23 kolejka FGE:MUKS Poznań-AZS Poznań62-78

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 15:22

Łukasz-fan pisze:Wiesz co Ty mozesz spać spokojnie jak najbardziej :)

Słyszałem inaczej... ale widać moje źródło miało błędne informacje na temat zaległości... ufffffff... BARDZO się cieszę!... przy okazji oczywiście pogratuluję naszym trenerom i działaczom tak rzetelnie wywiązującego się z zobowiązań partnera!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 lutego 2008, 15:28

Na pewno to nie jest miejsce do rozmawiania o takich sprawach, no i raczej chyba nie jesteś do tego odpowiednią osobą, mimo sympatii :)
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 15:30

Łukasz-fan pisze:Na pewno to nie jest miejsce do rozmawiania o takich sprawach, no i raczej chyba nie jesteś do tego odpowiednią osobą, mimo sympatii :)

oooooo... czyli rozumiem, że poinformowanie o tym, że wywiązujecie się z zobowiązań (jeśli to prawda, ale nie wierzę, żebyś kłamał przecież!) to zbrodnia i coś nieodpowiedniego???? :shock: Myślałem, że fajna rzecz, żeby się pochwalić, że dba się o partnera, dla którego to miała być szansa na jakikolwiek rozwój i przetrwanie :( Przeciez to SUPER FAJNE, że w klubie się tak przelewa, że starcza i na Amerykankę ("uzupełnienie składu"), i na naszą poznańską młodzież! ... No ale skoro nie chcesz się chwalić, to cofam pytanie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów!!!:))))

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 15:43

Łukasz-fan pisze:Każdy ma swoje zdanie i ja szanuje Twoje ale poraz kolejny proszę o nie obrażanie AZSu, bo wiele niestety przytaczanych tutaj komentarzy jest nie na miejscu.

Proszę o wskazanie, które to moje komentarze obrażały AZS? :shock: Masz rację, że wiele tu komentarzy jest nie na miejscu, ale niestety zostały wypowiedziane przez Waszego Prezesa i Trenera na temat innego klubu... i tyle.

A sekcje "szachów i bierek" zostały użyte co oczywiste przykładowo... nadal kompletnie nie rozumiem, co ma fakt przekazywania pieniędzy na koszykówkę z tym, że AZS ma również inne sekcje? :shock: :shock: :shock:

Ps. Moje wpisy w tym temacie - żeby Ci Łukaszu było łatwiej znaleźć te, w których obrażam AZS:

1. ""Szanuje MUKS, ale... "

Szczerze mówiąc po przeczytaniu tego arcydzieła nie dziwię się zupełnie dlaczego w Poznaniu i nie tylko coraz większą sympatią cieszy się MUX, a coraz mniejszą AZS.

DO BOJU MUXiary!!!!:))"

2. "Wydaje mi się, że dla państwa Jabłońskich MUKS stał się sposobem na życie, bo tam są spore pieniądze" ... żenada! Jak może mówić tak ktoś, kto od dekady nie wyszkolił choćby jednej koszykarki, a kasy z miasta pobrał tyle, że starczyłoby na 10 MUXów!!!! WSTYD i tyle coś takiego powiedzieć o kimś, kogo można nie szanować (co w wywiadzie wyraźnie widać), ale kto z pasją od wielu lat i kompletnego ZERA szkoli dla dobra Poznania i polskiego basketu już nawet nie dziesiątki, ale i setki zawodniczek! Ręce opadają :cry: "

3. "Byś się chociaż tchórzu podpisał :)

Chorągiewką?Smile hihi... że piszę prawdę???? Ciekawa teoria:) To, że się kogoś nie lubi nie powinno sprawiać, że nie potrafi się dostrzec rzeczy oczywistych!

Nacisk na wynik sportowy... fakt - i tu też MUX (choć beniaminek!) jest już zespołem porównywalnym o ile nie lepszym od AZSu (czytaj: SEKCJI KOSZYKÓWKI W KLUBIE AZS POZNAŃ, a nie całegooooo AZSu Very Happy ) - świadczy o tym choćby tabela i liczba zwycięstw w sezonie... a do tego mistrzostwa Polski w kategoriach młodzieżowych... A reszty nie komentuję, bo nie ma czego... śmiech na sali:) Rozumiem, że jeśli ktoś ma sekcje szachów i bierek, to może obrażać kogoś, kto trenuje tylko koszykarki:) hihi... dobry motyw na weekend :) :)"

itd.

W którym to obrażam AZS? Hmmm...

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 29 lutego 2008, 15:51

Fakt zaległóści finansowych AZSu Poznań nie jest jakąś tajemnicą. I dotyczy to również koszykarek. Przypomnę tylko problemy w poprzednich sezonach. Przepychanki na lini zawodniczki-klub. co do szkolenia to wiadomo,że AZS nie szkoli nikogo. Opiera sie na zawodniczkach z zewnątrz. Moja ocena jest taka,ze chora jest sytacja gdy na mecz przychodzi 200? osób z tego połowa to rodziny itd. Wchodzą za free. cześć to kibice gości i klub dostaje tak potężną dotacje z miasta. która służy działaczom i zawodniczkom z nie Poznania. Śmieszne ,że dotacja jest porównywalna z zuzlowcami a to dwa rózne światy. Pod każdym względem. Przy mojej anty-pati do MUKSa czy też MUXa to smnieszne ,że tam się coś robi z dzieciakami z Poznania i dostają mniejszą i to znacznie kasę. To chore. dotacja dla AZsu powinna być mniejsza i równać się tej dla MUKSa. Może wtedy to towarzystwo wzajemnej adoracji wzięłoby się do roboty. Choć wątpię bo tyle lat ich znam,że to niemożliwe.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 lutego 2008, 16:31

prosze podać chociaż jedno nazwisko zawodniczki na priv, która ma zaległości :) widzę, że ktoś na siłę chcę mieszać :)

nie chce mi się już tłumaczyć poddaje się :D podając jakieś bzdurne zaległości... i co tutaj ma amerykanka, mało amerykanek jest w innym zespole? O tym który tak wychwalacie też chyba ze cztery w tym sezonie się przewinęły. Amy jest lepsza od Ciecierskiej w tym sezonie więc ją zastąpiła i tyle :)

Przypominam, że Quay to nie AZS.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 16:53

Chwileczkę, chwileczkę... zadałem proste pytanie... udzieliłeś odpowiedzi, że wszystkie zobowiązania są w terminie realizowane z Waszej strony. Ucieszyłem się szczerze i z radością poinformowałem, że przy pierwszej okazji pogratuluję trenerom i działaczom słownego partnera! Ja tam jestem prosty człowiek i jeśli mówisz, że mogę spać spokojnie to wierzę Ci, jak prezydentowi prawie:) Tylko wyraziłem zdziwienie dlaczego skoro mówisz, że jest tak SUPER, nie chwalić się tym i nie podkreślić tego faktu? :shock: Napisałeś przecież: "Na pewno to nie jest miejsce do rozmawiania o takich sprawach (...)" ... hmmm... według mnie jest to miejsce, w którym rozmawia się o koszykówce i powinno podkreślać takie dobre wzory, jak sumienne wywiązywanie się z zobowiązań, które firmuje się własnym nazwiskiem. A Amerykanka ma dokładnie tyle, ile napisałem - SUPER, że starcza Wam nie tylko, by płacić w terminie biednemu klubikowi, z którego bierzecie koszykarki, ale również i na posiłki ze Stanów, które chyba za darmo nie grają.

A na koniec pozwolę się z Tobą nie zgodzić... przypominam, że klub w e-klasie, którego nazwę wymieniłeś, nazywał się Quay-AZS Poznań... gdyby tak się nie nazywał powinniście grać najpierw w 1 lidze, a nie e-klasie... to chyba oczywiste. Ale to inny temat:)

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 lutego 2008, 17:03

z przykrością musze napisać, że nie nazywał się Quay AZS tylko:

AZS przejał tylko miejsce tego zespołu w ekstraklasie. A czy to było prawnie czy nie to już inny temat bynajmniej w ogóle nie związany z meczem derbowym :) Ale widocznie musiało to być zgodnie z przepisami, skoro od pięciu sezonów AZS występuje w PLKK.

Dobrze, że w pozostałych sprawach doszliśmy do konsensusu :)
Pozdrawiam

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 17:06

Łukasz-fan pisze:z przykrością musze napisać, że nie nazywał się Quay AZS tylko:

(...)

Rozumiem, że jaja sobie robisz? :shock: :shock: :shock:

Zeskanować Ci bilety z kilku lat tego zespołu na których to jak BYK widnieje nazwa AZS???? Hmmm... może wycinki z gazet, gdzie nazwa zespołu również jest jednoznaczna????... prosiłbym jednak, abyś przed wygłoszeniem takiej deklaracji poważnie się zastanowił na drugi raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 lutego 2008, 17:13

Zresztą najprostszy przykład... http://www.starybrowar.pl/news/31

Jeśli już zacząć przekłamywać historię, to proszę zmienić źródła własne również.

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 29 lutego 2008, 17:45

Mówiąć o zaległościach i przepychankach finansowych w AZSie miałem na myśli (pisałem o przeszłości) czasy gdy grała tam np. Dzidka. I to nie była zadna tajemnica. Przecież sprawa miała oprzeć się o sąd. jak to dzis wyglada to nie wiem bo kompletnie nie znam się na AZSie.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 lutego 2008, 17:51

ŻOŁNIERZ pisze:Mówiąć o zaległościach i przepychankach finansowych w AZSie miałem na myśli (pisałem o przeszłości) czasy gdy grała tam np. Dzidka. I to nie była zadna tajemnica. Przecież sprawa miała oprzeć się o sąd. jak to dzis wyglada to nie wiem bo kompletnie nie znam się na AZSie.

Dzidka nie grała w AZSie tylko Quay'u :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 lutego 2008, 21:11

Quay był sponsorem koszykarek chyba od 1995 roku do momentu kiedy zbańczył i nie był w stanie utrzymać drużyny na poziomie ekstraklasy czyli w sezonie 2002/2003. Jakich ten zespół nie miał czlonów Quay, Quay Posir, Progres Quay, przewinął sie w między czasie człon AZSu. Jednak było to epizodyczne, bo chyba chodziło wtedy o jakąś współprace Quaya z uczelniami wyższymi za pośrenictwem Akademickiego Związku Sportowego. Dlatego od sezonu 2003/2004 Akademicki Związek Sportowy postanowił samodzielnie prowadzić drużynę w ekstraklasie.
Sławne na tym forum stalo sie stwierdzenie "Ś.P. Quay" jednak nie jest tak to do końca prawdą gdyż firma produkująca łożyska istnieje, ba wspiera teraz MUXA o czym świadczą banery reklamowe na Chwiałce.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 29 lutego 2008, 23:40

Niestety nie robie sobie jaj... sprawdze dokładnie po niedzieli, ale Quay POSiR, Quay i inne te udziwnienia jak ... nigdy nie należał do sekcji koszykówki AZS. Chodziło tutaj przez rok bodaj dwa o wspólprace z klubem uczniowskim UAM AZS.

Pozdrawiam

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 marca 2008, 00:01

Nawiązując do wymiany zdań, której młodsi koledzy pokroju pracującego w AZS managera Łukasza-fana nie wiedzą. Na początku lat 90. w Poznaniu trzy kluby grały w ekstraklasie i walczyły o medale - Lech, Olimpi i AZS (ten może mniej walczył, bo był słabszy). Najpierw doszło do połączenia Lecha i AZS, niedługo później ten zespół z takimi koszykarkami w składzie jak Reda Aleliunaite, Alina Słabęcka, Ilona Jasnowska, Neringą Zakalskiene czy stawiającą pierwsze kroki Moniką Strugałą-Siborą spieprzył się z ekstraklasy. Opiekę nad drużyną przejął Quay - zespół występował jako Quay-AZS Poznań, później Quay.

AZS przejął miejsce w ekstraklasie od Quay - zapytaj, czy np. Ilona Mądra została spłacona. Okazję będziesz miał już w niedzielę. Napisz lepiej, jak wygląda sytuacja z Ciecierską - jest na zwolnieniu lekarskim, a może wciąż ma kontuzję, a może klub z niej zrezygnował?

Co do wywiadu: że-nu-ją-cy! Pytanie, dlaczego Iwona Jabłońska z Małgorzatą Kubiak odeszły za czasów pana Habera w AZS z tego klubu do Olimpii, a było to bodaj w roku 88 lub 89?

Pisanie, że dla państwa Jabłońskich MUKS stał się sposobem na życie, bo tam są pieniądze - wręcz obraźliwe. W ogóle - bon-ton to coś, co temu panu jest obce. Szkoda w ogóle słów.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”