14 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 14 kolejka FGE: PTS Lider Pruszków - Energa Toruń
aybeesea - brak ci odwagi napisać skąd pochodzisz więc nie wiem czy bywasz na meczach w Pruszkowie.Jeśli ciebie tam nie ma to zamknij twarz i nie odzywaj się, ja jestem na każdym meczu Liderek ( w Pruszkowie) i widzę przestoje spowodowane brakiem pomysłu na grę, brakiem jakieś koncepcji w ataku, brakiem myśli taktycznej.
Być może a raczej na pewno dziewczyny mają zagrywki przećwiczone setki razy na treningach ale w meczach szczególnie z silniejszymi drużynami nie wiedzieć czemu nie bardzo to wszystko wychodzi, a w zasadzie wiadomo dlaczego tak się dzieje - trenerzy przeciwnika dawno już rozszyfrowali "Konia".
Właśnie co do "Konia" ani mnie on ziembi ani parzy, po prostu i nie czyham na jego potknięcia.
Lecz we wczorajszym meczu aż nadto była widoczna jego niemoc.Tydzień wcześniej jego frustracja zaowocowała "technikiem" za komentowanie decyzji sędziów.
Nie twierdzę że wczorajszy mecz był do wygrania, mało tego mimo że jestem pruszkowianinem nie bardzo wierzyłem w zwycięstwo bo jestem realistą i wiem gdzie jest miejsce w szeregu Liderek.
W przeciwieństwie do kilku a może kilkunastu gorących głów które to głowy po ośmiu zwycięstwach dziewczyn już widziały je na fotelu co najmniej v-ce.
Tyle w temacie.
Być może a raczej na pewno dziewczyny mają zagrywki przećwiczone setki razy na treningach ale w meczach szczególnie z silniejszymi drużynami nie wiedzieć czemu nie bardzo to wszystko wychodzi, a w zasadzie wiadomo dlaczego tak się dzieje - trenerzy przeciwnika dawno już rozszyfrowali "Konia".
Właśnie co do "Konia" ani mnie on ziembi ani parzy, po prostu i nie czyham na jego potknięcia.
Lecz we wczorajszym meczu aż nadto była widoczna jego niemoc.Tydzień wcześniej jego frustracja zaowocowała "technikiem" za komentowanie decyzji sędziów.
Nie twierdzę że wczorajszy mecz był do wygrania, mało tego mimo że jestem pruszkowianinem nie bardzo wierzyłem w zwycięstwo bo jestem realistą i wiem gdzie jest miejsce w szeregu Liderek.
W przeciwieństwie do kilku a może kilkunastu gorących głów które to głowy po ośmiu zwycięstwach dziewczyn już widziały je na fotelu co najmniej v-ce.
Tyle w temacie.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Malkontent od urodzenia 
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Niepoprawny optymista od urodzenia 
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Po czym wnioskujesz? - bo ja nie pisze ciągle że będziemy bić sie o mistrzostwo albo że każdego ogramy
Za to Ty CIĄGLE narzekasz - np. przypięcie sie do Konia że przekręcił nazwisko
Tak mi sie nasunęło na myśl - że jesteś takim typowym przykładem kibica-sympatyka z Pruszkowa. Co siedzi na trybunie i narzeka niezaleznie od tego co by sie działo - no chyba ze mistrzostwo albo awans będzie - wtedy robi sie z niego wielki fanatyk... Ot taki charakterystyczny obraz tego co jest "po drugiej stronie hali"
Za to Ty CIĄGLE narzekasz - np. przypięcie sie do Konia że przekręcił nazwisko
Tak mi sie nasunęło na myśl - że jesteś takim typowym przykładem kibica-sympatyka z Pruszkowa. Co siedzi na trybunie i narzeka niezaleznie od tego co by sie działo - no chyba ze mistrzostwo albo awans będzie - wtedy robi sie z niego wielki fanatyk... Ot taki charakterystyczny obraz tego co jest "po drugiej stronie hali"

No proszę, psycholog nam się ukrywa pod nickiem Łukasz_UFB.
Jeszcze byś się zdziwił gdybyś wiedział gdzie siedzę na hali, a co do twoich myśli na temat mojego charakteru kibica czy też sympatyka - jesteś w tak wielkim błędzie że nie potrafię znaleźć przykładu na pokazanie wielkości twojego błędu.
Na tym może zakończmy ten dyskurs.
Ja piszę o swoich odczuciach ty piszesz o swoich i niech tak zostanie.
Nie musimy się wzajemnie obrażać
Jeszcze byś się zdziwił gdybyś wiedział gdzie siedzę na hali, a co do twoich myśli na temat mojego charakteru kibica czy też sympatyka - jesteś w tak wielkim błędzie że nie potrafię znaleźć przykładu na pokazanie wielkości twojego błędu.
Na tym może zakończmy ten dyskurs.
Ja piszę o swoich odczuciach ty piszesz o swoich i niech tak zostanie.
Nie musimy się wzajemnie obrażać
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Nie ja nie zakończe tej dyskusji gdyż sami mi dajesz ku niej powody.
Może zacznijmy od tego że ja Cie w tym momencie nie obrażam tylko stwierdzam fakt, że Twoje zdanie na temat wielu, naprawde wielu rzeczy pasuje do myślenie takiego chłopka z "piknik side" naszej hali. Niewaznie gdzie siedzisz - to akurat najmniejszy problem
.
Ciągle najeżdżasz na Konieckiego - a jedyną alternatywą dla niego jest Rybuś który nie wiem czy pamiętasz ale był mistrzem bezradności na ławce... Pamiętne porażki -20pkt z Rybnikiem i 2 razy AZS-em Inea pokazały to doskonale. Teraz mamy człowieka który może sie pochwalić jakimś solidnym trenerskim CV - które zapełnił także w Pruszkowie. Teraz jest asystentem selekcjonera kadry. Ale Akar narzeka że mu mało. Czego oczekujesz w takim razie? I chciałbym żebyś odpowiedział na to pytanie...
Może zacznijmy od tego że ja Cie w tym momencie nie obrażam tylko stwierdzam fakt, że Twoje zdanie na temat wielu, naprawde wielu rzeczy pasuje do myślenie takiego chłopka z "piknik side" naszej hali. Niewaznie gdzie siedzisz - to akurat najmniejszy problem
Ciągle najeżdżasz na Konieckiego - a jedyną alternatywą dla niego jest Rybuś który nie wiem czy pamiętasz ale był mistrzem bezradności na ławce... Pamiętne porażki -20pkt z Rybnikiem i 2 razy AZS-em Inea pokazały to doskonale. Teraz mamy człowieka który może sie pochwalić jakimś solidnym trenerskim CV - które zapełnił także w Pruszkowie. Teraz jest asystentem selekcjonera kadry. Ale Akar narzeka że mu mało. Czego oczekujesz w takim razie? I chciałbym żebyś odpowiedział na to pytanie...
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2010, 18:44 przez Łukasz_UFB, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
hermes46 pisze:he he u nas jest tak co porazka Torunia. Porazka to wyrzucić, zabic na kopac do dupy! Zwyciestwo włazenie w tyłek bez mydła, słodzenie lub wrecz spuszczanie sie. Ale to sa znfcy tematu.
Kuba: post tego typu jest absolutnie bezsensowny i w dodatku z przekroczoną granivą dobrego smaku. naprawdę nikogo nie interesują Wasze torunskie, wewnętrzne problemy! Ostrzeżenie dla Ciebie, gratuluję.
KUBA - dziękuję ci , że dałeś jemu plusika . Hermes daruj sobie tzw ,,głupoty '' jak to mawia EDO. Przecież ty trzeci rok za każdą porażkę ENERGI jedziesz po Omaniciu - a jeśli ktoś inny uzna że mecz zawaliła zawodniczka - to znowu coś ci nie pasuje... Taki stary a taki g..pi''.
PS. Adrenalina napisał , że dwie zawodniczki już praktycznie odeszły. W tym jedna niejaką na własną prośbę... - czyżby chodziło o Magdę Radwan może ? Szczerze mówiąc nie wiem. Natomiast pewniejszy jestem odejścia Mazić (czemu tak późno)
Łukasz, choć sam napisałem że zakończmy tę dyskusję to jednak odpowiem czego oczekuję.
Przede wszystkim NIE oczekuję cudów bo mamy taką drużynę na jaką nas stać finansowo.
OCZEKUJĘ a raczej oczekiwałem (bo praktycznie w dalszym ciągu tego nie widać poza nielicznymi wyjątkami np. wczorajsza pierwsza połowa) że tej klasy trener potrafi poukładać ekipę.
W wielu wywiadach dziewczyny same mówiły że ich gra jest daleka od tego czego same oczekują i kibice także.Gra jest szarpana więcej przestojów niż płynnej, ładnej ale co najważniejsze efektywnej gry, wczorajszy początek trzeciej kwarty pokazał bezradność "Konia" misterny zapewne plan taktyczny rozsypał się w pył, dlaczego?
Ano należało bacznie obserwować nasze dziewczyny-po kilku minutach na parkiecie łapały powietrze jak ryby wyjęte z wody, już z ŁKS-em było widać brak świeżości.Ale ŁKS to nie Energa i po męczarniach pozwolił ze sobą wygrać.
Druga połowa w wykonaniu Liderek to pokaz łatwej do rozszyfrowania sztampy w ataku, nie tego należy oczekiwać od asystenta trenera kadry.
Nigdy nie mówiłem że Ryba to alternatywa, pewnie gdzieś w Polsce są młodzi z polotem pełni pomysłów trenerzy i pewnie za mniejszą kasę niż "Koniu".
A jeśli on nie bierze wcale tak dużej kasy to pytanie dlaczego wybrał Pruszków? Przecież nie z sentymentu, taki wg ciebie sławny trener i NIKT się o niego nie bił?
Lecz na tym już koniec.
Jeśli w tej rundzie dziewczyny wygrają więcej niż 5 spotkań będę się cieszył, jeśli nie - będę sie smucił że miałem rację. Paradoks? Tylko pozorny.
Przede wszystkim NIE oczekuję cudów bo mamy taką drużynę na jaką nas stać finansowo.
OCZEKUJĘ a raczej oczekiwałem (bo praktycznie w dalszym ciągu tego nie widać poza nielicznymi wyjątkami np. wczorajsza pierwsza połowa) że tej klasy trener potrafi poukładać ekipę.
W wielu wywiadach dziewczyny same mówiły że ich gra jest daleka od tego czego same oczekują i kibice także.Gra jest szarpana więcej przestojów niż płynnej, ładnej ale co najważniejsze efektywnej gry, wczorajszy początek trzeciej kwarty pokazał bezradność "Konia" misterny zapewne plan taktyczny rozsypał się w pył, dlaczego?
Ano należało bacznie obserwować nasze dziewczyny-po kilku minutach na parkiecie łapały powietrze jak ryby wyjęte z wody, już z ŁKS-em było widać brak świeżości.Ale ŁKS to nie Energa i po męczarniach pozwolił ze sobą wygrać.
Druga połowa w wykonaniu Liderek to pokaz łatwej do rozszyfrowania sztampy w ataku, nie tego należy oczekiwać od asystenta trenera kadry.
Nigdy nie mówiłem że Ryba to alternatywa, pewnie gdzieś w Polsce są młodzi z polotem pełni pomysłów trenerzy i pewnie za mniejszą kasę niż "Koniu".
A jeśli on nie bierze wcale tak dużej kasy to pytanie dlaczego wybrał Pruszków? Przecież nie z sentymentu, taki wg ciebie sławny trener i NIKT się o niego nie bił?
Lecz na tym już koniec.
Jeśli w tej rundzie dziewczyny wygrają więcej niż 5 spotkań będę się cieszył, jeśli nie - będę sie smucił że miałem rację. Paradoks? Tylko pozorny.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Młodzi trenerzy z polotem? Młodego trenera z polotem - a przynamniej takim miał być - był Rybuś. A okazało sie że większy polot i umiejętności prowadzenia drużyny ma jego asystent "Czoczo" - który rychło w czas ulotnił sie do męskiego basketu. Nie sądzisz że po takiej wpadce jaką bez wątpienia mieliśmy rok temu przyszedł czas na stabilizacje? - i to miał nam zagwarantować własnie Konio. Moim zdaniem spokojnie jest w stanie zrealizować cel jaki w tym sezonie sobie klub postawił - czyli Play-off. I na tym sie trzeba skupić. Ja trenerowi Konieckiemu do portfela nie mam zamiaru zaglądać - ale wystarczy z nim chociaż troche porozmawiać żeby odczuć że ma chęć do pracy w tym mieście - i ma chęć zwycięstw, a nie chęć przypatrywania sie wydrukom z bankomatu... A że nikt sie nie bił o niego - no cóż - miał facet dobrą posade jako komentator - pewnie od czasu do czasu udzielił komuś jakiś wskazówek rad i tyle. Nie był czynny zawodowo w swojej specjalności - teraz chce prowadzić Lider-a i to realizuje. Zauważ że jak tylko wrócił do czynnego wykonywania zawodu trenera - od razu został asystentem w kadrze - czyli tam "na górze" ktoś ceni jego fach jednak.
Tylko martwi jedno - jak jest szansa żeby w tym smutnym jak p....a mieście coś sie zaczęło dziać - i zamiast wspólnie budować od nowa tradycje pruszkowskiej koszykówki - natykamy sie na beton który wiecznie narzeka - i nie mówie tylko o Tobie Akar. Wystarczy poczytać komentarze pod artykułami miejscowej gazety żeby to zauważyć. Jak jest informacja o tym że Lider-ki wygrały - to pod spodem komentarze że po co ładujemy kase na sport jak ktoś mieszka w tym mieście rok!!
- i mu nie wybrukowali ulicy - polecam Ci ta lekture - zrozumiesz o co mi chodzi... (gazeta wpr24). A jak nie daj boże pojawi sie informacja o porażce - to jest pojazd na całego - i o to mamy charakterystyke pruszkowskiego kibica-sympatyka.
Tylko martwi jedno - jak jest szansa żeby w tym smutnym jak p....a mieście coś sie zaczęło dziać - i zamiast wspólnie budować od nowa tradycje pruszkowskiej koszykówki - natykamy sie na beton który wiecznie narzeka - i nie mówie tylko o Tobie Akar. Wystarczy poczytać komentarze pod artykułami miejscowej gazety żeby to zauważyć. Jak jest informacja o tym że Lider-ki wygrały - to pod spodem komentarze że po co ładujemy kase na sport jak ktoś mieszka w tym mieście rok!!

-
Tylko Pruszków
- Nowy na forum
Każdy kto choć trochę interesuje się koszykówką zdawał sobie sprawę że rewanż z Energią będzie dużo trudniejszy niż pierwszy mecz. Bardzo dobra gra powracających po kontuzjach Krawiec, Gladden i Tłumak dawały Toruniowi dużą łatwość w grze, dodatkowo bardzo dobra gra Gajdy i wynik widać. Trzeba pochwanić nasze dziwczyny za walkę i mimo że przegraliśmy 12 punktami to jeszcze na 2 minuty przed końcem było tylko 6 ale w tym dniu na więcej już dziwczyn nie było stać. Toruń to brązowy medalista który na każdej pozycji ma po dwie równorzędne zawodniczki i Edo ma możliwość rotacji i szukania która dziewczyna w danym dniu zaskoczy a w Pruszkowie jak trener musi zacząć rotować składem zaczyna się robić problem.
Tylko Pruszków pisze:Edo ma możliwość rotacji i szukania która dziewczyna w danym dniu zaskoczy
akurat w Pruszkowie(w przeciwieństwie do pojedynku z Polkowicami) nie rotował i nie szukał(zważywszy chyba na stawkę tego spotkania,inne podejście mentalne niż kilka dni wcześniej?),a jedyne zmiany wynikały raczej z tego,że trzeba było co niektórym dziewczynom(wymiana na linii Gajda-Małaszewska na przykład) dać po prostu odsapnąć.Jedni piszą,że za szeroka ława to minus(zgranie zespołu,etc.) inni,że plus trudno to ogarnąć.
PS.Jest taka mentalność,że kiedy drużynie nie idzie(kilka porażek z rzędu) to przeciwnik nastawia się na sukces czemu się wcale nie dziwię,a kolejne sukcesy rozbudzają apetyty i wyobraźnię-vide dziennikarze TVP Bydgoszcz.
http://www.plkk.pl/index.php?id=6155
Budowanie drużyny z 12 doświadczonych zawodniczek to poprostu bezsens.Każda chce grać i nie może być dobrej atmosfery bo grać po równo się poprostu nie da.Do gry potrzeba góra 8 zawodniczek,2 to zmienniczki znające swoją role i 2 młode dla których każda ilość min na boisku to wyróżnienie.Niezadowolona zawodniczka ma GDZIEŚ nawet pieniądze i to powinien wiedzieć trener który tyle lat pracuje z kobietami.Ta zasada obowiązuje nawet w najlepszych reprezentacjach żeńskich.Gwiazdy polskich parkietów czy to Bortelova czy obie Australijki dostawały kilka min ale nały swoją role i sie z niej wywiązywały.Trenerz nie szukali nowych ustawień na MŚ nawet jak któraś zawodniczka zawiodła w meczu.Tak to jest i już.
szansa pisze:Budowanie drużyny z 12 doświadczonych zawodniczek to poprostu bezsens.Każda chce grać i nie może być dobrej atmosfery bo grać po równo się poprostu nie da.Do gry potrzeba góra 8 zawodniczek,2 to zmienniczki znające swoją role i 2 młode dla których każda ilość min na boisku to wyróżnienie.Niezadowolona zawodniczka ma GDZIEŚ nawet pieniądze i to powinien wiedzieć trener który tyle lat pracuje z kobietami.Ta zasada obowiązuje nawet w najlepszych reprezentacjach żeńskich.Gwiazdy polskich parkietów czy to Bortelova czy obie Australijki dostawały kilka min ale nały swoją role i sie z niej wywiązywały.Trenerz nie szukali nowych ustawień na MŚ nawet jak któraś zawodniczka zawiodła w meczu.Tak to jest i już.
przy tym co piszesz zastanawia mnie tylko jedno: czy dziewczyny wiedząc w jakim składzie drużyna będzie występować i jaka mniej więcej rola im w tym wszystkim przypadnie świadomie decydują się na podpisywanie kontraktów?
matrix pisze:szansa pisze:Budowanie drużyny z 12 doświadczonych zawodniczek to poprostu bezsens.Każda chce grać i nie może być dobrej atmosfery bo grać po równo się poprostu nie da.Do gry potrzeba góra 8 zawodniczek,2 to zmienniczki znające swoją role i 2 młode dla których każda ilość min na boisku to wyróżnienie.Niezadowolona zawodniczka ma GDZIEŚ nawet pieniądze i to powinien wiedzieć trener który tyle lat pracuje z kobietami.Ta zasada obowiązuje nawet w najlepszych reprezentacjach żeńskich.Gwiazdy polskich parkietów czy to Bortelova czy obie Australijki dostawały kilka min ale nały swoją role i sie z niej wywiązywały.Trenerz nie szukali nowych ustawień na MŚ nawet jak któraś zawodniczka zawiodła w meczu.Tak to jest i już.
przy tym co piszesz zastanawia mnie tylko jedno: czy dziewczyny wiedząc w jakim składzie drużyna będzie występować i jaka mniej więcej rola im w tym wszystkim przypadnie świadomie decydują się na podpisywanie kontraktów?
Powinny wiedzieć w jakim zespole będą grać przecież w koszyowka jest dla inteligentnych ludzi.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
szansa pisze:Budowanie drużyny z 12 doświadczonych zawodniczek to poprostu bezsens.Każda chce grać i nie może być dobrej atmosfery bo grać po równo się poprostu nie da.Do gry potrzeba góra 8 zawodniczek,2 to zmienniczki znające swoją role i 2 młode dla których każda ilość min na boisku to wyróżnienie.Niezadowolona zawodniczka ma GDZIEŚ nawet pieniądze i to powinien wiedzieć trener który tyle lat pracuje z kobietami.Ta zasada obowiązuje nawet w najlepszych reprezentacjach żeńskich.Gwiazdy polskich parkietów czy to Bortelova czy obie Australijki dostawały kilka min ale nały swoją role i sie z niej wywiązywały.Trenerz nie szukali nowych ustawień na MŚ nawet jak któraś zawodniczka zawiodła w meczu.Tak to jest i już.
No tu akurat mógłby się z Tobą zgodzić . Obecnie - gdy już nie ma kontuzji - mamy zestaw 12 doświadczonych zawodniczek - takiego czegoś nie spotkamy w żadnym innym klubie. Już pomijam fakt zapytania się gdzie w składzie młode zawodniczki (?) .
Z tego szerokiego składu nie wychodzi nic dobrego...
Ale czy przypadkiem niektóre koszykarki nie wiedziały , że tak to może być ? przecież choćby transfer Natalii Małaszewskiej ogólnie trudno było pojąć - bo przecież wówczas już były w składzie Gajda , Cocks , Krawiec , Gladden , Radwan - co już było bardzo dużo... A tu jeszcze Natalia - było wiadomo , że dużo nie będzie grać... Na pozostałych pozycjach jest już bardziej klarowna sytuacja.
Nieraz naprawdę wydaje mi się , że danej zawodniczce lepiej sie gra bez zmienniczki ... (Gajda rok temu)
Rok temu mieliśmy klarowną 5 : Gajda , Krawiec , Gladden , Egenti , Fluker - powinniśmy dążyć do tego by i w tym weszcie wykrystalizowało się podobne zestawienie. Duet Gajda - Krawiec to podstawa - i dość już kombinowania. Bo nic w tym roku nie ugramy... Gladden - z obecną forma to powinna balansować między pozycją numer 2 (zmieniać Krawiec) a 3 - w dodatku na ,,3'' powinny grać przede wszystkim Murphy z Tłumak... sęk w tym że Omanić gra nimi na ,,4''
Skoro mecz z Pruszkowem wygraliśmy niemal grą wyłacznie jedną ,,5'' - to do czego potrzebne mu 12 doświadczonych zawodniczek ??? Podziękować komuś - a WZMOCNIĆ się KIMŚ i walczyć
PS . 2 lata temu mając panie Moore , Sugeiry Monsac i kilka innych przeciętnych grajek - zajęliśmy 5 miejsce. Nie wyobrażam sobie - by obecnie przy zdecydowanie mocniejszym składzie , innym potencjale - być poza półfinałem..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”