22 kolejka FGE:Tęcza Leszno - Energa Toruń 48:94

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Re: 22 kolejka FGE:Tęcza Leszno - Energa Toruń 48:94

Postautor: koszykarz » 21 lutego 2010, 09:16

No to wychodzi na to że mecz w Gdyni zadecyduje o tym czy ENERGA bedzie 3 przed PO . i czy Lotos bedzie chciał mieć NAS czy CCC w półfinale . No chyba że CCC jeszcze gdzieś wtopi.. :lol: :lol: :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2010, 10:07

koszykarz pisze: No chyba że CCC jeszcze gdzieś wtopi.. :lol: :lol: :lol:

nie prorokujmy... 8) każdy mecz jest teraz ważny,a taki Rybnik z don Orczykiem na czele za darmo Polkowicom punktów nie odda!!! :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 21 lutego 2010, 12:55

mam taką nadzieję - i na to liczę...

http://media.plkk.pl/plkk/galerie/2010-02-20/2/1.jpg

najlepsza POLKA na rozegraniu ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 lutego 2010, 12:59

koszykarz pisze:mam taką nadzieję - i na to liczę...

http://media.plkk.pl/plkk/galerie/2010-02-20/2/1.jpg

najlepsza POLKA na rozegraniu ...

bez dwóch zdań....to jeden z najlepszych sezonów Agaty w plkk...taakiej zawodniczki brakuje wielu klubom,a nawet wiem,któremu najbardziej!!! 8) pamiętam sezon 2000/2001 Agaty w Zapolexie pod okiem Piotra Błajeta i od tego momentu rozpoczęła się pełna progresja w jej sportowej karierze...

Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 21 lutego 2010, 14:04

A ja tam widzę taki scenariusz.
Energa przegrywa w Gdyni i wygrywa z ŁKS-em, kończąc RS z 41 pkt.
Wisła wygrywa z MUKS-em i Liderem, ale przegrywa w Gorzowie i ma 40 pkt po RS.
CCC musi wygrać z czterech spotkać z Artego, Rybnikiem, AZS-em Poznań (jedyny mecz u siebie) i Tęczą minimum dwa razy, aby mieć 40 pkt po RS i wyższą pozycję przed PO niż Wisła, a cztery razy, aby być na trzecim miejscu.

Ostateczna kolejność przed PO:
3. Energa lub Polkowice (ale tylko jeśli będą na czysto do końca RS, bo bilans bezpośrednich spotkań na plus dla Energi)
4. Polkowice lub Energa (j.w)
5. Wisła
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 21 lutego 2010, 23:27

[quote="matrix"]

bez dwóch zdań....to jeden z najlepszych sezonów Agaty w plkk...taakiej zawodniczki brakuje wielu klubom,a nawet wiem,któremu najbardziej!!! 8) pamiętam sezon 2000/2001 Agaty w Zapolexie pod okiem Piotra Błajeta i od tego momentu rozpoczęła się pełna progresja w jej sportowej karierze...

Mhm... no dobrze, zatem teraz na spokojnie i bez emocji, moze podasz zatem ocenę gry Agaty w reprezentacji podczas ostatnich ME?

Ja przyznam, że wraz z Pawlakową na rozegraniu odwaliły jedną z największych kaszan reprezentacji ostatnich lat.

I jeszcze jedno : klase rozgrywajki poznaje się po meczach w repie i pucharach.

Bezradność Gajdy przy konstruowaniu akcji w ofensywie podczas ME była porażająca. I prosze nie podawać argumentów w stylu: " cały zespoł zaprezentował się ponizej swoich mozliwosci, braku mu było doświadczenia" , bo ani to zabawne ani w jakikolwiek sposob strawialne.

Gratulacje dla Torunia- jestem ostatnimi wynikami bardzo zdziwiony, te wyniki pokazują, że mając "niemarkowy" skład można coś tam osiągnąć.
3 miejsce przed PO, byłoby dużym sukcesem zespołu.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 22 lutego 2010, 03:58

Saletra pisze:
matrix pisze:

Mhm... no dobrze, zatem teraz na spokojnie i bez emocji, moze podasz zatem ocenę gry Agaty w reprezentacji podczas ostatnich ME?

Ja przyznam, że wraz z Pawlakową na rozegraniu odwaliły jedną z największych kaszan reprezentacji ostatnich lat.

I jeszcze jedno : klase rozgrywajki poznaje się po meczach w repie i pucharach.

Bezradność Gajdy przy konstruowaniu akcji w ofensywie podczas ME była porażająca. I prosze nie podawać argumentów w stylu: " cały zespoł zaprezentował się ponizej swoich mozliwosci, braku mu było doświadczenia" , bo ani to zabawne ani w jakikolwiek sposob strawialne.

Gratulacje dla Torunia- jestem ostatnimi wynikami bardzo zdziwiony, te wyniki pokazują, że mając "niemarkowy" skład można coś tam osiągnąć.
3 miejsce przed PO, byłoby dużym sukcesem zespołu.

Każdy ma prawo do swojego zdania.Czekam na twoją alternatywę na jedynke na ME.A bez wątpienia Agata gra obecnie super.Czekam na dopowidz bo może rzeczywiście masz jakieś rewelacyjne opcje na 1.A odnośbnie tej bezradności to może nie do końca.Bo to Agata pociągnęła końcówki z Grecją i Węgrami w ME.Ale proszę o propozycję alternarywy na 1.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 lutego 2010, 07:02

Chodzi o to , ze obecnie nie ma większych alternatyw dla Gajdy czy Pawlak...

No bo kto ? Dźwigalska , Idczak , Pietrzak ? No sorry - nie ten poziom...

Dźwigalska - to wogóle nie powinna być brana nigdy do repy , Pietrzak - jednak już 23 lata i za dużo nie ma doświadczenia , co do Idczak -nic z tego raczej nie wyjdzie...

Tyle , że Gajdę czy Pawlak KTOŚ i tak będzie musiał kiedyś zastąpić w REPIE . Może CASIMIRO będzie miała więcej szczęścia 8)

PS. Co do meczu - co się stało z DZRZEWIŃSKĄ ? Kiedyś rywalizowała w repie z Krawiec i Międzik o miano tej ,,naj'' 2 - a teraz ? Cień samej zawodniczki...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 lutego 2010, 09:27

anatol pisze:Każdy ma prawo do swojego zdania.Czekam na twoją alternatywę na jedynke na ME.A bez wątpienia Agata gra obecnie super.Czekam na dopowidz bo może rzeczywiście masz jakieś rewelacyjne opcje na 1.A odnośbnie tej bezradności to może nie do końca.Bo to Agata pociągnęła końcówki z Grecją i Węgrami w ME.Ale proszę o propozycję alternarywy na 1.

ja mam taką alternatywę...i podał ją kiedyś nawet red. Richard Łabędź,a jej personalia to Samantha Jane Richards... 8) spolszczenie zawodniczki to przecież normalna teraz rzecz(świetna Maria Liktoras albo ta Chinko-Polka w tenisie stołowym) tylko,ze Australijka wystąpiła zdaje się w swojej repie...Agata jest moim zdaniem na chwilę obecną najlepszą polską rozgrywającą(nie będę ukrywał,że zawsze chciałem,aby w Toruniu grała-po tym co zobaczyłem w sezonie 2000/2001 wiedziałem czego mogę się od tej zawodniczki dalej spodziewać) na polskich też parkietach i nie odwołujmy się do poziomu reprezentacji,bo pięknymi przepisami w FGE(już niedługo 4 zagraniczne +1 Polka) sami ją tworzymy :lol: ,a raczej dogłębnie niszczymy...(mieć silne kluby,a nie mieć dobrej reprezentacji to paranoja jakaś?) W zespołach 1-5(a tylko zdaje się te uczestniczą w międzynarodowych rozgrywkach,gdzie koszykarki mają dodatkową mozliwość rozwoju,bo jak uczyć się to przecież tylko od najlepszych) na pewno nie znajdziemy młodej polskiej,a przede wszystkim utalentowanej rozgrywającej grającej dużo(a tylko to podnosi poziom sportowy zawodniczki) i wychodzącej w pierwszej piątce.....
i jeszcze jedno poziomem całej reprezentacji na ostatnich ME to Ty się drogi Saletro delikatnie w swoim poście zabezpieczyłeś... :shock: co z tego,że jest dobry bramkarz,jak obrona jest do bani(mam nadzieję,że rozumiesz o co mi chodzi)...W reprezentacji mamy też indywidualności(Kobryn,Bibrzycka),ale one same nie zdobędą medalu na ME przecież 8),a o wiele szybciej dostosują się do poziomu ogółu.
PS. Proszę popatrzeć na przykład w jakim miejscu jest utalentowana koszykarka...Magda Skorek-rzucajaca,ale na rozegraniu też ją widywałem(kluby 6-13 wzięły by tą dziewczynę do siebie niemal w ciemno),którą widuję,ale coraz częściej na ławce Wisły Can Pack Kraków...jeszcze jeden przykład,ale w odwrotną raczej stronę z toruńskiego podwórka(co ja na to mogę poradzić,ze ono najbardziej mnie interesuje 8) ) Monika Krawiec po latach bezproduktywnego grania(tak stwierdził jeden z dziennikarzy PS) w Krakowie teraz ma pełne możliwości do popisu,a jak obecnie gra? no niech każdy to sobie już teraz sam oceni...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”