Postautor: reaktywacja » 21 stycznia 2010, 21:48
paulo2907 pisze:Greebo pisze:Jednak Walencja nam nie grozi

Z oficjalnego regulaminu euroligi:
Note 1: If there are three (3) clubs from the same country qualified for the Quarter-Final Play-Offs and two (2) of
these clubs are scheduled to play each other according to the system of competition, no changes are
required.
If none of the three (3) clubs are scheduled to play each other according to the system of competition,
then they will be ranked according to their
No i całe szczęście, bo to byłby już absurd. W ogóle uważam te zasady, że więcej niż dwie ekipy z jednego kraju nie mogą grac w F4, a dwie nie mogą spotkac sie w ścisłym finale za pozbawione sensu i w jakimś stopniu wypaczające ducha sportowej rywalizacji.
Paulo2907. Ale pamiętasz chyba w jakich warunkach te przepisy powstawały...
Wtedy były 4 kluby rosyjskie z dużymi szansami na FF (a trzy się do niego powinny regularnie kwalifikować (Spartak, Samara/CSKA, UMMC). A przez lat kilka o FF zawsze biły się trzy baaardzo silne ekipy. Przecież jasne było i jest, że chodziło o to, aby z Euroligi nie robić ruskoligi bo zainteresowanie rozgrywkami, gdzie wszyscy się biją a i tak w FF zawsze są kluby rosyjskie byłoby znikome. Przepis o respektowaniu paszportu innego kraju niż ojczysty tylko w przypadku reprezentowania jego barw narodowych też miał się wziąć z tego samego powodu... (a tak w ogóle to ktoś wie co z nim?)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.