Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 05 grudnia 2008, 11:19

Zdanie o tym, że Lotos sie cieszy zostało napisane pod artykułem o kontuzjach w Wiśle, więc tak to zrozumiałam. Jeśli żle, to przepraszam.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 05 grudnia 2008, 14:58

Wisła na koniec stycznia powinna mieć już kompletny skład, oprócz Ani. I mam nadzieję, że tak będzie. Ciekawe co z Mique. Zwyczajnie może nie być niezbędna aż do marca, ale wierzę, że będziemy o tym wiedzieć wcześniej. Tylko co wtedy? Kontraktować jakiegoś strzelca?

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 05 grudnia 2008, 15:45

Liquidor pisze:Postawiłeś?

Nie 8)
T Ę C Z A
L E S Z N O

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 05 grudnia 2008, 16:45

czekolada pisze:Zdanie o tym, że Lotos sie cieszy zostało napisane pod artykułem o kontuzjach w Wiśle, więc tak to zrozumiałam. Jeśli żle, to przepraszam.

daj już spokój !!!

to że nie mieścisz sie w meczowej ,,12'' Lotosu nie znaczy że mozesz się tu użalać !!!! :x :x :x

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 grudnia 2008, 18:07

Michu23 pisze:
czekolada pisze:Zdanie o tym, że Lotos sie cieszy zostało napisane pod artykułem o kontuzjach w Wiśle, więc tak to zrozumiałam. Jeśli żle, to przepraszam.

daj już spokój !!!

to że nie mieścisz sie w meczowej ,,12'' Lotosu nie znaczy że mozesz się tu użalać !!!! :x :x :x

Za pierwszym razem było to może i śmieszne. Za n-tym staje sie nudne. Wiec sobie daruj kolejny tego typu wpis.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 05 grudnia 2008, 19:19

Michu23 pisze:

daj już spokój !!!

jakbyś nie zrozumiał to napiszę dużymi literami: JA PRZEPRASZAŁAM GREEBO I NAD NICZYM SIĘ NIE UŻALAŁAM.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 20 grudnia 2008, 12:33

Wisła CanPack maraton kończy w Poznaniu
Wak

Po 12 godzinach odpoczynku po meczu z Halconem Avenida koszykarki Wisły pojechały na spotkanie z MUKS-em Poznań. - Jesteśmy u kresu maratonu - zaznacza Piotr Dunin-Suligostowski, wiceprezes TS-u Wisła

To ostatni mecz krakowianek w tym roku. Od sobotniej potyczki w lidze dużo ważniejsze było jednak środowe spotkanie z Halconem w Eurolidze. Wisła Can-Pack przegrała, spadła na trzecie miejsce w grupie, ale zamiast z mocnym CSKA Moskwa spotka się z MKB Euroleasing Sopron. - Nie kalkulowaliśmy. Sponsor klubu z Salamanki chciał zwycięstwa i Hiszpanki były bardziej zdeterminowane - zapewnia Dunin-Suligostowski. - Czy jesteśmy szczęśliwi, że nie zagramy z CSKA? To za mocno powiedziane, choć skład drużyny z Moskwy robi na nas większe wrażenie.

Mistrz Węgier jest w Krakowie bardzo znany. W poprzednich edycjach Euroligi koszykarki Wisły spotykały się z nim czterokrotnie i wygrały trzy razy. Zespół z Sopronu pokonał jednak na własnym parkiecie CSKA 77:68. W drużynie nie ma wielkich gwiazd. O sile stanowią młode zawodniczki, głównie z Węgier i byłej Jugosławii. MKB zakontraktował tylko Amerykankę Amber Holt i Australijkę Kathleen MacLeod.

- Wyjazd do Węgier jest dużo tańszy i nie wymaga skomplikowanych formalności wizowych - mówi Dunin-Suligostowski. Mistrzynie Polski przystąpią do play-off w Eurolidze z Chamique Holdsclaw i Agnieszką Pałką, które w styczniu wznowią treningi.

Wiślaczki miały niecałe 12 godzin odpoczynku. Po meczu z Halconem wylądowały w Krakowie w czwartek ok. godz. 23.30. Następnego dnia w południe zjadły obiad i wyruszyły w podróż do Poznania. MUKS w PLKK nie zachwyca: przegrał 12 razy i zajmuje 11. miejsce w tabeli. W pierwszym meczu Wisła wygrała bez problemów 80:54. - To młoda i ambitna drużyna, która doskonale wie, że jesteśmy u kresu maratonu toczonego od dwóch miesięcy. Będą chcieli to wykorzystać - zastrzegł Dunin.

W niedzielę zawodniczki udadzą się na przerwę świąteczną, która potrwa do 10 stycznia. Pierwszy mecz krakowianki zagrają 24 stycznia z ROW-em Rybnik, tuż przed wyjazdem do Sopronu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 grudnia 2008, 18:31

Gość-1147 pisze:.
Zachęcony przykładem Radzinho, też poszperałem we włoskich stronach i znalazłem informacje statystyczne dotyczące włoskiej II ligi.
II liga jest podzielona na 2 grupy (północną i południową), w każdej po 14 drużyn.

Po 10 rozegranych kolejkach, zdobycze punktowe zawodniczek są następujące (zestawienie obejmuje całą drugą ligę):

[ zawodniczka / drużyna / ilość meczów / suma zdobytych punktów / punkty - średnia na mecz ]

Pos Atleta Squadra PG Punti Media
Punti
1 Mandache Andra Simina Cavezzo 10 242 24,20
2 Consolini Chiara Lucca 10 221 22,10
3 Rios Yadiletsy Biassono 9 171 19,00
4 Kozdron Magdalena Reggio Emilia 10 182 18,20
5 Chesta Alejandra Rende 10 171 17,10
6 Carangelo Debora Cervia 10 169 16,90
7 Scibelli Carolina Rende 10 163 16,30
8 Perseu Laura Siena 10 162 16,20
9 Censini Annalisa Crema 10 162 16,20
10 Delibasic Selma Kocca Napoli 10 157 15,70
11 Fikiel Katarina Broni 10 150 15,00

Czy na 11 miejscu nie jest przypadkiem Agnieszka Fikiel?? Z tego co pamiętam, na drugie ma Katarzyna, a nic mi nie wiadomo, aby była inna koszykarka o tym nazwisku. Po odejściu z Wisły grała w Belgii, a w tym sezonie jakoś ślad się po niej urwał - przynajmniej jeśli chodzi o mnie.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 grudnia 2008, 19:19

bardzo mnie ciekawi co będzie po świętach jeśli AZS się utrzyma na 2 miejscu to wisła pewnie podłoży się lotosowi będzie można w ciemno wygrać w ostatniej kolejce :D trzeba będzie kupon mocno pieniążkami obstawić co z Holdsclaw?

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 grudnia 2008, 20:07

friel pisze:bardzo mnie ciekawi co będzie po świętach jeśli AZS się utrzyma na 2 miejscu to wisła pewnie podłoży się lotosowi będzie można w ciemno wygrać w ostatniej kolejce :D trzeba będzie kupon mocno pieniążkami obstawić co z Holdsclaw?

Ty to masz pod koniec grudnia kosmiczne zmartwienia. :lol: :lol: :lol: Właśnie wtedy, gdy jest prawdopodobieństwo podłożenia się, nieraz wynik wychodzi jakby na przekór. Poza tym co rozsądniejsze firmy bukmacherskie blokują typy na taki mecz. No i wtedy takim hazardzistom jak Ty zdecydowanie rzedną miny.:) Chamique niby ma wrócić w styczniu, ale tak naprawdę tego nie wie nikt. Zresztą bez niej gra nie ucierpi, bo wtedy może być bardziej urozmaicona, no i np. Skera czy Candice są pod jej nieobecność bardziej przydatne.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 grudnia 2008, 20:08

friel pisze:bardzo mnie ciekawi co będzie po świętach jeśli AZS się utrzyma na 2 miejscu to wisła pewnie podłoży się lotosowi będzie można w ciemno wygrać w ostatniej kolejce :D trzeba będzie kupon mocno pieniążkami obstawić co z Holdsclaw?

A mnie ciekawi czy jak Gorzów wygra wszystko do ostatniej kolejki, to mu sie Polkowice podłożą. Bedzie można obstawiać w ciemno? 8)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 27 grudnia 2008, 23:32

nawet jak azs wygra wszystko do końca to w ostatniej kolejce pokonując lotos gramy z nimi w pólfinale! jak dla mnie nie ma znaczenia czy pólfinal czy finał z Lotosem!więc po co by mieli odpuszczać?
co do buka nie zawsze wycofują kursy...ostatnio z Salamancą piekny kurs byl na Hiszpanki a już był znany wynik meczu CSKA...
Holdsclaw wraca 5 stycznia!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 grudnia 2008, 23:57

JaroTS pisze:

nawet jak azs wygra wszystko do końca to w ostatniej kolejce pokonując lotos gramy z nimi w pólfinale! jak dla mnie nie ma znaczenia czy pólfinal czy finał z Lotosem!więc po co by mieli odpuszczać?
co do buka nie zawsze wycofują kursy...ostatnio z Salamancą piekny kurs byl na Hiszpanki a już był znany wynik meczu CSKA...
Holdsclaw wraca 5 stycznia!

Jezeli AZS i Wisla wygraja wszystko do konca.. to
1. AZS
2. Lotos
3. Wisla
Jezeli Wisła przegra z Lotosem to:
1. Lotos
2. AZS
3. Wisla

well... pytanie czy co niektorym zalezy na MP czy tylko na wejsciu do finalu ;)... ale "przezorny zawsze ubezpieczony" :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 28 grudnia 2008, 00:22

to ja właśnie o tym pisałem że jak AZS wygra wszystko a my pokonamy Lotos to z nimi gramy w pólfinale...i bardzo bym tego chciał zagrac z Lotosem właśnie w półfinale!
Po co cokolwiek odpuszczać? i tak mamy 3 miejsce w takim ukladzie!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 28 grudnia 2008, 02:04

Ale jeśli AZS przegra np. w ostatniej kolejce u siebie z CCC (które może jeszcze do ostatniej kolejki walczyć o 4 miejsce), to wtedy Wisła wygrywając z Lotosem wyżej niż 9 pkt jest pierwsza, Lotos drugi, AZS - trzeci. Scenariusz wcale nierealny, więc czemu krakowianki i gdynianki miałyby się dogadać co do wyniku??

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”