TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2016/2017

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2016/2017

Postautor: Greebo » 10 maja 2016, 18:58

danpe_ pisze:Z Wisłą problem taki, że pewnie za rok też by chciała grać w Eurolidze, a za 8 miejsce tego nie dają...

jesli nikt sie nie zglosi to czemu nie?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 10 maja 2016, 20:40

wislakosz.pl pisze:
zibiz pisze:A skąd u Turner europejski paszport?

Podobnie jak AQ - Węgry.

Miałam napisać, że niezwykłą mają Węgrzy fantazje naturalizując panią, która zagrała jeden dobry sezon w Europie i zaraz ma 30 lat, ale sobie przypomniałam, że mieszkam w kraju, który fantazją i polotem w tym temacie wykazał się większym i naturalizował panią po 30tce, która w ostatnich finałach ligi zajmowała się głównie próbą pokazania sędziom, że Ouvina "nosi" piłkę...

Ja za Turner raczej płakać nie będę. Na pewno bardziej żal mi odejścia Hiszpanek, ba bardziej bym się zmartwiła odejściem Żurowskiej albo Ziętary.
Turner po tragicznym początku sezonu się koniec końców ogarnęła i ciągnęła zespół, ale dla mnie to nadal gracz z cyklu - w Wiśle zarabiała pewnie adekwatnie do umiejętności, po takim sezonie na pewno chciałaby więcej (i pewnie ktoś jej więcej da), a że pieniądze trzeba wydawać mądrze to o nią się licytować nie warto.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 10 maja 2016, 23:18

Greebo pisze:
danpe_ pisze:Z Wisłą problem taki, że pewnie za rok też by chciała grać w Eurolidze, a za 8 miejsce tego nie dają...

jesli nikt sie nie zglosi to czemu nie?

Ale tego nie możesz być pewien nigdy. Mogą się w przyszłym sezonie prócz Wisły znaleźć np 2 kluby, które będą chciały pokazać się w pucharach. Choćby Ślęza i CCC Polkowice, czy jak tam oni po prawdopodobnym powrocie miłośnika wdzięków ruskich dziewuch się będą nazywać.
Jeśli sponsor, firma Can-Pack sobie życzy Euroligi w ramach reklamy, to trudno Wiśle wystawiać na szwank dobre imię i ryzykować. Jeśli podobnie jak Artego, CP ma w rowie mariańskim puchary, to co innego. Aczkolwiek sądzę póki co, że ta dyskusja to takie trochę ściencie fikszyn ;) Wszak żadne decyzje jeszcze nie zapadły i zdziwiłbym się, gdyby ktoś te durne pomysły poparł, no może prócz "mołotowa" i jego klubiku.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 maja 2016, 23:20

tommiiii pisze:Rusin trenerem w Polkowicach

Znaczy ze Milek chce takiego trenera któremu będzie można mówić kto ma grać? A Czeczuro by sobie na to nie pozwolił...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 10 maja 2016, 23:26

Mój błąd bije sie w piersi :P
Rusin trenerem w Slezie :P

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 maja 2016, 02:48

Brown i Goodrich nie zagrają juz w AZS-ie. Cain otrzymala propozycje gry w przyszłym sezonie.
Zostaje na pewno "gorzowski Ferguson" 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 maja 2016, 05:26

danpe_ pisze:...

Coz, tez mam nadzieje ze to jednak nie przejdzie.

To co napisałem to oczywiście byłoby takie pójście w zaparte, i tez uważam ze Can-Pack na to by nie poszedł - zawsze przecież zdobycie tytułu MP było dla nas podstawowym celem, ale po prostu jestem tym zirytowany :) Tak zmiana dla akurat w przyszłym roku mogłaby dla nas nie być jakoś specjalnie bolesna, a może wręcz przeciwnie - ułatwiłaby nam zadanie w lidze. Bo jeśli będziemy mieć możliwości finansowe podobne do obecnych, a uda się zatrzymać wszystkie Polki i dodatkowo ściągnąć Ewką (co ponoć jest realne) to moglibyśmy zbudować skład co najmniej porównywalny do obecnego ale z większa ilością Polek (Ewka za Nicholls). Czyli nasza siła w Eurolidze byłaby porównywalna a w kraju mielibyśmy duża przewagę jeśli chodzi o zawodniczki krajowe, której inne zespoły nie mogłyby wyrównać np. grając na 3 amerykanki.

tommiiii pisze:...

A wiadomo czemu odszedł Paulauskas? To był jego wybór, decyzje klubu czy może zaplanowana już rok temu strategia?

Dla nas to niewątpliwie ułatwienie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 11 maja 2016, 07:30

Greebo pisze:A wiadomo czemu odszedł Paulauskas? To był jego wybór, decyzje klubu czy może zaplanowana już rok temu strategia?

Z tekstu poniżej jednoznacznie wynika, że była to decyzja Paulauskasa.
http://www.slezawroclaw.pl/aktualnosci_koszykowka/5323
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 maja 2016, 12:35

paulo2907 pisze:
Greebo pisze:A wiadomo czemu odszedł Paulauskas? To był jego wybór, decyzje klubu czy może zaplanowana już rok temu strategia?

Z tekstu poniżej jednoznacznie wynika, że była to decyzja Paulauskasa.
http://www.slezawroclaw.pl/aktualnosci_koszykowka/5323

Hahahahahaha, taki doświadczony kibic, a w bajki wierzy. Rusin mu zapłacił za cały kolejny trenerski rok ze swoich oszczędności polkowickich. 8) Podczas jesiennego meczu Ślęza vs Energa widać było, że pan Arek nie ma zamiaru długo być niczym Adam Miauczyński ciągle drugim 8) Zarobił nawet wtedy za swoje popisy aktorskie technika, a Algis go zje....zjechał 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 11 maja 2016, 15:51

Hmmm ciekawie byłoby dowiedzieć się co zadecydowało o zmianie pracy przez trenera.

Wyciągnął zespoł na brąz, chociaż nie wiem w sumie czy na papierze Slęża nie ma lepszego składu od Artego. Zrobił wynik i teraz odchodzi? Może ktos z Wrocławia powie cos wiecej?

Skoro Algis mówi, że rozgląda się za inną prace, gdzie indziej, to cos jest nie tak, skoto tu miał kasę, stabilność, perspektywy za ron na walkę o MP. Ech wymyślanie i cudowanie.... Ruch transferowy z cyklu durnych i niezrozumiałych i jak zwykle lakonicznie i nic nie mówiące komunikaty.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 maja 2016, 18:18

Saletra pisze:Hmmm ciekawie byłoby dowiedzieć się co zadecydowało o zmianie pracy przez trenera.

Wyciągnął zespoł na brąz, chociaż nie wiem w sumie czy na papierze Slęża nie ma lepszego składu od Artego. Zrobił wynik i teraz odchodzi? Może ktos z Wrocławia powie cos wiecej?

Skoro Algis mówi, że rozgląda się za inną prace, gdzie indziej, to cos jest nie tak, skoto tu miał kasę, stabilność, perspektywy za ron na walkę o MP. Ech wymyślanie i cudowanie.... Ruch transferowy z cyklu durnych i niezrozumiałych i jak zwykle lakonicznie i nic nie mówiące komunikaty.

Arkadiusz Rusin zaświecił oczkami przed powabną panią prezes, a efekt znany. Nie wątpię, że teraz znakomity trener osiągnie co najmniej finał TBLK. No bo przecież ma być progres.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 11 maja 2016, 18:56

Nie jestem naiwny, tylko na szybko wrzuciłem główną myśl z tekstu na stronie internetowej Ślęzy. Nie należę również do fanów Rusina (w końcówce pierwszego meczu półfinałowego solidnie pracował na "dacha" i powinien go dostać), ale przeceniasz chyba jego wpływ, a generalnie przejęcie zespołu przez asystenta po pierwszym trenerze nie jest niczym złym. Chociaż w tym przypadku nie wątpię, że Rusina czeka trudniejsze od poprzednika zadanie. A co do powodów zmiany - może doszło do jakichś tarć Paulauskasa z władzami klubu, co jest teraz skutecznie ukrywane? Ta sielanka jest aż nienaturalna. Nie można jednak wykluczyć, że faktycznie wyszły jakieś przyczyny osobiste, uzasadniające powrót Paulauskasa na Litwę. Oficjalnie pewnie się tego nie dowiemy.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 16:21 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 maja 2016, 08:52

"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 12 maja 2016, 15:39

Ewelina Kobryn oficjalnie w Wiśle.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 maja 2016, 16:30

I bardzo dobrze. Bez względu na to jakie ostatecznie beda przepisy dot. Polek w lidze bedzie ona naszym ogromnym atutem w walce z krajowymi rywalami, a i w pucharach powinna swoje zrobi.

Oczywiście obecnie trzeba przy niej postawić obecnie mały znak zapytania, ostatni sezon nie był udany w jej wykonaniu, zwłaszcza więcej można bylo oczekiwać po występach w Salamance, ale jestem pewien ze o ile tylko nie odbiła jej sodówka to pod okiem Jozka znów odżyje.

Swoją droga to wręcz niesamowite ile ona w tej grze osiągnęła biorąc pod uwagę to jak późno rozpoczęła gre w kosza na poważnie. Juz przed tym sezonem miała na koncie bodajże 4 mistrzostwa Polski, 3 mistrzostwa Rosji, wygranie Euroligi a nawet pierścień mistrzowski WNBA, a w tym jakby na to nie patrzeć dołożyła do tego jeszcze tytuly mistrza Turcji (zagrała w 4 meczach) i Hiszpanii. Pozazdrościć.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”