1 runda Play Off:Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków 2-1

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Re: 1 runda Play Off:Orzeł Polkowice - TS Wisła Kraków

Postautor: Tedan » 20 marca 2010, 19:20

kristofer pisze:Brakuje strasznie Fernandez.
Zohnova wyleci z Wisły po sezonie jak nic, całkiem możliwe że Wisła zarzuci sieci na Sapovą, która dziś zagrała świetnie

Gburczyk za 3, cuda się zdarzają ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 20 marca 2010, 19:23

i chyba lipa. 76:72 dla Polkowic :/

Ewka praktycznie gra padakę, a od niej można byłoby trochę więcej wymagać

agnieszka30
Nowy na forum

Postautor: agnieszka30 » 20 marca 2010, 19:26

No i posprzatane...
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie.Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 20 marca 2010, 19:30

te Polki w Wiśle są do bani. Nie ma ani jednej, która zapewniłaby w każdym meczu minimum te 10-15 punktów na dobrej skuteczności.

Jestem wściekły, że te kombinatorki wygrały. Wisła właściwie pod ścianą, musi oba najbliższe mecze wygrać, by awansować do półfinału, w przeciwnym razie w PLKK wynik będzie gorszy od tego w zeszłym roku, który był kiepski

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 20 marca 2010, 19:32

Co z Martą ? będzie na następny mecz już ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 marca 2010, 19:38

Porażka... Jak można było to przegrać? :shock: :roll: Kompletnie tego nie rozumiem. Wydawało się, że Wisła łapała coraz lepszą formę, a Polkowice były w dołku. Nawet kontuzja Marty nie powinna tu mieć większego znaczenia - okazało się jednak, że miała... Wystarczy spojrzeć na statystyki - jak rozkładały sie punkty w dzisiejszym meczu. Słabsza dyspozycja Eweliny, niespecjalnie Liron, Katka kolejny już raz zawiodła i po ptakach... W CCC szalała Bobbitt, w drugiej połowie dołączyła Mieloszyńska i coś mało realnego stało się faktem.
Kristofer - to nie szachy, że zespół prowadzący po pierwszej połowie 1 pkt jest zdecydowanym faworytem meczu... Zresztą spójrz na to jak wyglądał pierwszy mecz Wisły z Brnem. Według mnie bardzo duży wpływ miała pierwsza kwarta - gdyby wiślaczki miały 7-8 pkt przewgi do przerwy, łatwiej byłoby to utrzymać. A tak od 17 min był mecz na styku i tylko raz Wisła odskoczyła na 6 pkt, ale nic więcej nie mogła zrobić...
kristofer pisze:te Polki w Wiśle są do bani. Nie ma ani jednej, która zapewniłaby w każdym meczu minimum te 10-15 punktów na dobrej skuteczności.

Wybacz, ale jak coś takiego się pisze, to może czasem wypadałoby zerknąć do statów... Choćby tutaj: http://plkk.pl/index.php?p=players&id=163
No ale dzisiaj Ewka zagrała poniżej średniej...
Ostatnio zmieniony 20 marca 2010, 19:44 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 20 marca 2010, 19:42

paulo2907 pisze:Porażka... Jak można było to przegrać? :shock: :roll: Kompletnie tego nie rozumiem. Wydawało się, że Wisła łapała coraz lepszą formę, a Polkowice były w dołku. Nawet kontuzja Marty nie powinna tu mieć większego znaczenia - okazało się jednak, że miała... Wystarczy spojrzeć na statystyki - jak rozkładały sie punkty w dzisiejszym meczu. Słabsza dyspozycja Eweliny, niespecjalnie Liron, Katka kolejny już raz zawiodła i po ptakach... W CCC szalała Bobbitt, w drugiej połowie dołączyła Mieloszyńska i coś mało realnego stało się faktem.
Kristofer - to nie szachy, że zespół prowadzący po pierwszej połowie 1 pkt jest zdecydowanym faworytem meczu... Zresztą spójrz na to jak wyglądał pierwszy mecz Wisły z Brnem. Według mnie bardzo duży wpływ miała pierwsza kwarta - gdyby wiślaczki miały 7-8 pkt przewgi do przerwy, łatwiej byłoby to utrzymać. A tak od 17 min był mecz na styku i tylko raz Wisła odskoczyła na 6 pkt, ale nic więcej nie mogła zrobić...
Czy Sapova ma przyjść do Wisły tylko dlatego, że dzisiaj rzuciła 7 trójek? :lol: Nie przesadzajmy. Chociaż na pewno jest lepsza od Katki i według mnie AZS zrobił bardzo dobry ruch, dokonując takich zmian przed sezonem.

pisałem po wyniku po pierwszej kwarcie i początku drugiej, CCC dopiero od połowy drugiej kwarty zaczął odjazd. Do jakiejś 15 minuty Wisła spokojnie kontrolowała mecz.
Sapowa w Wiśle nie tylko przez pryzmat dzisiejszego spotkania. Ogólnie ta zawodniczka jest o niebo lepsza od Katki. Przede wszystkim wyższa, rzucająca za 3 na porównywalnym poziomie, ale potrafiąca rzucać nawet z nieprzygotowanej pozycji, a nie tak jak Katka, której takową trzeba znaleźć. W końcu to ona grała w ekipie CSKA Moskwa a nie Zohnova

akar
Żak

Postautor: akar » 20 marca 2010, 19:46

W tym momencie Polkowice udowodniły że zwyczajnie olały mecz z Tęczą. Tym samym jasne się stało że profesjonalizm jest dla nich pojęciem egzotycznym.
Ale "kto mieczem wojuje ten od miecza ginie" i tak prędzej czy później stanie się z CCC.

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 20 marca 2010, 19:48

kristofer pisze:te Polki w Wiśle są do bani. Nie ma ani jednej, która zapewniłaby w każdym meczu minimum te 10-15 punktów na dobrej skuteczności.

Jestem wściekły, że te kombinatorki wygrały. Wisła właściwie pod ścianą, musi oba najbliższe mecze wygrać, by awansować do półfinału, w przeciwnym razie w PLKK wynik będzie gorszy od tego w zeszłym roku, który był kiepski

Ja nie rozumiem, czy one nie mogą zagrać dwóch meczów na poziomie i przejść dalej, tylko brzytwą na gardle w następnym meczu

Poza tym jeżeli nie potrafimy upilnować panny co ma 157 cm no to nie ma co szukać w Play-offach, a tym bardziej w WALENCJI

Przegraną się wytłumaczy brakiem Marty, tylko ja się pytam w takim razie po co ta ławka ?? Dzięki paniom Gajdosz, Kotnis, Skorek, Vucurović, Gburczyk, Wielebnowska, a ostatnio też Zohnova, wiem że nadal istnieje coś takiego jak PTTK.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 20 marca 2010, 19:58

Amazing story w Polkowicach

Tego nikt się nie spodziewał. Orzeł rozpoczął mecz fatalnie 2:11. Później było już tylko gorzej. Nic nie chciało wejść nawet w banalnych sytuacjach i nagle przy 15:29 stał się cud, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w 5 minut zrobiło się po 38. Wisła popełniła jeden ale znaczący błąd ... Zamiast zmiażdżyć bardzo słabego rywala ( do 15 minut ) to pozwoliła Orzełkowi rozwinąć skrzydła i została zadziobana akcjami Bobbitt. Fantastyczny występ. Cóż dziewczyny pokazały. że potrzebują impulsu a on zawsze :) przychodzi w meczu z Wisłą Na razie 1:0 Orzeł, ale trzeba pamiętać, że to połowa kroku w kierunku sukcesu
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 marca 2010, 20:04

Ja tylko skomentuje "ZLOTOUSTEGO Kristofera" bo czytac sie tego nie da:

kristofer pisze:no i Wisła pokazuje miejsce w szyku kombinatorkom z Polkowic :)

Tak tak... pokazala kombinatorkom z Polkowic...

kristofer pisze:
agnieszka30 pisze:cholera! no i patrzcie na wynik do przerwy!

spokojnie, cały czas to Wisła prowadzi. .

Spokojnie prowadzila do czasu...

kristofer pisze:Brakuje strasznie Fernandez.
Zohnova wyleci z Wisły po sezonie jak nic, całkiem możliwe że Wisła zarzuci sieci na Sapovą, która dziś zagrała świetnie

Tak Tak podbierajcie kolejne zawodniczki ;) a my i tak znajdziemy nowe ;D ktore za rok znowu "wam wpadna w oko" :lol:

Co do Katki to mozesz(cie) miec pretensje do samych siebie i gratuluje wysokiego kontraktu ;D Ale co tam Wisle stac...

PS (Ja tam Katke z otwartymi rekami w Gorzowie przyjme na przyszly sezon ; ))
kristofer pisze:

Jak jestes wsciekly to moze "Pakiecik Antystrsowy" pomoze?

Sapowa w Wiśle nie tylko przez pryzmat dzisiejszego spotkania. Ogólnie ta zawodniczka jest o niebo lepsza od Katki. Przede wszystkim wyższa, rzucająca za 3 na porównywalnym poziomie, ale potrafiąca rzucać nawet z nieprzygotowanej pozycji, a nie tak jak Katka, której takową trzeba znaleźć. W końcu to ona grała w ekipie CSKA Moskwa a nie Zohnova

no co ty nie powiesz... zarzuccie jej 200% tego co zaproponuje AZS a na pewno skorzysta z waszej oferty : )

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz o meczu:
Na pewno bylo widoczny brak Fernandez ktora moim zdaniem jest 40% wartosci WISLY. Gramy do 2 zwyciestw... Polkowice prowadza 1:0.... w Krakowie musi byc bardzo goraco.
Jednak wszystko rozstrzygnie sie w Polkowicach w 3-cim meczu w ktorym hala pewnie bedzie pekala w szwach.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 marca 2010, 20:05

kristofer pisze:no i Wisła pokazuje miejsce w szyku kombinatorkom z Polkowic :)

pokazały. na szczescie tylko przez jakies 12-13 minut.

dobrze, że nasze dziewczyny się obudziły i wyrównały mecz jeszcze przed przerwą. po niej koncert Bobbitt, do przerwy z kolei szalała (W KOŃCU!) Bortelova! Fajnie, że w końcu mamy dwie dobre graczki na jedynce i mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk. Zajebiście, że włączyła się do tego też Daria Mieloszyńska, a Siwa wyszarpała pare bardzo cennych piłek.

tak sadzilem przed meczem, że kluczem bedzie zatrzymać trio Burse-Kobryn-Castro. udało się 'pozbyć' jednej i dzieki temu wygrana. przed nami jeszcze trudniejsze zadanie w srode w Krakowie (juz zaluje ze mnie tam nie bedzie...). Wisła będzie z nożem na gardle, ale może to dwojako wpłynąć - oby negatywnie.

pod koniec emocje udzieliły się już chyba wszystkim i mam nadzieje, że Castro nie wyłączyła Bobbitt z gry na dłużej niż tylko dzisiejszą końcówkę.

gratulacje dla dziewczyn, ale działamy dalej i dopiero po ewnetualnym awansie będzie czas na krótkie świętowanie!

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 20 marca 2010, 20:30

Tedan pisze:

Ja nie rozumiem, czy one nie mogą zagrać dwóch meczów na poziomie i przejść dalej, tylko brzytwą na gardle w następnym meczu

Poza tym jeżeli nie potrafimy upilnować panny co ma 157 cm no to nie ma co szukać w Play-offach, a tym bardziej w WALENCJI

Przegraną się wytłumaczy brakiem Marty, tylko ja się pytam w takim razie po co ta ławka ?? Dzięki paniom Gajdosz, Kotnis, Skorek, Vucurović, Gburczyk, Wielebnowska, a ostatnio też Zohnova, wiem że nadal istnieje coś takiego jak PTTK.

Skoro Gburczyk gra, a Skorek siedzi, przy braku Marty, to nie ma się co dziwić. Nie rozumiem dlaczego dobra, Polka, obwodowa zawodniczka nie dostaje szansy gry...

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 marca 2010, 20:54

Gratulacji dla Orzełka
a Wisła już o krok od wielkiej kompromitacji i to od wielu wielu lat . Skład marzenia , trener zajebisty i 5 miejsce ?

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 marca 2010, 20:55

Każdy głupi stawiałby na SKOREK a nie na Gburczyk która już chyba z 5 lat temu winna była kończyć karierę..
przez to takie dziewczyny jak SKOREK się marnują... :evil:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”