewka w lidze gra centra, a w Euro to do tej pory gra bliżej kosza niż Boba. Cały czas też nie gra Pałka. Różnie może być.

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 20 listopada 2008, 03:16

Nie zmienia to faktu że w tym sezonie jedyną nową twarzą jest ... BOBA 8)
Czy naprawde grono zawodniczek jest aż tak wąskie :?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Parisien
Nowy na forum

Postautor: Parisien » 20 listopada 2008, 11:08

Wiem, że mi, jako kibicowi łatwo jest powiedzieć "wiedziałem, że to się może tak skończyć, bo skład jest beznadziejny", ale...

Od samego początku wszyscy mówili, że skład jest źle skompletowany. Wszyscy wiedzieli jakie będą przepisy w PLKK i ostrzegali przed problemami. Kontuzji przewidzieć się nie da, ale ewentualne problemy zdrowotne CHH można było wywnioskować z wcześniejszych lat. Canty w pakiecie? Wszyscy widzieli jej grę w WNBA. Wszyscy widzieli klocowato-drewniany rzut i chodzenie w obronie Boby.

K****!! WSZYSCY OPRÓCZ DZIAŁACZY I TRENERÓW.

Ściągnięcie Dupree to dla nas zbawienie w tym wypadku. Oczywiście nie można było zakontraktować jej od samego początku z Karą w pakiecie...:/ Jak widać naszych działaczy to przerosło. Tłumaczenie, że ich managerowie wymagali większych pieniędzy do mnie nie trafia. Nie z tym sponsorem...

Mimo wszystko wolałbym przegrać w tym roku MP. Być może wtedy "tam na górze" by się ocknęli. I przed następnym sezonem pomyśleli, zanim zatrudnią czarną babcię, jej towarzyszkę - niedoszłą agentkę FBI i chodzące drewno...

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 20 listopada 2008, 21:15

Przegrać mistrzostwo w tym sezonie???
Przecież to ostatni sezon Holdsclaw, Canty, Skery...pasowałoby zdobyć kolejny tytuł już 21...a potem trzeba budować nowy zespół!!!
Dupree niezła zawodniczka ale bez szału, ja czekam na ta Polkę...
Holdsclaw jak się podleczy to pokaże na co ja stać, ta dziewczyna grała i gra galaktyczną koszykówkę!
Trzeba ją oszczędzać na euroligę i na finał z Lotosem, w lidze grać nie musi mamy wiele innych zawodniczek do gry !!!
Skład jest ok walczymy na 3 frontach wszystkie cele są realne!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 listopada 2008, 21:25

JaroTS pisze:Przecież to ostatni sezon Holdsclaw, Canty, Skery...pasowałoby zdobyć kolejny tytuł już 21...a potem trzeba budować nowy zespół!!!

oby ostatni :)

JaroTS pisze:Dupree niezła zawodniczka ale bez szału, ja czekam na ta Polkę...

dlatego bez szału dostała mvp finałów rok temu, dziwne że nie dostała go Holdsclaw i dziwne że to my mieliśmy Mistrza.

Nikt nie neguje wielkości koszykarskiej Mique, ale nie jest bogiem i nie ma w związku z tym powodów deprecjonować innych zawodniczek dobrych, młodych, zdrowych, mające szanse być jeszcze lepszymi i takich które z Holdsclaw rok temu z każdym kolejnym meczem finałowym radziły sobie lepiej :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 listopada 2008, 21:26

:lol: :lol: :lol:

jak Dupree jest bez szału, to ja nie wiem co Ty powiesz jak zobaczysz w grze tą Polkę czyli Piekarską 8)
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2008, 21:41 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 listopada 2008, 21:31

Ałgaja pisze:
dlatego bez szału dostała mvp finałów rok temu, dziwne że nie dostała go Holdsclaw i dziwne że to my mieliśmy Mistrza.

Dostała MVP bo AdF trafiłą w ostatniej sekundzie za 3 :wink: . Zdecydowanie najlepszą i to o klasę przewyższającą pozostałe była Holdsclaw.

Wisła wygrała więc trzeba było wybra ć najlepszą z Wisły. Eksperci stwierdzili że Dupree. Moim zadanie najlepsza (albo najważniejsza ) z Wisły była Kara B-B. To dzięki niej Lotos stracił swoje atuty podkoszowe i sytuacja w finale się wyrównała.
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 listopada 2008, 21:35

ann pisze:

:lol: :lol: :lol:

jak Dupree jest bez szału, to ja nie wiem co Ty powiesz jak zobaczysz w grze tą Polkę czyli Piekarską 8)

Bardzo dobra zwodniczka..
Co prawda słabsza od Kobryn ,Wielebnowskiej ,Leciejewskiej, Żurkowskiej,Walich i być może Gulak.Ale dla równowagi ceni się bardziej niż tamte razem wzięte. :lol: :lol: :lol: :lol: :o
Obrazek

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 20 listopada 2008, 21:50

Pełna zgoda Helli co do tego MVP!
Mi też chodziło z tym "bez szału" że Dupree będzie grała w miejsce albo Canty albo Holdsclaw albo Fernandez itd itp !i wcale nie musi grać od nich lepiej...
a taka Piekarska będzie grała z Kobryn za Gburczyk Gajdosz Błaszczak i tu zapewniam że różnica powinna być na naszą korzyść!
W myśl przepisów o 2 Polkach w składzie do Eweliny i Agi Pałki musi ktoś dojść...
Wierzę w tą Piekarską /choć wolałbym Krysie Larę lub Krupę ale to chyba nie ta pozycja!/
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 listopada 2008, 21:56

Heh.. temat Mique odzywa regularnie.. ja mam taka obserwacje, i z czasów finałów, i z obecnej euroligi.. Mique jest wybitną zawodniczką do 35 minuty gry. Im bliżej końca a mecz na styku, tym gra słabiej. Zaczyna przeprowadzać nieprzemyślane akcje, oddaje bezsensowne rzuty.. Może to kwestia kondycji i chorych kolan ale jak dla mnie i psychiką odgrywa tu duża rolę. W tym niewątpliwie ADF biła ją na głowę.

A Dupree swoje zrobi kiedy będzie trzeba. Bez obaw ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 listopada 2008, 21:59

Wolałbyś Krupę? O, wielka musi być Twoja wiara :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”