21 kolejka FGE: Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Juan
Nowy na forum

Re: 21 kolejka FGE: Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: Juan » 30 stycznia 2011, 18:09

AZSmaniac pisze:
kmitek85 pisze:Czy wie ktoś co dzieje się z Sam, że nie gra? Tylko przez prawie 7 min zagrała

Sam przyjechała z gorącej Australii do chłodnej Polski bez formy. Ta zmiana klimatu spowodowała chorobe, przec co Sam znowu nie trenowała. Nie ma sił na więcej niż pare minut.

O jej siły nie ma co się martwić wszyscy dobrze wiedzą,że w trudnych momentach potrafi grać i umierać za Gorzów nawet jeżeli jest np osłabiona. Jest to dziewczyna ambitna i silna fizycznie więc jej brak sił odpada.Bardziej przychylny jestem jej stanem pochorobowym i brakiem treningu.A co do meczu to...właśnie reprezentantki polski :shock: Czasem się dziwie innym osobom co je krytykują i fakt,że jestem z Gorzowa i powinienem je bronić to dzisiaj się po prostu nie da. Po Żurowskiej chyba wychodzi przemęczenie już materiałem gry w Gorzowie. Nie wiem ta skuteczność to wynik zbyt małej ilości rzutów na treningu ale w tą wątpie czy może znaczne usunięcie braków w obronie bo ten element wychodzi dziewczynom coraz lepiej. Chyba Darek po 4 kwarcie powiedział typu " braki kadrowe brakami ale z Brzegiem mecz powinnśmy wygrać " i to chyba podziałało. A Nnamaka wg mnie bardzo fajny mecz w jej wykonaniu. Jak na kilkudniowy pobyt w Gorzowie i bez jakiegoś zgrania te 13 punktów przy 10 zbiórkach to pozytyw i to co mówiłem,że jest u niej dużym plusem walka,szybkość. Kolejne mecze pokażą co dalej.. :D

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 30 stycznia 2011, 18:17

Odra w normalnym czasie przegrała mecz na własne życzenie.
Rzut wolny - niecelny przy stanie 50-50 wykonywany przez Daniel na 1 min przed końcem okazał się ważącym.
Dołek Gorzowa powoli zamienia się w dół.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 30 stycznia 2011, 20:27

Richards nie musiała dużo grac bo kadrowiczka Dzwigalska łapie forme! 6 zb, 4 as, 5 przechwytów i doskonała niesamolubna gra bo 0 pkt w 38 minut... Masssakra :)

friel
Kadet

Postautor: friel » 31 stycznia 2011, 03:26

Eh ja mam nadzieję że Kasia nie zna tego forum i go nie czyta to jest trochę masakryczne powiedzieliście swoje zdanie nie raz ale powtarzać to przy każdej okazji ?
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Juan
Nowy na forum

Postautor: Juan » 31 stycznia 2011, 09:47

markylipek pisze:Richards nie musiała dużo grac bo kadrowiczka Dzwigalska łapie forme! 6 zb, 4 as, 5 przechwytów i doskonała niesamolubna gra bo 0 pkt w 38 minut... Masssakra :)

I co twierdzisz,że te 6 zbiórek 4 asysty i 5 przechwtyów to zły wynik ? :shock: Przypominam,że jest to rozgrywająca która spewnością nie ma za zadanie rzucać i trafiać niczym Taurasi :mrgreen:. W tym sezonie między Kasią a Samanthą aż tak kolosalnej różnicy w grze nie widać. A najważniejsze jest to i zawsze to będe powtarzał,że wole zawodniczki które walczą ambitnie przez cały mecz właśnie typu Kasia. A co wypowiedzi friela,to spokojnie nawet jakby znała to ma na to totalną zlewkę gra jak grała a każdy może mieć swoje zdanie

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 stycznia 2011, 10:10

Juan pisze:A najważniejsze jest to i zawsze to będe powtarzał,że wole zawodniczki które walczą ambitnie przez cały mecz właśnie typu Kasia. A co wypowiedzi friela,to spokojnie nawet jakby znała to ma na to totalną zlewkę gra jak grała a każdy może mieć swoje zdanie

odsyłam właśnie do wywiadu z trenerem AZS PWSZ,gdzie wyjaśnia dobitnie rolę Katarzyny Dźwigalskiej w drużynie i trudno się z nim nie zgodzić.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 31 stycznia 2011, 10:27

Nie mogę zrozumieć tej dyskusji która ciagle powraca
Piszesz o Dźwigalskiej, o jej grze i ciągle ironicznie mówisz o kadrze, a dlaczego nic nie powiesz o ponoć pierwszej rozgrywającej kadry Pawlak, która w ciągu prawie 22 minut ile rzucila aż 0pkt- swietny wynik jak na reprezentantke . Dźwigalska pewnie nie zagra w ME ale twoim zdaniem nasza wspaniała Pawlak tak wiec lepiej ją obserwowac i wyciagac szczere wnioski. A dlaczego zagra to sam nie wiem? bo jej osiągniecia sa mierne. Patrząc na staty i porównując te dwie jedynki to Dźwigalska wypada lepiej.

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 31 stycznia 2011, 12:19

felix pisze:Nie mogę zrozumieć tej dyskusji która ciagle powraca
Piszesz o Dźwigalskiej, o jej grze i ciągle ironicznie mówisz o kadrze, a dlaczego nic nie powiesz o ponoć pierwszej rozgrywającej kadry Pawlak, która w ciągu prawie 22 minut ile rzucila aż 0pkt- swietny wynik jak na reprezentantke . Dźwigalska pewnie nie zagra w ME ale twoim zdaniem nasza wspaniała Pawlak tak wiec lepiej ją obserwowac i wyciagac szczere wnioski. A dlaczego zagra to sam nie wiem? bo jej osiągniecia sa mierne. Patrząc na staty i porównując te dwie jedynki to Dźwigalska wypada lepiej.

Jak to nie zagra ???? Jak znam super trenera to pierwsza piątka kadry będzie wyglądała następująco :
Dźwigalska- Skobel-Żurowska-Piekarska-Kobryń

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 stycznia 2011, 13:04

Juan pisze:I co twierdzisz,że te 6 zbiórek 4 asysty i 5 przechwtyów to zły wynik ? :shock: Przypominam,że jest to rozgrywająca która spewnością nie ma za zadanie rzucać i trafiać niczym Taurasi :mrgreen:. W tym sezonie między Kasią a Samanthą aż tak kolosalnej różnicy w grze nie widać. A najważniejsze jest to i zawsze to będe powtarzał,że wole zawodniczki które walczą ambitnie przez cały mecz właśnie typu Kasia. A co wypowiedzi friela,to spokojnie nawet jakby znała to ma na to totalną zlewkę gra jak grała a każdy może mieć swoje zdanie

Widać, że niektorzy są kompletnie niereformowalni i znowu muszę w tym wątku dodać swoje trzy grosze.

Moi Drodzy jak już przytaczacie statystyki, to przytaczajcie rzetelnie - Dzeigalska miała oprócza 5 przechwytów 5 strat !!
Więc nie ma co się chwalić skoro 5 razy skaszaniła- lepiej już legitymować się bilansem - 0p i 0 s.

Rozgrywajce nie wolno tracić piłek, bo jest to brzemienne w kontrataku drugiego zespołu.

Nie chce mi się już dalej tego wątku kontynuuować, bo to co miałem do powiedzenia o Czubak, już wielokrotnie powiedziałem. Jeżeli ktoś uwaza ,że statsy na bazie 6 reb, 4 as, 5 p, 5 s, są dobre to nie mam więcej pytań.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2011, 13:20 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 31 stycznia 2011, 13:10

<ziewa> Czy w każdym temacie o AZS-ie musicie wałkować temat Kasi? To jest już nudne! Już chyba każdy kto czyta to forum wie jakie macie o niej zdanie, więc po co ciągle to wałkować? Dajcie sobie na wstrzymanie ;) Nuuuuuuda... 8)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”