Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 20 listopada 2008, 22:41

JaroTS pisze:Wierzę w tą Piekarską /choć wolałbym Krysie Larę lub Krupę

Bracie respekt :!: :lol:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 20 listopada 2008, 22:44

Bojów z Włókniarzem Pabianice nigdy nie zapomnę!
Wracajcie na szczyty...Urbankowska-Gliszczyńska--->najlepsza dwójka w ostatnim 20leciu...
A Tyszkiewicz-Krupska dla niej szacunek.
Kawał dobrej zawodniczki!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 20 listopada 2008, 22:46

W spódnicy czy w spodenkach jest dobra, ale ... jak dla mnie ten oryginalny miał jeszcze jedną zaletę(oprócz tych o których wspomniał już Greebo), nie zostawiał swojej drużyny w potrzebie, nawet jak był chory --> patrz finały z Utah...

JaroTS pisze: żywa legenda jest jedna Chamique HOLDSCLAW!

Żywa legenda już nie gra, patrz opis poniżej ;) Pozdro
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 20 listopada 2008, 22:49

JaroTS pisze:A Tyszkiewicz-Krupska dla niej szacunek.
Kawał dobrej zawodniczki!

do kadry z nią, zamiast Pawlak :lol:
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 listopada 2008, 23:33

błagam was ja was naprawdę błagam już nie proszę przestańcie chwalić HOLDSCLAW bo puszcze pawia ona dobra to jest na polską ligę kropka jak by była lepsza grała by w Moskwie lub Hiszpanii kropka i bez dyskusji nie piszcie że to żywa legenda czy co tam kol wiek mamy cienki poziom ligi i tu jakoś się wybija trochę w Eurolidze ale na tym kropa. szanuje ją ale bez przesady

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 20 listopada 2008, 23:46

Tyle widzisz że ona właśnie grała w Hiszpanii!
W Rosji są 3-4 mocne kluby i wszystkie amerykanki tam grać nie mogą!
Ja osobiście tylko twierdzę że to najlepsza zawodniczka jaka biegała po Polskich parkietach i tyle.
A że jest żywa legendą no cóż jak się zdobywa złoto olimpijskie to się staje kimś wielkim i kropka.!
I tak jak piszę cieszmy się że możemy ja podziwiać na żywo!
A i forum jest po to żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię!
A i wiadomo że każdy ma jakąś swoją ulubiona zawodniczkę i zawsze będzie ją promował!
Tyle że Chamique nie trzeba promować ona swoją grą zasłużyła na wielki szacunek!
Tyle w temacie "ŻYWEJ LEGENDY FROM USA"!!!!!!!
Kłaniam się...***************************CH i H--->tych inicjałów się NIE ZAPOMINA!

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 20 listopada 2008, 23:58

JaroTS pisze:Tyle widzisz że ona właśnie grała w Hiszpanii!
Ja osobiście tylko twierdzę że to najlepsza zawodniczka jaka biegała po Polskich parkietach i tyle.
A że jest żywa legendą no cóż jak się zdobywa złoto olimpijskie to się staje kimś wielkim i kropka.!
A i wiadomo że każdy ma jakąś swoją ulubiona zawodniczkę i zawsze będzie ją promował!
Tyle że Chamique nie trzeba promować ona swoją grą zasłużyła na wielki szacunek!
Kłaniam się...***************************CH i H--->tych inicjałów się NIE ZAPOMINA!

Czasem załuje ze tacy kibice jak Ty mienia sie kibicami Bialej Gwiazdy :/ ... Dramat - mowisz normalnie jakby Holdsclaw byla conajmniej drugim Reymanem.

Nie zapominaj jednak ze oprocz walorow koszykarskich licza sie rowniez pewne wartosci ... a ta Pani stracila je w oczach kibicow Wisły już kilkakrotnie. Jest po prostu zwyklym najemnikiem...

Nie chce wdawac sie w dyskusje czy ona z wlasnej woli wybrala Gdynie czy to jej menager namieszal we wszystkim .. Jedno jest pewne ADF przewyzszala ja w tej kwestii o klase...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 21 listopada 2008, 00:18

kwassek pisze:
JaroTS pisze:Tyle widzisz że ona właśnie grała w Hiszpanii!

Czasem załuje ze tacy kibice jak Ty mienia sie kibicami Bialej Gwiazdy :/ ... Dramat - mowisz normalnie jakby Holdsclaw byla conajmniej drugim Reymanem.

Nie zapominaj jednak ze oprocz walorow koszykarskich licza sie rowniez pewne wartosci ... a ta Pani stracila je w oczach kibicow Wisły już kilkakrotnie. Jest po prostu zwyklym najemnikiem...

Nie chce wdawac sie w dyskusje czy ona z wlasnej woli wybrala Gdynie czy to jej menager namieszal we wszystkim .. Jedno jest pewne ADF przewyzszala ja w tej kwestii o klase...

W pełni się zgadzam, podobnie jak z dyskutowaną wcześniej kwestią słabszej gry Holdsclaw w końcówkach. Sztuką jest grać średnio przez prawie cały mecz, a w końcówce przy wyniku na styku wrzucić piąty bieg i przyczynić się do wygranej. Po tym poznaje się czyjąś klasę. Dlatego właśnie będę mieć zawsze wielki sentyment do ADF, także ze względu na jej osobowość. Potrafiła w trudnych momentach dobrze wpłynąć na zespół, być jego liderką. Nie zawsze chodzi o punkty, trzeba jeszcze dać coś od siebie dla drużyny. U Chamique tego nie dostrzegam. Wiadomo, że dzisiaj o sentymenty trudno, ale raczej nie da się nazwać legendą klubu zawodniczki, która pograła w nim trzy miesiące, a po zdobyciu tytułu zachęcana przez swojego menedżera przeniosła się do głównego konkurenta, by po roku wrócić. I jeszcze te opowieści gdy grała w Lotosie - "czuję się tutaj świetnie" itp, a niedawno - "Kraków to mój drugi dom". Widać od razu, że to nieszczere. Gdyby jakiś klub z Rosji chciał zatrudnić Chamique, nie mam wątpliwości, że zagrałaby tam i o "drugim domu", gdzie podobno jest legendą, nie pamiętałaby nawet 5 minut... Tylko że w środowisku koszykarskim znane sa jej problemy z kolanami, więc wiele klubów nie chce ryzykować jej zatrudnienia. Wiek także odgrywa pewną rolę. Jej klasa jest niekwestionowana, ale odróżnijmy pojęcie bardzo dobrej koszykarki, nawet najlepszej w lidze od pojęcia "legenda"...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 21 listopada 2008, 03:33

Krótko, Wisła to nie burdel żeby przyjmować z otwartymi rękoma takie ******* jak Holdsclaw. Byłem za tym żeby się rozstać z ADF, ale zawsze będę tę zawodniczkę szanował, może być w mega złej formie, ale zawsze nadrabia charakterem i wolą walki, a w tym CH H jest ch... jak mało kto.

DLa niektórych Biała Gwiazda nic nie znaczy, dla nas to świętość, więc jak ktoś już zakłada ją na swoją pierś to ma reprezentować wartości które przyświecają nam od wieków, a jak mu się nie chce, to może być Ronaldinhem koszykówki, a i tak niech spier...

Grać jej się nie chce, podziękować kibicom jej się nie chce, to co jej się ku... chce? srać i żreć za pieniądze can paka?

NIE dla takich ped... nie gwiazd jak CH H do tej pory! Szanujmy się ludzie a nie zachowujmy jak jakieś prostytutki!
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 listopada 2008, 09:18

JaroTS pisze:Tyle w temacie "ŻYWEJ LEGENDY FROM USA"!!!!!!!

Skoro to taki skarb to chyba trzeba ją zakopać :wink:

A poważnie, podpisując się pod postami powyższymi dodam tylko, że mnie Holdsclaw obok fenomenalnych zagrań kojarzy się z frustracyjnym podaniem do nikogo z dogrywki 7 meczu finałowego...bezsilność, poddanie się, brak umiejęność mobilizacja...w każdym bądź razie Hodsclaw to nie lider, a wybitny (jeśli zdrowy) samograj.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 21 listopada 2008, 09:33

JaroTS pisze:Dokładnie Greebo tak mysle jak Ty...to najlepsza zawodniczka jak biegała po polskich parkietach i kropka.!!!
Bóg jest jeden, mistrz jest jeden - Wisełka, żywa legenda jest jedna Chamique HOLDSCLAW!
Kłaniam się i pozdrawiam!

chyba nikt nie zaprzeczy że Holdsclaw to najlepsza dotąd koszykarka która grała na polskich parkietach...

i raczej nieprędko się to zmieni - no chyba że przyjdzie jakaś Leslie czy L.Jackson...

walker
Amator

Postautor: walker » 21 listopada 2008, 10:27

Jak dla mnie to najlepsza była Nolan, więcej dawała drużynie Smith a w Wiśle ADF ale każdy może mieć swoje zdanie.CH to emerytka która odcina kupony od kończącej się kariery i dlatego nie płakałem jak odchodziła i nie zdziwiłem się że podpisała z Wisełką kontrakt przed zakończeniem finałów w zeszłym roku bo to że mówi o jakiś drugich domach to farmazony pod publiczkę.Mentalność tej pani nie pasuje po prostu do kluby z tradycją.A że nadal jest wartościowym graczem jak che się jej grać to już inna sprawa.
AG

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 21 listopada 2008, 10:35

Dokładnie Holdsclaw to najlepsza zawodniczka jaka biegała po Polskich parkietach...tyle i tylko tyle!
Ja nie piszę o jej przywiązaniu do barw, bo wiadomo że każda zawodniczka to najemnik!
Canty, Maksimović, Pałka, Kobryn tez grały w innych klubach na ich chwałę a teraz graja u nas...tak to już jest i trzeba się z tym pogodzić! Jeśli chodzi o Holdsclaw to tylko oceniłem jej klasę sportową!
Ja chodzę na Wisłę od 1985 roku i moge stwierdzić, że to zdecydowanie najlepsza koszykarka pod względem umiejętności sportowych jaka grała w Wiśle!.!.!.!.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 listopada 2008, 10:54

JaroTS pisze:Ja nie piszę o jej przywiązaniu do barw, bo wiadomo że każda zawodniczka to najemnik!

Jeśli chodzi o Holdsclaw to tylko oceniłem jej klasę sportową!
Ja chodzę na Wisłę od 1985 roku i moge stwierdzić, że to zdecydowanie najlepsza koszykarka pod względem umiejętności sportowych jaka grała w Wiśle!.!.!.!.

1. i tu się grubo mylisz!!!i żeby była jasność, bo na pewno byś wypomniał moją sympatię do ADF. nie ją mam na myśli!

2.ok już wiemy od jak dwana chodzisz na Wisłę, bo wspomniałeś o tym kilka razy odkąd pisujesz na forum. nie wiem po co, ale ok.
może i Holdsclaw jest legendą koszykówki, ale na pewno nie wiślackiej!!!. do tego grona zaliczyć można(moim zdaniem)3-4 zawodniczki. 2 z tej najnowszej historii(jedna wciąż grająca dla Wisły).
możesz sobie ją lubić, cenić, podziwiać ale nie oczekuj, od wszystkich sympatii do niej. bo jak już kilka osób wspomniało nie chodzi tutaj tylko o klasę sportową, są wartości które ceni sie o wiele bardziej!
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2008, 11:14 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 21 listopada 2008, 10:58

Żywą legendą Wisły jest Halina Wyka-Iwaniec i tyle.

Polecam książkę Romana Pyjosa i Artura Pyjosa "Pod wiślackim koszem kobiet i mężczyn" wydaną z okazji 100-lecia, gdzie po przeczytaniu można stwierdzić kto i za co może otrzymać tytuł legendy.

a inne żywe legendy polskiego basketu nie wiele mnie interesują.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”