15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - PTS Lider Pruszków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: 15 kolejka FGE:Lotos Gdynia - PTS Lider Pruszków

Postautor: paulo2907 » 18 grudnia 2010, 16:01

przemoe pisze:O biedactwa... bo nam to nigdy wyjazdu, na który mieliśmy jechać nie przekładali :lol:
Straszne, naprawdę straszne. Jeszcze protestu nie napisaliście?

Ano właśnie - w Gdyni powinniście się modlić, coby nie było wniosku o zamknięcie waszej hali albo w ogóle wykluczenie klubu z ligi, bo to nie do pomyślenia, żeby była tak fatalna organizacja w kwestii powrotu (wszak zawsze można byłoby np. stopa łapać :lol: ), a około 20-osobowa grupa kibiców musi zmieniać swoje prywatne plany na weekend. Skandal! 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Jeździec bez głowy
Nowy na forum

Postautor: Jeździec bez głowy » 18 grudnia 2010, 16:22

przemoe pisze:O biedactwa... bo nam to nigdy wyjazdu, na który mieliśmy jechać nie przekładali :lol:

To proszę powiedz, ile razy wam przekładali mecz 28 godzin przed planowanym rozpoczęciem ?
I Love This Game.

.:Lukas:.
Żak

Postautor: .:Lukas:. » 18 grudnia 2010, 18:45

Jeździec bez głowy pisze:

To proszę powiedz, ile razy wam przekładali mecz 28 godzin przed planowanym rozpoczęciem ?

10 kwietnia 2010 roku, przełożyli nam wyjazd na dwa mecze półfinałowe nie 28 godzin przed planowanym rozpoczęciem a dwie lub trzy godziny przed odjazdem. W 2009 roku również cały układ spotkań finałowych został poprzestawiany i wszystkie płaczki z Pruszkowa wyobraźcie sobie że zamiast jechać do Gorzowa w weekend musieliśmy jechać na dwa dni w tygodniu, ale nikt jakoś tutaj z tego powodu nie płakał. Więc nie rozumiem jaki tak "wspaniała" ekipa wyjazdowa ma problem z zebraniem się w niedziele na wyjazd ???

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 18 grudnia 2010, 19:10

Czy ja mówie ze tu chodzi o nas? W zeszłym roku też tak było i dawaliśmy rade - tylko tym razem nasze koszykarki już były w autokarze - i klub dostał wiadomość o przełożeniu meczu... Jest wiele szczegółów które znam - ale niestety nie moge ich napisać na otwartym forum - ale wierzcie mi - nie jest to napewno w porządku... Bo mamy do czynienia z ligą równych i równiejszych...

Aha i nie chodzi mi tu o sam fakt przełożenia meczu - ale o sposób w jaki to zrobiono... A kto na tym skorzysta? - Widzew 8)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

akar
Żak

Postautor: akar » 19 grudnia 2010, 17:48

Może ktoś z Gdyni przypomni mi który to klub miał dwa razy przesuwany termin złożenia wymaganych dokumentów do PLKK.
Klub ten miał zaległości finansowe i nie zdążył ich uregulować do terminu wymaganego przez PLKK.
Dlatego też zgodnie z "zasadą" równi i równiejsi dla tego klubu zrobiono wyjątek.
Ciekawe który to klub :?:
Czy powinien grać w FGE :?:

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 19 grudnia 2010, 18:49

Lider Pruszkow pokonal Lotos 69:63. Na uwaga zasluguje 19 niecelnych rzutow za 3 gdynianek (0/19). Kibice Lotosu powinni zglosic w klubie naduzycie ;)
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2010, 18:51 przez Jack Napier, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 grudnia 2010, 18:50

Od + 36 w Pruszkowie, do -6 uu siebie z tą drużyną, od 12/24 za 3 na wyjeździe, do 0/19 u siebie :shock:

Śledzenie meczu w statsach jest mylące, ale patrząc na rotacje ma wrażenie ze ktoś dał Raczynskiemu o 6 (w tym meczu) zawodniczek za dużo.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

flash
Młodzik

Postautor: flash » 19 grudnia 2010, 19:07

Kryzys Lotosu musi być naprawdę głęboki... Jak tak dalej pójdzie, to zapowiada się na to, że już na etapie 1/4 finału mogą utworzyć się bardzo interesujące pary, przynajmniej z nazwy. :roll:
bball

akar
Żak

Postautor: akar » 19 grudnia 2010, 19:10

Tak sobie myślę, z punktu widzenia Lotosu - może lepiej było nie przenosić meczu i grać wczoraj............. :lol:
A tak jutro także może być w plecy z nieobliczalnym Widzewem. I zamiast czterech mogą być tylko dwa punkty zdobyte na własnym parkiecie. :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 grudnia 2010, 19:24

akar pisze:Tak sobie myślę, z punktu widzenia Lotosu - może lepiej było nie przenosić meczu i grać wczoraj............. :lol:
A tak jutro także może być w plecy z nieobliczalnym Widzewem. I zamiast czterech mogą być tylko dwa punkty zdobyte na własnym parkiecie. :lol: :lol: :lol:

Tak! Tak! To skandal, że ten mecz przełożono!
Powinniśmy go grać wczoraj! O 17.30 mijaliśmy mniej więcej granicę POL-GER więc wyszłoby nam lepiej rzucać przez okno z pociągu! Gorzej niż 0/19 by nie było na pewno.

Wstyd. Z +40 na wyjeździe na -5 u siebie w silniejszym składzie. Należało Pruszków pogonić dwudziestakiem, bo tak ten mecz wyglądać powinien. Ale jak się sabotuje osobowe (nie we wszystkim musimy gonić Wiślaczki), jak się robi niepojęte 0/19 (a pozycje były!) jak się nie trafia trzy razy w końcówce sam na sam z koszem, no to się mecz przegrywa. Wstyd. Rotacja Raczyńskiego to jakiś niewyobrażalny dla mnie kosmos, skoro Daria grała dziś momentami na "5"... Kolejny fajny pomysł to bronić przez 40 (!!!!!!!!!!) minut tylko strefą. Zwłaszcza w końcówce, kiedy nam Perlińska pokazała czym to się skończy.

Wstyd. Jutro oczekuję rehabilitacji. Tym bardziej, że z Widzewem mamy do tyłu. No chyba, że mamy chytry plan i wchodzimy do PO z 8 miejsca i jedziemy w 1/4 z Wisłą, to sorry, zwracam honor, taktyka przede wszystkim.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

akar
Żak

Postautor: akar » 19 grudnia 2010, 19:32

Przemoe - więcej obiektywizmu, Lotos jest w dołku i dwudziestakiem to sam za chwilę może być pogoniony.
Po prostu w tym sezonie (jak na razie) jesteście słabi a na dodatek cudem jest to że w ogóle gracie w PLKK.
Kto jak kto ale Mistrz Polski i jego kibice powinni umieć znosić porażki z honorem 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 grudnia 2010, 19:42

akar pisze:Przemoe - więcej obiektywizmu, Lotos jest w dołku i dwudziestakiem to sam za chwilę może być pogoniony.
Po prostu w tym sezonie (jak na razie) jesteście słabi a na dodatek cudem jest to że w ogóle gracie w PLKK.
Kto jak kto ale Mistrz Polski i jego kibice powinni umieć znosić porażki z honorem 8)

Tak z ciekawości, a co nie tak pisze? Zwłaszcza biorąc pod uwage wynik 1 spotkania?

btw.. a ty nie powinieneś zacząć od odszczekania tego co psiałeś o swoim klubie ostatnio? Ze 4-5 wygranych będzie sukcesem? No chyba ze zakładales ze jednym z nich będzie wygrana w Gdyni..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

akar
Żak

Postautor: akar » 19 grudnia 2010, 20:20

Po pierwsze nigdy nie pisałem że należało kogoś pogonić dwudziestakiem bo tak ten mecz powinien wyglądać, innymi słowy nie poniżałem przeciwnika co przemoe czyni.
Po drugie niczego nie muszę odszczekiwać bo runda jeszcze się nie skończyła a gdyby Lider wygrał więcej niż ja zakładam to będę się cieszył że.....się pomyliłem - o tym też pisałem.Ale ty pewnie tego nie zrozumiesz.
Po trzecie jeśli Lider gra słabo i przegrywa piszę to co ty chciałbyś abym odszczekał (nadążasz?)
Po czwarte dowiem się wreszcie jaki klub miał zaległości finansowe i nie potrafił ich uregulować w terminie :?: I "za uszy" pociągnięty został do FGE. w przeciwnym wypadku grał by gdzieś w 1 lidze albo nie było by go na koszykarskiej mapie Polski :?: :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 grudnia 2010, 20:22

do tego tematu pasuje jeden cytat w kierunku jednego z fanów Wisły

autor akar

Zawsze myślałem że słowo "kibic" do czegoś zobowiązuje, nie liczy się kiedy moja drużyna gra, w poniedziałek,wtorek czy inny dzień, zawsze staram się być na meczu.
Lecz krysti to chyba nie kibic skoro dla niego mecz w poniedziałek to beznadziejny pomysł.
Nie idź na ten mecz skoro poniedziałek to nie twój dzień,Wisła i tak bez ciebie go wygra.

pozdrawiam :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 19 grudnia 2010, 20:39

Hmm - pijesz do nas że nas nie było w Gdyni? 8)

W związku z przełożeniem meczu busa nie ogarnęliśmy - a opcja PKP to samobójstwo - bo pociągi relacji Lublin/Warszawa - Gdynia - już w Wawie miały ponad 120min opóźnienia - i nie było opcji... Ale jak pisałem w temacie kibice - to nas nie usprawiedliwia... Trzeba sie starać dalej...

Ja mam tylko szczerą nadzieje że kombinowanie jak koń pod góre odbije sie teraz Lotosowi czkawką - i jutro poprawi im Widzew... - chociaż to prawie niemożliwe. Ktoś pisał czy miei rzucać z przejścia granicznego - nie bo Wasze koszykarki podobno były w Gdyni w piątek popołudniu... - jeżeli sie myle to cofam 8)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”