TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: matrix » 27 marca 2010, 20:19

koszykarz pisze: Bo mecze o miejsca 5-8 tak naprawdę nie mają sensu dla niektórych drużyn...

i nie odkryto tu Ameryki :P ,a na drugim biegunie walczące zażarcie o utrzymanie kluby z Łodzi i Poznania...każdy oszczędza by móc realnie myśleć o starcie w przyszłym sezonie.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 28 marca 2010, 12:35

No i niestety...żegnamy się Z MUKSEM Poznań, który walczył we wczorajszym meczy z Łodzią do samego końca ;)

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 29 marca 2010, 20:34

Poprzebijano opony w autach zawodniczek i trenerów Wisły Can Pack
ł
Wisła Can Pack Kraków nie zagra o medale mistrzostw Polski. W sobotę faworyzowany krakowski klub z dalszej rywalizacji w FGE wyeliminowało CCC Polkowice. Gdy Wisła wróciła do Krakowa, czekała na nią niemiła niespodzianka.
W autach zawodniczek i sztabu szkoleniowego poprzebijano opony. - Zdarzenie, które miało miejsce na parkingu po meczu z Polkowicami, nie tylko uderzyło w zawodniczki i trenerów, ale również w działaczy, prezesów, jak i sponsora. Czy taki był zamiar kibiców? W koszykówce jedną z zasad jest wspieranie się wtedy kiedy odnosimy zwycięstwa i wtedy kiedy przegrywamy. Taki jest sport. Niejednokrotnie podczas meczu w śpiewanych przez kibiców piosenkach słychać, że są z nami na dobre i na złe. Czy coś się zmieniło? - powiedziała na łamach Gazety Wyborczej kapitan Wisły, Dorota Gburczyk. Krakowski klub nie wezwał policji i nie zamierza zgłaszać tej sprawy.

Portal wislaportal.pl poinformował, że auta niektórych zawodniczek miały zatkane rury wydechowe pampersami. Ponadto za szybami aut pojawiły się kartki z "opiniami kibiców".

sportowefakty.pl

no nie miła sytuacja ;/

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2010, 21:21

Nic nie poprzebijano z tego co wiem.

Odpowiadam Pani kapitan. Nic mi k....a nie wiadomo by się cokolwiek k....a zmieniło :lol:

Niech się nie podpiera takimi hasełkami o byciu z drużyną na dobre i złe bo sama nie wie co to znaczy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 marca 2010, 22:29

widze, ze w niektorych postach ciagle pojawia się jeden błąd. od jakiegos czasu bylo to mowione nie oficjalnie, a dzis Maciejewski potwierdził to na konferencji w Gorzowie - w przyszlym sezonie zostajemy przy przepisie dwóch obowiązkowych Polek na parkiecie. nic się nie zmienia.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 marca 2010, 22:39

Gratuluje..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 31 marca 2010, 23:48

No cóż, większego idiotyzmu już wymyśleć nie mogli... Byłoby to bardziej strawne, gdyby nie te styczniowe informacje - po całkiem oficjalnej naradzie - o wariancie z tylko jedną obowiązkową Polką. Teraz pewnie pójdzie to w tą stronę, że zostaną dwie "młode" w składzie, a zostanie wprowadzona proporcja 7-5 na korzyść Polek. Tylko patrzeć, jak CCC zatrzyma cały trzon składu, dojdzie jeszcze jakaś zdrowa Amerykanka na poziomie Ford, a Bortelova dostanie polskie obywatelstwo. :lol: Wiem - zabrzmi to jak mała złośliwość, bo pewnie ten ostatni wariant nie zaistnieje, ale teoretycznie czemu nie. Wtedy CCC mógłby grać piątką obcych przy limicie dwóch Polek na parkiecie i wszystko byłoby lege artis.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

anatol
Żak

Postautor: anatol » 01 kwietnia 2010, 08:32

paulo2907 pisze:No cóż, większego idiotyzmu już wymyśleć nie mogli... Byłoby to bardziej strawne, gdyby nie te styczniowe informacje - po całkiem oficjalnej naradzie - o wariancie z tylko jedną obowiązkową Polką. Teraz pewnie pójdzie to w tą stronę, że zostaną dwie "młode" w składzie, a zostanie wprowadzona proporcja 7-5 na korzyść Polek. Tylko patrzeć, jak CCC zatrzyma cały trzon składu, dojdzie jeszcze jakaś zdrowa Amerykanka na poziomie Ford, a Bortelova dostanie polskie obywatelstwo. :lol: Wiem - zabrzmi to jak mała złośliwość, bo pewnie ten ostatni wariant nie zaistnieje, ale teoretycznie czemu nie. Wtedy CCC mógłby grać piątką obcych przy limicie dwóch Polek na parkiecie i wszystko byłoby lege artis.

Widze,że najbardziej oburzają się kibice krakowscy.A przecież to najbogatszy klub i może zakupić każdą Polke tylko trzeba pomyśleć i popracować nad hiszpańskim trenerem.Posunięcie jak najbardziej trafne.Przecież w Polsce są ME i Polki musza grać,to szansa dla reprezentacji która zdaża się rzadko.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 kwietnia 2010, 09:02

2 POLKI to jest na dzień dzisiejszy chyba najlepsza opcja. Jedna POLKA w wyjściowym składzie to przeginka jest...

No chyba w Polsce jest te 20 pare POLEK które potrafią coś tam grać 8)

Fajnie , że jest też grono POLEK które nie patrzą tylko na cyferki na koncie , ale na możliwość gry 8)

Bo jest kilka pań których interesuje tylko i wyłącznie jedno 8) 8) 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 kwietnia 2010, 09:10

Koszykarz, ale moim zdaniem nie ma się czym chwalić, że u Was dziewczyny grają za obietnicę pieniędzy... jeśli Wasz sukces uzyskany w tym sezonie nie przeniesie się na ilość nowych sponsorów, to wcale nie musi być tak różowo... :roll:

to jest dla wszystkich dziewczyn praca i źródło utrzymania - nic dziwnego, że "pracują", jeśli licznik na koncie się zgadza. sam przyznasz, że gdyby Twój pracodawca nie płacił Ci za pracę, którą wykonujesz, prawdopodobnie byś te robote rzucił. tez interesowałoby Cię tylko i wyłącznie jedno. stań z boku i spójrz obiektywnie na sytuację w Waszym klubie...

odnośnie przepisu - ma on swoje plusy i minusy. chyba każdemu znane. Faktem natomiast jest, że problemem może być obdzielenie Polkami czołowych 5. drużyn ligi. załóżmy, niech w każdym z nich będzie 3,5 (:P) klasowej polskiej zawodniczki, co rodzi konieczność znalezienia 17-18 Polek. plus Polki rezerwowe i polskie ksozykarki w słabszych zespołach... Kolejny raz może powtórzyć się scenariusz Wisły (w dowolnym klubie, nie koniecznie w Wiśle), że braknie Polek do bezstresowego grania...

ja osobiście jestem umiarkowanym zwolennikiem tego przepisu i w gruncie rzeczy cieszę się, że zostaje z nami na kolejny rok.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 01 kwietnia 2010, 09:59

Zna ktoś inną niż Gburczyk Polkę, która rzeczywiście skorzystała na przepisie o 2 Polkach?
Zna ktoś Polkę, która rozwinęła się w ciągu tych 2 lat dzięki temu przepisowy?

Ten przepis oprócz zalet dla samych zawodniczek, które dzięki niemu zarabiają więcej nie ma żadnych plusów.
Historie o ogrywaniu Polek z korzyścią dla reprezentacji pięknie brzmią, ale tylko tyle...trudno się rozwijać jak się ma pewne miejsce w składzie, niezależnie od dyspozycji, właściwie bez rywalizacji.
Zresztą gdyby wprowadzono przepis 5 zagranicznych + reszta Polek i 1 Polka na parkiecie, to i tak Polki by sobie w rotacji pograły..a przynajmniej nie byłaby ich atrakcyjność sztucznie podnoszona.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 kwietnia 2010, 10:13

Czy ja wiem ..pare by się znalazło Tomiałowicz np.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 01 kwietnia 2010, 12:11

akurat nie chodziło mi o mój klub - choć może to tak wyglądać...

Ale np: taka Monika Krawiec jednak wybrała grę - w przeciwieństwie do pań Gburczyk czy Wielebnowskiej którym - jak widać dobrze na ławce rezerwowych. 8)

o to tylko mi chodzi...

Że zawodniczki których interesuje coś więcej niż kasa - robia coś by mieć to i to czyli kasę i grę.. a inne to kase - i to jak najmniejszym wysiłkiem... No i w Wiśle to wyszło - bo poza Kobryn przez wiekszą część sezonu nie było innych wartościowych POLEK a przecież Wielebna , Gburczyk czy Skorek to reprezentantki Polski były....

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 kwietnia 2010, 19:43

krysti pisze:
anatol pisze:
paulo2907 pisze:No cóż, większego idiotyzmu już wymyśleć nie mogli... Byłoby to bardziej strawne, gdyby nie te styczniowe informacje - po całkiem oficjalnej naradzie - o wariancie z tylko jedną obowiązkową Polką. Teraz pewnie pójdzie to w tą stronę, że zostaną dwie "młode" w składzie, a zostanie wprowadzona proporcja 7-5 na korzyść Polek. Tylko patrzeć, jak CCC zatrzyma cały trzon składu, dojdzie jeszcze jakaś zdrowa Amerykanka na poziomie Ford, a Bortelova dostanie polskie obywatelstwo. :lol: Wiem - zabrzmi to jak mała złośliwość, bo pewnie ten ostatni wariant nie zaistnieje, ale teoretycznie czemu nie. Wtedy CCC mógłby grać piątką obcych przy limicie dwóch Polek na parkiecie i wszystko byłoby lege artis.

Widze,że najbardziej oburzają się kibice krakowscy.A przecież to najbogatszy klub i może zakupić każdą Polke tylko trzeba pomyśleć i popracować nad hiszpańskim trenerem.Posunięcie jak najbardziej trafne.Przecież w Polsce są ME i Polki musza grać,to szansa dla reprezentacji która zdaża się rzadko.

Czy będą u nas mistrzostwa ,to się jeszcze okaże :mrgreen: - po tym jak PZKOSZ nie poinformował wcześniej Gdynii i Sopotu że muszą zapłacić gdzieś mniej więcej 6-10 mlm 8) ( nie pamiętam już) za organizacje ME i miasta te złożyły chęć wycofania się z organizacji tego turnieju... chyba że faza, którą miały organizować Gdynia i Sopot bęzie przejęta przez jakieś inne polskie miasta ... które zapłacą tę kasę ;)

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,7694 ... uropy.html

Kolejna wielka impreza w Łodzi! Mistrzostwa Europy

Jeszcze kilka dni temu niemal wszystko wskazywało, że imprezę w całości przeprowadzi Trójmiasto. Jak się jednak okazało, Polski Związek Koszykówki nie poinformował władz Gdańska i Gdyni o tym, że za organizację imprezy trzeba zapłacić. I to niemało, bowiem ok. 9 mln zł. Oba miasta, zaskoczone wysokimi kosztami, postanowiły wycofać się z EuroBasketu.

To otworzyło zielone światło dla Łodzi, która ma Atlas Arenę - najnowocześniejszą i największą halę sportową w Polsce. Przed rokiem nasze miasto było już gospodarzem mistrzostw Europy siatkarek i koszykarzy. Obie imprezy zakończyły się ogromnym sukcesem, dlatego władze Polskiego Związku Koszykówki nad wyborem nowego miasta do organizacji mistrzostw długo się nie zastanawiały.

Obrazek

- Kilka dni temu spotkałem się z najważniejszymi osobami w Łodzi [prezydentem Tomaszem Sadzyńskim oraz wiceprezydent Wiesławą Zewald - przyp. red.] i wszystko wskazuje na to, że EuroBasket ponownie zorganizujemy w Łodzi - przekonuje Roman Ludwiczuk, prezes PZKosz. Na jakim etapie są rozmowy? - W tej chwili mogę powiedzieć, że wszystko jest zaklepane na 99,9 proc. Jesteśmy już po słowie z władzami Łodzi, a do dogrania pozostały tylko kwestie techniczne. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dojdzie do kolejnego spotkania w Łodzi, na którym dogramy ostatnie szczegóły.

Ludwiczuk dodaje, że faza grupowa miałaby zostać rozegrana w Katowicach i Bydgoszczy, a Łódź włączyłaby się do gry na najważniejsze mecze turnieju, czyli ćwierćfinały, półfinały i finał.

Co na to władze Łodzi? Maciej Petrycki, p.o. dyrektor wydziału sportu: - Jesteśmy jak najbardziej za przeprowadzeniem imprezy, bo to kapitalna promocja dla miasta. Nie mogę jednak już teraz zapewnić, że na pewno się na to zgodzimy. Za możliwość organizacji EuroBasketu będziemy musieli zapłacić kilka milionów, dlatego musimy się poważnie zastanowić, czy warto je zainwestować.

Obawy Petryckiego są uzasadnione. Gdy PZKosz w poprzednim roku organizował EuroBasket mężczyzn, miasta-organizatorzy miały wielkie pretensje do władz związku o brak promocji. Mało tego, PZKosz za fatalną promocję imprezy oraz zmarnowaną szansę na odbudowanie popularności koszykówki w Polsce został zresztą nominowany do Antynagrody Marketingu Sportowego za 2009 r.

- Gdy Łódź rok temu organizowała EuroBasket, przeciętny mieszkaniec praktycznie nie wiedział, że w mieście rozgrywana jest jakaś wielka impreza. Dlatego tym razem zanim podpiszemy jakiekolwiek umowy, musimy upewnić się, że tak zła promocja oraz fatalna kampania reklamowa w tym przypadku się nie powtórzy. Ale tak jak powiedziałem wcześniej, bardzo zależy nam na organizacji mistrzostw - tłumaczy Petrycki.

Ludwiczuk nie wyobraża sobie jednak, by najważniejsze mecze imprezy miały odbyć się gdzie indziej. - Rozmawiamy już nawet z hotelami, by mieć jak najszybciej zarezerwowane miejsca dla reprezentacji - opowiada prezes związku. I dodaje: - Jeśli ktoś myśli, że poprzedni EuroBasket nie był sukcesem promocyjnym, to proponuję zajrzeć do wyników badań. Wartość medialna imprezy wyniosła ok. 30 mln zł, i to biorąc pod uwagę tylko media w naszym kraju. W samych gazetach napisano o niej blisko 2 tys. artykułów. Nie wspominając już o tym, jak wiele w czasie jej trwania zyskali restauratorzy czy właściciele hoteli. Organizacja kolejnego EuroBasketu może więc wyjść Łodzi tylko na dobre.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 kwietnia 2010, 19:44

dobry zart ;]
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”